Εικόνες (11)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μακαρόνια με σάλτσα σε σάντουιτς στην Ιαπωνία (δεν άντεξα να μην το ανεβάσω, sorry. Μια χαρά ήταν!)
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 1/2
Το γλωσσάρι του πατσά, σελ. 2/2
Γιορτή τσιγαρίδας (pure cholesterol) στο χωριό Δίλοφο (950 μέτρα υψόμετρο) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης
Βλέπε καρτέλα "Σχόλια" με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2023 για την ορθή ερμηνεία του γραφήματος
ΠΟΕΣΕ Ψήφισμα 16 Νοεμβρίου 2021
<
μετακυλώντας μου ένα είδος περιττής αμηχανίας.
Και εγώ έτσι έχω αισθανθεί πολλές φορές.
Ταξιδεύω συχνά σε όλο τον κόσμο, πουθενά δεν έχω δει το δικό μας το χάλι.
Στην Ισπανία πρόσφατα παρατήρησα ότι όταν πληρώνεις με κάρτα δεν έδιναν απόδειξη αν δεν ζητούσες μερικές φορές και συνειδητοποίησα ότι είναι γιατί αφού είναι ηλεκτρονική συναλλαγή γιατί να το τυπώσει.
Στην χώρα μας βέβαια είμαστε στο άλλο άκρο.
Δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ είναι και η εφορία.
Στα Χ ευρώ λογαριασμό λοιπόν το κέρδος της φοροδιαφυγής είναι μεγάλο. Πρώτα κλέβει τον πελάτη με το ΦΠΑ που εισπράττει, μετά το κράτος με ΦΠΑ και εφορία, και στο τέλος όλους μας αφού αυτά που λείπουν τα πληρώνουμε με φορολογικές αυξήσεις που γίνονται.
Φυσικά κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στους ανταγωνιστές του.
Η δε απόλυτη κουτοπονηριά κερνάω ένα ξέπλυμα ηδύποτο ή ένα κάκιστο γλυκό, μια φέτα καρπούζι και μετά δεν πάω απόδειξη είναι φαινόμενο Ελληνικό που δεν το έχω δει πουθενά.
Μπορούμε να κάνουμε μεγάλη κουβέντα για τον ΦΠΑ και πως βγάζουν λεφτά και τους αυτοφοράκηδες και φορολογικούς υπεύθυνους κλπ. Μπορούμε να πούμε και για το προσωπικό και τις βάρδιες (κάρτες εργασίας) και πολλά που θα αλλάξουν το 2025/26 αλλά ας μείνουμε στα του ταβερνοχώρου και των κριτικών μας ως απλή ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών.
Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στις κριτικές, ενώ συνειδητά ξέρω ότι δεν γίνεται.
Θα γράψω μια κριτική για ένα εστιατόριο με ψάρια που έλεγα να μην γράψω μια και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ. Σκεφτόμουν μάλιστα αν πρέπει να είναι λακωνική ή αναλυτική, είχα καταλήξει να ανεβάσω μια φωτογραφία μόνο. Σύντομα…..
Για το μαγαζί το Albero που ανέφερες θα παραθέσω στιχομυθία που με ενόχλησε και δεν την ανέφερα σε κριτική. Φέρνουν την πλάκα ψησίματος όπως συνηθίζουν θες δεν θες, και να τους πεις το θέλω μέτριο αυτοί θα φέρουν την πλάκα ως ιεροτελεστία και φέρνουν και βούτυρο. Μια και το κρέας που πήραμε ήταν ακριβό ζήτησα λίγο λάδι αντί για βούτυρο. Εξεπλάγην που τόλμησα να ζητήσω κάτι τέτοιο, και έφεραν ένα μικρό μπουκαλάκι λάδι που και το χρησιμοποιήσαμε. Λέει η μια εκ των μετόχων να τους πεις ότι κάνει 1.
Ουδέν σχόλιο γιατί τι να πεις.....
