Κατηγορία | Εστιατόριο, Bar-Restaurant |
Διεύθυνση | Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Τηλ. επικοινωνίας | 2310239805 |
Διαδίκτυο | |
Ωράριο | 13:00-00:00 |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | Κλοσάρ, Chlochard, Closhard, #upscale, #fine dining, #business, #γαλλικό, #εξωτερική θερμάστρα, #φιλέτο ρομανώφ, #κρεμμυδόσουπα, #πάπια, #αστακοί, #μοσχάρι παγιάρ, #μπακλαβάς |
Άνοιξε | Σεπτέμβριο 2021 |
Σέρβις μια χαρά διακριτικό και επαγγελματικό
Οι τιμές είναι περίπου 20%κατω από αντίστοιχα αθηναϊκά εστιατόρια (Vezene, Κουκουβάγια)
Ένα ωραίο comfort εστιατοριο της πόλης που για μένα αξίζει
Είναι ένα ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με βάση κυρίως την γαλλική κουζίνα.
Παλιά είχε αρκετές επιλογές σε ελληνική κουζίνα όπως λαχανοντολμάδες, αρνάκι τις οποίες δεν έχει πλέον.
Σε κεντρικό σημείο στην πόλη, όμορφη διακόσμηση, καλό art de la table και καλό ευγενικό service.
Εξαιρετική, μεγάλη λίστα κρασιών με πραγματικά πολλές επιλογές και σε αφρώδη και κρασιά.
Ψωμί λευκό και μαύρο με βούτυρο αδιάφορα.
Ελληνική σαλάτα απλή, ντολμαδάκια μέτρια, σεβίτσε μέτριο, τσιπς και πατάτες τηγανητές καλές.
Στα του φαγητού υψηλό επίπεδο σε παρουσίαση και κάποια πιάτα ήταν πολύ καλά όπως το chateaubriant και το κριθαράκι με αστακό κα’ ομολογία των συνδαιτυμόνων μου.
Η πάπια που παράγγειλα ήταν ένα κακό πιάτο.
Φιλέτο πάπιας Rougie, κρέμα κολοκύθας, ψητό κουνουπίδι, edamame, τζελ μανταρίνι, φυστίκι, σάλτσα crue de cacao.
Το φιλέτο πάπιας κομμένο σε λεπτές φέτες, άστοχη επιλογή του chef δεν είναι πάπια Πεκίνου, καλοψημένο ενώ έπρεπε να είναι μέτριο, σάλτσα που πίκριζε. Λάθος εκτέλεση, λάθος συνδυασμοί.
Σπάνια εισέρχομαι σε τεχνικές λεπτομέρειες εκτέλεσης πιάτων, είχα υψηλές προσδοκίες και με εξέπληξε αρνητικά.
Είχα καιρό να τοποθετήσω τα μαχαιροπίρουνα μπλεγμένα σαν δόρυ στο πιάτο στην μέση, όχι ότι το κατάλαβε και κανένας ….
Γλυκά Crepes Suzette καλή με θεατρική παρουσίαση η πυρπόληση, ήθελε λίγο ακόμα για να εξατμιστεί το έντονο αλκοόλ.
Μπακλαβάς μια μπουκιά καλός.
Τιμές ακριβές.
Υψηλές προσδοκίες, χαμηλή πτήση.
Θα το ξαναδοκιμάσω για ψάρι αλλά όχι σύντομα.
ΥΓ. Παράπονο …. δεν υπάρχει εστιατόριο να φας πάπια al orange στην Θεσσαλονίκη.
Τα κρύα ορεκτικά ήταν τα περισσότερα πολύ καλά. Τατάκι τόνου, Σεβίτσε φαγκρί, Μοσχαρίσιο ταρτάρ, κάποιου είδους σούσι που μου διαφεύγει το όνομά του, όλα πολύ καλά. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το χταπόδι καρπάτσιο, ήταν πολύ blunt.
Σαλάτα με βαλεριάνα, αμπελοφάσουλα, φράουλα, κατσικίσιο τυρί ήταν διεκπεραιωτική.
Για κυρίως, φραγκόκοτα με κρέμα και τσιπς εσαλότ, απλά καλή. Δεν είχε κάτι να το κάνει να ξεχωρίζει.
Δοκιμάστηκαν και όλα τα γλυκά του καταλόγου, τα οποία ήταν καλά αλλά ως εκεί. Δεν υπήρξε κάποιο που να προκάλεσε επιθυμία για επανάληψη.
Δύο φιάλες idylle d'
Γενικά ήταν καλά. Μια χαρά, δεν μπορώ να πω. Αλλά όταν το μέσο ορεκτικό έχει 25 ευρώ περιμένεις πολύ παραπάνω. Πολύ πολύ παραπάνω. Στο τιμολογιακό επίπεδο που έχει βάλει τον εαυτό του πιστεύω πως δεν μπορεί να σταθεί.
Σέρβις σούπερ.
Συνολικό κόστος δεν ξέρω. Με κερνάνε επειδή είμαι όμορφος.
στα του φαγητού τώρα, ήταν επαγγελματικό τραπέζι που δοκιμάστηκαν διάφορα.
Χταπόδι καρπάτσιο, ρεβιθάδα, αυγοτάραχο Τρικαλινού, πίκλα μανιταριού shimeji, μέτριο
“Sushi” ντολμαδάκι γιαλαντζί, γαρίδα, αρωματικό γιαούρτι, καλό
γαρίδες με χειροποίητα ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα, μετριοκακό πιάτο.
Tataki tuna, αγγούρι, ταπενάντε πράσινης ελιάς, σουσάμι, μαγιονέζα αγριορέπανου, μέτριο
Πελαγίσια σφυρίδα, λαχανικά ατμού, σάλτσα ταρτάρ , το ψάρι ήταν φαγκρί τελικά, που ήταν καλό αλλά για ένα πιάτο σε αυτή την τιμή δεν δικαιολογείται το αποτέλεσμα
Σατομπριάν (για δύο άτομα), Limousin, ήταν πραγματικά εξαιρετικό το πιάτο αυτό από τα κλασικά του Clochard
service σβέλτο, επαγγελματικό.
γεννήθηκε σε όλους μας η απορία από την τόσο χαμηλή πτήση όταν μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλύτερες επιδόσεις το συγκεκριμένο μαγαζί.
Ίσως απλά να θέλει το χρόνο του στο νέο χώρο..