Εικόνες (81)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κερασμένα γλυκά: τηγανητά bao bun (νόστιμο αλλά πολύ γλυκό) cheesecake και παγωτό (μέτριο)
Λαβράκι σωτέ, kale φρικασέ, πουρές από ρίζα μαϊντανού και σάλτσα κακαβιάς με περγαμόντο (ψαρωτική περιγραφή που δεν ακουγόταν στο πιάτο)
Ριζότο μανιταριών (είχε τεχνικές αστοχίες)
Τραβηχτές πίτες Μάνης (οκ)
Bao bun με γαρίδες (αδιάφορα)
Kαλωσόρισμα: άλειμμα φέτας με πάπρικα και ψωμάκια (οκ-αδιάφορα)
Σάλα με πολυθρόνες βεράντας-κήπου; (Απρίλιος 2023)
Πιάτο ημέρας: "Αυθεντική Καρμπονάρα, με ανοιξιάτικη φρέσκια λευκή τρούφα" (τραγωδία, ούτε αυθεντική ήταν, ούτε αλλαντικό είχε, ούτε σάλτσα, στεγνό, άγευστο, τρούφα μούφα)
Καλωσόρισμα, ήταν μια ωραία αλοιφή, δεν θυμάμαι τι (οκ)
"Γαλακτομπούρεκο με απάκι, γιαούρτι και κασέρι Σοχού συνοδεία αφρού καπνιστής πάπρικας" (αδιάφορο προς κακό, δεν ακουγόταν τπτ και φύλλο πέτρα, η σος ασχολίαστη)
"Μπιφτεκάκια με τον αφρό τον ασχολίαστο" (αδιάφορα, άγευστα, με υφή ψωμένια - εμείς τα λέμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε, πατάτες πολύ καλές)
"Κότσι χοιρινό 6 ωρών με πουρέ πατάτα και σάλτσα από τα ζουμιά του" (αδιάφορο, άγευστα όλα, χωρίς θαλπωρή)
Μοσχαράκι καπνιστή μελιτζάνα (πολύ καλό)
Νιόκι μετσοβόνε (πολύ καλό)
Τσίζκεϊκ με κατσικίσιο (αρκετά καλό)
Σαλάτα μεσκλαν παστράμι κλπ (καλή)
Κροκέτες από παλαιωμένη γραβιέρα (αρκετά καλές)
Μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας (εξαιρετικό)
Χοιρινό κότσι (πολύ καλό)
Λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού με συνοδεία μιας spread με σύκο και ούζο (πολύ καλοί)
Κροκέτες γραβιέρας (καλές)
Λαυράκι με χόρτα (πολύ καλό)
Μάγουλα με πουρέ (πολύ καλό)
Παστίτσιο με γλυκάδια (καλό)
Σαλάτα με νεαρά αντίδια (καλή)
Κοτόπουλο φιλέτο (αν δε κάνω λάθος)
Κότσι (πολύ οκ, χορταστικό για οικογενειακή φάση)
Το αποδομημένο παστίτσιο με κιμά γλυκάδι (πολύ καλό)
Σαλάτα παστράμι (πολύ καλή και καλή ποσότητα)
Η γωνία με τη ροτόντα (πολύ ζεστή)
Μυλοκόπι κριθαρότο (πολύ καλό)
Κοτόπουλο τρούφα μανιτάρια (πολύ καλό)
Σιουφικτά με κοτόπουλο και κρέμα λιαστής ντομάτας
Κροκέτες φέτας με μαρμελάδα ρόδι
Μοσχαρίσια γάλακτος t-bone
Ταλιατέλες με μοσχάρι και μανιτάρια
Οι γεύσεις είναι καλές (δοκίμασα μόνο κρεατικά) αλλά προσφάτως τη μία φορά η χοιρινή μπριζόλα αν και ζουμερή ήταν under στο κέντρο ενώ τη τελευταία το χοιρινό φιλέτο ήταν over εξωτερικά και επηρέασε τη γεύση.
Το προσωπικό ευ-γε-νέ-στα-το αλλά το γλυκάκι υπερβολικό σε ποσότητα και σε γλυκύτητα, με μπούχτισε.
