Moldee

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΜητροπολίτου Ιωσήφ 8, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310286000
Διαδίκτυο
Ωράριο09:00-01:30, Πα-Σα 09:00-02:30. Η κουζίνα μέχρι τις 23:00.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε12 Ιουλίου 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Βασίλης Μουρατίδης (γνωστός από το The Squirrel και The Andromeda) και ο Σοφοκλής Μαραγκουδάκης.

Βρίσκεται στο ξενοδοχείο "Teight".

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Jackson και το L.A..

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιούλιο 2022.
  • Εστιατορικός χώρος χωρίς κάτι το ιδιαίτερο αισθητικά. Κόσμος φραγκάτος. Γενικά το κυριλέ ύφος του μαγαζιού δεν είναι του γούστου μου.
  • Σέρβις πολυμελές, όλα καλά.
  • Κατάλογος μικρός. Το φαγητό είναι πολύ καλό! Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή δεν ήταν η δημιουργικότητα (η πλειοψηφία των συνδυασμών/γεύσεων πάνω-κάτω μου ήταν γνώριμες), αλλά οι εκτελέσεις που ήταν υποδειγματικές με ελάχιστες αστοχίες. Οι ποσότητες είναι αναμενόμενα μικρές, για να διασκεδάσω την πείνα μου χρειάζομαι σίγουρα 2 κυρίως, και τα ορεκτικά είναι ποσοτικά για 2 άτομα ανά πιάτο, αν είστε μεγαλύτερη παρέα πάρτε το ίδιο ορεκτικό εις διπλούν.
  • Τιμές ανάλογα το πιάτο αλλού ακριβές, αλλού λογικές. Συνολικά για το ύφος του και το γαστρονομικό επίπεδό του οι τιμές είναι οκ. Υπολογίστε κάτι του στυλ 50-80€/άτομο.
Αν σας παίρνει οικονομικά αξίζει μια επίσκεψη, γιατί στο φαγητό κάνουν σοβαρή δουλειά, και λείπουν από την πόλη τέτοια εστιατόρια. Προσωπικά το ευχαριστήθηκα το φαγητό και θα ξαναπάω.



ΥΓ. θεωρώ σημαντικό το ότι οι 2 chef Μουρατίδης & Μαραγκουδάκης είναι μέτοχοι στο εγχείρημα και δεν είναι απλώς μια παροδική συνεργασία.

