Εικόνες (51)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ναμελάκα, φυστίκι, καφές (divine!)
Μήλο, σορμπέ γιούζου, γιαούρτι, μάραθος (φοβερό)
Κοτόπουλο ελευθέρας με κρεμμύδι (καλό)
Γεμιστά ζυμαρικά με τυρί και τρούφα και γαρίδες κοιλάδος (φοβερό!)
Ντομάτα με το σορμπέ της (εκπληκτικό)
Επιδόρπιο τυρί με μαρμελάδα
Papardelle πάπια/μελιτζάνα/λευκό μανιτάρι/κατσικίσιο τυρί/μαϊντανός
Λιγκουίνι γαρίδας/μαρμελάδα λεμόνι/παρμεζάνα/κρέμα τρούφας
Μπακαλιάρος/σέλινο/μύδια/πράσινο μήλο/αυγά ρέγγας
Γεμιστά κρεμμύδια/μανιτάρι/μοσχάρι/μετσοβόνε
Σούπα ημέρας (θαρρώ σεληνόριζας ήταν)
Φρέσκια τρούφα στις παπαρδέλες
Μάγουλα μοσχαρίσια (μετριοκακό)
Μοσχάρι flat iron (πολύ καλό)
Κριθαράκι κοτόπουλο (καλό)
Παπαρδέλες πάπια (πολύ καλό)
Γεμιστά ζυμαρικά (καλό, όχι κάτι ιδιαίτερο)
Μπουράτα κουρκουμάς φυστίκι (μέτριο, καλή ιδέα, μέτρια εκτέλεση)
Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα
Κοτόπουλο (πολύ καλό ψήσιμο)
"Σοκολάτα / κεράσι / εστραγκόν / κακάο crumble" (μια χαρά)
"Μαρέγκα/ φράουλα /βανίλια Μαδαγασκάρης / χαμομήλι / τριαντάφυλλο" (μια χαρά)
"Βανίλια / φουντούκι άνθος αλατιού / χαρούπι" (από τα 3 γλυκά αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον)
Λευκό Astrolabe 2021 (από Νέα Ζηλανδία, φουρτώδες και καλό)
Λευκό Κτήμα Κατσαρού Chardonnay 2021 (καλό)
"Χοιρινό / tandoori / καρότο / πορτοκάλι / κουμ κουάτ / πιπερόριζα / calamansi" (από τα πιο αδύναμα πιάτα, και το κρέας ήταν σαν να είχε "ξεκουραστεί" αρκετή ώρα)
"Κοτόπουλο / μηλό / εσαλότ / χουρμάς / espresso / pastis / σάλτσα albufera" (καλό, η σάλτσα πάρα πολύ καλή, το κοτόπουλο ήθελε ένα κλικ λιγότερο ψήσιμο)
"Μπακαλιάρος / σέλινο / μύδια / πράσινο μήλο / αυγά ρέγγας" (πολύ καλό)
"Papardelle πάπια / μελιτζάνα / μανιτάρια / τρούφα / κατσικίσιο τυρί / μαϊντανό" (απλό πιάτο, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εκτέλεση)
"Μοσχαρίσιο ταρτάρ / αγγινάρες τουρσί / φρέσκο κρεμμύδι / μαϊντανός / αμπελόφυλλο / αυγολέμονο" (οκ)
"Σαλάτα με φασολάκια / κεράσι / αμύγδαλο / πανσέτα καπνιστή / εσαλότ / κάρβουνο" (μια χαρά)
"Μύδια σε πευκοβελόνες / σπαράγγια / εσπεριδοειδή / παρμεζάνα / espresso" (οκ)
"Γεμιστά ζυμαρικά / κατσικίσιο τυρί / μανιτάρια / εστραγκόν / τόνκα" (πολύ καλά, θα το ξανάπαιρνα)
"Ντομάτα / μοσχοκάρυδο / γραβιέρα Κρήτης / τουρσί άγριο μάραθο / χαρούπι / espelette" (πολύ καλό, θα το ξανάπαιρνα)
Πάτωμα (ωραίο πλακάκι που μοιάζει με μωσαϊκό)
Ραβιόλια γεμιστά με κατσικίσιο τυρι και φρέσκια τρούφα (τοπ)
Γαρίδες κοιλάδας με ταραμά και φράουλα (χωρίς ένταση)
Σάλατα με φασολάκια, παντσέτα και κεράσια (καλή)
Κατάλογος (6)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2023: σελίδα 2/2
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2023: σελίδα 1/2
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 4/4
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 3/4
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 2/4
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 1/4
Ο χώρος προσεγμένος μεν αλλά η χαμηλοταβανη σάλα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σέρβις επαγγελματικο αλλά αργό λόγω φόρτου πιθανόν. Έξι προπαραγγελμενα πιάτα 2 ώρες.
Το φαΐ εκπληκτικό. Σαλάτα με τομάτα και σορμπε ντοματας, χτένι πολύ ιδιαίτερο, γεμιστα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έκρηξη γεύσης, κοτόπουλο ελεύθερας με κρεμμύδια σε διάφορες υφές απλά καλό και τα επιδόρπια όνειρο. Κρέμα γιαούρτι, μήλο ανιθος σαν ημιγλυκο τζατζικι που καθαριζε το στόμα και ένα επιδόρπιο με πραλινες απο φυστίκι, σοκολατα, παγωτό κ σαντιγί καφέ απο άλλο πλανήτη.
Αποκορύφωμα τα κοκτέιλ. Το basil smash απλα οκ αλλα η Paloma με mezcal και καπνιστο πιπέρι ίσως το πιο ωραίο κοκτέιλ που έχω πιει.