Κυρίως πιάτα 14€-20€, με σαλάτα, ορεκτικό και μία φιάλη κρασί, αν υποθέσουμε ότι είμαστε τρεις τότε 80€-100€
Πολύ πιθανό! Σαν να μην υπήρχαν στάνταρντς εκείνη την βραδιά.
Ίσως ο σεφ να ήταν σε άδεια τη μέρα εκείνη; Ποιος ξέρει...
Πάντως ένα follow up από κάποιον συνταβερνωρίτη θα έδινε μια καθοριστική εικόνα ως προς την κατάσταση του μανιταριού.
Η καρμπονάρα φαινόταν ήδη κακή ήδη πριν προσγειωθεί στι τραπέζι.
Τιμή κάπου στα 15ε, και ναι είναι πολύ φθηνό, που εκ του αποτελέσματος μας επιπεβαίωσε και τον λόγο.
Αυτό επίσης που μας έκανε εντύπωση ήταν πως ο head σερβιτόρος προσπαθούσε να μας πείσει με μπουρδουλογίες πως πρόκειται για φρέσκια τρούφα (κλάμα).
Όμως και χωρίς την τρούφα, το πιάτο αυτό ήταν για γέλια-κλάμματα.
Και τί να τους πούμε;
Η τρούφα ξεχύλισε το ποτήρι.
Τα άλλα πιάτα ναι μεν αδιάφορα, αλλά θα πει κανείς πως είναι και θέμα γούστου.
(Πραγματικά εκείνο το βράδυ θα έπρεπε να σκάσει ο ΜΠΟΤΡΙΝΙ για να τους βάλει στη θέση τους.)
Αυτή στην φωτογραφία σου φαίνεται μέσα στα λάδια, γυαλιστερή και "
Οι προσδοκίες πολύ υψηλές!
Χώρος ζεστός, ωραίος, με καρέκλες που αν και αναπαυτικές, πιστεύω δεν ταιριάζουν στην αισθητική της σάλας (βλ. Φώτο).
Σέρβις εξυπηρετικό και ευγενικό.
Εκεί τελειώνουν τα καλά.
Δοκιμάσαμε τα «κλασικά» τους πιάτα, θεωρώντας πως θα είναι σέιφ επιλογές και θα αντιπροσωπεύουν την ποιότητα της κουζίνας.
· Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες με πουρέ πατάτας και σάλτσα από τα ζουμιά του
· Γαλακτομπούρεκο με απάκι και κασέρι Σοχού
· Μπιφτεκάκια με πατάτες
Και ένα πιάτο ημέρας :
· «Αυθεντική καρμπονάρα» με φρέσκια λευκή τρούφα.
Όλα τα πιάτα απογοητευτικά.
Με αποκορύφωμα την καρμπονάρα την οποία πραγματικά δεν την αγγίξαμε, και έπειτα από αντιπαράθεση και διάλογο για το περί τίνος πρόκειται φρέσκια λευκή τρούφα, δεν μας την χρέωσαν προς τιμήν τους.
Σε τίποτα δεν θύμιζε καρμπονάρα, πόσο μάλλον αυθεντική. Είχε περίεργη οσμή, ήταν στεγνή, αλλαντικό αμφιβόλου ποιότητας και ποσότητας. Και η τρούφα ήταν μάλλον από αυτές που συντηρούνται για έτη σε λάδι.
Παρακαλώ όποιος ειδήμων δει την φώτο, ας μας εξηγήσει την φύση της φρέσκιας αυτής τρούφας.
Η κριτική των λοιπών πιάτων προσφέρεται στις φώτο.
Αυτό που θα πω είναι πως δεν βγήκε αγάπη και γεύση σε κανένα πιάτο.
Προς τιμήν τους, έχουν πολιτική να μην χρεώσουν πιάτο που δεν άρεσε στον πελάτη.
Μας κέρασαν και γλυκό ένα τζιζκέικ για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως για πρώτη φορά σε εστιατόριο δεν ικανοποιήθηκα σε τίποτα και δεν αποκόμισα τίποτα και πραγματικά απορώ από που προκύπτουν τα τόσο καλά σχόλια και κριτικές. Και όχι ούτε γκουρμέ ήταν ούτε φάιν.