Εικόνες (51)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ναμελάκα, φυστίκι, καφές (divine!)
[εικόνα]
Μήλο, σορμπέ γιούζου, γιαούρτι, μάραθος (φοβερό)
[εικόνα]
Κοτόπουλο ελευθέρας με κρεμμύδι (καλό)
[εικόνα]
Γεμιστά ζυμαρικά με τυρί και τρούφα και γαρίδες κοιλάδος (φοβερό!)
[εικόνα]
Χτένι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ντομάτα με το σορμπέ της (εκπληκτικό)
[εικόνα]
Επιδόρπιο τυρί με μαρμελάδα
[εικόνα]
Papardelle πάπια/μελιτζάνα/λευκό μανιτάρι/κατσικίσιο τυρί/μαϊντανός
[εικόνα]
Λιγκουίνι γαρίδας/μαρμελάδα λεμόνι/παρμεζάνα/κρέμα τρούφας
[εικόνα]
Μπακαλιάρος/σέλινο/μύδια/πράσινο μήλο/αυγά ρέγγας
[εικόνα]
Γεμιστά κρεμμύδια/μανιτάρι/μοσχάρι/μετσοβόνε
[εικόνα]
Αρωματικό βούτυρο
[εικόνα]
Σούπα ημέρας (θαρρώ σεληνόριζας ήταν)
[εικόνα]
Beignets
[εικόνα]
Scrambled eggs
[εικόνα]
Αυγά ποσέ
[εικόνα]
Μαρέγκα (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Βανίλια (αδιάφορο)
[εικόνα]
Φρέσκια τρούφα στις παπαρδέλες
[εικόνα]
Μάγουλα μοσχαρίσια (μετριοκακό)
[εικόνα]
Μοσχάρι flat iron (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κριθαράκι κοτόπουλο (καλό)
[εικόνα]
Παπαρδέλες πάπια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γεμιστά κρεμμύδια (φλατ)
[εικόνα]
Γεμιστά ζυμαρικά (καλό, όχι κάτι ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Μπουράτα κουρκουμάς φυστίκι (μέτριο, καλή ιδέα, μέτρια εκτέλεση)
[εικόνα]
Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα
[εικόνα]
Μύδια με πευκοβελόνες
[εικόνα]
Κοτόπουλο (πολύ καλό ψήσιμο)
[εικόνα]
Nτομάτα (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Σοκολάτα / κεράσι / εστραγκόν / κακάο crumble" (μια χαρά)
[εικόνα]
"Μαρέγκα/ φράουλα /βανίλια Μαδαγασκάρης / χαμομήλι / τριαντάφυλλο" (μια χαρά)
[εικόνα]
"Βανίλια / φουντούκι άνθος αλατιού / χαρούπι" (από τα 3 γλυκά αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Λευκό Astrolabe 2021 (από Νέα Ζηλανδία, φουρτώδες και καλό)
[εικόνα]
Λευκό Κτήμα Κατσαρού Chardonnay 2021 (καλό)
[εικόνα]
"Χοιρινό / tandoori / καρότο / πορτοκάλι / κουμ κουάτ / πιπερόριζα / calamansi" (από τα πιο αδύναμα πιάτα, και το κρέας ήταν σαν να είχε "ξεκουραστεί" αρκετή ώρα)
[εικόνα]
"Κοτόπουλο / μηλό / εσαλότ / χουρμάς / espresso / pastis / σάλτσα albufera" (καλό, η σάλτσα πάρα πολύ καλή, το κοτόπουλο ήθελε ένα κλικ λιγότερο ψήσιμο)
[εικόνα]
"Μπακαλιάρος / σέλινο / μύδια / πράσινο μήλο / αυγά ρέγγας" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Papardelle πάπια / μελιτζάνα / μανιτάρια / τρούφα / κατσικίσιο τυρί / μαϊντανό" (απλό πιάτο, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ εκτέλεση)
[εικόνα]
"Μοσχαρίσιο ταρτάρ / αγγινάρες τουρσί / φρέσκο κρεμμύδι / μαϊντανός / αμπελόφυλλο / αυγολέμονο" (οκ)
[εικόνα]
"Σαλάτα με φασολάκια / κεράσι / αμύγδαλο / πανσέτα καπνιστή / εσαλότ / κάρβουνο" (μια χαρά)
[εικόνα]
"Μύδια σε πευκοβελόνες / σπαράγγια / εσπεριδοειδή / παρμεζάνα / espresso" (οκ)
[εικόνα]
"Γεμιστά ζυμαρικά / κατσικίσιο τυρί / μανιτάρια / εστραγκόν / τόνκα" (πολύ καλά, θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
"Ντομάτα / μοσχοκάρυδο / γραβιέρα Κρήτης / τουρσί άγριο μάραθο / χαρούπι / espelette" (πολύ καλό, θα το ξανάπαιρνα)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Πάτωμα (ωραίο πλακάκι που μοιάζει με μωσαϊκό)
[εικόνα]
Ραβιόλια γεμιστά με κατσικίσιο τυρι και φρέσκια τρούφα (τοπ)
[εικόνα]
Welcome
[εικόνα]
Γαρίδες κοιλάδας με ταραμά και φράουλα (χωρίς ένταση)
[εικόνα]
Μαρέγκα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σάλατα με φασολάκια, παντσέτα και κεράσια (καλή)

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2023: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2023: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2022: σελίδα 1/4