Σημείωση - ο Λάζαρος Σμπόνιας που ήταν Maitr δεν είναι πλέον στο Albero και θα είναι σε νέο παραλιακό εστιατόριο που θα ανοίξει σύντομα.
Για το δε Clochard που ανέφερες είχα μια εμπειρία που ήταν έκπληξη. Είμασταν με ένα φιλικό ζευγάρι και μάλωνα ποιος θα πληρώσει. Πληρώνω εγώ βιαστικά και μετά από λίγο ήρθε ο σερβιτόρος που παρέλαβε το ποσό και μου έφερε πίσω ένα πενηντάρικο, πληρώσατε παραπάνω κύριε μου είπε. Το εκτίμησα.
To ότι δεν έκοψε απόδειξη με εκπλήσσει αρνητικά φυσικά και με προβληματίζει.
Καταλήγοντας η φοροδιαφυγή είναι μια μάστιγα που πρέπει να εκλείψει.
Το να πρέπει να μην κόψει αποδείξεις ένα κατάστημα για να επιβιώσει το θεωρώ κατάντια, ντροπή, για την οικονομία μας, την χώρα μας, κλπ.
Το να μην κόβει για να αισχροκερδεί συμφωνώ απόλυτα με το @ταβερνοαλάνι.
Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου.
Συμφωνώ με Nikosmichelinjo
Όταν συμβαίνει από προβεβλημένα και <
Όταν όμως δεν μου δίνει απόδειξη ένα καφενείο στην Νισυρο η στην Πίνδο δεν έχω κανένα πρόβλημα
και διαβάζω τα σχόλια όλων σας, για το πιο λαϊκό γυράδικο οπουδήποτε
μέχρι το πιο εστέτ πολυβραβευμένο εστιατόριο στην άλλη άκρη του πλανήτη.
Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να ψιλοενοχλούμαι
από υποσημειώσεις χρηστών του Ταβερνοχώρου για φοροδιαφυγή χώρων εστίασης
μέσω αποφυγής έκδοσης παραστατικού (απόδειξη)
είτε για κατανάλωση μέσα στο ίδιο το κατάστημα, είτε μέσω delivery.
Θεωρούσα ότι πρόκειται για κάποιο είδος ρουφιανιάς
άσχετης με το προϊόν, την εξυπηρέτηση, τον χώρο που σε φιλοξενεί
το πακέτο όλο που θεωρώ ιερώς την εστίαση, τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Ήρθε η ώρα να... φορέσω την κουκούλα
και επιγραμματικά να αναφέρω δυο εστιατόρια όπου φιλοξενήθηκα το τελευταίο δεκαήμερο
όπου έφαγα πάρα πολύ καλά, εξυπηρετήθηκα άψογα,
σηκώθηκα από το τραπέζι πλήρης και την ώρα του λογαριασμού
εκνευρίστηκα τόσο πολύ που ένιωσα σαν να μου κλωτσούν την καρδάρα με το γάλα.
Προτιμώ να αναφερθώ σε αυτό εδώ το topic και όχι στα επι μέρους των δυο αυτών εστιατορίων (@Clochard και @L'
καθώς πρόκειται επί της ουσίας για σχολιασμό πέρα από το φαγητό καθαυτό.
Η τακτική της "
σε γεύματα των 200 ευρώ όταν συνυπολογίζουν ακόμα και δυο εσπρεσάκια των 4 ευρώ,
σε χρεώνουν κανονικότατα με τον ΦΠΑ που περιλαμβάνεται στον τιμοκατάλογό τους
και αυθαδιάζουν παντελονιάζοντάς τον και προσθέτοντάς τον στο κέρδος τους.