Συγνώμη για την μακροσκελή αυτή ανάρτηση.
Έτυχε;
Το εστιατόριο είναι ενα κόσμημα για την πόλη. Ο συνδιασμος ποιότητας και τιμής είναι ο καλύτερος που έχω βρει. Χώρος προσεγμένος χωρίς υπερβολές αλλά σίγουρα εκλεπτυσμένος. Σέρβις επαγγελματικό και ταυτόχρονα προσχαρο.
Η κουζίνα χρησιμοποιεί πολύ καλές πρώτες ύλες αλλά αυτό που την ξεχωριζει από τις υπόλοιπες είναι η τεχνική και τα πιάτα. Οι πουρεδες βελουδινοι, τα κρέατα ζουμερά, οι κροκέτες τραγανές και αρκετοί συνδιασμοι τολμηροί . Όλα όπως πρέπει. Μπορεί να μη σας αρέσουν όλες οι γεύσεις, αλλά σε όλα τα πιατα θα δείτε τη δουλειά της κουζίνας. Η δε λίστα κρασιών απ τις πιο αξιολογες σε ανελπιστα χαμηλές τιμές για τέτοιο εστιατόριο. Πλέον έχει και κάρτα με επιδόρπια και η lemon pie που έφαγα δεν έχει ταίρι.
Δυο κυρίως και δυο ορεκτικά στα 50€, με καλό κρασί φιάλη και γλυκό 80€.
Είναι μια τίμια εισαγωγή στο fine dining, με σεβασμό στον πελάτη και την ελληνική κουζίνα.
Ο χώρος εξαιρετικός τόσο μέσα όσο και έξω. Αν και η βραδιά ήταν ζεστή, ο συνδυασμός του κλιματισμού με τα δέντρα της Σοφούλη έδρασαν καταπραϋντικά.
Στα του φαγητού δοκιμάστηκαν τα κάτωθι:
• Σαλάτα μεσκλάν με παστράμι, ανθότυρο, κρουτόν κ.
• Cheese cake με Chevre, παξιμάδια χαρουπιού, πατζάρια και κρέμα πορτοκαλιού - καλό
• Κροκέτες παλαιωμένης γραβιέρας - πολύ καλό
• Μπιφτεκάκια με καπνιστή μελιτζάνα - αδιάφορο (το μοναδικό από όσα δοκιμάστηκαν)
• Χοιρινό κότσι - πολύ δυνατό
• Μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα - επίσης πολύ δυνατό
• Ριζότο μανιταριών με τρούφα - πολύ καλό
Η γενική γευστική εικόνα ήταν πολύ καλή ως εξαιρετική. Τα μοσχαρίσια μάγουλα ήταν κατά γενική ομολογία το highlight της βραδυάς ενώ αντιθέτως τα μπιφτεκάκια ήταν άχρωμα. Αυτό ήταν και το μοναδικό μείον, καθώς τα υπόλοιπα πιάτα κινήθηκαν σε υψηλά στάνταρ ποιότητας. Στα μεγάλα συν, οι δυο πιατέλες γλυκό που προσφέρθηκαν στο τέλος, παρά το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση υπήρχε κατάλογος με τα επιδόρπια ημέρας. Με 2 φιάλες λευκό κρασί και λοιπά ποτά, ο λογαριασμός ανήλθε στα 112€, κάτι που μας έκανε εντύπωση για αυτό που παρέχεται. Αναμφίβολα στα διαμάντια της πόλης.
2 άτομα, παραγγείλαμε κροκέτες γραβιέρας (καλές), λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού με συνοδεία μιας spread με σύκο και ούζο (πολύ καλοί), μια πράσινη σαλάτα (καλή), μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας (εξαιρετικό) και χοιρινό κότσι που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Πολύ ευγενική εξυπηρέτηση και κερασμένο γλυκό. Όλα μια χαρά.
