Δυνατή οικογενειακή Ταβέρνα στη Σιάτιστα. Φτάσαμε χωρίς κράτηση 4μμ Κυριακής και δεν έπεφτε βελόνα. Πολύ ευγενικό και αποτελεσματικό προσωπικό.
Δοκιμάσαμε παϊδακι πρόβειο (παλιό) σούπερ, σνίτσελ χοιρινό σούπερ, κεμπάπ χοιρινό καλό. Κρασί λιαστό κλασικό της Σιάτιστας.
Στο μενού έχει και πρόβειο φιλέτο, και κοπες που δεν δοκιμάστηκαν. Τιμές νορμάλ. Προτείνεται
Η πιο γνωστή ταβέρνα στη Γεράνεια. Πήραμε αντίδια, μπάτζο σαγανάκι, λαχανοσαρμάδες, κεμπάπ χοιρινό και μοσχαράκι γιουβέτσι. Όλα πολύ καλά. Τιμές ελαφρώς ανεβασμένες.
Σταθερή αξία όλα τα χρόνια το συγκεκριμένο μαγαζί. Όχι το φτηνότερο της Σιάτιστας, αλλά εγγύηση για να φάει κανείς καλά, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα. Το έχω πετύχει σε διάφορες φάσεις (με κόσμο και χωρίς) και εποχές (χειμώνα-καλοκαίρι). Όταν έχει κόσμο (έχει τύχει να κατέβει γεμάτο πούλμαν από σύλλογο για γεύμα) θέλει λίγο υπομονή αλλά είναι οργανωμένοι. Τον χειμώνα μέσα με το τζάκι είναι πολύ όμορφα, ενώ το καλοκαίρι έχει αυλή έξω με αρκετά τραπέζια.
Επίσκεψη αρχές Μαρτίου 2018. Σταθερή αξία είναι το γεμιστό του μπιφτέκι που στάνταρ το τιμώ. Τα τοπικά τυριά τουλουμίσιο και μπάτζος με τη χαρακτηριστική ξυνούτσικη γεύση επίσης επιβάλλονται. Προτείνω και το πρόβειο φιλέτο («παλιός») που είναι μεν ακριβό και κάπως μικρό σαν μερίδα, αρκεί να είναι κανείς προετοιμασμένος ότι το συγκεκριμένο κρέας είναι εξορισμού ελαφρώς σκληρό μιας και προέρχεται από μεγάλο σε ηλικία ζώο. Τελευταία την ψάχνουν με διάφορα είδη μπριζόλας. Tomahawk, μαριναρίσματα, παλαιώσεις κρέατος κτλ., θα χαρούν να σας τα εξηγήσουν αναλυτικά, αν και οι τιμές ξεφεύγουν. Εμείς πάντως που δοκιμάσαμε μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη γεύση και από το ψήσιμο (βλ. φώτο). Απόδειξη κανονικά, κερασμένο γλυκό πιατέλα-ποικιλία με γλυκό κυδώνι, πανακότα, χαλβά σιμιγδαλένιο, φέτες πορτοκάλι.
Να σημειώσω για το τέλος μια ακόμα θετική εντύπωση. Σε μια επίσκεψη (2017, λίγο πριν το Πάσχα) είχε και μαγειρίτσα. Δεν μπορούσα να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προς τιμήν του ο κύριος που μας έπαιρνε παραγγελία (ιδιοκτήτης;) πρότεινε να μοιράσει τη μαγειρίτσα σε 2 πιάτα μιας και ήμασταν 2 άτομα. Πραγματικά εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι οι 2 μισές μερίδες ήταν σχεδόν ολόκληρες. Η δε μαγειρίτσα δεν μύριζε καθόλου.
Συμπερασματικά προτείνεται, αν βρεθείτε στη Σιάτιστα προτιμήστε το.
Πολύ καλό φαγητό ψησταριάς (σχάρες και σούβλες: παϊδάκια,σουτζουκάκια,κοκορέτσι κ.α.) , γενναίες μερίδες,οικογενειακή ατμόσφαιρα, καλές τιμές.Έρχεται κόσμος από την Κοζάνη στη Σιάτιστα ειδικά γι'αυτό το μαγαζί.
Δοκιμάσαμε παϊδακι πρόβειο (παλιό) σούπερ, σνίτσελ χοιρινό σούπερ, κεμπάπ χοιρινό καλό. Κρασί λιαστό κλασικό της Σιάτιστας.
Στο μενού έχει και πρόβειο φιλέτο, και κοπες που δεν δοκιμάστηκαν. Τιμές νορμάλ. Προτείνεται
Επίσκεψη αρχές Μαρτίου 2018. Σταθερή αξία είναι το γεμιστό του μπιφτέκι που στάνταρ το τιμώ. Τα τοπικά τυριά τουλουμίσιο και μπάτζος με τη χαρακτηριστική ξυνούτσικη γεύση επίσης επιβάλλονται. Προτείνω και το πρόβειο φιλέτο («παλιός») που είναι μεν ακριβό και κάπως μικρό σαν μερίδα, αρκεί να είναι κανείς προετοιμασμένος ότι το συγκεκριμένο κρέας είναι εξορισμού ελαφρώς σκληρό μιας και προέρχεται από μεγάλο σε ηλικία ζώο. Τελευταία την ψάχνουν με διάφορα είδη μπριζόλας. Tomahawk, μαριναρίσματα, παλαιώσεις κρέατος κτλ., θα χαρούν να σας τα εξηγήσουν αναλυτικά, αν και οι τιμές ξεφεύγουν. Εμείς πάντως που δοκιμάσαμε μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη γεύση και από το ψήσιμο (βλ. φώτο). Απόδειξη κανονικά, κερασμένο γλυκό πιατέλα-ποικιλία με γλυκό κυδώνι, πανακότα, χαλβά σιμιγδαλένιο, φέτες πορτοκάλι.
Να σημειώσω για το τέλος μια ακόμα θετική εντύπωση. Σε μια επίσκεψη (2017, λίγο πριν το Πάσχα) είχε και μαγειρίτσα. Δεν μπορούσα να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προς τιμήν του ο κύριος που μας έπαιρνε παραγγελία (ιδιοκτήτης;) πρότεινε να μοιράσει τη μαγειρίτσα σε 2 πιάτα μιας και ήμασταν 2 άτομα. Πραγματικά εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι οι 2 μισές μερίδες ήταν σχεδόν ολόκληρες. Η δε μαγειρίτσα δεν μύριζε καθόλου.
Συμπερασματικά προτείνεται, αν βρεθείτε στη Σιάτιστα προτιμήστε το.