Εικόνες (135)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Καμμένο τσίζκεϊκ (Μια χαρά)
Ραβιόλι με κιμά (αδιάφορα)
Γκιουζλεμές, ανθότυρο, αυγό (πολύ καλό)
Κολοκυθοανθοί, τόνος (πολύ καλό)
Κατσικομακαρονάδα (πολύ καλή)
Φιλέτο ψάρι με kale και τηγανητά φασόλια (μια χαρά)
Γαρίδες με ρεβίθια (πολύ καλό)
Μαντί γεμιστά (πολύ καλά)
Καρπούζι με κολιό σε αμπελόφυλλο (δυνατό)
Τόνος κολοκυθοανθοί με πίκλα μπάμια (καλό)
Σιταρότο με μοσχαρίσια μάγουλα (16,5€, καταπληκτικό το σιταρότο)
Τρίγωνα παστουρμά με κέτσαπ λωτού (7,5€)
Πολίτικο κιουνεφέ με σολογούνι (7,5€)
Χοιρινά μάγουλα με κρέμα κολοκύθας
Μοσχαρίσιο συκώτι (πολύ καλό)
Ριζότο αγκινάρας (πολύ καλό)
Αλμυρό σαραγλί (μου άρεσε, ωραία υφή)
Χοιρινά κοψίδια, χούμους τοπιναμπούρ (καλό)
Καρπάτσιο μυλοκόπι (πολύ καλό)
"Καριόκα, κρέμα σεράνο, παγωτό ελληνικού καφέ" (οκ)
"Millefeuille λεμόνι με sorbet λεμόνι-βασιλικού" (οκ)
"Σιταρότο με μοσχαρίσια ουρά, πρασοσέλινο, κρέμα κοπανιστής, πίκλα μανιταριού" (πολύ καλό!)
"Αλμυρό θρακιώτικο σαραγλί με μοσχαρίσιο κιμά, γραβιέρα Κάσου και καυτερό μέλι σε ζύμωση" (ενδιαφέρον πειραματισμός, στην πράξη χωράει βελτίωση)
"Μπακαλιάρος φιλέτο, μπρόκολο, κακαβιά, χόρτα" (απλώς οκ, δεν άξιζε τα 22€)
"Χταπόδι, γλάσο μπούκοβο, κρέμα φασολάδα, τουρσί" (καλό)
"Λαχματζούν λαχανικών, με παστουρμά θαλάσσης, κρέμα romesco, dressing ταχίνι-γιαούρτι" (νόστιμο, αλλά θα το έλεγα flatbread αντί λαχματζούν για να μην δημιουργούνται λάθος προσδοκίες)
"Ceviche από μπακαλιάρο, ταραμάς, λάδι εσπεριδοειδών" (καλό, ο ταραμάς μου φάνηκε αρκετά έντονος επισκιάζοντας τα υπόλοιπα υλικά)
"Κουνουπίδι, μουχαμάρα, ρόδι, κυανό τυρί Θεσσαλονίκης" (πολύ καλό)
"Παντζάρι, εσπεριδοειδή, κρέμα παστινάκι, ρέβα, κατσικίσιο τυρί" (οκ, έλειπε ένταση)
"Πολίτικο κιουνεφέ, σολογούνι, φιστίκια Αιγίνης, σιρόπι από θρούμπι και τζίντζερ" (καλό)
Λευκό Φαιά γη Μπουτάρη (καλό, αρκετά ελαφρύ/νερουλό)
Λευκό Vaptistis ασύρτικο, μονεμβασιά (καλό)
Λευκό Αρμί θραψαθήρι (οκ, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο)
Πορτοκαλί Great Mother by Stilianou (καλό, του γούστου μου, έχει μια ανώμαλη μυρωδιά θείου/αυγού που δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία)
Αυτή είναι Μπύρα IPA at its best
Ραβιόλι, μοσχάρι, πρόβατο (καλό)
Κολοκυθοανθοί, λαβράκι καρπάτσιο (καλό)
Όχι ότι δεν βρέθηκε νοστιμιά στα πιάτα που δοκιμάσαμε. Αλλά σαν κάποια απ' αυτά να υπολείπονταν συνδυαστικής και δημιουργικής προσπάθειας των επιμέρους υλικών.
