Soil

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΦερεκύδου 5, Παγκράτι, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2107513505
Διαδίκτυο
Ωράριο18:30-01:00, Κυ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΝοέμβριο 2021
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef & συμμέτοχος ο Τάσος Μαντής.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Νοέμβριο 2024.

Από την επίσκεψη του varethika ton prologo και της Γιαντράνκα, μεσολάβησε ένα αστέρι Michelin και κάμποσος πληθωρισμός. Οι τιμές τώρα είναι σημαντικά πιο υψηλές. Έχει μόνο 1 set menu στα 105€ (αντικειμενικά καλή τιμή για το επίπεδό του), και το απλό wine pairing είναι στα 85€ (ακριβό για αυτό που προσφέρει), άρα μαζί με το φιλοδώρημα ξεκινάς σίγουρα με 200€/άτομο για ένα γεύμα. Προσωπικά με ένα cocktail και ένα έξτρα πιάτο, έφτασα τα 270€ το κεφάλι, που για μένα είναι πολλά και δεν συγκλονίστηκα επαρκώς από το φαγητό για να πω χαλάλι.

Πιο αναλυτικά:
  • Ο χώρος είναι συμπαθητικός σε παλιά μονοκατοικία, χαμηλός φωτισμός, μικρά κολλητά τραπέζια, γεμάτο με ξένους τουρίστες που δεν πτοούνται να τρώει ο ένας πάνω στον άλλον.
  • Σέρβις επιτηδευμένο, αλλά αποδεκτό. Δε μου άρεσε η εμφανής προσπάθεια για upselling. Πλήθος προσωπικού.
  • Φαγητό fine dining, με τεχνικές, με πολύ όμορφα στησίματα, με μεγάλη εμπλοκή αρωματικών βοτάνων που είναι χαρακτηριστικό του σεφ Μαντή. Ξεχώρισα με διαφορά το πιάτο "Γαρίδα" (απίστευτα νόστιμο), το "Μανιτάρι" και τα διάφορα γλυκά. Τα υπόλοιπα όλα καλά, αλλά χωρίς έντονες συγκινήσεις.
  • Wine pairing αδύναμο. Είχε 7 διαφορετικά (μισοάδεια) ποτήρια για τα 12 πιάτα του μενού. Μόνο 2 κρασιά ξεχώρισα.

