Ιδιοκτήτης ο Απόστολος Τραστέλλης (έχει και το εστιατόριο hytra, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή στο τηλεπαιχνίδι Top Chef 2010 του ΑΝΤ1).
Chef ήταν ο Hervé Pronzato (Ερβέ Προνζάτο) το 1997-2001. Ακολούθησε ο Arnaud Bignon (Αρνό Μπινιόν) το 2005-2012. Από το 2012 μέχρι σήμερα είναι ο Άγγελος Λάντος.
Επίσκεψη στην σπονδή Μάιο του 2021:
Υπάρχουν 2 επιλογές: degustation και a la carte. Στο degustation σου φέρνουν 3 ορεκτικά, ένα κυρίως, πλατώ τυριών να διαλέξεις και 3 επιδόρπια. Επέλεξα degustation αλλά δοκίμασα και από τις δύο επιλογές.
Στο δια ταύτα του degustation: Καλωσόρισμα με bao bun, καναπεδάκια, τσιπς με μους σαρδέλας και ρόφημα πέστο.Πρώτο πιάτο, φουα γκρα παρφέ με σόγια σως και elderflower.Δεύτερο, ταρτάρ καραβίδας με σπαράγγια και αφρό λουίζας.Τρίτο, φιλέτο σφυρίδας με σως από τσάι (αν θυμάμαι καλά).Τέταρτο, φιλέτο πάπιας καπνισμένο σε πεύκο, με γλάσο από κάστανο και πουρέ καρότο. Πλατώ τυριών να διαλέξεις ο,τι θες και όσο θες από περίπου 15 διαφορετικά τυριά. Τέλος για επιδόρπια το μενού είχε σορμπέ με εικονική φράουλα, σφαίρα από εσπρέσσο και κύβο γεμιστό με gianduja. Τελείωμα με marshmallow που στο φλογίζουν μπροστά σου.
Εξαιρετικές γεύσεις χωρίς ούτε μία αστοχία, τεράστια λίστα κρασιών και άψογη εξυπηρέτηση. Με δύο μπουκάλια κρασί βγήκε περίπου 190 ευρώ το άτομο.
Αξίζει για ειδικές περιστάσεις και προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Μετά την αποχώρηση του Arnaud Bignon, πλέον ο Άγγελος Λάντος έχει πάρει τα ηνία και κρατάει με αξιωσύνη τα 2 αστέρια Μισελέν. καθαρόαιμη, γαλλική κουζίνα πολυτελείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στις τιμές.
δεν είναι μαγαζί να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο, αλλά για πολύ ιδιαίτερη περίσταση είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα.
Μετά από πρόσφατη επίσκεψη, θα συμφωνήσω με veyron όσον αφορά την τεχνική, παρουσίαση, πρώτη ύλη των πιάτων. Ένα καινούργιο επιδόρπιο που παραγγείλαμε με κάστανο ήταν πράγματι έργο τέχνης!
Γενικά όλα τα πιάτα ήταν πολύ νόστημα: το "αυγό" που παρήγγειλα για 1ο ήταν καταπληκτικό όπως και η πάπια με το κακάο για κυρίως με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.
Service: αναμενόμενα καλό, επαγγελματικό και ευγενικό. Λίγο δεν μου άρεσε που οι σερβιτόροι από την αρχή προσπαθούν να "φουσκώσουν" τον λογαριασμό προτείνοντας ποτήρια σαμπάνιας, cocktail κτλ χωρίς να αφήνουν περιθώριο στον πελάτη να το ζητήσει μόνος του.
Τιμές: ρεαλιστικά δεν βγαίνεις με λιγότερο από 100ευρώ το άτομο με φαγητό και ποτό. Μου έκανε εντύπωση βέβαια πώς στην Ελλάδα του 2014 το εστιατόριο ήταν γεμάτο και οι θαμώνες ήταν 50-50 Έλληνες/ξένοι.
όπως σχολίασε και ο Alex θα το πρότεινα μόνο για ειδικές περιστάσεις.
Μετα απο 2 επισκέψεις στην Σπονδή, η μία προσφατη με τον Αγγελο Λαντο στην κουζίνα.
