Το Plachutta έχει κληρονομήσει 14 συνταγές για βραστό βοδινό (από διάφορα μέρη του ζώου) από ένα παλαιότερο εστιατόριο , το Meissl & Schadn, που στεγαζόταν , πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκεί που βρίσκεται σήμερα το Hotel Europa στην Kärntner Straße.
Εδώ, στο παλαιότερο υποκατάστημα του Plachutta , δοκίμασα μία απ' αυτές , το Kavalierspitz.
Όλα τα πιάτα με βραστό βοδινό αποτελούν γεύμα 2 πιάτων , καθώς ξεκινάς με τον ζωμό στον οποίο μπορείς να προσθέσεις και frittaten ή leberknödel και συνεχίζεις με το κρέας το οποίο γαρνίρεται με πατάτες rösti και σος μήλου-αγριοράπανου & σως σχοινόπρασου και 2 φέτες μαύρου ψωμιού στις οποίες είθισται να αλείφεις το μεδούλι(μαζί με λίγο αλατοπίπερο), από το κόκκαλο που συμπεριλαμβάνεται στο ζωμό. Είναι ένα απολαυστικό γεύμα , αν βεβαίως σου αρέσει το βραστό κρέας.
Το άλλο κυρίως πιάτο ήταν ένα πολύ γευστικό Kalbsbutterschnitzel συνοδεία χειροποίητου πουρέ πατάτας και αρακά σοτέ. Και μου πρότειναν και δοκίμασα ξανά τον μούστο της νέας εσοδείας (sturm). Τα συνοδευτικά στη σούπα όπως και τα ψωμάκια με το βούτυρο χρεώνονται χωριστά.
Είναι πραγματικά μουσείο γεύσης. Όλα τα πιάτα του αποτελούνται από βραστό κρέας. Διαφέρει το κομάτι, τα λαχανικά με τα οποία είναι βρασμένο, και οι συνοδείες. Όποιος νοσταλγεί απλές γεύσεις που χάθηκαν, δεν πρέπει να παραλείψει να πάει.
Θεωρείται το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε το αγαπημένο πιάτο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ των Αψβούργων, το περίφημο tafelspitz(κατά λέξη σημαίνει "η άκρη του τραπεζιού"). Πρόκειται για ουρά βοδινού βρασμένη μαζί με λαχανικά σερβιρισμένη με λιωμένη ψητή πατάτα και συνοδεία σως από μήλο και αγριοράπανο(καυτερή).
Εδώ, στο παλαιότερο υποκατάστημα του Plachutta , δοκίμασα μία απ' αυτές , το Kavalierspitz.
Όλα τα πιάτα με βραστό βοδινό αποτελούν γεύμα 2 πιάτων , καθώς ξεκινάς με τον ζωμό στον οποίο μπορείς να προσθέσεις και frittaten ή leberknödel και συνεχίζεις με το κρέας το οποίο γαρνίρεται με πατάτες rösti και σος μήλου-αγριοράπανου & σως σχοινόπρασου και 2 φέτες μαύρου ψωμιού στις οποίες είθισται να αλείφεις το μεδούλι(μαζί με λίγο αλατοπίπερο), από το κόκκαλο που συμπεριλαμβάνεται στο ζωμό. Είναι ένα απολαυστικό γεύμα , αν βεβαίως σου αρέσει το βραστό κρέας.
Το άλλο κυρίως πιάτο ήταν ένα πολύ γευστικό Kalbsbutterschnitzel συνοδεία χειροποίητου πουρέ πατάτας και αρακά σοτέ. Και μου πρότειναν και δοκίμασα ξανά τον μούστο της νέας εσοδείας (sturm). Τα συνοδευτικά στη σούπα όπως και τα ψωμάκια με το βούτυρο χρεώνονται χωριστά.