Αποτυχημένη η τελευταία μεσημεριανή επίσκεψη: ένα άτομο μονάχα (και καθόλου κεφάτο) σε κουζίνα και σερβίρισμα, μικρές μερίδες (τα χοιρινά κοψίδια σχεδόν σε πάχος τσιγαρόχαρτου , το "χωριάτικο" λουκάνικο δεν έλεγε. Οι πατατούλες στη γαρνιτούρα είναι καλές.
Καλό φαγητό (κόκκορας κρασάτος, κοψίδια), τιμές κάπως τσιμπημένες, το χύμα κόκκινο που πήραμε ήταν στυφό.
Yioulantero
Πήγαμε στον Πλάτανο Τετάρτη βράδυ μετά από παρότρυνση φίλου και αφού διαβάσαμε τα θετικότατα σχόλια στον 'ταβερνοχώρο'. Δεν απογοητευθήκαμε... Το αντίθετο. Ο χώρος, το service, το menu μας θύμισαν τα ταβερνάκια της παιδικής μας ηλικίας.Πιο συγκεκριμένα : κορυφαία τα "παλιομοδίτικα" σουτζουκάκια και η σαλάτα σπανάκι, αρκετά καλά τα κοψίδια, καταπληκτικές "μαμαδίσιες" πατάτες, η παντσέτα σούβλας πολύ λιπαρή για τα γούστα μας, το μπουγιουρντί καλούτσικο, το χύμα λευκό κρασί αξιοπρεπές ( δεν υπήρχαν εμφιαλωμένα ). Οι τιμές φιλικότατες και η απόδειξη ήρθε χωρίς να ζητηθεί. Αν απαγορευόταν και το κάπνισμα η βραδυά θα ήταν ιδανική...
sotos
ταβέρνα με ιστορία και άποψη . Φαγητό απλό, νόστιμο ποιοτικό.Καθαρή κουζίνα.Δοκιμάστε τηγανιά κοτόπουλο.Πιάσε συζήτηση με τον ιδιοκτήτη (Σπήλιο)...δεν θα το μετανιώσεις
jimmyboixos
Εξαιρετική ταβέρνα και πολύ ωραίο φιλικό περιβάλλον.Οι μεζέδες είναι τρομεροί.Αν πάτε πάρτε κόκορα κρασάτο η κότσι και θα ξανά πάτε σίγουρα!
me
Μεγαλη ποικιλια απο μπυρες.
Πολυ καλο φαγητο
satapata
Πολύ συχνός θαμώνας μεταξύ 2002-2004.Κάθε φορά που βρισκόμουνα στη Θεσσαλονίκη, κανονίζαμε με την παρέα και βουρ για το Σπήλιο. Με τα πολλά, είχαμε γνωριστεί με αυτή τη μορφή και όποτε πηγαίναμε εκεί, καταλήγαμε να το κλείνουμε το μαγαζί, τελείως κωλοτρυπίδα από τη σούρα...Πρώτος μας έβαζε τις σπίθες ο ίδιος ο Σπήλιος... "Μάγκες, έχω φέρει ένα γαμάτο ημίγλυκο από την Κρήτη..." Και καταλήγαμε να έχουμε ρίξει ρουκέτες στα πατώματα, να κάνουμε διαγωνισμούς με σφηνάκια κρασιού και άλλα τέτοια ωραία...Για σβήσιμο της βραδιάς το ρίχναμε στις βότκες!
Άρε Σπήλιο μορφή!Για φαγητό δεν έχω γνώμη, αφού συνήθως πηγαίναμε για την καλή ατμόσφαιρα και για τα ξύδια!
ΥΓ:Αν τύχει κάποιος και πάει σύντομα, να δώσει πολλά χαιρετίσματα στο Σπήλιο από την τρελή βολιωτοπαρέα.Με αυτά τα σκηνικά που κάναμε, αν και πέρασαν αρκετά χρόνια,θα του έχουμε μείνει αξέχαστοι!
