Είναι διάσημο στην Κάλυμνο και τα τριγύρω νησιά για το γαλακτομπούρεκό του.
Μέσα είναι μια τρομερά συμπαθής γιαγιούλα, πρόθυμη να σου μιλήσει για τα γλυκά της και την ιστορία του μαγαζιού. Βαστάει από το 1938 και τώρα είναι η 3η γενιά που το τρέχει. Στην τρέχουσα τοποθεσία είναι "καμία 20ρια χρόνια".
Έχει μια μικρή συλλογή από σιροπιαστά: Κοπεγχάγη, γιαννιώτικο, μπακλαβά και το διάσημο γαλακτομπούρεκο.
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα θηριώδες πράγμα με κρέμα στο ύψος 4 δαχτύλων, ενώ το φύλλο είμαι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρώς σιροπιασμενο. Ενώ στην όψη σε τρομάζει, η κρέμα είναι αφρός και τρώγεται σαν συννεφάκι.
Το γιαννιώτικο περίμενα να το βαρεθώ αλλά με εξέπληξε θετικά. Πρέπει να εντοπίζω κάτι σαν λικέρ βύσσινο στη γεύση αλλά δεν είμαι σίγουρος. Κάτι έχει πάντως που το κάνει πολύ ενδιαφερον.
Τιμές δεν ξέρω γιατί κεράστηκα.
Αξίζει περάσματος.
Μέσα είναι μια τρομερά συμπαθής γιαγιούλα, πρόθυμη να σου μιλήσει για τα γλυκά της και την ιστορία του μαγαζιού. Βαστάει από το 1938 και τώρα είναι η 3η γενιά που το τρέχει. Στην τρέχουσα τοποθεσία είναι "
Έχει μια μικρή συλλογή από σιροπιαστά: Κοπεγχάγη, γιαννιώτικο, μπακλαβά και το διάσημο γαλακτομπούρεκο.
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα θηριώδες πράγμα με κρέμα στο ύψος 4 δαχτύλων, ενώ το φύλλο είμαι εξαιρετικά λεπτό και ελαφρώς σιροπιασμενο. Ενώ στην όψη σε τρομάζει, η κρέμα είναι αφρός και τρώγεται σαν συννεφάκι.
Το γιαννιώτικο περίμενα να το βαρεθώ αλλά με εξέπληξε θετικά. Πρέπει να εντοπίζω κάτι σαν λικέρ βύσσινο στη γεύση αλλά δεν είμαι σίγουρος. Κάτι έχει πάντως που το κάνει πολύ ενδιαφερον.
Τιμές δεν ξέρω γιατί κεράστηκα.
Αξίζει περάσματος.