Πληροφορίες
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
Κατηγορία | Λοιπά |
|
Διεύθυνση | Μένουμε σπίτι |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης |
|
|
|
Λέξεις κλειδιά | |
Άνοιξε | 2020 |
Έκλεισε | 2022 |
Η γνώμη μας
Εμφάνιση όλων των εικόνων
txreview#31016#0
Εικόνες (8)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
πιτα-μπιφτεκι-σαλτσα χειροποιητα, γιατι θελω να με υιοθετησει η κυρα πιτσα...
Και του χρονου με υγεία και με όλα τα μαγαζιά ανοιχτά..
Μείναμε σπίτι... Και του χρόνου έξω σε ταβέρνα...
Σxόλια (204)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Σχόλια (204)
tavern_comments#31016#0#0
Υπάρχει γενικό κλίμα αύξησης στα πάντα και "
Μου κακοφάνηκε που 7 άτομα πληρώσαμε 25 ευρώ το κεφάλι στο Άσυλο, και 2 άτομα με τσίμπημα και αρκετό ομολογουμένως τσίπουρο 32/άτομο στον Μαέστρο. Τα παραδείγματα είναι τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό όταν έγραφα,
https:
και η σχετική ανακοίνωση του Estiasi Greece:
https:
μια χαμένη αγάπη ζητάω να βρω
μια χαμένη αγάπη ζητάω να βρω...
Στέλιος Καζαντζίδης, Μαντουμπάλα
Στο πνεύμα του φίλου Σταύρου θέλω να εκφράσω τον πόνο και την αγωνία μου, γιατί δεν ανοίγουν τα αγαπημένα μου Κινεζάκια- το αγαπημένο μου μαγειρείο China Joy στον Βαρδάρη! Σχεδόν κάθε μέρα που περνώ, ρίχνω μια ματιά να δω μήπως σηκώθηκε το στόρι τους και λειτουργούν, αλλά τίποτα ως τώρα.. :
Θα μείνω να περιμένω μήπως ανοίξουν στη συνέχεια, φυσικά, αλλά πραγματικά αν δεν τα καταφέρουν ν' ανοίξουν θα μου κοστίσει...
Θα κλείνουμε το μαγαζί και δεν θα έχουμε -πάλι- που να πάμε για μια μπύρα - που διώχνει την υπερένταση.
Υγεία σε όλους, καλές μάσες!
Πρότείνω λοιπόν , τουλαχιστον μεχρι να ομαλοποιηθει η κατάσταση, να γράφουμε εδώ τι θα βρίσκουμε όταν πηγαινουμε για φαγητο:
https:
Ένα μικρό σχόλιο πάνω στην στιχομυθία ταβερνοαλανιού και koutmatzan : το ταβερνοαλάνι έχει απόλυτο δίκαιο. Από την στιγμή που θα πληρωθείς από επιχείρηση εστίασης , έχασες το παιχνίδι. Από την στιγμή που θα πληρώνεσαι με μισθό ή γεύματα από κάποιο περιοδικό / εφημερίδα κτλ , πάλι άρχισε η κάτω βόλτα.
Είναι ελάχιστοι που μπορούν να βγαίνουν δημόσια και να κριτικάρουν εστιατόρια, αλλά συνήθως έχουν λύσει το οικονομικό τους θέμα από άλλες πηγες εσόδων.
Γι'
Καταρχάς είτε θα πληρώνεσαι από κάποιο ενημερωτικό μέσο (free press, κτλ), είτε αν το παίξεις social media influencer θα πληρώνεσαι από τα καταστήματα που σχολιάζεις ή άλλους χορηγούς. Επομένως και στις 2 περιπτώσεις, είναι λίγο δύσκολο να έχεις πραγματικά ελευθερία γνώμης, και ειδικά στην 2η περίπτωση όλες οι κριτικές σου θα είναι στα όρια της διαφήμισης. Προφανώς θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, ειδικά αν φτάσεις σε υψηλή αναγνωρισιμότητα.
Δεύτερον, πρέπει να γράφεις ωραία κείμενα, που προσωπικά είναι κάτι που βαριέμαι πολύ, ειδικά αν πρέπει να το κάνω με το ζόρι ή με deadline. Επίσης το κείμενο σου θα πρέπει να εγκριθεί (π.
Τρίτον, μην το φαντάζεσαι ότι πας στα μαγαζιά και τρως χαλαρός με παρέα. Μπορεί να τρως μόνος σου, ή να πρέπει να επισκεφθείς σε μια μέρα 4-5 μαγαζιά συνεχόμενα για να ολοκληρώσεις το άρθρο σου κτλ.
Τέταρτον, υπάρχει μια σχέση αγάπης και μίσους μεταξύ των καταστημάτων και των κριτικών, που θα επηρεάζει μετά και το πως σε αντιμετωπίζουν όταν πας να φας με παρέα (εκτός εργασίας). Σίγουρα πολλές φορές θα υπάρχουν οφέλη και θα έχεις ειδική μεταχείριση (που ίσως δημιουργεί προσδοκίες ανταλλάγματος), αλλά θα υπάρχουν μαγαζιά όπου είσαι ανεπιθύμητος.
Πέμπτον, αν είσαι κοιλιόδουλος όπως εγώ, η παχυσαρκία είναι αναπόφευκτη. Τώρα πως η Ψυχούλη καταφέρνει και είναι λεπτή, δεν το ξέρω.
Συμπέρασμα: η μέγιστη απόλαυση πετυχαίνεται με το ρόλο του απλού πελάτη! Η μαγεία του καλού αλκοόλ και φαγητού, με καλή παρέα και με διάθεση διακοπών ή μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας, δεν αναπαράγεται εύκολα αν ταυτόχρονα δουλεύεις.
