Ya Mas, Για Μας, Yαmαs, Yiamas, Giamas, Γεια Μας, Γιαμας
Άνοιξε
15 Ιανουαρίου 2008
Έκλεισε
περίπου τέλη 2009 ή αρχές 2010
Πρόσθετες πληροφορίες:
Άνοιξε 15 Ιανουαρίου του 2008 από τον επιχειρηματία Γιάννη Διονυσιάδη (συνιδρυτής των Goody's και ιδρυτής της UNET A.E. που ανέπτυξε τα Sandwichland και Parapoli) και τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου (γνωστός από το Βαρούλκο).
Στον ίδιο χώρο, λειτουργεί και μια μεγάλη οινοθήκη για λιανική πώληση αλλά διατίθεται και ως αίθουσα εκδηλώσεων. Έχει υπότιτλο "contemporary greek culture".
Εκλεισε,εδω και καιρο!Δυο επισκεψεις,κουζινα ετσι κι ετσι,δεν αντεχαμε για πιο συχνα.Δε μπορω να πω οτι θα μας λειψει κι ολας..
laz
Νιώθω εξαιρετικά τυχερός που λίγο πριν κλείσει το επισκέφτηκα για να ξαναδοκιμάσω το κορυφαίο ριζότο σουπιάς...Κρίμα, γιατί νομίζω ότι πραγματικά ήταν μια πολύ καλή επιλογή με λογικές τιμές, καθαρό και φωτεινο περιβάλλον. Ας περιμένουμε το διάδοχό του.
ούτε εγώ είμουν ικανοποιημένος. το κάνανε πιο κυριλέ.
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αλλάξαν το κονσεπτ του Πάρα πολύ
ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου.
οgiannis
θετικά:
ωραίες και ασυνήθιστες γεύσεις.ενδιαφέροντα ορεκτικά και ενοείται η θέα.
αρνητικά:
τα γλυκά μετριότατα αλλά αυτό που με ενόχλησε ήταν η μουσική.Σ έναν τέτοιο χώρο με σχετικά κυριλέ νοοτροπία(με την καλή εννοια) αν και λίγο στημμένη και με μία κουζίνα αρκετά πειραματική και πετυχημένη,και πίνοντας το ακριβό κρασί σου,δεν νοείται να ακους Παριο και Μητροπάνο(συμπαθείς κατα τα άλλα απλα δεν "κολλάνε" ρε γα**το!!). Έχω πάει 3 φορές και όσο και αν σκέφτομαι καμιά φορα να ξαναπάω αυτο το πράγμα με αποτρέπει.Πέστε με περιεργο αλλά ένα εστιατόριο δεν ειναι μόνο φαι αλλά πρέπει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κονσεπτ. θα γουστάρατε πειραματική jazz στο κουτούκι του μπαρμπα Μήτσου???
Από τα καλύτερα new entries των τελευταίων ετών.
Τιμές λίγο πάνω από το μέσο όρο, αλλά αίσθηση ικανοποίησης.
Σπουδαίο hit τα θαλασσινά, στα κρεατικά δεν εντρυφήσαμε ακόμα.
Μους μελιτζάνας και λευκός ταραμάς απαραίτητοι σε κάθε ξεκίνημα.
Αν δεν καταργούσαν και τη ρεγγοσαλάτα...
Μαριναρισμένος γαύρος, top of the pops!
Μύδια με κέλυφος κατ'επανάληψιν.
Ριζότο με σουπιά και μπόλικο μελάνι.
Σαλάτα ελληνική.
Ακούγονται πεζά αλλά δεν είναι.
Το μαγαζί κάνει πρόταση ακόμα και στα πιο απλά πιάτα.
Λίστα κρασιών αντιπροσωπευτική, πλούσια, προσιτή.
Ακόμα πιο πλήρης σε ούζο και τσίπουρο.
Θα ξαναπάω.
Και αν ανανεώνει λίγο πιο συχνά την κάρτα, ακόμα καλύτερα.
Τασος
Εκατσα περισυ το καλοκαιρι με παρεα.Αν δεν καλω λαθος εκει ηταν καποτε το Παρα ΠοΛυ?Γιατι εχω την εντυπωση οτι εβαλαν πολλα ψαρικα στα μενου τους?Anyway καθολου ικανοποιημενος.Σιγουρα δεν θα ξαναπαω.
nik lab
@Alex ειμαι ο ανωνυμος,απο βιασυνη.
Δεν εχω την τυχη να δοκιμασω πολλες φορες την κουζινα του Λαζαρου για να μπορω να συγκρινω.Παντως το μαγαζι ειναι καλο και ειναι προφανες οτι δινεται βαρυτητα στην κουζινα.
Συνηθως τα εστιατορια που βρισκονται σε στρατηγικης σημασιας τοποθεσια ή δεν δινουν μεγαλη σημασια στο φαγητο ή αν το κανουνε,κοπανανε την τσεπη μας.Το YaMas για εκει που ειναι με εχει εκπληξει ευχαριστα
Alex
Business dinner εννοώ...
Alex
@[Ανώνυμος/η] - γιατί άραγε;
Σχεδόν κάθε φορά που κατεβαίνω Αθήνα για δουλειές (1-2 ημέρες τη φορά τουλάχιστον δύο φορές το μήνα) τρώω μία φορά στο Βαρούλκο για business lunch με τους εκεί συνεργάτες μου. Επομένως ναι, έχω φάει και αλλού κουζίνα Λαζάρου.
nik lab
Πολυ καλο. Εχει δυο μενου. Ενα για κρεατικα και ενα για ψαρια. Για 55 ευρω τα δυο ατομα παρα πολυ καλο
[Ανώνυμος/η]
Eχεις φαει και αλλου κουζινα Λαζαρου ρε Alex?