Έτσι, άλλα ήταν νόστιμα (ρεβυθάδα με γαρίδες και ταραμά / κατσικομακαρονάδα) μα χωρίς θετικές εκπλήξεις, κι άλλα διεκπεραιτωτικά του fine-dine φαντασιακού που δεν ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες (λαχανοντολμάς με μαύρο χοίρο, ξινόχοντρο και τζατζίκι / λαχματζούν με παστουρμά θαλάσσης). Ένα ήταν πραγματικά ασύνδετο και αδιάφορο (μαγιάτικο στη σχάρα με σφουγγάτο και τζατζίκι), κι ένα που μας άρεσε πολύ (θρακιώτικο "
Με δύο φιάλες και δύο ποτήρια κρασί, το γεύμα 4 ατόμων κόστισε ~180€, ήτοι 45€/άτομο (χωρίς ποτό, το γεύμα στα 25€/άτομο). Το σέρβις ευγενικό, φιλικό και άμεσο.
Στο τέλος κεράσανε λικέρ μαστίχας και λιμοντσέλο.
Συνολικά, όχι και τόσο καλή μέρα, απ' τις οποίες φυσικά μπορούν να έχουν όλοι και να υπάρξουν παντού, με τα αμιγώς comfort πιάτα να γράφουν καλύτερες διαδρομές σε σχέση με τα πιο δημιουργικά.
Ξεχώρισα τους κολοκυθοανθους με raw tuna fish και Πικλαρισμενο ροδάκινο ,
Ωραία λίστα κρασιών και άνετο κ ενημερωμένο το Σερβίς
Σταθερα εδώ κ χρόνια μια από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη για το δικό μου γούστο
Πήγαν διακοπές ρώτησα ευγενικά, όχι είναι στο SiΜα στην Χαλκιδική μου απάντησε η ευγενική κυρία που εκτελούσε χρέη υπεύθυνης σάλας.
Όλα εξαιρετικά προς ομολογώ έκπληξη μου που σημαίνει ότι το Μaitr και Μαργαρίτα είναι μια δυνατή ομάδα πλέον.
Φωτό συνημμένα. Και το στήσιμο σε όλα ήταν πολύ προσεγμένο.
Λεπτομέρειες όπως λίγο παραπάνω αλάτι οι λίγο πιο όξινες οι πίκλες υπάρχουν, αλλά είναι ευπρόσδεκτες μπροστά στις δημιουργικές εκπλήξεις που προσφέρουν.
Bib Gourmand επιλογή για την πόλη μας.
Φτηνό για αυτά πού προσφέρει, 95€ για δύο άτομα με μπουκάλι άσπρο κρασί(35€).
Ίσως θα έπρεπε να προτείνουν και κάποιο μενού...
Προτείνεται σφόδρα και ανεπιφύλακτα.
Μερίδες οκ, σέρβις επίσης οκ, αν και παραμένει ελαφρώς ψυχρό. Τιμές τσιμπημένες, ειδικά στα πιο συνηθισμένα πιάτα με μοσχάρι πχ, θεωρώ πως 2-3 ευρώ θα μπορούσαν να τα κόψουν.
Συνολικά μια πολύ καλύτερη εμπειρία από την πρώτη, που το μαγαζί είχε πολλές αστοχίες. Η αλλαγή ύφους πράγματι τους πάει, αφού το σέρβις παραήταν ψυχρό για να μπορεί να σταθεί στην πρότερη μορφή. Θα το ξαναδοκίμαζα σίγουρα, αν και νιώθω ότι είναι λίγο risky- απρόβλεπτο σαν κατάστημα, σαν να ψάχνει ακόμη πατήματα.