Εικόνες (88)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Miniardises: Macaron & Pate de Fruit & Chocolate Selection (όλα καλά)
[εικόνα]
Miniardises: Macaron & Pate de Fruit & Chocolate Selection (όλα καλά)
[εικόνα]
Miniardises: Macaron & Pate de Fruit & Chocolate Selection (όλα καλά)
[εικόνα]
Miniardises: Macaron & Pate de Fruit & Chocolate Selection (όλα καλά)
[εικόνα]
Miniardises: Macaron & Pate de Fruit & Chocolate Selection (όλα καλά)
[εικόνα]
Πιάτο 12/12: "Creme Caramel" (καλό)
[εικόνα]
Wine pairing: Ipomoni - Liatiko - Efrosini Winery (ταιριαστό για το γλυκό)
[εικόνα]
Πιάτο 11/12: "Αγκινάρα Ιερουσαλήμ" εσωτερικά
[εικόνα]
Πιάτο 11/12: "Αγκινάρα Ιερουσαλήμ" (απλώς οκ)
[εικόνα]
"Japan Wagyu beef Kagoshima A5" (συμπαθητικό, περιττές οι σάλτσες και τα αρωματικά, 38€, δεν άξιζε τα λεφτά του)
[εικόνα]
Συνοδευτικό ποτήρι με το Wagyu: Λαβύρινθος 9921 - Megas Oenos - Skouras (συμπαθητικό, αλλά με τίποτα δεν άξιζε τα ~40€ για μια μικρή γουλίτσα, όταν το μπουκάλι στη λιανική είναι στα ~110€)
[εικόνα]
Συνοδευτικό ποτήρι με το Wagyu: Λαβύρινθος 9921 - Megas Oenos - Skouras (συμπαθητικό, αλλά με τίποτα δεν άξιζε τα ~40€ για μια μικρή γουλίτσα, όταν το μπουκάλι στη λιανική είναι στα ~110€)
[εικόνα]
Πιάτο 10/12: "Τράγος" (καλός)
[εικόνα]
Wine pairing: Δέκα Χ 2016 - OenoGenesis - Δράμα (οκ)
[εικόνα]
Wine pairing: Monopole 2020 - CVNE - Ισπανία (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Πιάτο 9/12: "Χέλι" (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Το συνοδευτικό βούτυρο
[εικόνα]
Ψωμί (απλώς οκ)
[εικόνα]
Πιάτο 8/12: "Χτένι" (απλώς οκ)
[εικόνα]
Wine pairing: Lapis Luna - Chardonnay - Καλιφόρνια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πιάτο 7/12: "Μανιτάρι" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πιάτο 6/12: "Mini burger" με συκώτι χελιού (δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Πιάτο 5/12: "72 days dry aged μοσχάρι" (όμορφο πιάτο, αδιάφορη γεύση)
[εικόνα]
Wine pairing: Rose de Xinomavro 2022 - Thymiopoulos (οκ)
[εικόνα]
Πιάτο 4/12: "Καλαμάρι" (αδιάφορο)
[εικόνα]
Πιάτο 3/12: "Γαρίδα" το συνοδευτικό κουτάλι
[εικόνα]
Πιάτο 3/12: "Γαρίδα" (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ πιάτο, όλα τα υλικά είχαν νόημα, βαθιά γεύση)
[εικόνα]
Wine pairing: Akrathos 2020 - Newlands Winery (οκ)
[εικόνα]
Πιάτο 2/12: "Παλαμίδα" (οκ)
[εικόνα]
Wine pairing: Champagne Philipponat (αδιάφορο)
[εικόνα]
Πιάτο 1/12: "Στρείδι" (απλώς οκ)
[εικόνα]
Cocktails "Citrus Garibaldi" & "Cascara Negroni" (οκ, μικρές ποσότητες)
[εικόνα]
Βιβλιαράκι που εξηγεί τα διάφορα αρωματικά βότανα
[εικόνα]
Ένα μπουκέτο από κυπαρίσι, ελιά και πευκοβελόνες, έτσι για την φάση
[εικόνα]
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Επί τω έργω
[εικόνα]
Mountain sour
[εικόνα]
Άποψη της σάλας εσωτερικά
[εικόνα]
Olympus bramble
[εικόνα]
[εικόνα]
Καραμέλα βουτύρου
[εικόνα]
Macaron
[εικόνα]
Mignardise
[εικόνα]
Σοκολάτα raspberry, καραμέλα με miso
[εικόνα]
Πεύκο κουκουνάρι, αχλάδι, σαμπούκο
[εικόνα]
Λεμόνι σχίνος, γιαούρτι, άγουρη πράσινη τομάτα
[εικόνα]
BBQ skewer φαγόπυρο, θρούμπι, teriyaki
[εικόνα]
Short rib αγκινάρα, σχινόπρασο, σιναπόσπορος
[εικόνα]
Τράγος, ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου, άγριο σκόρδο, ζωμός από μανιτάρι
[εικόνα]
Βούτυρο με πούδρα αυγοτάραχου
[εικόνα]
Οι πίκλες
[εικόνα]
Λιναρόσπορος, φρέσκο βούτυρο, πίκλες

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: set menu
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: cocktails
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: signature cocktails
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 1/2

