Τουρλή

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΜάρκου Μπότσαρη 50, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310831066
Διαδίκτυο
Ωράριο05:00-17:00, Κυριακή κλειστά.
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αναφέρει ότι υπάρχει από το 1968. Με επιγραφή "το καλύτερο κρουασάν της Πόλης".

Εικόνες (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπροστά, κρέμα κάστανο, πίσω, κρέμα μήλο κανέλα (ενδιαφέροντα)

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μάριος
Φίλη, μου λέει, "το καλύτερο κρουασάν της πόλης στην Μπότσαρη".
40 χρόνια στην περιοχή, πρώτη φορά το άκουσα, πρέπει να το δοκιμάσω.

Είπα να δοκιμάσω 2, ένα με κρέμα και κάστανο και ένα με κρέμα, μήλο και κανέλα.
Με ρώτησε αν θέλω κρουασάν βουτύρου ή κάτι άλλο που δεν έπιασα και είπα φυσικά βουτύρου.
Πηγαίνει επί τόπου πίσω και τα γεμίζει. 2,5 ευρώ το ένα και 3,5 ευρώ το άλλο, δεν ξέρω ποιο είναι ποιο.

Δοκιμή στο σπίτι αργότερα.
Τα κρουασάν όταν τα βλέπεις άδεια είναι μικρά, αλλά τα γεμίζει με μπόλικη ποσότητα και καταλήγουν τρομακτικά σε μέγεθος και κυρίως βάρος.
Σαν ζύμη, δεν μου θύμισε σε τίποτα βουτύρου, ωραία υφή αλλά καμία σχέση με την γεύση ενός καλού κρουασάν βουτύρου.
Κρέμα κάστανο, περίμενα να θυμίζει το τσουρέκι κάστανο του Τερκενλή αλλά έκανα λάθος. Έχει όντως γεύση κάστανο, ενδιαφέρον.
Κρέμα μήλο και κανέλα. Ολόκληρα κομμάτια μήλου και μπόλικη κανέλα, και πάλι ενδιαφέρον.
Ποιο ξεχώρισα; Κανένα. Και τα 2 είχαν κάτι να πουν, είναι πάνβαρα, χορταστικότατα και διαφορετικά.

Το καλύτερο κρουασάν της πόλης; Δεν είμαι ειδήμων αλλά θα τολμήσω να πω όχι.
Για μια δοκιμή πάντως, γιατί όχι. Έχει κι άλλες γεύσεις, ίσως οι άλλες έχουν να πουν κάτι παραπάνω.
ταβερνοαλάνι
Του Βασίλη Καλλίδη. Αν θυμάμαι καλά για μια περίοδο το διαφήμιζε και εξωτερικά στην βιτρίνα.
varethika ton prologo
Η ιδιοκτήτρια είναι αδελφή γνωστού τηλεοπτικού chef
Γευστικά τα προϊόντα μέτρια
dokimastis
Ένα σωρό δημοσιεύματα, προωθητικά μάλλον, πληροφορούν για Τσουρέκι με διάφορες περίεργες γεύσεις: τσουρέκι καρμπονάρα (με σως και μπέικον), τσουρέκι μουσακά κτλ κτλ.

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάζομαι, αλλά θα δοκίμαζα ίσως..
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Mikey
Σίγουρα όχι το καλύτερο κρουασάν της πόλης. Η ζύμη του είναι κάτι ανάμεσα σε σφολιάτα, τσουρέκι και ψωμί με σουσάμι και αν και η γέμιση ειναι πλούσια το γενικό αποτέλεσμα ειναι μέτριο. Περίεργη ζύμη έχει και το πεϊνιρλί του.