Για να μην θεωρηθεί το σχόλιό μου ως προϊόν παρεξήγησης
και στις δυο περιπτώσεις πλήρωσα ποσά που απαιτούσαν ρέστα
αλλά η απόδειξη δεν ήρθε ούτε με αυτά
μάλιστα "
Δεν σας κρύβω ότι στην πρώτη χρονικά περίπτωση που μου έτυχε
και πολύ πέρα από τις αρχές μου, δεν άφησα ούτε ένα ευρώ φιλοδώρημα,
ενώ στην δεύτερη περίπτωση βρέθηκα στην θέση να απαιτήσω την απόδειξη
μετακυλώντας μου ένα είδος περιττής αμηχανίας.
Συγνώμη για το σεντόνι και ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Νομιζω οτι ανακατευομαι.
Δοκίμασα 2 φορές να επισκευτώ το Μεδούλι, βράδυ Σαββάτου και μετά βράδυ Παρασκευής.
Και τις 2 φορές το βρήκα κλειστό.
Τελικά, μήπως έχει κλείσει ή απλά δεν δουλεύει βράδυ τον χειμώνα;
https:
Δεν υπαρχουν πια φυλες και μουσικα ρευματα ικανα να υποστηριξουν μαζικα κινηματα
με τον τροπο που αυτο γινοταν παλιοτερα.
Ο τροπος διανομης της μουσικης εχει αλλαξει ριζικα και σε μια βδομαδα
και πολυ λεω το καινουργιο εχει γινει παλιο.
Πολυ σημαντικο δεν υπαρχει πια στηριξη απο τις εταιριες στα ανεξαρτητα labels.
Οτιδηποτε μαζικο συμβαινει ειναι στην χορευτικη μουσικη και αφορα κυριως τους νεους κατω απο τα τριαντα.
Ας μην ξεχναμε οτι αυτη η πολη δεν μπορουσε να ζησει τις Τρυπες και περασαν πολλα χρονια πριν αρχισουν να βγαζουν χρηματα και να ασχολουνται αποκλειστικα με την μουσικη.
Και εγώ μελαγχολώ συχνά ... και αναπολώ.
Εξού και το Σέμπρικο που πρόδωσα το αγαπημένο μου Μαιτρ γιατί ο ανηψιός μου ήθελε να πάει σε κάτι <
Τώρα μουσικά - αντιλαμβάνομαι την πικρία, αλλά,
22 Νοε Cayetano γέννημα θρέμα Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1977), μένει στο Tokyo πλέον.
6 Δεκ Firewind - Gus G, βιρτουόζος, Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1980). Τον είδα να <
Θα είμαι εκεί.
Δυτικές Συνοικίες - Καλοκαιρινά Ραντεβού , Θεός να το συγχωρέσει το παληκάρι και να προσέχει τους δικούς του.
https:
Ροκ με καθαρό ήχο και στίχο να τον τραγουδάς για καιρό.
Γιάννης Παπαδόπουλος, Θεσσαλονικιός (μοντέλο 1980), τραγουδιστής των Beast in Black
Ατομικά Τιμόθεος Πέτριν βιολοντσέλο 24 ετών, Οδυσσέας Τσακαλίδης βιολί 15 ετών κλπ.
Νέο Σαβόπουλο δεν έχουμε αλλά κάτι γίνεται.
Blues Wire.... τι θυμάμαι και εγώ.
Αρκετά με την μουσική και το φαί
Εδώ ο Ηρακλής είναι στην Β ... και δεν βλέπω να ανεβαίνει φέτος....
Θα γράψω κριτική για τους Φούρνους Βενέτη.
Απροπό έχουν εξαιρετικό τσουρέκι.
Να είστε όλοι καλά.
δοκίμασε στην αναζήτηση πάνω δεξιά τα εξής 3 tags ξεχωριστά:
#κατάλληλο για παιδιά
#παιδότοπος
#παιδότοπος με φύλαξη
και κάθε φορά πάτα το κουμπί "
https:
γενικα ετσι φαση ελληνικη παλιου τυπου αλλα νοστιμες οχι κατι χαρτονια;
εχουμε να προτεινουμε κατι κεντρο;
Με αυτό "...
