Εικόνες (7)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Πίτα με κάποιο τοπικό τυρί (αρκετά καλό φύλλο, νόστιμη συνολικά, η μους φασολιού αδιάφορη)
Σουτζουκάκια από ρεβύθια, με σάλτσα από ντοματίνια (καλό)
Ρεγγοσαλάτα με μαυρομάτικα και δική τους μαγιονέζα (καλό, για την μέση)
Τραχανάς με σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης (εξαιρετικό)
Σαλάτα καμμένο λάχανο (πολύ καλή)
Ο εξωτερικός χώρος, "εντός" εγκαταλελειμμένου κτίσματος
Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ τα μαγαζιά και τα μεζεδοπωλεία του παραλιακού μετώπου γεμίζουν από τις εγχώριες, και μη, αφίξεις του τουρισμού, εδώ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα (χαλαροτεροι ρυθμοί, λιγότερη κίνηση, πιο άνετο -πέρα, φυσικά, από όμορφο- περιβάλλον).
Ξεχώρισαν τα σουτζουκάκια από ρεβύθια, με σάλτσα από ντοματινια και αφρό πατάτας, καθώς και η πίτα με κάποιο τοπικό τυρί που δε συγκράτησα (πολύ καλή η ζύμη).
Το μενού ήταν μεσ' την καλοκαιρινή διάθεση (και αρκετά διαφορετικό απ' την προηγούμενη επίσκεψη), σε διάφορους πειραγμέμους συνδυασμούς.
Χερίσια μακαρόνια με κατσικάκι πολύ καλά, ντοματοκεφτέδες μια χαρά, περίεργα ενδιαφέρον το τζατζίκι με φυστικοβούτυρο της περιοχής.
Το καλωσόρισμα με ελαιόλαδο και ψωμί παραμένει, ενώ στο τέλος ήρθε λικέρ μαστίχα, που αν και μόνος, η ποσότητα ήταν αυτή που αναλογούσε στα 2-3 άτομα.
Πολύ καλό το επίπεδο, ξανά. Οι ποσότητες χορταστικές και οι τιμές σε λογικότατα επίπεδα.
Σε κάνει να θες να επιστρέφεις.
Στην περιοχή του κάστρο, χωμένο ανάμεσα στις γραφικές διακλαδώσεις που διατρέχουν τα χαμηλά σπίτια της περιοχής, τον Βραδύπου θα τον βρεις τόσο στον κυρίως χώρο του όσο και στο πολύ όμορφο "
Το menu εποχικό, κρατούσε από αρχές Απριλίου, όχι μικρό αλλά όχι και μεγάλο (ομολογώ πως δεν μου αρέσουν τα μεγάλα menu). Με ένα σχολαστικό πέρασμα, ήθελα τουλάχιστον τον μισό κατάλογο, με κύριο χαρακτηριστικό των πιατών να είναι οι απείρως ενδιαφέροντες συνδυασμοί τους. Στα ορεκτικά, επιλέχθηκε σαλάτα καμμένου λάχανου, με πλευρώτους μανιτάρια, πάρα πολύ καλό και αλμυρό cheesecake με κατσικίσιο τυρί που το βρήκα ένα τσακ πιο έντονο, αλλά ήταν ιδιαίτερα γευστικό. Κυρίως ο τραχανάς με σύγκλινο Μάνης και τριμμένη γραβιέρα. Τρομερά γευστικό, ισορροπημένο σα σύνολο, έντονο όπου έπρεπε, εξαιρετικό.
Το γεύμα συνοδεύτηκε από βιολογικό κρασί λευκό (πρόταση του παιδιού στο service, όπως και ο τραχανάς), το οποίο ήταν καλό. Το ψωμί, επίσης, που ήρθε μαζί με λαδάκι σαν starter, αρκετά γευστικό. Το σέρβις ευγενικό και φιλικό. Συνολικά, δυνατές γεύσεις, πολύ όμορφος χώρος που αξίζει την επίσκεψη αν βρεθείτε στην πόλη της Χίου.
Mοσχάρι με σάλτσα μαύρης μπύρας, κολοκύθι και μελιτζάνα
Αλμυρό cheesecake με crumble φουντούκι, καστικίσια γραβιέρα Χίου, μάυρη φακή, χιώτικα τυριά με μελισσόχορτο και chutney ντομάτας με καπνιστή μελιτζάνα
Γαρίδες φρέσκιες με χειροποίητο τραχανά Χίου, τζίντζερ, ντομάτα, φέτα Λέσβου που καπνίζεται στο μαγαζί και κάπαρη με βασιλικό
Κοτόπουλο με σάλτσα καρότου, λεμονόχορτο και ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα μαϊντανού
Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα βερίκοκου, βερίκοκα και φασόλια με λαδολέμονο μαύρου σκόρδου
Άψογο σε όλα. Στα συν ο τρομερός χώρος απέναντι απ'