Φαγητο εξαιρετικό, ως προς την πρωτη ύλη, την τεχνική και την παρουσίαση. Ξεχώρισα τις γαρίδες με μακί ανανα, το κοτοπουλο με φυστικοβούτυρο, το καβούρι με passion fruit, την πατάτα με girolles και τρουφα.
Τα γλυκά της Σπονδης( απο τον κυριο Πλατινό) τα θεωρώ σε επίπεδο 3αστεριων.
Το σερβις αντιστοιχο του εστιατοριου, το περιβάλλον εξαιρετικό, ειδικά ο κήπος. Λιστα κρασιου εκτενης, Ελλαδα Γαλλια κυριως.
Οι τιμές μπορει να ναι υψηλές, 69 ευρω για το μενού με τα πολλα μικρά πιατα, 128 για το degustation, που μπορει να φτασει και τα 190 με wine pairing, αλλά προς το παρόν για μένα αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην Αθήνα για μια στο τόσο.
Διαφωνώ πλήρως για την Σπονδή. Πήγα πριν έναν μήνα, οι τιμές απαραδεκτα ακριβές γι αυτό που προσφέρει.. τίποτα δε μου άρεσε από την gourmet κουζίνα του..Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω πως δίνουν τους χρυσούς σκούφους...
Απλά το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας! Οι τιμές του αστρονομικές και γι αυτό δεν ενδείκνυται για συχνές επισκέψεις, όμως και οι τρεις φορές που πήγα ήταν πραγματική εμπειρία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για ειδικές περιστάσεις.
Υπάρχουν 2 επιλογές: degustation και a la carte. Στο degustation σου φέρνουν 3 ορεκτικά, ένα κυρίως, πλατώ τυριών να διαλέξεις και 3 επιδόρπια. Επέλεξα degustation αλλά δοκίμασα και από τις δύο επιλογές.
Στο δια ταύτα του degustation: Καλωσόρισμα με bao bun, καναπεδάκια, τσιπς με μους σαρδέλας και ρόφημα πέστο.
Εξαιρετικές γεύσεις χωρίς ούτε μία αστοχία, τεράστια λίστα κρασιών και άψογη εξυπηρέτηση. Με δύο μπουκάλια κρασί βγήκε περίπου 190 ευρώ το άτομο.
Αξίζει για ειδικές περιστάσεις και προτείνεται ανεπιφύλακτα.
δεν είναι μαγαζί να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο, αλλά για πολύ ιδιαίτερη περίσταση είναι ό,
Γενικά όλα τα πιάτα ήταν πολύ νόστημα: το "
Service: αναμενόμενα καλό, επαγγελματικό και ευγενικό. Λίγο δεν μου άρεσε που οι σερβιτόροι από την αρχή προσπαθούν να "
Τιμές: ρεαλιστικά δεν βγαίνεις με λιγότερο από 100ευρώ το άτομο με φαγητό και ποτό. Μου έκανε εντύπωση βέβαια πώς στην Ελλάδα του 2014 το εστιατόριο ήταν γεμάτο και οι θαμώνες ήταν 50-50 Έλληνες/ξένοι.
όπως σχολίασε και ο Alex θα το πρότεινα μόνο για ειδικές περιστάσεις.
Φαγητο εξαιρετικό, ως προς την πρωτη ύλη, την τεχνική και την παρουσίαση. Ξεχώρισα τις γαρίδες με μακί ανανα, το κοτοπουλο με φυστικοβούτυρο, το καβούρι με passion fruit, την πατάτα με girolles και τρουφα.
Τα γλυκά της Σπονδης( απο τον κυριο Πλατινό) τα θεωρώ σε επίπεδο 3αστεριων.
Το σερβις αντιστοιχο του εστιατοριου, το περιβάλλον εξαιρετικό, ειδικά ο κήπος. Λιστα κρασιου εκτενης, Ελλαδα Γαλλια κυριως.
Οι τιμές μπορει να ναι υψηλές, 69 ευρω για το μενού με τα πολλα μικρά πιατα, 128 για το degustation, που μπορει να φτασει και τα 190 με wine pairing, αλλά προς το παρόν για μένα αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην Αθήνα για μια στο τόσο.