Το μαγαζί με εξέπληξε γιατί συνδυάζει το απλό οικογενειακό "
Δοκιμάστηκαν διάφορα πιάτα, όχι όλα τέλεια φυσικά (κάποια είναι μικρά και συμπαγή και δεν προσφέρουν και πολλή γεύση). Θυμάμαι πρόχειρα το Αποδομημένο Παστίτσιο με γλυκάδια και ένα καλό Ταρτάρ Μόσχου. Θα ανεβάσω φωτογραφίες από τις μερίδες.
Σέρβις πολύ καλό, ευγενικό φιλικό. Γενικά είμαι κι εγώ συνεπαρμένος από αυτές τις δύο καλές επισκέψεις- πρέπει να επαναλάβω για πιο πολύ δείγμα. Οι τιμές είναι πολύ οκ για τα προσφερόμενα. Φυσικά το προτείνω.
Γιουβέτσι με αρνάκι, το κρέας αρκετά σκληρό και στεγνό, θα μπορούσε ίσως να είναι σε κομματάκια και να μαγειρευτεί μαζί με το κριθαράκι ώστε να είναι και πιο νόστιμο και πιο μαλακό.
Ριζότο με μανιτάρια και τρούφα, ωραία η γεύση, δυστυχώς το ριζότο αρκετά άβραστο. Το ριζότο θέλει ιδιαίτερη τεχνική και είναι πολύ δύσκολο να πετύχει ακριβώς, ελπίζω να ήταν απλά τυχαίο.
Γενικά θα του δώσω και άλλες ευκαιρίες γιατί σαν εμπειρία είναι πολύ αξιοπρεπής επιλογή.
Αλλά και στο site τους υπάρχει το μενού, χωρίς τιμές, αλλά με καλές φωτογραφίες.
Πολύ καλό μενού, μεγάλο, μπράβο τους που το κρατάνε. Ίσως κιόλας να τους δυσκολεύουν τόσες πολλές επιλογές..
το σερβις αποτελεσματικό και επαγγελματικο(βεβαια δεν ηταν ωρα αιχμης)
δοκιμασαμε:
νιοκι πατάτας με μπροκολο-απαλη ευχαριστη γευση(ισως του ελειπε λιγο αλατι)
τραγανα dumplings με κοκκινιστη ουρα μοσχου με μια παραλλαγη τζατζικιου :
κοκετες απο παλαιωμενη γραβιερα με πουρε παντζαριου-πολυ νοστιμες οι κροκετες το τυρι ειχε εντονη γευση οπως μου αρεσει
Απο κυρίως δοκιμάσα ενα στηθος κοτοπουλου με κρουστα απο ηλιοσπορο +uλικα και λαδι τρουφας-συνδιαστικα το πιατο ηταν πολυ νοστιμο
συνολικα ολα τα πιατα ηταν πολυ ομορφα και γευστικα..
Μιας και μιλάμε για εποχή κορονωιού, υπήρχε και απόλυτη τήρηση των μέτρων (βέβαια ήταν η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας οπότε και πέρσι θυμάμαι ότι όλοι ήταν προσεκτικοί).
Επίσης, βελτίωση στα ζυμαρικά (παλιότερα θυμάμαι ότι ήταν λιγότερο βρασμένα απ' ότι θα ήθελα).
Πολύ ωραίος ο χώρος και επαγγελματικότατο σέρβις. Σούπερ και το νιόκι και το ριζότο μανιταριών. Μεγάλος ο κατάλογος των κυρίως, άρεσε περισσότερο το κοτόπουλο σε σχέση με το χοιρινό που ήταν αδιάφορο. Είχε και έξτρα μενού με πιο εξεζητημένα πιάτα ημέρας/κυνηγιού , θα δοκιμαστούν σίγουρα σε μελλοντική επίσκεψη.
Θα ξαναπάμε και μάλιστα σύντομα.
Πολυ θετικη εντυπωση εκανε, η αποτελεσματικοτητα και η ευγενεια/επαγγελματικοτητα του προσωπικου.
Τα πιατα εχουν να δωσουν κατι διαφορετικο και εχουν ανεβασμενο επιπεδο.