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Panas
Βρέθηκα εκεί στις μέρες γαστρονομιας με το αντίστοιχο μενού.
Ο χώρος προσεγμένος μεν αλλά η χαμηλοταβανη σάλα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σέρβις επαγγελματικο αλλά αργό λόγω φόρτου πιθανόν. Έξι προπαραγγελμενα πιάτα 2 ώρες.
Το φαΐ εκπληκτικό. Σαλάτα με τομάτα και σορμπε ντοματας, χτένι πολύ ιδιαίτερο, γεμιστα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έκρηξη γεύσης, κοτόπουλο ελεύθερας με κρεμμύδια σε διάφορες υφές απλά καλό και τα επιδόρπια όνειρο. Κρέμα γιαούρτι, μήλο ανιθος σαν ημιγλυκο τζατζικι που καθαριζε το στόμα και ένα επιδόρπιο με πραλινες απο φυστίκι, σοκολατα, παγωτό κ σαντιγί καφέ απο άλλο πλανήτη.
Αποκορύφωμα τα κοκτέιλ. Το basil smash απλα οκ αλλα η Paloma με mezcal και καπνιστο πιπέρι ίσως το πιο ωραίο κοκτέιλ που έχω πιει.
Σίγουρα θα ξαναπάω αν όχι για πλήρες γεύμα, καθώς οι τιμές αν κ τίμιες είναι για μεγάλα budget , για ποτό και σνακ οποιαδήποτε. Τα κοκτέιλ btw είναι σε συνεργασία με το υπέροχο Clumsies.
foodlover
Κάποια αρχικά που ήταν σκανδιναβικής φιλοσοφίας, συνδυασμός θαλασσινών με έντονα φρούτα μου έβγαλαν μια μεγάλη οξύτητα και δεν είναι στις γεύσεις μου. Αντίθετα τα γεμιστά πουγκιά ήταν αρκετά δυνατά και συνδύαζαν όλες τις γεύσεις του νομού Γρεβενών σε μια μπουκιά. Ο μπακαλιάρος ως κύριος ονειρικό. Τιμές εννοείται τσιμπημένες αρκετά αλλά όχι και το ακραίο που δε περνάς ούτε απ έξω.
fisher
Επίσκεψη καθημερινή για brunch.
Αυγά benedict πάνω σε English muffin, πολύ ωραία αλλά όπως παντού αυτό το πιάτο είναι μικρό και δεν χορταίνεις.
Scrambled eggs με ντομάτα, οπότε στραπατσάδα. Πάρα πολύ καλή, αφρός, με 2 φέτες ψημένο ψωμί.
Beignets με μαρμελάδα από μούρα και σαντιγί βανίλια, εξαιρετικό.
Ωραίος και ο εσπρέσο τους.
Οι τιμές πολύ νορμάλ εώς φτηνά θα το έλεγα για δεδομένα ξενοδοχείου. Με 2 καφέδες 29€.
Καλή εντύπωση μου έκανε και το οτι σε ρωτάνε αν θέλεις νερό εμφιαλωμένο ή φίλτρου για να μη χρεωθείς έξτρα.
tsimp
Επίσκεψη Μάρτιος '23.

Δοκιμάστηκαν:
- Τάκος γαρίδας: Τηγανιτή, πάνω σε κρέμα αβοκάντο και μαλακή πιτούλα. Πολύ καλή.
- Ταρταρ μοσχάρι: Συνοδευόταν από μαγιονέζα μαϊντανού. Καλό, ισορροπημένο.
- Mini burgers: Νόστιμο κρέας και αφράτα buns, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
- Κρεμμύδια γεμιστά (με μοσχάρι): Προσωπικά, το πιάτο που ξεχώρισε. Μελωμένο, με τα όλα του, μεσ' τη γλύκα.

Οι μερίδες του μικρές και ευπαρουσίαστες. Σε ορισμένα ορεκτικά θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερα του ενός, αν είστε άνω των 2 ατόμων.

Σοβαρή προσπάθεια, επίσης, στα ποτά. Whiskey sour και bloody Mary πολύ-πολύ καλά.

Το service ευγενέστατο και πολύ βοηθητικό.
Την ώρα που πήγαμε έπαιζε ελαφριά house, που μπορώ να πω πως έδινε έναν τόνο. Καθίσαμε έξω και ήταν ευχάριστα, μέσα ίσως να μην ήταν τόσο.

Το γεύμα ήταν κερασμένο, αλλά ο λογαριασμός -συντηρητικά- πρέπει να κινείται περί τα 60-80€/άτομο.