Όλοι μας επισκεφθήκαμε αμέτρητες φορές καταπληκτικές ταβερνούλες σε διάφορα χωριουδάκια της πατρίδας μας. Προσωπικά έχω απολαύσει σε τέτοια γραφικά μέρη εξαιρετικά παϊδάκια, θεσπέσιο αρνάκι μπουτάκι λουκούμι στο φούρνο ή στη γάστρα, συκωταριές, κοκορέτσια κλπ. Ουδέποτε μου έτυχε να μου φέρουν κατεψυγμένο - αποψυγμένο αρνάκι, όπως μου συνέβη πρόσφατα και στο Γυράδικο και στον Πρασσά.
Συμπερασματικά, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι κάποια κατεψυγμένα τρόφιμα συνήθως υστερούν πάρα πολύ έναντι των αντίστοιχων νωπών (έχει και εξαιρέσεις, π.
Τέλος, για να μην μακρηγορώ, ας κάνουμε και δύο τελευταίες συγκρίσεις με το νου μας. Τι είναι πιο νόστιμο, ένα κατεψυγμένο κοτόπουλο πτηνοτροφείου ή ένα κοτόπουλο αλανιάρικο που έβοσκε ελεύθερα σε κάποιο χωριουδάκι; Τι είναι πιο νόστιμο, η φρεσκοκαθαρισμένη στο χέρι νωπή πατάτα ή η κατεψυγμένη του φαστ φουντ;
https:
Απορία προς γνώστες: τόσα χρόνια είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι υγειονομικές διατάξεις και φαντάζομαι και η πυρασφάλεια, απαγορεύει στην Ελλάδα τα καταστήματα να έχουν φωτιά εκτός της κουζίνας. Άλλαξε κάτι;
αλλά χωρίς βουτυράκι
έφαγα πρόσφατα στο "Παγγαίον"
(οδός Τομπάζη, ανατολικά, τέρμα Κωνσταντινουπόλεως με Μπότσαρη)
με παρόμοια υφή, γεύση και... ελαστικότητα
σε διαστάσεις γιου-εφ-όου,
σαν δίσκος τριάντα τριών στροφών, ένα πράμα.
Διατίθεται σκέτο και γεμιστό.
Εγώ προσωπικά το θεωρώ προσβολή αυτό
Έχω πληρώσει περιμένω δέκα ώρες ενώ μου είπες 15 λεπτά και αντί να πεις ένα συγνώμη μου βγάζεις το 5€ και με διώχνεις ?
Θα τ άκουγε για τα καλά.......
Πιάσαν τον παπά από ...........
Αυτό που με χάλασε πιο πολύ ήταν ότι έχω γερό στομάχι, έχω φάει απ' τα πιο βρώμικα μέρη, σάντουιτς με σουβλάκι νυφίτσας έξω από γήπεδα σε καντίνες της συμφοράς και δεν έπαθα απολύτως τίποτε, δεν με ενόχλησε το παραμικρό...
Τέλος πάντων, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, τεράστια έλλειψη σεβασμού, ατιμωτική πράξη για τον πελάτη, τελείως αντιεπαγγελματικό. Σίγουρα σηκώνεσαι και φεύγεις και δεν ξαναπατάς. Αν δεν κατάφερνα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, σίγουρα θα έφευγε μπινελίκι...
ολα πολυ καλα και πρωτοποριακα για τα 90ς.
Ειχε ενα κακο συνηθειο οπως και πολυ αλλοι επαγγελματιες, να μην πεταει τιποτα.
Ετσι την μια μερα ετρωγες μια πολυ καλη με σωστη υγρασια πιτα και την αλλη μια στεγνη πεθαμενη πιτα.