Οι τιμες αρκετα νορμαλ για αυτο που προσφερουν σε γευση και ποιοτητα. Θα μπορουσε η ποσοτητα να ειναι λιγο μεγαλυτερη.
Πηραμε τα εξης:
-Νιοκι. Απ τα πολυ καλα που εχω φαει.
-Πατατες baby τηγανητες με βοτανα. Αρκετα καλες.
-Carpaccio μοσχαρισιας γλωσσας, συνοδευομενο απο πρασινη σαλατα, και λαδι τρουφας. Στην παρεα αρεσε πολυ. Εγω δεν τα παω καλα με την τρουφα οποτε δεν εχω αποψη.
-Γαλακτομπουρεκο με καπνιστο απακι. Πολυ καλο. Παραλλαγη παστουρμαδοπιτας.
-Σαλατα σπανακι ροκα. Πολυ καλη. Φρεσκια, νοστιμη, δροσερη.
-Μυλοκοπι με κριθαροτο. Πολυ καλο.
-Σολωμος με πουρε πατζαριου και βραστα χορτα. Αρκετα νοστιμος. Ελειπε τραγανοτητα στην κρουστα, και ηταν λιγο παραψημενο.
-Μαγουλα μοσχαρισια με διαφορους πουρεδες λαχανικων. Καλο. Γενναια μεριδα.
-Μοσχαρι στην γαστρα με τρουφα. Πολυ νοστιμο πιατο. Γλυκιζε αρκετα. Πολυ μικρη μεριδα ωστοσο, και δεν αξιζε τα 20€.
Καλο το αρχικο κερασμα, αλλα και το κερασμενο γλυκακι.
Θα ξαναπηγαινα σιγουρα να δοκιμασω και κατι διαφορετικο. Προτεινεται.
Μία ανανέωση στον χώρο δεν θα ήταν άσχημη , αλλά ιδιαίτερα στο μενού χρειάζεται ριζικές αλλαγές .
Για να είμαι ειλικρινής ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι το φαγητό φθίνει . Η σάλτσα στο ραγού με παπαρδέλες ( ή ταλιατέλλες δεν θυμάμαι καλά ) ήταν λύσσα στο αλάτι , ενώ και οι σαλάτες-ορεκτικά δεν ήταν τόσο περιποιημένα στη λεπτομέρεια όσο παλιότερα .
Μπορεί και όλα να είναι στο μυαλό μου σχετικά με το γευστικό αποτέλεσμα ή να έτυχε μια κακή μέρα στον σεφ , αλλά ανανέωση -δεν ξέρω σε ποιό επίπεδο- χρειάζεται σίγουρα...
Πήραμε σαλάτα με ντομάτα, παξιμάδι, χούμους φέτας, λιαστές ντομάτες, ελιές, κρεμμύδι και κάτι σαν τουρσί - μπορεί να έκανα λάθος επιλογή εγώ, δεν ξέρω, αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό και μ'
Μανιτάρια πόρτο μπέλο στη σχάρα με μυρωδικά, χαλούμι και κρέμα μπαλσάμικο, χάλια. Κρύα και νερουλιαστά, σαν να τα είχαν ψήσει πριν ώρες και μετά να τα ζέσταναν στο φούρνο μικροκυμάτων. Σ αυτό συνηγορεί και η ταχύτατη εμφάνισή τους στο τραπέζι μας, που όσο να '
Αλμυρό γαλακτομπούρεκο με κασέρι Σοχού και απάκι Κρήτης, μια απ'
Για κυρίως πήραμε μια μπριζόλα μοσχαρίσια με ψητά λαχανικά και πατάτες baby, η οποία ήταν απλά οκ, τα κομμάτια που δεν ήταν κοντά στο κόκκαλο ή δεν είχαν το λιπάκι τους, ήταν σκληρά κι όχι κάτι το ιδιαίτερο σε γεύση, γεγονός που αποδίδω σε λάθος ψήσιμο και μαρινάρισμα.
