Εικόνες (13)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κρητική καρμπονάρα (έπος)
Γραβιέρα ξεροτήγανο με μαρμελάδα ντομάτα (σούπερ)
Σκιουφιχτά με απάκι (λιποθυμία από την απόλαυση, τα λόγια είναι λίγα!)
Αρνίσια παϊδάκια (πολύ καλά)
Χτυπητή με πιπεριές (περίεργη εκτέλεση, πολύ ενδιαφέρουσα)
Συνοδευτική σάλτσα ντομάτας με το ψωμί και τα παξιμάδια, για το καλωσόρισμα
Αξιοπρεπής επιλογή για επιστροφή μετά από κεδροδασος.
Πολύ καλό το τυρί σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτα
Εξαιρετικη η "
Χώρος πολύ όμορφος για τα γούστα μου, καθαρός, ζεστός, φιλικός.
Πιάνουμε συζήτηση με τον εξίσου φιλικό και ευγενικό ιδιοκτήτη, τον Μιχάλη. Φοίτησε στις Σέρρες, έπιασε δουλειά εκεί μέχρι που αποφάσισε ότι δεν τον γέμιζε αυτό που έκανε και γύρισε στα πάτρια εδάφη για να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση με την μάνα του. Και καλά έκανε :) Στα του φαγητού...
Παραγγείλαμε χτυπητή, ντάκο, αρνίσια παϊδάκια, σκιουφιχτά με απάκι και αυγό και ένα καραφάκι ρακή.
Για καλωσόρισμα σου φέρνουν ψωμί, παξιμάδια και λίγες ελιές με σάλτσα ντομάτα. Το λάδι και οι ελιές είναι παραγωγής δικιάς τους. Καλά ξεκινάμε.
Χτυπητή με πιπεριές, μια περίεργη εκτέλεση της χτυπητής που ξέρουμε αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Έχει μέσα μεγάλα κομμάτια φέτα, απλά δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε ότι η φέτα είναι διαφορετική στην Κρήτη, καθόλου αλμυρή. Ενδιαφέρον...
Ντάκος πολύ καλός, δεν χρειάζεται παραπάνω λόγια. Δύσκολα να φας κακό ντάκο στην Κρήτη.
Αρνίσια παϊδάκια, πολύ καλά. Σίγουρα έχω φάει καλύτερα σε μέρη που φημίζονται, παρόλα αυτά έφυγαν απολαυστικά.
Και το σοκ της ημέρας. Σκιουφιχτά με απάκι και αυγό. Από την πρώτη μπουκιά, ένα χαμόγελο γευστικής ηδονής σχηματίστηκε στο πρόσωπό μας! Πραγματικά, λίγα φαγητά μπορώ να θυμηθώ που μου πρόσφεραν την ίδια ευχαρίστηση. Τα σκιουφιχτά (τοπικό παραδοσιακό ζυμαρικό) είναι βουτηγμένα σε μία παχύρευστη σάλτσα που υποψιάζομαι είναι καρμπονάρα με αυγό (όχι κρέμα γάλακτος) μαζί με κομματάκια απάκι. Σπας και το αυγό από πάνω, το ανακατεύεις και αρχίζει ο πόλεμος! Καταπληκτική υφή από τα σκιουφικτά παρέα με την απίστευτη γεύση από την σάλτσα που σε συνδυασμό με το απάκι αποκτά μια ιδιαίτερη καπνιστή εσάνς. Ο Μιχάλης μας προειδοποίησε πως είναι βαρύ φαγητό, αλλά πραγματικά ήταν τόσο ωραίο που το εξαφανίσαμε και σκεφτόμασταν να πάρουμε άλλο ένα. Γευστική ηδονή θα πάω για άλλη μια φορά και σταματάω....
Bonus, ήπιαμε 1 καραφάκι ρακή, μας έφεραν το δεύτερο κερασμένο και λίγο πριν το τελειώσουμε, το πήρε και μας έφερε άλλο ένα κερασμένο γιατί το δεύτερο είχε ζεσταθεί! Είναι τρελοί αυτοί οι Κρητικοί.
Στο τέλος, κερασμένο παγωμένο καρπουζάκι για να δροσιστούμε, λιτά και όμορφα.
Όλη αυτή η γαστριμαργική περιπέτεια μας κόστισε 31 ευρώ! Εξαιρετική εμπειρία στο πουθενά, το καλύτερο φαγητό που έφαγα στην 1 εβδομάδα που ήμουν στην Κρήτη. Αν σας φέρει ο δρόμος προς τα κει, μην διστάσετε να σταματήσετε και να δοκιμάσετε, δεν θα χάσετε.