Επειδή έγραψα για κάποια Αθηναϊκά εστιατόρια θεωρώ πρέπον να γράψω και για τα δικά μας με κίνδυνο να θεωρηθεί ότι φλυαρώ.
To αν εμπνεύστηκαν από τον Μπουλγκάκοφ που έγραψε το «Μαιτρ και Μαργαρίτα» ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Μόσχα στην Σταλινική εποχή το 1930 και είναι μια σύγχρονη σατιρική παραβολή με επιρροές από Φάουστ ή από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του 1972 (με φοβερή μουσική του Ennio Morricone) σε αντίστοιχο σενάριο απόδοση του βιβλίου είναι άγνωστο.
Έχει πολλά χρόνια που το διάβασα, έχει καιρό που δεν διαβάζω όσο παλιά.
Το βιβλίο είναι βαθιά πνευματικό και πραγματεύεται με φανταστικό ρεαλισμό τον μεγαλοϊδεατισμό και την καταστολή του κατεστημένου οτιδήποτε δημιουργικού.
Μην τρομάζετε, Πόντιος Πιλάτος, βρικόλακες, ο Σατανάς, μαύρες γάτες, ερωμένες μαγικές αλοιφές, πολύ σάτιρα.
Ύμνος της ελευθερίας των καλλιτεχνών εναντίον σε κάθε μορφής λογοκρισίας, θεωρείται αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ρώσος συγγραφέας όχι τόσο γνωστός όσο οι Τολστόι, Πούσκιν, Τσέχωφ κλπ.
Πέρα από το μυστήριο του πως και γιατί ονομάστηκε έτσι, στο Maitr οι καλλιτέχνες εκφράζονται ελεύθερα.
Ο Σεφ Σωκράτης Μπεληγιάννη (μηχανικός στις ακαδημαϊκές σπουδές) είναι ένας μαέστρος της γαστρονομικής τέχνης. Εκπλήσσουν τα βαθιά νόστιμα πιάτα. Master σε τεχνικές, ιδιοφυείς πειραματισμοί, η αγάπη που έχει για το φαγητό είναι εμφανής σε κάθε πιάτο.
Η chef de salle, αλχημίστρια (χημικός γαρ) pastry chef, sommelier, ιδιοκτήτρια κα Αποίκου Ρόη είναι μούσα του chef και απόλυτα συνυπεύθυνη για την συνεχή εξέλιξη του εστιατορίου.
Λίστα κρασιών υπόδειγμα.
Νέες φωτογραφίες τελευταίων επισκέψεων συνημμένα.
“A slave is one who sells his soul to save his life. A master is one who gives his life to save his soul.
Μaster & Mrs Μαργαρίτα.
Και μια πρόταση για όνομα για το επόμενο μαγαζί
Jitterbug Perfume του Τομ Ρόμπινς
Προτείνεται σφόδρα.
YΓ. Δοκιμάστε την IPA μπύρα που φτιάχνουν.
Οι ποσότητες σε φάση γκουρμέ. Και οι τιμές περισσότερο κυριλέ παρά εναλλακτικές
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, μείναμε ευχαριστήμένοι από την ποικιλία και από την ποιότητα. Κρασί syrah Κίτρους οκ προς καλό, και σε οκ τιμή. Το σιταρότο με τα μάγουλα μάς συνεπήρε και το ξαναπαραγγείλαμε (οκ, λόγω μιας παρεξήγησης, αλλά ήταν σούπερ και το άξιζε)! Το καρπάτσιο ψαριού ήταν μια πολύ ευχάριστη νότα.
Στα γλυκά (που δεν είναι το φόρτε μου, ακολουθώ απλώς) τούς κάναμε παράπονο για το καμμένο τσιζκέικ, που έμοιαζε με μπαγιάτικο. Δεν το δέχτηκαν επ' ουδενί, αλλά στο τέλος δεν το χρέωσαν. Από κέρασμα μάς κέρασαν όντως ένα γλυκό κρασί Πετρακόπουλου από Κεφαλονιά, καλό. Στα του σέρβις έχω να πω, σε σχέση με παλιά, ότι υπάρχει πολύ χαμόγελο και ωραία διάθεση!