Συμπερασματικά, άξιζε μόνο το κερασμένο τσιζκέικ στο τέλος, ο λογαριασμός 45ευρώ με 2 ποτήρια κρασί υψηλός έτσι κι αλλιώς, αλλά για το χθεσινό αδικαιολόγητος και 1,
• Σαλάτα με μαρούλι, ψητό παντζάρι κλπ., υπερεκτιμημένη. Ήταν απλά ok, αλλά η περιγραφή ήταν παραπλανητική. Ναι μεν έχει τα υλικά που λέει αλλά στην τελική πρόκειται για πρασινάδα με σως και όλα τα υπόλοιπα σε ελάχιστη ποσότητα. Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την τιμή της.
• Μιλγέιφ λαχανικών, εντυπωσιακό σαν εμφάνιση αλλά μέχρι εκεί. 3 πιτούλες με λίγα ψητά λαχανικά. Εντελώς αδιάφορο σαν γεύση. Επίσης υπερεκτιμημένο.
• Παπαρδέλες με μοσχάρι ραγού, μέτριο προς κακό. Υπερβολικά αλμυρή σάλτσα, ελάχιστο μοσχάρι και τα μανιτάρια είχαν περίεργη γεύση. Σε καμία περίπτωση για 11+ ευρώ.
• Χοιρινό κότσι, όχι κάτι ιδιαίτερο. Γευστικά αδιάφορο. Η ποσότητα καλή για την τιμή.
Το service θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικό. Χώρος μέτριος, προσωπικά δε μου λέει κάτι. Γενικά δεν έφυγα ευχαριστημένος. Δεν μπορεί να υποστηρίξει το concept του "
Λάθος τακτική από την ιδιοκτησία του μαγαζιού για να προσελκύσει πελάτες: ρίχνοντας την ποιότητά του τους χάνει.
Θα ξαναπήγαινα σίγουρα, γιατί το μενού ήταν ενδιαφέρον, ότι πήρα ήταν καλομαγειρεμένα και normal οι τιμές.
Εξυπηρέτηση :
φαγητό :
γλυκό :
περιβάλον :
Γενικώς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, θα ξαναπάμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα (σε όσους πάντως το πρότεινα και πήγαν έμειναν ικανοποιημένοι)
Παραγγείλαμε για ορεκτικά την τηγανητή φέτα μέσα σε φύλλο (ενδιαφέρον, αν και η φέτα ήταν ακόμα σκληρή) και πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα και ντομάτα. Για κυρίως πήραμε κοτόπουλο με σως άγριων μανιταριών και πουρέ (τρυφερά και ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου με μία εξαιρετική σως μανιταριών), καραμελωμένη πανσέτα με τσακιστές πατάτες (πολύ καλή ιδέα αυτή η παραλλαγή της κλασικής πανσέτας) και κότσι με πουρέ (εξαιρετικά εύγευστο, αν και λίγο στεγνό-παραψημένο για τα γούστα μου). Ο πουρές παραγωγής τους ήταν πολύ καλός, με αισθητά τα κομματάκια της πατάτας. Τα πιάτα ήταν ευπαρουσίαστα και οι μερίδες χορταστικότατες.
Με εξέπληξε ευχάριστα η αρκετά καλή και σε πολύ καλή τιμή λίστα των κρασιών. Επιτέλους οι έλληνες εστιάτορες δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι το κρασί δεν πρέπει να θεωρείται είδος πολυτελείας, αλλά ένα συχνά απαραίτητο συμπλήρωμα ενός καλού γεύματος. Ξεκινήσαμε με μισό κιλό "
Μέχρι να φύγουμε τα τραπέζια είχαν γεμίσει, παρόλα αυτά το σέρβις ήταν το ίδιο καλό και ευγενικό όπως και όταν καθίσαμε. Βγαίνοντας μας χαιρέτισαν όλοι με χαμόγελο, αφήνοντάς μας με πολύ καλές εντυπώσεις.
Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιλογές στην περιοχή και συστήνεται, αν και οι τιμές των φαγητών θα μπορούσαν να δεχθούν μία μικρή "
Επίσκεψη: Ιανουάριος 2012, 4 άτομα
Κουζίνα: 8/10
Περιβάλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση: 8/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 8/10
Παραγγελία: κοτόπουλο με σως άγριων μανιταριών, ψητή πανσέτα, κότσι, πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα, τηγανητή φέτα με μέλι, 1 κιλό κρασί, 1 εμφιαλωμένο νερό (το οποίο δεν ζητήσαμε), ψωμί.
