I Butteri

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηPiazza Regina Margherita 28, Roma
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+39068548130
Διαδίκτυο
ΩράριοΚαθημερινά 12:30-15:00 & 19:30-01:00
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Ragioniè

Εικόνες (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Bistecca alla Fiorentina
[εικόνα]
Bistecca alla Fiorentina (έπος)
[εικόνα]
La carne (το κρέας)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Ragioniè
Δεν λέω,σίγουρα σπουδαίοι οι Caravaggio,Van Gogh,Monet κτλ που μπορεί να θαυμάσει κάποιος τα έργα τους στην Villa Borghese αλλά νομίζω ότι το νόημα της ζωής το είχε καταλάβει αρκετούς αιώνες πίσω ο στρατηγός Λούκουλος με τις βιλάρες του στην Νάπολη και στη Ρώμη όπως η Villa Borghese που ήταν ιδιοκτήτης.Buon viveur εκείνης της εποχής και λάτρεις του καλού και άφθονου φαγητού,εξού και η διάσημη φράση ’’Λουκούλλεια δείπνα’’ που χρησιμοποιούμε ως και σήμερα.

Μετά από έναν περίπατο στους μόλις 800+στρεμμάτων κήπους του Λούκουλου είναι λογικό να σε ‘’κόψει’’ η πείνα οπότε αξίζει η στάση,αν μάλιστα είσαι και λάτρης του κρέατος,στο ταβερνάκι των έφιππων(I butteri) ή στην καθομιλουμένη των καουμπόυδων.

Βρίσκεται περίπου 10 λεπτά μακριά από την Villa Borghese,σαν περιβάλλον δεν λέει και πολλά αλλά τα κρέατα του είναι ξακουστά.Στη Ρώμη γενικότερα δεν τρως καλά σε σχέση με άλλες περιοχές ιδίως τις νότιες αλλά εδώ η bistecca fiorentina είναι must.
Το μενού του είναι αρκετά μεγάλο προσπαθώντας να προσφέρει διάσημα πιάτα από αρκετές περιοχές της Ιταλίας,ότι έχω δοκιμάσει κατά καιρούς είναι σε καλό επίπεδο αλλά είπαμε ότι εδώ οι καουμπόυδες είναι μαστόρια στην bistecca και στο κρέας.

Έχει τρεις τύπους από bistecca alla Fiorentina(Nazionale,Chianina,Scottona),η διαφορά στην αλμυρή τιμή τους είναι ότι η μία έχει περισσότερο λίπος σε σχέση με τις άλλες δύο.Ψημένη όπως πρέπει να είναι μια bistecca από τον…Αιγύπτιο Χασάν στην κουζίνα με πέρασμα από Κρήτη,σερβιρισμένη πάνω σε πέτρα όπου συνεχίζει να ψήνεται συνοδεία από πατατούλες ψητές.
Ευγενέστατη και η Αικατερίνη στο service,μια Ιταλίδα από το Περού όπου σε εξυπηρετεί σε ότι χρειαστείς.Πολυπληθές γενικότερα το service σε ένα μαγαζί που κατά το πλείστον είναι γεμάτο κάθε μέρα από ντόπιους.

Η bistecca είναι πραγματικά πολύ καλή και τεράστια σε μέγεθος(σκας κυριολεκτικά) ενώ αν επιλέξετε αυτή με το περισσότερο λιπάκι,θα καταλάβετε την διαφορά αφού θα νιώσετε λίγο να ζορίζονται οι αρτηρίες.

Στη Ρώμη για κρέας είναι από τις top επιλογές για μένα