Στάση για τσίπουρο μετά τη βόλτα στη γραφική Μακρινίτσα. Με την πρώτη γύρα (άνευ, μια χαρά) ήρθε τόνος με ντοματίνια και τουρσί μελιτζάνας, ενώ με τη δεύτερη κοπανιστή και παστό (ίσως σκουμπρί) με πλιγούρι. Οι μεζέδες δεν ενθουσίασαν, αλλά έκαναν τη δουλειά τους. Ξεχώρισα κι εγώ το τουρσί μελιτζάνας.
Παρακινούμενοι από το σχόλιο του Μερακλή, δοκιμάσαμε και το μπουμπάρι, που ήταν όντως πολύ νόστιμο, τόσο το ίδιο όσο και οι πατάτες φούρνου που το συνόδευαν.
Για τα παραπάνω συν ψωμί, δώσαμε 24,5€ (combo τσίπουρο και μεζές στα 3,5€). Αξίζει για χαλαρό άραγμα στην πλατεία.
Το μαγαζί έχει τραπεζάκια στην πανέμορφη πλατεία του χωριού κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια και η θέα στον Παγασητικό και στην πόλη του Βόλου κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα.
Εσωτερικά είναι πολύ μικρό, 4-5 τραπέζια, αλλά ξεχωρίζει η τοιχογραφία - ζωγραφιά του γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου, η οποία δυστυχώς έχει υποστεί αρκετές φθορές.
Ακολουθώντας την Βολιώτικη παράδοση, προσφέρει 25αρακι τσίπουρο συνοδεία μεζέδων (2 πιατάκια), η οποίοι δεν συγκρίνονται με τα Βολιώτικα τσιπουράδικα, κάποιοι είναι απλώς τίμιοι, κάποιοι αδιάφοροι, ξεχώρισα την μελιτζάνα τουρσί και την τυροκαυτερή.
Επίσης, δοκιμάστηκαν έξτρα:
- Σπετζοφάι. Καλό, ωραίο λουκάνικο και αληθινή η γεύση της πιπεριάς, του έλειπε λίγη ντομάτα παραπάνω.
- Μπουμπάρι. Πολύ καλό, συνοδεία πατάτας φούρνου. Είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά του Πηλίου, κιμάς με ψιλοκομμένη συκωταριά, κρεμμυδάκια, ρύζι που τυλίγονται σε έντερο σαν λουκάνικο.
Τσίπουρο άνευ καλό και ελαφρύ.
Τιμές νορμάλ.
Το καφενείο το δουλεύουν δυο νέα παιδιά, εξυπηρετικά και φιλικά.
Συμπερασματικά, αξίζει και με το παραπάνω η φάση τσίπουρο-τσιμπολόγημα, ειδικά το καλοκαίρι.
Παρακινούμενοι από το σχόλιο του Μερακλή, δοκιμάσαμε και το μπουμπάρι, που ήταν όντως πολύ νόστιμο, τόσο το ίδιο όσο και οι πατάτες φούρνου που το συνόδευαν.
Για τα παραπάνω συν ψωμί, δώσαμε 24,
Το μαγαζί έχει τραπεζάκια στην πανέμορφη πλατεία του χωριού κάτω από τα υπεραιωνόβια πλατάνια και η θέα στον Παγασητικό και στην πόλη του Βόλου κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα.
Εσωτερικά είναι πολύ μικρό, 4-5 τραπέζια, αλλά ξεχωρίζει η τοιχογραφία - ζωγραφιά του γνωστού ζωγράφου Θεόφιλου, η οποία δυστυχώς έχει υποστεί αρκετές φθορές.
Ακολουθώντας την Βολιώτικη παράδοση, προσφέρει 25αρακι τσίπουρο συνοδεία μεζέδων (2 πιατάκια), η οποίοι δεν συγκρίνονται με τα Βολιώτικα τσιπουράδικα, κάποιοι είναι απλώς τίμιοι, κάποιοι αδιάφοροι, ξεχώρισα την μελιτζάνα τουρσί και την τυροκαυτερή.
Επίσης, δοκιμάστηκαν έξτρα:
- Σπετζοφάι. Καλό, ωραίο λουκάνικο και αληθινή η γεύση της πιπεριάς, του έλειπε λίγη ντομάτα παραπάνω.
- Μπουμπάρι. Πολύ καλό, συνοδεία πατάτας φούρνου. Είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά του Πηλίου, κιμάς με ψιλοκομμένη συκωταριά, κρεμμυδάκια, ρύζι που τυλίγονται σε έντερο σαν λουκάνικο.
Τσίπουρο άνευ καλό και ελαφρύ.
Τιμές νορμάλ.
Το καφενείο το δουλεύουν δυο νέα παιδιά, εξυπηρετικά και φιλικά.
Συμπερασματικά, αξίζει και με το παραπάνω η φάση τσίπουρο-τσιμπολόγημα, ειδικά το καλοκαίρι.