Εστιατόριο στο κέντρο της παλιάς πόλης της Νίκαιας. Καθίσαμε για δείπνο, οπότε επιλέξαμε α λα καρτ. Διατίθεται μενού για μεσημέρι στα 23 ευρώ/άτομο (3 πιάτα) ή το αντίστοιχο 28 για βράδυ (επίσης 3 πιάτα) με πιάτο ημέρας, αλλα δεν ήταν διαθέσιμο διότι τους τελείωσε το πιάτο ημέρας. Υπάρχει επίσης και μενού ανακάλυψης τρούφας (όλα τα πιάτα με τρούφα) στα 67.
Επιλέγοντας λοιπόν α λα καρτ πήραμε το Variation du Grand Balcon: ωμές αγκινάρες με παρμεζάνα και μπαχαρικά (ηταν λίγο spicy), burrata και ντοματίνια με φρέσκο κρεμμυδάκι (νόστιμα αλλα το κρεμμυδάκι δεν μου ταίριαξε), τερίν σπιτική με μαρμελάδα και χωριάτικο ψωμί (καταπληκτική), ζεστό σάντουιτς με τρούφα (πολύ ωραιο επίσης). Περιττό να πω ότι χόρτασα με αυτά (συν τα ωραία τους ψωμάκια). Συνεχίσαμε με τα κυρίως: κοτόπουλο μπουτι και στήθος με σος φιστικιού που προσομοίαζε satay και αρωματικό ρύζι, μια χαρά, και λαβράκι μεγάλο, που δεν κατάλαβα ακριβώς πώς ψήθηκε, δεν ήταν στα κάρβουνα, ήταν σαν τηγανητοψητό. Είχε crispy πέτσα που ομως έπρεπε να την αφαιρέσεις διότι είχε λέπια και μέσα ήταν υπέρτατα μαλακό και ζουμερό! Το καθάρισαν αυτοί και αφαίρεσαν και την πέτσα. Συνοδευόταν από πολύ νόστιμο ρατατούιγ, ανάμικτη σαλάτα και αρωματικό βουτυράτο πουρέ. Μας έφεραν και ελληνικό ελαιόλαδο για το ψάρι.
Σέρβις πολύ καλό. Το όλον με κρασί ροζέ τοπικό (όχι Προβηγκίας) 50 cl στα 120 ευρώ. Ευχάριστη εμπειρία
Επιλέγοντας λοιπόν α λα καρτ πήραμε το Variation du Grand Balcon: ωμές αγκινάρες με παρμεζάνα και μπαχαρικά (ηταν λίγο spicy), burrata και ντοματίνια με φρέσκο κρεμμυδάκι (νόστιμα αλλα το κρεμμυδάκι δεν μου ταίριαξε), τερίν σπιτική με μαρμελάδα και χωριάτικο ψωμί (καταπληκτική), ζεστό σάντουιτς με τρούφα (πολύ ωραιο επίσης). Περιττό να πω ότι χόρτασα με αυτά (συν τα ωραία τους ψωμάκια). Συνεχίσαμε με τα κυρίως: κοτόπουλο μπουτι και στήθος με σος φιστικιού που προσομοίαζε satay και αρωματικό ρύζι, μια χαρά, και λαβράκι μεγάλο, που δεν κατάλαβα ακριβώς πώς ψήθηκε, δεν ήταν στα κάρβουνα, ήταν σαν τηγανητοψητό. Είχε crispy πέτσα που ομως έπρεπε να την αφαιρέσεις διότι είχε λέπια και μέσα ήταν υπέρτατα μαλακό και ζουμερό! Το καθάρισαν αυτοί και αφαίρεσαν και την πέτσα. Συνοδευόταν από πολύ νόστιμο ρατατούιγ, ανάμικτη σαλάτα και αρωματικό βουτυράτο πουρέ. Μας έφεραν και ελληνικό ελαιόλαδο για το ψάρι.
Σέρβις πολύ καλό. Το όλον με κρασί ροζέ τοπικό (όχι Προβηγκίας) 50 cl στα 120 ευρώ. Ευχάριστη εμπειρία