Κόστος: 53 Ευρώ.
Τσιγάρο: Όχι.
Απόδειξη: Ναι.
Γλυκό: Όχι.
Πολύ νόστιμα και τα τρία φαγητά του μενού του food festival. Μεγάλες αρκετά οι μερίδες και μαζί με σαλάτα, κρασί και γλυκό πολύ καλό μενού για 10ευρω.
Καλή η ατμόσφαιρα του μαγαζιού με ευρύχωρα και μεγάλα τραπέζια, χωρίς να είναι ο ένας επάνω στον άλλο.
Το μενού του μαγαζιού γενικά, ικανοποιητικό χωρίς να είναι πολύ μεγάλο. Οι τιμές του θα μπορούσαν ίσως να είναι και λίγο πιο χαμηλές.
Λεπτομέρειες:
Πήγαμε εχθές στα πλαίσια του food festival για να δοκιμάσουμε τα μενού του.
Είχε τρεις επιλογές κυρίως πιάτου: Κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες και ανθότυρο, χοιρινό λαιμό με σάλτσα μανιταριών, χοιρινό τας κεμπάπ κοκκινιστό. Τα 2 τελευταία συνοδεύονταν με ρύζι μπαζμάτι.
Το μενού είχε επίσης ατομική σαλάτα με μαρούλι ρόκα και ντομάτα, ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό και στο τέλος γλυκό.
Οι γεύσεις και των τριών πιάτων ήταν πάρα πολύ καλές, πολύ νόστιμα και καλομαγειρεμένα.
Το σέρβις επίσης πολύ καλό, αν και δεν είχε πολύ κόσμο.
Μειονέκτημα το ότι τα πιάτα δεν ανήκαν στο μενού που έχει το εστιατόριο. Δεύτερο στραβό το ότι δεν έδωσε απόδειξη στο τέλος (δεν ζητήσαμε πάντως).
Το μενού του μαγαζιού έξω από food festival μας φάνηκε αρκετά καλό χωρίς να είναι πολύ μεγάλο. Οι τιμές λίγο τσιμπημένες, αν και υποφερτές σε περίπτωση που είναι εξίσου νόστιμα με τα πιάτα του food festival. 2 άτομα για 2 μερίδες, μία σαλάτα, ένα ορεκτικό και 2 ποτήρια κρασί θα πλήρωναν γύρω στα 20ευρώ το άτομο, αναλογα με το τι θα έπαιρναν.
-Σαλάτα με μπέικον και ψημένη τορτίγια, που μας άρεσε πολύ
-Φέτα με μέλι, η φέτα καλής ποιότητας, αλλά δεν μας άρεσε τόσο το φύλλο (ήταν πολύ λεπτό, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στα γλυκά)
-Μανιτάρια "
-Χοιρινό φούρνου με μέλι και θυμάρι, με γαρνιτούρα πατάτες baby (πιάτο ημέρας εκτός καταλόγου), ήταν το καλύτερο πιάτο, κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα
-Μοσχαρίσια μπριζόλα σχάρας, με γαρνιτούρα ψητά λαχανικά, επίσης καλό πιάτο, όμως το κρέας ήρθε μάλλον καλοψημένο, ενώ το είχαμε ζητήσει medium, πάντως μαλακό και ωραία καρυκευμένο
-Μία φιάλη Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη
Στο τέλος μας κέρασαν brownie με παγωτό και λικεράκι μαστίχα. Πληρώσαμε 60 ευρώ (νομίζω μάλιστα ήταν 59).