Γενικά, μία αρκετά καλή προσπάθεια στο κέντρο που, έως τώρα, φαίνεται πως αγνοοούσα. Φαίνεται να το πάει ένα βήμα πιο πέρα γαστρονομικά, το menu δείχνει να αλλάζει, οπότε ενδείκνυται και για καλό φαΐ και για πειραματισμό.
toy
Πρόσφατη επίσκεψη 4 άτομα Δεκέμβριος 2022
Περιβάλλον ουδέτερο σχεδόν άψυχο που δεν είναι του γούστου μου, service κατώτερο του αναμενόμενου χωρίς να είναι κακό, ενώ για κάποιο λόγο είχε κρύο στη σάλα.

Μπουράτα: χωρίς συγκινήσεις, μέτριο
Γεμιστά ζυμαρικά: χωρίς ένταση δεν βρήκα κάτι στο πιάτο να με συγκινήσει
Γεμιστά κρεμμύδια: δεν κατάλαβα ποτέ πως αυτό το πιάτο ήταν τόσο αδιάφορο
Παπαρδέλες πάπια φρέσκια τρούφα: το καλύτερο πιάτο της ημέρας πολύ καλό
Κριθαράκι κοτόπουλο: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο
Flat iron, Μοσχάρι, πολύ καλό επίσης
Μάγουλα μοσχαρίσια: απογοήτευση

3 κρασιά ροζέ κτήμα άλφα και τα 2 γλυκά εκ των οποίων η μαρέγκα ήταν πολύ δυνατή στα 280€.

Δεν θα ξαναπλήρωνα αυτά τα χρήματα για αυτό το φαγητό.
Είναι αυστηρή η κριτική γιατί το VFM πρέπει να το έχουμε πάντα ως κριτήριο.
Εύκολα μου έρχονται στο μυαλό 2-3 εστιατόρια στην πόλη που θα έτρωγα καλύτερα με τα μισά σχεδόν χρήματα.
Veyron
Σε όλα τα πιάτα φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλεία, προσεγμένες παρασκευές, καλά υλικά.
Μικρές μερίδες έως πολύ μικρές στα ορεκτικά. Πολύ καλά και τα γλύκα. Τιμές τσιμπημένες για την ποσότητα αλλά αναμενόμενες για το υφος του μαγαζιού. Πολύ όμορφος χώρος και καλό σέρβις. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και απο τις γεύσεις έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
varethika ton prologo
Πρώτη επίσκεψη στην πολυαναμενόμενη άφιξη εστιατορίου στην πόλη, ο χώρος να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε μου βγάζει κάτι ξενοδοχειακό, δεν έχει ενδεδειγμένο φωτισμό και για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.
Στα του φαγητού σαλάτες και ορεκτικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια (εκτός από τις γαρίδες που ήταν flat) με highlight της βραδιάς το γεμιστό ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκια τρούφα. Στα κυρίως όλα ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πάπια με παπαρδέλες, μπακαλιάρος με αφρό αυγολέμονο και κοτόπουλο με σάλτσα καφέ).
All in all.. βρίσκω πολύ θετική την προσπάθεια για μια πρώτη επαφή του μέσου Θεσσαλονικιού με το fine dining (ή των πιο νέων παιδιών)… χωρίς υπερβολές στις τιμές
Υπήρχαν σαλάτες κάτω από 10 ευρώ, και τα κυρίως από 16 έως 30 (επίσης τα κρασιά ξεκινούσαν από 19 ευρώ)
Σε κάθε περίπτωση είναι ωραίο για την πόλη να υπάρχουν τέτοια εστιατόρια.
teris3
Εχω την εντύπωση πως άνοιξε προχτές, περιμενω καποια λεφτα αυτες τις μέρες και με την πρωτη ευκαιρία θα περάσω να δοκιμάσω. Η συνεργασία Βασίλη Μουρατίδη και Σοφοκλή Μαραγκουδάκη αφήνει ελπίδες για "γαστρονομία με τεχνική υψηλού επιπέδου στην μαγειρική", τομέας στον οποίο ειναι ούτως ή αλλως ανύπαρκτη η Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια.
Ειδωμεν...