Απρίλιος 2024, παρέα 4 ατόμων, Σάββατο με ωραία λιακάδα, καθήσαμε μετά την πεζοπορία μας στην όμορφη πλατανοσκέπαστη παραδοσιακή πλατεία (βλ. φωτο). Πήραμε ξανά την περιβόητη πήτα τους, τη γνωστή αλευρόπητα με τυρί (βλ. φωτο). Δυστυχώς, ακόμη κι εδώ η κατάσταση με την ακρίβεια έχει ξεφύγει πλέον υπερβολικά: το ταψάκι σκαρφάλωσε στα 20,00 €!
Διάσημη στο πανελλήνιο για την περίφημη "Κικιτσόπιτα" (βλ. φωτο), τουτέστιν μια λεπτή σε πάχος αλευρόπιτα ή κασόπιτα ή ζυμαρόπιτα, που ψήνεται στο ταψάκι (χωρίς φύλλο) με αλεύρι, νερό, γάλα, μαγιά, τυρί φέτα, αβγά, λάδι. Ένα ταψάκι φτάνει για να χορτάσουν 2 μέτρια άτομα, με τιμή 18,00 € (2021). Μόλις ψηθεί η πίτα, την τεμαχίζουν σε 7-8 ασύμμετρα κομμάτια και τα σερβίρουν σε πιατέλα. Πολύ ωραίος εξωτερικός χώρος, στην πλακόστρωτη πλατεία, κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια.
Μέτριες οι πίτες που φάγαμε κάτω του μετρίου το σέρβις. Χωρις σαπούνι η τουαλέτα που μπαίνεις με κωδικο. Όμορφη η πλατεία. Την άλλη φορά θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Ξεκίνησε άσχημα όταν ο σερβιτόρος, ένα αλάνι από Χαριλάου, μας ενημέρωσε ότι το μαγαζί δεν δουλεύει τσίπουρο με μεζέ, πράγμα ανήκουστο στην περιφέρεια Ηπείρου. Τέλος πάντων μας έφερε χρεωμένο 12€ με το τσίπουρο ένα πιάτο -πολύ καλό ωστόσο- γίγαντες με χόρτα, πήραμε και μια ωραία χωριάτικη (6€) και ένα τρυφερό πολύ καλό χοιρινό κοντοσούβλι (9€). Χτυπημένοι λόγω κόβιντ με 80% κίνηση κάτω στο τουριστικό Μονοδένδρι, πάντως τα κακά χούγια μένουν (βλ. τσίπουρο χωρίς μεζέ, κωδικός Pin στις τουαλέτες), το φαγητό εν τέλει ήταν καλό, αλλά πάσχει σφόδρα στο πεδίο αυθεντικότητα, οπότε από εμένα είναι "την επόμενη φορά θα δοκίμαζα κάτι άλλο".
Ήταν το μόνο εστιατόριο που δεν μας άρεσε καθόλου στο Ζαγόρι και ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαμε φανταστεί και περιμέναμε με όλη τη διαφήμιση που του γίνεται.
viko
Από φαγητό μέτριο, θα την χαρακτήριζα μια τουριστική ταβέρνα. Πολύ καλά ποτά και ειδικά τσίπουρο. Εξυπηρέτηση καλή.
Καποτε η Κικιτσα...τωρα μουφα "χειροποιητες" αλευροπιτες,μαζικης παραγωγης ( ξεπετουά )με σουβενιρ τσολιαδακι για τους "ξενους" ..αμα φτασεις μεχρι εκει, καλυτερα ψαξε για καμμια καθολου φιρματη γιαγια που ανοιγει ακομα πιτες με το κλωστρι,αν θες να νοιωσεις.Στην Κικιτσα για καμμια αναμνηστικη φωτο πλεον...