Ξεκίνησε το 1951 σε διαφορετική θέση από τον μπάρμπα Φώτη Παπαδή. Μετέπειτα ιδιοκτήτης ο Αθανάσιος Παπαδής, γιος του Φώτη. Το 2020 άλλαξε ιδιοκτησία.
Ιστορία:
Τα παρακάτω είναι η ιστορική εξιστόρηση της επίσημη ιστοσελίδας του μαγαζιού:
Ο μπάρμπα Φώτης, γιός αγρότη, ψαράς στο επάγγελμα το 1951 άνοιξε στο Βόλο το πρώτο μαγαζί του στο στενάκι, στην οδό Σέφελ με Δημητριάδος. Εκεί στο μικρό αυτό κουτουκάκι τής παράδοσης των πρώτων τσιπουράδικων σέρβιρε και περιποιώταν τους πελάτες του, ναυτικούς και ψαράδες ως επι το πλείστον.
Το 1961 μετακόμισε σε ένα άλλο μεγαλύτερο και πιο κοντα στα παλιά ψαράδικα στην οδό Σόλωνος 3. Το μαγαζί αυτό με τα χρόνια πέρασε στα χέρια του γιού του Θανάση και μαζί μ' αυτό πέρασε και όλη η παράδοση και το μεράκι του. Το 2005 όταν πλέον τα τσιπουράδικα στο Βόλο γίναν πανελλήνια γνωστά και αρχίσαν να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι καιροί είχαν αλλάξει και τα μαγαζιά μεγαλώναν απο την προσέλευση του κόσμου που συναίρεε. Τότε λοιπόν το παλιό μαγαζάκι των 90 τετραγωνικών μέτρων της οδού Σόλωνος έγινε μια μεγάλη κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και χρησιμοποιήθηκε ο νέος χώρος που δημιουργήθηκε με πρόσοψη στην παραλία και το λιμάνι του Βόλου.
Σερβις φοβερο. Ταχυτατο και αποτελεσματικοτατο. Απειρα χιλιομετρα απ τους σερβιτορους που πηγαινοερχοντουσαν σαν σιφουνες απο τραπεζι σε τραπεζι.
Πηραμε 3 τσιπουρακια, με γλυκανισο ζητησα, αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουροςγια το τι εφερε.
Το τσιπουρο του δεν μου αρεσε καθολου. Ισως εχω καλομαθει απο αλλα μαγαζια, αλλα το δικο του δεν ηταν καθολου γευστικο. Εβγαζε μια πικρα απ το αλκοολ, χωρις κατι το ιδιαιτερο. Δεν το βρηκα καθολου ευκολοπιοτο.
Πλουσιοι οι μεζεδες και μεγαλοι σε μεγεθος.
Πατατοσαλατα πολυ καλη.
Σαλατα με μαγιονεζα και σουριμι (απομιμιση καβουροψιχας), καλη και δροσιστικη.
Σκουμπρι καπνιστο, μεγαλη μεριδα, γευστικο, λιγο βαρυ.
Χταποδι ξυδατο, καλουτσικο, οχι κατι ιδιαιτερο.
Κολοκυθακια τηγανητα οχι καλα. Πολυ λαδερα, μαλακα και παπαριασμενα.
Γαβρακια τηγανητα, νοστιμα και φρεσκα.
1 μεριδα απο 3 αλοιφες. Τζατζικι καλουτσικο. Τυροκαφτερη οκ αλλα αταιριαστη. Σκορδαλια απιστευτη! Τοπ, οπως πρεπει με καργα σκορδο και σωστη υφη. Το χαιλαιτ της βραδιας.
Με 2 κοκες και 1 νερο, στα 34€ περιπου με αποδειξη.
Κερασμενο παγωτακι μηχανης σε σφηνακι. Νοστιμοτατο και δροσιστικοτατο!
Δυστυχως κακα τα λαδια του. Ειχα ενοχλησεις και καουρες ολη νυχτα και ολη την επομενη μερα. Καλο θα ταν οσο μπορειτε να αποφυγετε τα τηγανητα του. Κριμα που με τον καιρο ριχνει την ποιοτητα, εκει που περιμενεις πως θα απογειωθει με την προτιμηση του κοσμου.
Την επομενη φορα θα ψαξω να βρω τα πιο εμπειρα ουζερι του βολου, και οχι τα τοσο φαντεζι. Σας προτεινω το ιδιο
Επίσης δοκιμάσαμε κολοκυθάκια (ΤΕΛΕΙΑ), πατάτες τηγανιτές
Γλυκάκι κερασμένο
Σύνολο ~17€ (με ψωμί,
Τελικα μετα απο προτροπες φιλων και γνωστων, αποφασισαμε να κατσουμε στον Παπαδη. Ηταν και το μαγαζι με τον περισσοτερο κοσμο. Πραγμα που παντα αποτελει καλο κριτηριο για να κατσεις καπου!!
Δεν το μετανιωσαμε. Πλουσιοπαροχοι φρεσκομαγειρεμενοι μαζεδες που ανανεωνονταν αυτοματως, με καθε τσιπουρο που παραγγελναμε! Απο φρεσκα ψαρια, καλαμαρακια, γυαλιστερες ολοζωντανες, σαλατες, γαριδες, χταποδια, σε ατελειωτους συνδυασμους με χορταρικα ή αλλες αλοιφες.
Πολυ καλο και το τσιπουρο με γλυκανισο. Δυστυχως οδηγουσα και σταματησαμε στα 3/ατομο. Συνολο 9!
9 τσιπουρακια, 1 πατατες (χειροποιητες, πολυ καλες), 1 κολοκυθακια τηγανιτα (πολυ καλα), 1/2 τζατζικι + 1/2 τυροκαφτερη (δικες τους αλοιφες πολυ νοστιμες και δυνατες).
Συνολο περιπου στα 40κατι €, με αποδειξη.
Κερασμενο γλυκακι, 1 σφηνακι απο παγωτο μηχανης! Αρκετα καλο και δροσιστικο..
Χορτασαμε απο ποιοτικο φαι και ποτο, χωρις να μας πειραξει απολυτως τιποτε. Θα το ξαναπροτιμησω σιγουρα οταν ξανακατεβω!!
Δε ξέρω τι λέει ο ανταγωνισμός από ποιότητα και τιμές, αλλά για τουρίστα ο Παπαδής είναι ασφαλής επιλογή. 4 ευρώ χύμα τσίπουρο με μεζέ αρκετά καλό με παρενέργειες τις αναμενόμενες. Οι μεζέδες όμως ήταν το highlight. Μεγάλη ποσότητα για "
Τρελέ, την επόμενη φορά που θα κατέβω, θα πάω στη Μαρίνα. Όποιον κι αν ρώτησα, τη Μαρίνα μου πρότεινε. Και τον Μάκη, επίσης. Βρήκα και το Rainbow (που εγώ το θυμάμαι μια τρύπα, τώρα έχει πάρει όλη τη γωνία) και θυμήθηκα τα νιάτα μου, αλλά ήταν μια ώρα δύσκολη και δεν ένοιωθα. Κακώς, μάλλον θά'
Τώρα ο Θανάσης το κάνει αυτό από τον 30ό μεζέ και μετά, όταν όλα τα άλλα τσιπουράδικα σταματούν στα 12 ή 13 ή 14 άντε το πολύ 15. Αυτό είναι ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά και γιαυτόν το λόγο άλλωστε έκανε όνομα.
Και κάτι ακόμη: πρώτος μεζές θα έρθει πάντα χταποδάκι ψητό με τουρσί, όχι ανθότυρο με κέτσαπ...!