Θεωρώ ενδιαφέρον το παρακάτω άρθρο μιας και ο συνεντευξιαζόμενος παραθέτει αναλυτικά τιμές και κοστολόγια όπου το ρεζουμέ είναι ότι πλέον η κερδοφορία κυμαίνεται μεταξύ 9%-11% αλλά με σαφείς τάσεις προς τα κάτω λόγω επικείμενων αυξήσεων+νέων υποχρεώσεων προς το Κράτος τύπου ψηφιακή κάρτα εργασίας κτλ
https:
ΥΓ. Διαβάζοντας το άρθρο και ξεκάθαρα ως προσωπική μου εκτίμηση,
Περιγράφει τον David Chang με τον οποίο όντως υπάρχουν συζητήσεις ,
https:
Απολογούμαι.
Σε γενικές γραμμές όμως όλα είναι στον Νότο, Χαλκιδική, Β. Αιγαίο, Ήπειρος, Θεσσαλία είναι σχεδόν ανύπαρκτα τουριστικά.
Σωστά βλέπουμε Χαλκιδική και νομίζουμε ότι είναι πολύ μεγάλη.
Για την ακρίβεια, η έκταση της χαλκιδικής είναι 2,
Δηλ. 850 km2
Ρόδος. 1408 km2
Κρήτη 8336 km2
H ποσοστιαία αναντιστοιχία παραμένει γιγαντιαία.
2.
Από πρόσφατη εμπειρία στην Ρόδο οι τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες και πιο γήινες από την Χαλκιδική. Η δε ποιότητα πολύ ανώτερη.
Δεν έχω άποψη για Κατερίνη αλλά έχω ακούσει ότι έχουν γίνει σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις και είχε πολύ κόσμο φέτος.
Στα στου ντόπιου βαλκανιζατέρ λοιπόν.
Όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2023 η συμμετοχή της Χαλκιδικής στον πανελλαδικό κύκλο εργασιών καταλυμάτων και υπηρεσιών εστίασης άγγιξε το 2,
Τη δεύτερη θέση, μετά την Αττική (με τη συμμετοχή της στα τουριστικά έσοδα το 2023 να ανέρχεται στο 32,
Με απλά λόγια πάνε στα νησιά και μένουν και Αθήνα κάποιες μέρες οι οποίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και η Αθήνα γίνεται παγκόσμιος προορισμός.
Η μέση διάρκεια παραμονής ανά επίσκεψη είναι 6,
Πηγή
Πόσο συνεισφέρουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας
https:
Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;
https:
Το σύνολο του τουρισμού της χώρας για το 2023 σε χοντρά νούμερα, 33εκ αφίξεις δηλαδή πληθυσμός χώρα με τον τουρισμό 33+10=43 εκ να αναλογιστούμε τις υποδομές που έχουμε για τόσο κόσμο.
Πηγή
https:
Βλέπουμε πολλά αλλά θα σταθώ στο ότι το <
Με 2.
Πρέπει να αλλάξουν πολλά.
Να αγιοποιηθεί ο Ταξιάρχης μπας και σαν τον Άγιο Ραφαήλ αποκτήσει θρησκευτικό τουρισμό ;
Nα γίνει αεροδρόμιο στον Άγιο Μάμμα ;
Nα γίνει golf ή να δημιουργηθεί ζώνης απόλυτης ασυδοσίας σε στυλ Φαληράκι, Λαγανά, Μάλια, Κάβο, Άγια Νάπα, κλπ.
Σε αντιδιαστολή Ν Αιγαίο (Ρόδος) 27%, Κρήτη (26%).
Είναι πιο μεγάλες γεωγραφικά περιοχές ; Έχουν πιο μορφωμένους κατοίκους ;
80-100 πεντάστερα η Ρόδος.
Δεν θα πω τίποτα άλλο…
Παρασκευή σήμερα και άλλη μια εβδομάδα δεν νιώθω Ευρωπαίος.
Καλό βροχερό ΣΚ με υγεία.
https:
<
Όντως φαινόταν το πράμα... ;)
γι αυτό και μοιράστηκα τώρα την ανησυχία μου..
από 19/8/24 επετράπηκαν και ξεκίνησαν οι σφαγές σε κάποιους νομούς.