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis (πριν από 16 μέρες και 5 ώρες)
Και εγώ ρώτησα ξεκάθαρα επειδή στα υπόλοιπα οι τιμές ήταν εξωφρενικές (υπερκοστολογημένα θα ελεγα), αυτό μου φάνηκε πολύ φτηνό και απλά είπα what's the catch?
Κατά τα άλλα το κατάλαβα ότι αναφερόσουν στην γεύση.
ταβερνοαλάνι (πριν από 16 μέρες και 8 ώρες)
@Thanasis, δεν άξιζε τα λεφτά λόγω γεύσης, όχι επειδή υπονόησα ότι έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Μπορεί π.χ. ένα μπουκάλι κρασί να κάνει 500€ το μπουκάλι στην λιανική, στο εστιατόριο να μου το δώσουν μισή τιμή, λέμε τώρα, αλλά και πάλι αν η γεύση δεν αιτιολογεί τα 250€, θα πω ότι δεν άξιζε τα λεφτά του.

Επομένως, η ποσότητα όντως ήταν πολύ μικρή, αλλά αν η γεύση ήταν αυτή που προσδοκάς όταν παραγγέλνεις μια premium κοπή, δεν θα με πείραζε η ποσότητα. Στην προκειμένη δεν ήταν ουάου, και όπως έγραψα νομίζω ότι έφταιγε η σάλτσα που έριξαν από πάνω και χανόταν η γεύση του κρέατος/λίπους, αλλά δεν είμαι ειδικός (ούτε θέλω να γίνω!).

Δε ξέρω μέρος του ζώου, δεν έγραφε ο κατάλογος και δεν ρώτησα.
Thanasis (πριν από 16 μέρες και 10 ώρες)
@Ταβερνοαλάνι, τα wagyu A5 σε σπαλομπριζόλες, rib eye και φιλέτο πάνε λιανική (ανάλογα με την φάρμα κτλ.) από 150 έως και 300 ευρώ, οπότε τα 38 ευρώ για την μερίδα φαίνονται πραγματικά ΠΑΡΑ πολύ λίγα, εκτός και αν πρόκειται για πολύ μικρή μερίδα ή/και υποδιέστερη κοπή από τα παραπάνω. Από καθαρά φιλολογικό ενδιαφέρον ξέρεις ποσότητα και μέρος του ζώου?
Γιαντράνκα
Έχοντας διαβάσει το σχόλιο του varethika άδραξα την ευκαιρία και πολύ χαίρομαι που το έκανα. Θα έλεγα ότι το 14 course menu έχει εξαιρετικό value, και με την εξαίρεση των γλυκών που ήταν σαφώς κατώτερα, δεν υπήρξε άστοχο πιάτο, από άποψη γεύσης, παρουσίασης και τεχνικής. Το σέρβις άψογο, ο χώρος λιτός χωρίς αισθητικές φωνασκίες, πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα με πιότι, θα ξαναπήγαινα με μεγάλη ευχαρίστηση. 120 ευρώ/άτομο με 2 κοκτέηλ.
varethika ton prologo
Μια άψογη εστιατορικη εμπειρία στο νεο εγχείρημα του Τάσου Μάντη (βασικό μέλος της ομάδας του Funky Gourmet και αφού περιηγήθηκε σε βραβευμένες ευρωπαϊκές κουζίνες – στο θρυλικό Hof Van Cleve του Peter Goossens στις Βρυξέλλες (3 αστέρια Michelin), στο Geranium στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin), στο Frantzen στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin), επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra).

Ο χώρος είναι ένα νεοκλασικό στο Παγκράτι με ωραίο κήπο, υπάρχουν 2 διαφορετικά μενού degustation το 9 courses και το 14 courses μενού.

Τα πιάτα πέρα από τρομερές τεχνικές και παρουσίαση ήταν και πραγματικά γευστικά και νόστιμα χωρίς ακρότητες στην γεύση.

Καταπληκτικό σέρβις (μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ακόμα και για την ύπαρξη πάρκινγκ κοντά στο εστιατοριο).

Νομίζω ότι πάει και εδώ για αστέρι στην επόμενη αξιολόγηση.

Υπολογίστε με κρασί περίπου 100 ευρώ/άτομο