Και δεν εννοω μια φορα. Για να κρινεις πρεπει να εχεις δοκιμασει αρκετες φορες. Ο αυστηρος κριτης δεν ειναι καλος αναγκαστικα
Η σφραγίδα του Λευτέρη Λαζάρου είναι εμφανής. Καταπληκτικά πιάτα, καλή λίστα κρασιών, αλλά μικρές μερίδες και μέτριο σέρβις. Δεν έχω πρόβλημα με τις ακριβές τιμές, αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και από άλλα πράγματα εκτός από καλό φαγητό.
Κουζίνα: 10/10
Περιβάλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση: 5/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 7/10.
Δημήτρα
Το φαγητό ήταν πολυ καλό οσες φορες πηγαμε, η θεα δε απο το μπαλκονι του καταπληκτικη και ασυγκριτη με οποιο άλλο σημειο. Ιδανικό για να αισθανθεις ομορφα (ζεστη ατμόσφαιρα χωρις υπερβολες). Οι τιμές...νομιζω όπως περιμεναμε να είναι...χωρις εκλπήξεις..ακριβά τα γλυκα του (πολυ νόστιμα όμως)
Georgios
Πήγα για τσίπουρο και μεζέδες στο ισόγειο.. ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γεύσεις με φαντασία πχ ζαργάνα ομή , ένα τυρί του οποίου το ονομα μου διαφεύγει (οπ)με σώς φράουλας, αλλά αυτό που έκανε το μυαλό μου (και τον ουρανίσκο μου) να πάθει ενα μικρό πατατράκ ήταν οι πίνες (το γνωστό οστρακοειδές)
Κίμων
Ακριβό, αλλά όλα τα πιάτα είναι φοβερά. Άψογη κάβα κρασιών
Έχω πάει τρεις φορές. Δοκίμασα και τις τρεις φορές τα θαλασσινά του. Οι συνταγές είναι διαφορετικές από τα συνηθισμένα (νομίζω ότι είναι συνταγές του διάσημου σεφ Λαζάρου του "Βαρούλκου" στην Αθήνα και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Γι΄αυτό που τρως νομίζω ότι είναι οι τιμές είναι πάρα πολύ λογικές και μάλιστα με εκπληκτική θέα στο Θερμαϊκό. Ναι είναι κυριλλέ, αλλά σε καμιά περίπτωση κλαιν μαιν κυριλλέ. Τα λεφτά του τα αξίζει!
[Ανώνυμος/η]
Οι τιμές λογικές για τη θέση, το περιβάλλον και το service (άψογο). Το φαγητό πολύ καλό και με φανερή την τεχνική του μάγειρα - Μπράβο
Χριστίνα
Είχα φάει όταν πρωτοάνοιξε και μάλιστα είχα μια κακή προδιάθεση για το τι θα... επακολουθούσε! Ωστόσο έφαγα ένα ριζότο σουπιάς (με το μελάνι) και ήταν εξαιρετικό. Οι τιμές ήταν όπως ένα οποιοδήποτε εστιατόριο στην παραλιακή...
Δυστυχώς έκλεισε.
ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αλλάξαν το κονσεπτ του Πάρα πολύ
ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου.
ωραίες και ασυνήθιστες γεύσεις.
αρνητικά:
τα γλυκά μετριότατα αλλά αυτό που με ενόχλησε ήταν η μουσική.
Τιμές λίγο πάνω από το μέσο όρο, αλλά αίσθηση ικανοποίησης.
Σπουδαίο hit τα θαλασσινά, στα κρεατικά δεν εντρυφήσαμε ακόμα.
Μους μελιτζάνας και λευκός ταραμάς απαραίτητοι σε κάθε ξεκίνημα.
Αν δεν καταργούσαν και τη ρεγγοσαλάτα...
Μαριναρισμένος γαύρος, top of the pops!
Μύδια με κέλυφος κατ'
Ριζότο με σουπιά και μπόλικο μελάνι.
Σαλάτα ελληνική.
Ακούγονται πεζά αλλά δεν είναι.
Το μαγαζί κάνει πρόταση ακόμα και στα πιο απλά πιάτα.
Λίστα κρασιών αντιπροσωπευτική, πλούσια, προσιτή.
Ακόμα πιο πλήρης σε ούζο και τσίπουρο.
Θα ξαναπάω.
Και αν ανανεώνει λίγο πιο συχνά την κάρτα, ακόμα καλύτερα.
Δεν εχω την τυχη να δοκιμασω πολλες φορες την κουζινα του Λαζαρου για να μπορω να συγκρινω.
Συνηθως τα εστιατορια που βρισκονται σε στρατηγικης σημασιας τοποθεσια ή δεν δινουν μεγαλη σημασια στο φαγητο ή αν το κανουνε,
Σχεδόν κάθε φορά που κατεβαίνω Αθήνα για δουλειές (1-2 ημέρες τη φορά τουλάχιστον δύο φορές το μήνα) τρώω μία φορά στο Βαρούλκο για business lunch με τους εκεί συνεργάτες μου. Επομένως ναι, έχω φάει και αλλού κουζίνα Λαζάρου.
Και δεν εννοω μια φορα. Για να κρινεις πρεπει να εχεις δοκιμασει αρκετες φορες. Ο αυστηρος κριτης δεν ειναι καλος αναγκαστικα
Κουζίνα: 10/10
Περιβάλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση: 5/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 7/10.