Ήδη στην Φθιώτιδα στο τέλος της βδομάδας, δηλ ΠΣΚ 23-25/8 έβρισκες πρόβειο κρέας να πωλείται, το οποίο μάς ενημέρωσαν ότι είναι από νέες σφαγές (αν δεν μάς έλεγαν ψεύδη, δηλαδή)
Μάλλον βαδίζουμε προς το τέλος αυτής της κρίσης.
ολική απαγόρευση σφαγής στην χώρα εδώ και σχεδόν 2 μήνες και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν κανονικά.
εφιστώ την προσοχή σε όλους και να έχουμε το νου μας..
Υπάρχει ανακοίνωση στο fb
Δεν το προσθέτω στο χάρτη γιατί δεν γνωρίζω ακριβή διεύθυνση αλλά θα βρίσκεται επί της οδού Θεσσαλονίκης μεταξύ των "
Επίσης ενδιαφέρον.
next weekend
Θέλει μια αυτοψία
https:
https:
Συμφωνώ μαζί σου.
Έχουν βάλει έναν νέο υπεύθυνο που συζητά.
Αυτοί που ήρθαν, είδαν και απήλθαν.
Το Μοδιανο δεν κάνει για εστίαση
Και κάτι που είχε ακουστεί για εξώστη με ούζο Μέλαθρον κ διατηρητέο από την στιγμή της ανακοίνωσης (Μάρτιος 2024) μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε βίδα κ υπάρχουν έντονες φήμες για υπαναχώρηση του εκμισθωτή
Όποτε και οι Αθηναίοι δεν τσιμπάνε
Μάλλον ευσέβεις πόθοι είναι
Άκουσα κουτσομπολιά ότι επίκεινται αλλαγές και new entries στην Μοδιάνο.
Προσπαθούν να προσελκύσοιυν εστίαση από Αθήνα.
Κατά τα άλλα, το if/then/else της ιστορίας όταν μπαίνει κι ο παράγων "
Με τη διασύνδεση ταμειακών και POS, για κάθε ποσό που πληρώνεται μέσω POS εκδίδεται και μια απόδειξη. Επομένως εάν πρώτα έχει εκδοθεί η απόδειξη - που το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να φέρει στο τραπέζι με το σερβίρισμα, όπως λέει ο Rosstrobon - και κατά την αποχώρηση ζητήσει ο πελάτης να πληρώσει με POS, θα χτυπηθεί δεύτερη φορά. Επομένως έχουμε τα σενάρια:
α) Επιλέγεται να γίνει πληρωμή με μετρητά, επομένως χτυπιέται προ του σερβιρίσματος η απόδειξη για να συνοδεύει τα είδη, και ο πελάτης πληρώνει όποτε προτιμά.
β) Επιλέγεται γίνει πληρωμή με POS, επομένως αυτή πρέπει να γίνει προ του σερβιρίσματος, προκειμένου η απόδειξη να συνοδεύει τα είδη.
Από αυτά που έχω συναντήσει ως τώρα, όταν η ερώτηση γίνεται πριν την παραγγελία είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο σκοπός είναι να μην κοπεί απόδειξη ή να κοπεί μειωμένη, ή να παίξει διαφορετική τιμολόγηση, όταν γίνεται μετά είναι λόγω της νέας νομοθεσίας. Δεν μπορώ να βρω άλλον λόγο για το να νοιάζεται το μαγαζί πως θα πληρώσεις από πριν εφόσον είναι νόμιμο και δεν ψάχνεται να κάνει κάποια παρατυπία. Έτσι και αλλιώς, απ' όσο ξέρω, είναι υποχρεωμένο να φέρει στο τραπέζι την απόδειξη με το σερβίρισμα για να είναι καλυμμένο νομικά σε τυχόν έλεγχο.
