Εικόνες (16)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Αχλάδι/ρόδι/μέλι Ελάτης/μελισσόχορτο
Αρνί/topinambur/ραγού μανιταριών/κρεμμύδι
Ψάρι ημέρας (μπακαλιάρος)/σεληνόριζα/κρόκος Κοζάνης/μαρούλι
Ραβιόλι με κάστανο/κανθαρέλλες/μαύρη τρούφα/δενδρολίβανο
Ταρτάρ γιουβαρλάκι/μοσχαράκι Ω3/αυγολέμονο/μάραθος
Καβούρι/φινόκιο/μήλο/χαμομήλι
Μαύρος χοίρος με μανιτάρια
Ραβιόλι με κάστανο και τρούφα
Amuse bouche: καβούρι, τρούφα
Από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του με πολλά εγχώρια βραβεία. Πιστεύω ότι το 2023 θα πάρει το πρώτο του αστέρι Michelin.
Το Αλέρια είναι ένα πολυτελές εστιατόριο σε ένα νεοκλασσικό κτήριο με ωραία αυλή στο Μεταξουργείο.
Η περιοχή τελευταία έχει αρκετά νέα εστιατόρια σε μικρή ακτίνα όπως το Proveleggioς, Σεϋχέλλες, Beauty Killed the Beast κλπ
Το φαγητό καλό, τεχνικά άρτιο.
Υποκειμενικά το πιο αδύναμο πιάτο ήταν το κυρίως με τον μαύρο χοίρο όπου η πρώτη ύλη δεν προδιαθέτει για πιάτο κορύφωσης εορταστικού μενού.
Το σέρβις ήταν επιπέδου 2 Michelin με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.
Λίστα κρασιών πολύ καλή με κρασιά παλαίωσης σε δικό τους χώρο. Μέγα Οίνο του Σκούρα σε επιλογές 2011, 2014, 2017, 2018.
Τιμές κρασιών καλές. Επιλέχθηκαν Καρανίκας Brut Cuvee Speciale και Μέγας Οίνος.
Τιμή μενού 100€ ανάλογη των εορτών καλή. Η κράτηση έχει διάρκεια 3 ώρες που είναι αρκετές.
Σημειώνω ότι στην Αθήνα σε ανάλογα εστιατόρια τα εορταστικά μενού ήταν στα 100€ για μενού έως και 9 πιάτα σε εστιατόρια με Μichelin (Hytra) και στην Θεσσαλονίκη τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια 110€, 130€, 150€ κλπ. για μέχρι πέντε πιάτα ή μπουφέ.