Μπραβο στα παιδια, ελπιζω να κρατησει αν και δεν εχω πετυχει ποτε πολυ κοσμο
Πήγαμε πριν από κάναδυο βδομάδες, αφού είχαμε διαβάσει τα εγκωμιαστικά σχόλια σεσημασμένων ταβερνοχωριτών κι έχοντας κρατήσει σημειώσεις για τις επιλογές μας. Το λοιπόν, κανένας μας δεν έφυγε ευχαριστημένος. Εξηγώ:
Χοιρινό με σύκα κονφί όντως νοστιμότατο, αλλά η μερίδα ήταν επιεικώς αστεία. 4 μπουκιές και μια μπάλα πουρές, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να ταΐσει έναν ενήλικο άνδρα. Το ίδιο και το φιλέτο με μουστάρδα Dijon και μέλι. Πολύ νόστιμο, αλλά τσιγκουνιά.
Κότσι τρυφέρο σα βαμβάκι, πολύ καλά ψημένο, αλλά άνοστο ως εκεί που δεν παίρνει. Σαν να μασάς σανό. Μερίδα χορταστικότατη (στο μάτι), σε πλήρη αντίθεση με τα φιλέτα. (σημείωση για όσους αγαπούν το κότσι: ο skoumprakis προτείνει το Χρυσό Παγώνι στην παραλία των Νέων Πλαγίων και τον "
Λιγκουίνι με σολωμό, ψιλο-άνοστο κι αυτό, αλλά τρωγόταν.
Ορεκτικά, σαλάτες κλπ ήταν μέτρια, θα σταθώ μόνο στο "
Κατά τ' άλλα ευχάριστος χώρος -φαίνεται ότι έριξε λεφτά το αφεντικό-, ευχάριστη μουσικούλα (best of 80'
Τιμές αρκετά καλές για την κατηγορία του και το επίπεδο των υπηρεσιών, αν και όταν δεν το ευχαριστιέσαι όσα και να δώσεις σου φαίνονται πολλά.
Δε μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι πήγαν και το απόλαυσαν, δέχομαι ότι μπορεί να συμβαίνουν τα εξής δύο:
α) ο μάγειρας δεν είχε κέφια
β) την έχω δει πολύ γκουρμέ τελευταία και πρέπει να ξεκαβαλήσω
αλλά δε σκοπεύω να δώσω άλλη ευκαιρία.
Από τα ορεκτικά η μελιτζάνα με γαλοτύρι και ντομάτα με διακριτικό κάπνισμα σε ισορροπία με το απαλό γαλοτύρι, πιπεριά φλωρίνης με γαύρο μαρινάτο και πέστο από φυστίκια Αιγίνης με μηλόξυδο ιδιαίτερη γεύση, πολύ γήινη παρά το γαύρο. Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα Dijon και μέλι, πολύ καλό ψήσιμο, νοστιμότατος με ωραια υφή και όχι διακοσμητικός ο συνοδευτικός πουρές, ομοίως και το εξαιρετικότατο φιλέτο με σύκα confit. Σαλάτα για ευχάριστο μασούλημα. Κερασμένο γλυκό.
Μικρή κάρτα. Θεωρώ τις τιμές πολύ καλές και προσιτές: σαλάτες στα 6,
Ας σημειωθεί ότι Δευτέρα με Παρασκευή μεταξύ 13.
Το συνιστώ και θα ξαναπάω.
Οι τιμές είναι τσιμπημένες(4-6 για ορεκτικό,
ΥΓ
Στον όροφο κάτω από το μανιτάρι έχει ένα ψαράδικο που λέει: Μπουτίκ ψαριών, αν κανείς γνωρίζει πότε κάνουν τα ψάρια πασαρέλα ας με ενημερώσει γιατί ενδιαφέρομαι!!! :
Η τηγανιτη φετα σε φυλλο με μελι και σουσαμι καλη επιλογη αλλα πολυ σουπα τελευταια, παιζει παντου. Επισης συμπαθητικο ηταν και το λαδοτυρι σαγανακι.
Οσο για τα κυριως πιατα ενα με κοτοπουλο και ενα με χοιρινο φιλετο η απολυτη αποτυχια, οπως επισης και το γλυκο-κερασμα στο τελος.
Μια επισκεψη ηταν αρκετη...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Απλά κλείστε τραπέζι, γιατί λόγω της διακόσμισης δεν έχει πλέον τόση χωρητικότητα όση όταν ήταν ούζο στο μπαλκόνι.