Aleria Restaurant

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΜεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2105222633
Διαδίκτυο
Ωράριο19:30-23:15, Κυ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Γκίκας Ξενάκης.

Εικόνες (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Αχλάδι/ρόδι/μέλι Ελάτης/μελισσόχορτο
[εικόνα]
Αρνί/topinambur/ραγού μανιταριών/κρεμμύδι
[εικόνα]
Ψάρι ημέρας (μπακαλιάρος)/σεληνόριζα/κρόκος Κοζάνης/μαρούλι
[εικόνα]
Ραβιόλι με κάστανο/κανθαρέλλες/μαύρη τρούφα/δενδρολίβανο
[εικόνα]
Ταρτάρ γιουβαρλάκι/μοσχαράκι Ω3/αυγολέμονο/μάραθος
[εικόνα]
Καβούρι/φινόκιο/μήλο/χαμομήλι
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Entree
[εικόνα]
Ιvoire αμυγδάλου
[εικόνα]
Μαύρος χοίρος με μανιτάρια
[εικόνα]
Χριστόψαρο
[εικόνα]
Ραβιόλι με κάστανο και τρούφα
[εικόνα]
Γαρίδες ταρτάρ
[εικόνα]
Amuse bouche: καβούρι, τρούφα
[εικόνα]
Μενού Χριστουγέννων

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: menu "Garden & Nature"
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2023: menu "Earth & Sea"

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Αλέρια του Γκίκα Ξενάκη.
Από τους κορυφαίους σεφ της γενιάς του με πολλά εγχώρια βραβεία. Πιστεύω ότι το 2023 θα πάρει το πρώτο του αστέρι Michelin.

Το Αλέρια είναι ένα πολυτελές εστιατόριο σε ένα νεοκλασσικό κτήριο με ωραία αυλή στο Μεταξουργείο.

Η περιοχή τελευταία έχει αρκετά νέα εστιατόρια σε μικρή ακτίνα όπως το Proveleggioς, Σεϋχέλλες, Beauty Killed the Beast κλπ

Το φαγητό καλό, τεχνικά άρτιο.
Υποκειμενικά το πιο αδύναμο πιάτο ήταν το κυρίως με τον μαύρο χοίρο όπου η πρώτη ύλη δεν προδιαθέτει για πιάτο κορύφωσης εορταστικού μενού.

Το σέρβις ήταν επιπέδου 2 Michelin με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Λίστα κρασιών πολύ καλή με κρασιά παλαίωσης σε δικό τους χώρο. Μέγα Οίνο του Σκούρα σε επιλογές 2011, 2014, 2017, 2018.
Τιμές κρασιών καλές. Επιλέχθηκαν Καρανίκας Brut Cuvee Speciale και Μέγας Οίνος.

Τιμή μενού 100€ ανάλογη των εορτών καλή. Η κράτηση έχει διάρκεια 3 ώρες που είναι αρκετές.

Σημειώνω ότι στην Αθήνα σε ανάλογα εστιατόρια τα εορταστικά μενού ήταν στα 100€ για μενού έως και 9 πιάτα σε εστιατόρια με Μichelin (Hytra) και στην Θεσσαλονίκη τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια 110€, 130€, 150€ κλπ. για μέχρι πέντε πιάτα ή μπουφέ.