4 άτομα μάς βγήκε από ~45ε χωρίς κανέναν σχεδόν περιορισμό στην παραγγελία.
Είναι αξιόλογο μαγαζί και συμφωνώ ότι ήταν πετυχημένη η μεταφορά και η μικρή αναβάθμιση στο ύφος.
Ξεχασα να πω οτι δεν εβγαλαν να κερασουν γλυκο. Το συναντησα και σε αλλα μαγαζια και δε συμφωνω. Κερασαν λικερακι μαστιχας ή λιμοντσελο.
Καρπάτσιο μηλοκόπι (πιάτο ημέρας) εξαιρετικό, arancini ΟΚ, πατάτες baby με στάκα ΟΚ, μαντί ΤΕΛΕΙΑ, πανσέτα πρεσαριστή πολύ καλή, ψαρονέφρι ωραίο, μακαρονάκι με ζυγούρι πολύ καλό, τάρτα με σοκολάτες πολύ καλή, γαλατόπιτα (γλυκό ημέρας) ωραία ιδέα και γευστική στο σύνολο, αλλά θέλει δουλειά ακόμα το πιάτο για να στρώσει.
Μαζί με δυο τσίπουρα εμφιαλωμένα (10 ευρώ έκαστο) και δυο φιάλες κρασί (Ουσίρα ροζέ στα 23 ευρώ και Don Giovvanni-Παπαργυρίου στα 28 ευρώ) βγήκε σύνολο 163.
Πολύ ωραία εμπειρία την οποία θα επαναλάβουμε σίγουρα.
Μικρή ένσταση για το ψωμί, λίγο σε ποσότητα και όχι ιδιαίτερης ποιότητας.
Σημαντική αναβάθμιση ο νέος χώρος, προσεγμένος, λιτός με ωραία διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του εστιατορίου.
Το φαγητό πολύ καλό σε όλα με μόνη επισήμανση την ποιότητα του κρέατος που θα μπορούσε να είναι ανώτερη ειδικά στο rib eye και λιγότερο στο φιλέτο που ήταν μεν καλό αλλά όχι κορυφαίο.
Δοκιμάστηκαν πολλά κρασιά από την ανανεωμένη μεγάλη λίστα.
Το Μαιτρ & Μαργαρίτα αναβαθμίστηκε με ένα χώρο που τον χρειαζόταν.
Αναφέρθηκε ότι λειτουργεί και πρωινές ώρες πλέον για brunch.
Προτείνεται σφόδρα.
Οι επιλογές περιορισμένες κάτι που το βρίσκω θετικό για την επιλογή. Ψαρονέφρι, μαντι ήταν από καλά ως πολύ καλά. Η σαλάτα παντζάρι με παστινακι οκ για μένα και το τυρί γαλακτομπουρεκο ευφάνταστο. Ευχάριστο το κόκκινο κρασί που διαλέξαμε.
Να πω την αλήθεια μου έλειψαν επιλογές-εκπλήξεις του παρελθόντος, όπως τα σουφιχτα και η σαλάτα με φασολάκια. Και το vfm δεν το βρήκα τόσο καλό.
Το φαγητό εξαιρετικό με ωραίες ιδέες ο σεφ (δημιουργική κουζίνα χωρίς ακρότητες ) οι τιμές vfm
Σέρβις βελτιώθηκε πολύ ,
Για τα κρασιά σημειώνω την εξαιρετική wine list με άπειρες επιλογές και προφανέστατα. VFm …ειδα μπουκάλια (Αρμονία Γης /κτήμα Αβαντις /Merlot)
Μ άρεσε πολύ το θεωρώ πολύ vfm και ευχάριστη εστιατορικη εμπειρία όποτε θα το ξαναεπισκεφθω με χαρά