Σίγουρα θα ξαναπάω αν όχι για πλήρες γεύμα, καθώς οι τιμές αν κ τίμιες είναι για μεγάλα budget , για ποτό και σνακ οποιαδήποτε. Τα κοκτέιλ btw είναι σε συνεργασία με το υπέροχο Clumsies.
Αυγά benedict πάνω σε English muffin, πολύ ωραία αλλά όπως παντού αυτό το πιάτο είναι μικρό και δεν χορταίνεις.
Scrambled eggs με ντομάτα, οπότε στραπατσάδα. Πάρα πολύ καλή, αφρός, με 2 φέτες ψημένο ψωμί.
Beignets με μαρμελάδα από μούρα και σαντιγί βανίλια, εξαιρετικό.
Ωραίος και ο εσπρέσο τους.
Οι τιμές πολύ νορμάλ εώς φτηνά θα το έλεγα για δεδομένα ξενοδοχείου. Με 2 καφέδες 29€.
Καλή εντύπωση μου έκανε και το οτι σε ρωτάνε αν θέλεις νερό εμφιαλωμένο ή φίλτρου για να μη χρεωθείς έξτρα.
Δοκιμάστηκαν:
- Τάκος γαρίδας: Τηγανιτή, πάνω σε κρέμα αβοκάντο και μαλακή πιτούλα. Πολύ καλή.
- Ταρταρ μοσχάρι: Συνοδευόταν από μαγιονέζα μαϊντανού. Καλό, ισορροπημένο.
- Mini burgers: Νόστιμο κρέας και αφράτα buns, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
- Κρεμμύδια γεμιστά (με μοσχάρι): Προσωπικά, το πιάτο που ξεχώρισε. Μελωμένο, με τα όλα του, μεσ' τη γλύκα.
Οι μερίδες του μικρές και ευπαρουσίαστες. Σε ορισμένα ορεκτικά θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερα του ενός, αν είστε άνω των 2 ατόμων.
Σοβαρή προσπάθεια, επίσης, στα ποτά. Whiskey sour και bloody Mary πολύ-πολύ καλά.
Το service ευγενέστατο και πολύ βοηθητικό.
Την ώρα που πήγαμε έπαιζε ελαφριά house, που μπορώ να πω πως έδινε έναν τόνο. Καθίσαμε έξω και ήταν ευχάριστα, μέσα ίσως να μην ήταν τόσο.
Το γεύμα ήταν κερασμένο, αλλά ο λογαριασμός -συντηρητικά- πρέπει να κινείται περί τα 60-80€/άτομο.
Γενικά, μία αρκετά καλή προσπάθεια στο κέντρο που, έως τώρα, φαίνεται πως αγνοοούσα. Φαίνεται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα γαστρονομικά, το menu δείχνει να αλλάζει, οπότε ενδείκνυται και για καλό φαΐ και για πειραματισμό.
Περιβάλλον ουδέτερο σχεδόν άψυχο που δεν είναι του γούστου μου, service κατώτερο του αναμενόμενου χωρίς να είναι κακό, ενώ για κάποιο λόγο είχε κρύο στη σάλα.
Μπουράτα: χωρίς συγκινήσεις, μέτριο
Γεμιστά ζυμαρικά: χωρίς ένταση δεν βρήκα κάτι στο πιάτο να με συγκινήσει
Γεμιστά κρεμμύδια: δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτό το πιάτο ήταν τόσο αδιάφορο
Παπαρδέλες πάπια φρέσκια τρούφα: το καλύτερο πιάτο της ημέρας πολύ καλό
Κριθαράκι κοτόπουλο: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο
Flat iron, Μοσχάρι, πολύ καλό επίσης
Μάγουλα μοσχαρίσια: απογοήτευση
3 κρασιά ροζέ κτήμα άλφα και τα 2 γλυκά εκ των οποίων η μαρέγκα ήταν πολύ δυνατή στα 280€.
Δεν θα ξαναπλήρωνα αυτά τα χρήματα για αυτό το φαγητό.
Είναι αυστηρή η κριτική γιατί το VFM πρέπει να το έχουμε πάντα ως κριτήριο.
Εύκολα μου έρχονται στο μυαλό 2-3 εστιατόρια στην πόλη που θα έτρωγα καλύτερα με τα μισά σχεδόν χρήματα.
Μικρές μερίδες έως πολύ μικρές στα ορεκτικά. Πολύ καλά και τα γλύκα. Τιμές τσιμπημένες για την ποσότητα αλλά αναμενόμενες για το υφος του μαγαζιού. Πολύ όμορφος χώρος και καλό σέρβις. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και απο τις γεύσεις έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Στα του φαγητού σαλάτες και ορεκτικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια (εκτός από τις γαρίδες που ήταν flat) με highlight της βραδιάς το γεμιστό ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκια τρούφα. Στα κυρίως όλα ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πάπια με παπαρδέλες, μπακαλιάρος με αφρό αυγολέμονο και κοτόπουλο με σάλτσα καφέ).
All in all.. βρίσκω πολύ θετική την προσπάθεια για μια πρώτη επαφή του μέσου Θεσσαλονικιού με το fine dining (ή των πιο νέων παιδιών)
Υπήρχαν σαλάτες κάτω από 10 ευρώ, και τα κυρίως από 16 έως 30 (επίσης τα κρασιά ξεκινούσαν από 19 ευρώ)
Σε κάθε περίπτωση είναι ωραίο για την πόλη να υπάρχουν τέτοια εστιατόρια.
Ειδωμεν...