Αποφεύγω συνήθως φώτο με τους θαυμαστές μου αλλά κατόπιν έντονης πίεσης από τον Stefano Fiore, πρώην ποδοσφαιριστή της Λάτσιο, είπα να μην του χαλάσω χατήρι :-))
Καλεσμένος σε event του μαραθώνα(Marathon Bet)στη Ρώμη προ 1,5 έτους περίπου,πέρα από το να σηκώσω το ‘’τιμημένο’’ σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Ολίμπικο της Ρώμης, υπό τις οδηγίες του Simone Inzaghi(πρώην προπονητής της Λάτσιο και τώρα στην Ίντερ),έκανα και μια γρήγορη βόλτα στη Βόρεια Ρώμη να θυμηθώ τα ατίθασα νιάτα μου.
Η Βόρεια Ρώμη(Roma Nord) είναι η ακριβή περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας όπου είναι μαζεμένες όλες οι πριμαντόνες ανεξαρτήτου επαγγελματικής προέλευσης όπως πολιτικοί,σταρ του σινεμά,καλλιτέχνες,ποδοσφαιριστές,μοντέλα,επιχειρηματίες,δημοσιογράφοι κτλ
Σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα ποδιά βρίσκεται το Trapizzino και μια στάση για κάτι ελαφρύ αν πεινάσετε δεν είναι άσχημη ιδέα. Το Trapizzino είναι μια ζύμη πίτσας(χρησιμοποιούν αλεύρι doppio zero=διπλό μηδέν για την παρασκευή του) σε σχήμα κρέπας περίπου,κομμένο από πάνω,τραγανό από έξω και μαλακό από μέσα και το γεμίζουν με διάφορες γεύσεις. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές όπως με κιμά, με μελιτζάνες και παρμεζάνα, με σάλτσα ντομάτας, με αγκινάρες κτλ…
Κάθε υποκατάστημα καθημερινώς προσφέρει 5-6 στάνταρ γεύσεις αλλά επιπλέον φτιάχνουν 3-4 συνταγές διαφορετικές ως επιλογές ημέρας.
Στην Ρώμη μόνο έχουν 6 υποκαταστήματα,υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας όπως και στη Νέα Υόρκη.Ιδρυτής ή μάλλον εφευρέτης του Trapizzino είναι ο pizzaiolo Stefano Callegari όπου πουλούσε πίτσα με το κομμάτι στην περιοχή Testaccio της ιταλικής πρωτεύουσας.
Τον έχω πετύχει τον συμπαθέστατο ευτραφή κυριούλη σε άλλο υποκατάστημα αρκετά παλιότερα και στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας μου έκανε μια ιστορική αναδρομή στο δεύτερο προϊόν που φημίζεται το Trapizzino και δεν είναι άλλο από το Supplì.Πρόκειται για κροκέτα με βάση το ρύζι(χρησιμοποιούν την ποικιλία Καρναρόλι)που το ψήνουν για 10 λεπτά,έτσι παραμένει al dente και το τηγανίζουν για 6 λεπτά.Προσφέρουν πολλές παραλλαγές καλύπτωντας όλα τα γούστα.
Λιχουδιά από προγενέστερους αιώνες που σημαίνει έκπληξη από το αγγλικό Surprise,από το γαλλικό Surplì και στο ιταλικό Supplì. Μια έκπληξη που στις μέρες μας δεν ισχύει γιατί όλοι διαλέγουμε από πριν την γεύση που θα δοκιμάσουμε αλλά παλιά δεν ήταν έτσι.Διάλεγαν ένα Supplì χωρίς να γνωρίζουν τι περιείχε μέσα,ανάλογα τα κέφια του μάγειρα και έτσι υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης του πελάτη.
Ο υποφαινόμενος θεωρεί το Trapizzino(υπολογίστε 4,5-5 ευρώ ανάλογα την γέμιση που θα επιλέξετε)μια εναλλακτική λύση της πίτσας στο χέρι ενώ το Supplì για δοκιμή max μία φορά(περίπου 2 ευρώ το κομμάτι)
Η Βόρεια Ρώμη(Roma Nord) είναι η ακριβή περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας όπου είναι μαζεμένες όλες οι πριμαντόνες ανεξαρτήτου επαγγελματικής προέλευσης όπως πολιτικοί,
Σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα ποδιά βρίσκεται το Trapizzino και μια στάση για κάτι ελαφρύ αν πεινάσετε δεν είναι άσχημη ιδέα. Το Trapizzino είναι μια ζύμη πίτσας(χρησιμοποιούν αλεύρι doppio zero=διπλό μηδέν για την παρασκευή του) σε σχήμα κρέπας περίπου,
Κάθε υποκατάστημα καθημερινώς προσφέρει 5-6 στάνταρ γεύσεις αλλά επιπλέον φτιάχνουν 3-4 συνταγές διαφορετικές ως επιλογές ημέρας.
Στην Ρώμη μόνο έχουν 6 υποκαταστήματα,
Τον έχω πετύχει τον συμπαθέστατο ευτραφή κυριούλη σε άλλο υποκατάστημα αρκετά παλιότερα και στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας μου έκανε μια ιστορική αναδρομή στο δεύτερο προϊόν που φημίζεται το Trapizzino και δεν είναι άλλο από το Supplì.
Λιχουδιά από προγενέστερους αιώνες που σημαίνει έκπληξη από το αγγλικό Surprise,
Ο υποφαινόμενος θεωρεί το Trapizzino(υπολογίστε 4,