Πηγα χθες,το μαγαζι εχει ωραιο κλιμα,η μουσικη καταλληλη και σε ενταση και ρεπερτοριο,ο κοσμος και ο ιδιοκτητης κουλ.Χορτα,τυροσαλατα,κοκκορας κοκκινιστος,σουτζουκακια σχαρας ολα καλα,τηγανια οκ,πατατες στο χερι μαζι με 1 λιτρο κρασι 39Ε,οποτε δεν θα το ελεγα ακριβο.
kate
κοκκορας κρασατος πολυ καλος!νοστιμοτατα κρεατικα και σουτζουκακια!Τα μανιταρια του ειχαν μεγαλη επιτυχια στην παρεα μου,αν και ειχαν σκορδο, δεν τα προτεινω για οσους δεν ειναι φαν!Με εντυπωσιασε που του ζητησαμε τυροσαλατα,μας κοιταξε ερευνητικα και ειπε δε ξερω αν θα τη φατε.Εφτιαξε μονος του εκεινη την ωρα!!!!!Χτυπησε ειμαι τυρι με καυτερο!!!Ηταν απιστευτα νοστιμη και πολυ καυτερη!!!ΣΠΙΤΙΚΗ!!!Μου αρεσει πολυ και το μερος και Σπηλιος!!!Και το φαγητο!
ovelix
Ωραιες γευσεις, σπιτικες και οχι βιομηχανοποιημενες.το χυμα κρασι δεν λεει και πολλα αλλα η ατμοσφαιρα ειναι πολλη καλη.ο Σπηλιος πολυ ωραιος τυπος.αν υπαρχουν πελατες με οργανα ειναι ευπροσδεκτες στο μαγαζι και τραγουδανε γινεται ολο το μαγαζι μια παρεα.οι τιμες δεν ειναι πολυ χαμηλες αλλα γενικα αξιζει.
billakiii
φανταστικο το φαγητο πολυ καλη εξυπηρετηση...κ για τις τιμες δεν θα συμφωνισω οτι ειναι ακριβες γιατι εχω πληρωσει πολυ ακριβοτερα
Παναγιωτάκης
Πλάτανος!!!
Ο Σπήλιος μεγάλη μορφή!
Πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό!
Οι τιμές είναι τιμές ταβέρνας (ούτε ακριβές ούτε και φοιτητοτσαμπατζιλίκια).
Εδώ γυρίστηκε η εκπομπή "Ανιχνεύσεις" της ΕΤ3 που προβλήθηκε στις 14/1/09, με τίτλο "Ταβέρνα, κρασί και φιλοσοφία".
Link στο επίσημο site:
http://www.anixneuseis.gr/?p=1297
Μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ (τσάμπα προφανώς):
http://video.google.com/videoplay?docid=-4701927874874479717
Η ίδια η εκπομπή κατά τη γνώμη μου δεν έχει να πει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά βλέπεται ευχάριστα. Για μένα που μου αρέσουν οι ιστορίες των ταβερνών της παλιάς Θεσσαλονίκης, έχει μερικές ενδιαφέρουσες μαρτυρίες από τον κ.Τάκη της ιστορικής ταβέρνας Δόμνας. Εμφανίζεται και ο ιδιοκτήτης του Πλάτανου, ο κ.Σπίλιος.
Costas.M
Καλό περιβάλλον,ποικιλία σε κρασία,λίγο τσιμπιμένες τίμές
Πολυ καλο φαγητο
Άρε Σπήλιο μορφή!
ΥΓ:
Ο Σπήλιος μεγάλη μορφή!
Πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό!
Οι τιμές είναι τιμές ταβέρνας (ούτε ακριβές ούτε και φοιτητοτσαμπατζιλίκια).
Το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!
Link στο επίσημο site:
http:
Μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη εδώ (τσάμπα προφανώς):
http:
Η ίδια η εκπομπή κατά τη γνώμη μου δεν έχει να πει τίποτα ιδιαίτερο, αλλά βλέπεται ευχάριστα. Για μένα που μου αρέσουν οι ιστορίες των ταβερνών της παλιάς Θεσσαλονίκης, έχει μερικές ενδιαφέρουσες μαρτυρίες από τον κ.