Ιστορικό γυράδικο στην Κοζάνη. Το θυμάμαι, μπέμπης τότε, την εποχή που το delivery μας ήταν άγνωστη έννοια και ο γύρος κόστιζε όσο ένα Μίκυ Μάους, δηλαδή 80 δραχμές (24 λεπτά του ευρώ!). Αργότερα σέρβιρε και χορταστικότερο "διπλόπιτο" γύρο με μικρή επιβάρυνση (αν τον έπαιρνες για το σπίτι, μοίραζες τα περιεχόμενα στις πίτες και είχες το αντίστοιχο δύο σάντουιτς του μεταγενέστερου σαλονικιώτικου ντερλικατέσσεν πάμφτηνα). Μερικές φορές τρώω φλασιές και αναρωτιέμαι πώς θα αντιδρούσαν σε γυράδικο της Θεσσαλονίκης αν τους ζητούσα να μου τυλίξουν τον γύρο με δύο πίτες, όπως στο Βολκάνο της Κοζάνης :-Ρ
Ποιοτικά, είναι πολύ καλύτερο από τους γύρους στους οποίους ξέπεσα στα είκοσι και τριάντα μου στην Θεσσαλονίκη (δεν μιλάμε για νοσταλγία - τσίμπησα έδεσμα από το βολκάνο πριν 6 μήνες και επιβεβαίωσα την ανωτερότητα). Δεν φτάνει στο επίπεδο "Δια Χοιρός" ή "Κατσαμάκα", αλλά σίγουρα είναι πιο κοντά σε αυτούς, παρά στους Πρασσάδες και το κακό συναπάντημα. Δεν κάνεις franchise τριών καταστημάτων στην ίδια επαρχιακή πόλη (με τα δύο μαγαζιά να έχουν απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους!) αν δεν σερβίρεις ποιοτικό γύρο!
Γυράδικο με φήμη "βρωμιάρικου" : γύρος πικάντικος, με πολύ λάδι, πατάτες το ίδιο. Ενδιαφέρουσα προσθήκη στις αλοιφές το ντόπιο τυρί τουλουμίσιο: μαλακό αλοιφοειδές τυρί με έντονα ξινή γεύση , κάνει ωραία αντίθεση με τα κρέατα.
Ποιοτικά, είναι πολύ καλύτερο από τους γύρους στους οποίους ξέπεσα στα είκοσι και τριάντα μου στην Θεσσαλονίκη (δεν μιλάμε για νοσταλγία - τσίμπησα έδεσμα από το βολκάνο πριν 6 μήνες και επιβεβαίωσα την ανωτερότητα). Δεν φτάνει στο επίπεδο "