Τρύπας

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΚυνοπιάστες, Κέρκυρα
ΝομόςΚέρκυρας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2661056333,6944841793
Διαδίκτυο
Ωράριο19:30-23:30, Σα 19:30-00:00. Μόνο καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1936
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αρχικός ιδιοκτήτης ο Σπύρος Ανυφάντης. Σημερινός ο Σπύρος Σκιαδόπουλος.

Εικόνες (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Κάρτα Απριλίου 1994
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Άποψη της αυλής με τα μουσικοχορευτικά της

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Διαφημιστικό 1996: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Διαφημιστικό 1996: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Διαφημιστικό 1996: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Διαφημιστικό 1996: σελίδα 1/4

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Θου-Βου
Η διασημότερη και ιστορικότερη ταβέρνα της Κέρκυρας. Λειτουργεί από το 1936, αρχικά ως μικρό μπακάλικο εκλεπτυσμένων μεζέδων, ντελικατέσεν και κρασιών εισαγωγής, τα οποία γεύονταν επιτόπου οι ντόπιοι ευγενείς και αριστοκράτες της εποχής. Από τότε βέβαια ο Τρύπας έχει μεγαλώσει και έχει επεκταθεί και σε διπλανό κτίριο. Έχει και μεγάλη δροσερή αυλή με κληματαριά.

Το σκηνικό στην παλιά αίθουσα (το μικρό μπακάλικο) είναι αυθεντικό και όχι σκηνοθετημένο: στα γύρω ράφια εκατοντάδες μπουκάλια κρασιού γεμάτα αράχνες (επίτηδες δεν τα καθαρίζουν, για να μην αλλοιωθεί το σκηνικό) μαζί με εκατοντάδες φωτογραφίες διασημοτήτων (βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μεγιστάνες, εφοπλιστές κλπ.) που έχουν γευματίσει στον Τρύπα.

Το μενού είναι συγκεκριμένο για όλους, το φαγητό είναι ίδιο για όλους (και στο είδος των μεζέδων και στην ποσότητα που αναλογεί ανά άτομο) και η διαδικασία σερβιρίσματος παραμένει εδώ και δεκαετίες ίδια και απαράλλαχτη, το μόνο που αλλάζει είναι η τελική ποσότητα, η οποία εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των ατόμων της παρέας. Με άλλα λόγια, δεν παραγγέλνεις τίποτε απολύτως, εκτός κι αν θέλεις κάποιο αναψυκτικό (δεν το χρεώνουν έξτρα). Μας έφερναν συνεχώς ατέλειωτο φαγητό σε πολύ μεγάλες ποσότητες! Ψωμί, κριτσίνια, πιατέλα τυριών (φέτα, γραβιέρα, ροκφόρ, παρμεζάνα κλπ.), πιατέλα αλλαντικών (νούμπουλο, ζαμπόν καπνιστό, προσούτο, τσορίθο κλπ.), σαλάτα χωριάτικη, σαλάτα βραστών λαχανικών, ποικιλία χωριάτικα λουκάνικα, ντολμαδάκια αβγολέμονο, κόκορας παστιτσάδα, χοιρινό σοφρίτο, μοσχαράκι στιφάδο, τζιγεροσαρμάδες, γαρδουμπάκια και αρνάκι γάστρας με πατάτες φούρνου μελωμένες. Κρασί χύμα άφθονο, χωρίς περιορισμούς. Στο τέλος φέρνουν γλυκά (την άνοιξη μας έφεραν καρυδόπιτα και γιαούρτι με μέλι, ενώ το καλοκαίρι μας έφεραν παγωτό και γλυκά του κουταλιού), λικέρ κουμκουάτ και άπειρα φρούτα ελληνικά και εισαγωγής (την άνοιξη μας έφεραν φράουλες, ακτινίδιο, μπανάνες, ανανά, μάνγκο, ενώ το καλοκαίρι μας έφεραν κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, πεπόνι, λίτσι).

Η ποσότητα φαγητού που σερβίρουν σε κάθε πελάτη τους είναι ίδια, είτε ο πελάτης είναι 50 κιλά, είτε είναι 150 κιλά. Η τιμή είναι φιξ, 40 € το άτομο. Το επισκεφθήκαμε μία φορά άνοιξη (Πάσχα) 4 άτομα και μία φορά καλοκαίρι 6 άτομα. Το καλοκαίρι γεμίζει με μεγάλα γκρουπ ξένων τουριστών και συν τοις άλλοις στο πρόγραμμα προστίθεται ζωντανή ορχήστρα, χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές, κλπ.

Εν κατακλείδι, ο Τρύπας συνιστάται σφόδρα και ιδιαιτέρως σε καλοφαγάδες που αρέσκονται και μπορούν να καταβροχθίζουν ασταμάτητα τεράστιες ποσότητες φαγητού. Η ποιότητα των προσφερόμενων πιάτων είναι σαφώς υψηλού επιπέδου. Η αξιολόγηση της σχέση ποιότητας – τιμής γίνεται από τον καθένα με υποκειμενικά κριτήρια. Εγώ επισκέφθηκα το νησί 6 φορές, αλλά στον Τρύπα πήγα μόνο τις 2 από αυτές. Δεν θα το επιδίωκα όμως και τρίτη φορά μελλοντικά, διότι θα προτιμούσα να δοκιμάσω κι άλλα στέκια.