https:
https:
Θα ήθελα να αναφέρω μόνο τα 10 μαγαζιά που προτείνουν ως τον απόλυτο προορισμό για το 2024
Έχω πάει στα 4/10 για το 2024 και θα ήθελα να μπορέσω να πάω Σιφνο,
THE LIST 2024 BY FNL BEST RESTAURANT AWARDS
<
Αυτά είναι τα δέκα εστιατόρια που -για διαφορετικούς λόγους- μας συνάρπασαν περισσότερο αυτή τη χρονιά, αυτά που μας δημιούργησαν τα εντονότερα συναισθήματα, είναι οι δέκα «άχαστες» εμπειρίες! Είναι με δυο λόγια τα εστιατόρια εκείνα που, κατά σειρά προτεραιότητας, πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας για το 2024>
Μύλος by the sea, Λέρος
Ettrusco, Κέρκυρα
Pharaoh, Αθήνα
Delta Restaurant, Αθήνα
Lygaria, Κέα
Ex-Machina, Αθήνα
Cantina, Σίφνος
Gallina, Αθήνα
Βασιλικός, Καλλίπολη, Μακεδονία
ΝΥΝ ΕΣΤΙ, Αθήνα
Να δούμε τώρα και τον γύρο; Ένα μαγαζί που έχει πολλή δουλειά και ψήνει καθημερινά 300 - 400 κιλά γύρο, αγοράζει προφανώς και σε πολύ καλές τιμές χονδρικής, τουτέστιν περίπου 2,
Το κράτος έχει πάψει να κάνει τον χωροφύλακα στους τιμοκαταλόγους. Εναπόκειται στην κρίση του πελάτη να αποφεύγει το «νόμιμο κλέψιμο». Όπως επί παραδείγματι, έστω ότι θέλει κάποιος να αγοράσει από το περίπτερο ένα μπουκαλάκι νερό, αυτό που ΟΛΟΙ οι έμποροι το αγοράζουν χονδρικώς από 0,
Αισχροκερδώ ή κερδοσκοπώ δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μετέρχομαι και παράνομες μεθόδους. Σημαίνει ότι χρησιμοποιώ κάθε θεμιτό (ή ίσως καμιά φορά και αθέμιτο) μέσο για να μεγιστοποιήσω (συνήθως νομίμως) τα κέρδη μου σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα συνηθισμένα.
Πήρα για πλακα ενα ψητό κοτοπουπο από τα lidl και ήταν απίθανο σε τιμή 7,
Θα ξανά έπαιρνα πολύ άνετα
Μενέλαος για ψάρι στο Διαπόρι, Ανδρέας στα Καμίνια για κρέας, Romeiko για μεζε στην Μύρινα, Μπερεκέτι για μεζε στην Μύρινα, έννοια πο' χς στα Λυχνα για πιο δημιουργική φάση, Red Rock beach bar για τσίπουρο μεζε σε εναλλακτική λίγο ματιά πιο ethnic. Μαντέλα τώρα είναι καλά, καλοκαίρι με τον χαμό εγώ δεν πηγαίνω.
Κατά τη γνώμη μου αξίζουν αυτά:
Μαν-Τέλλα στις Σαρδές
Στης Καλουδίτσας στο Πλατύ
Flomari στην Παραλία Γομάτι
Σώζος στο Πλατύ
Γιαννάκαρος στην Παραλία Θάνους
Ο Πλάτανος στη Μύρινα
Ο Γλάρος στη Μύρινα
@stefos αν μάθεις που περίπου βρισκόταν ο Ρουσάκης να τον προσθέσουμε, στο άρθρο που έστειλες δεν γράφει τη διεύθυνση του.
Οι μόνες χώρες που πραγματικά σώζουν την κατάσταση στην περιοχή είναι η Ελλάδα (νομίζω ότι βρίσκεις εύκολα πραγματικά καλό φαγητό και στις πόλεις αλλά και στην επαρχία, υπάρχει βέβαια και σαβούρα αλλά αν διαβάσεις βρίσκεις) και φυσικά η Τουρκία που είναι μια κατηγορία μόνη της και είναι για μένα γαστρονομικός παράδεισος.