Αν το χομπυ σου γινει η δουλεια σου λενε θα εισαι ευτυχισμενος !!
Μακάρι όταν ανοίξει η εστίαση να μην έχουμε πολλά μαγαζιά στο νεκροταφείο και να στηρίξουμε όσους άντεξαν, για να συνεχίσουν
Αχ πόσο μου έλειψε ένα τσιπουράκι.
https:
Δοκιμαστής φαγητών :)
Σου αρέσει να δοκιμάζεις οτιδήποτε σου βάζουν μπροστά σου;
Μπορείς να το γυρίσεις εύκολα από μιλφέιγ σε πιτόγυρο;
Έχεις ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο μόνο και μόνο για το φαγητό;
Σου αρέσει το γκουρμέ αλλά και το βρώμικο;
Χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ως foodie και το μόνο που σκέφτεσαι είναι “Τι θα φάμε μετά;
Tότε η ομάδα μας σε περιμένει! Ψάχνουμε δοκιμαστή φαγητών! laugh
Στείλε μας το βιογραφικό σου καθώς και τον λόγο που θες να γίνεις το αριστερό χέρι του Άκη, στο dokimastis@akispetretzikis.
Αρμοδιότητες του Δοκιμαστή φαγητών:
Nα δοκιμάζει μέχρι 50 πιάτα τη μέρα.
Κάθε φορά που δοκιμάζει να λέει "
Να μπορεί να κρίνει αν ένα φαγητό είναι αρκετά sexy.
Να τρώει με το αριστερό, γιατί ο Άκης είναι δεξιόχειρας και δεν θα βολεύει αλλιώς.
Να μασάει την κάθε μπουκιά 30 φορές, ώστε να ενεργοποιούνται όλοι οι αισθητήρες γεύσεις.
Το καλό σουβλάκι "
Πχ. Ο Δάσκαλος στην παπαφη; τα Σουβλαχια στο Ιπποκράτειο; τέλος όπως λέτε ο Κώστας με διάφορα μαγαζιά πχ έχει και πεζόδρομο Καλαμαριά.
Τέλος να πω ότι ενώ μάλλον μιλάμε για Πιάτσα και λίγο βρωμιά και τσικνα, ωραίο σουβλάκι (με φοβερό ψωμάκι) έφαγα στο s*efaga.
Ναι εχεις δικαιο για το σασλικ εχω δοκιμασει(το θεωρω ανωτερο απο το ελληνικο,
Εγω θα κανω μια ερευνα για σουβλακια παντως στην πολη
Ξεκινωντας απο σημερα
Τώρα όσο έγραφα θυμήθηκα ότι μου αρέσει το σουβλάκι στην Λαδόκολα Συκιών https:
Επίσης αξίζει να ψαχτείς με τα σασλίκ/saslik, έχουμε μερικά καλά στην πόλη. Είναι τα μεγάλα γεωργιανά/ρώσικα/ποντιακά σουβλάκια, που δεν είναι λιπαρά, αλλά είναι τρυφερά λόγω μαρινάδας. Γράψε "
Πώς να ζήσει κανείς στην άγρια φύση όταν οι μόνοι διαθέσιμοι πόροι είναι αυτά που προσφέρει η Μητέρα Φύση; Εκπαιδευτής σε τεχνικές επιβίωσης και λάτρης των ανοιχτών χώρων, ο Τζον Κ. προσκαλεί έναν διάσημο σεφ για να μοιραστεί μαζί του μία αξέχαστη μαγειρική εμπειρία τριών ημερών για κάθε εκπομπή.
Μαζί, φοβούνται κάθε τι ζωντανό εν μέσω προστατευμένων φυσικών περιοχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Τζον και εκείνος ή εκείνη θα μοιραστούν μια ιδιαίτερη στιγμή κοντά στη φύση. Ο κάθε καλεσμένος θα μάθει να αναγνωρίζει φαγώσιμα φυτά και βότανα, πώς να κυνηγά και να ψαρεύει, να φτιάχνει ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο, να ανάβει φωτιά ή να λαξεύει εργαλεία για τα γεύματά τους. Ο καθένας με τη σειρά θα πρέπει να αντιμετωπίζει και μία πρόκληση: να δείξει πως είναι ικανός να παρασκευάσει ένα ωραίο γεύμα με υλικά που προσφέρει το γύρω περιβάλλον.
Στην καρδιά του δάσους, σε κοιλάδες, στα Γαλλικά βουνά ή σε λοφώδεις ακτογραμμές, το Μαγειρεύοντας στην Άγρια Φύση είναι η ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό ραντεβού γευσιγνωσίας, φτιαγμένο από γενναιόδωρους επαγγελματίες σε ένα υπέροχο σκηνικό!
Η σείρα θα ολοκληρώνεται σε 5 επεισόδια.
https:
Εγω θυμάμαι το 2000 ότι ο Κώστας στην Αγίου Δημητρίου έφτιανε καλό αλλά πλέον μου φαίνεται ότι έχει χαλάσει..
ευχαριστώ για το χρόνο σας :
http:
Π.
Στα άρθρα ανέφεραν μόνο τα ονόματα των ιδιοκτητών αλλά όχι τα μαγαζιά τους. Στα πλαίσια της βαρεμάρας μιας και είμαστε πλέον σε κατ'
ΑΤΤΙΚΗ
- Λευτέρης Λαζάρου: "
- Παύλος Μακρής: "
- Αθανάσιος Καραΐνδρος: "
- Ιωάννης Βουλγαράκης:
α) "
β) "
γ) "
- Κυριακή Οικονόμου:
α) "
β) "
γ) "
- Καλλιόπη Καβαλέρου: "
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Γιώργος Μητράκος: "
ΛΑΡΙΣΑ
- Κώστας Μπρέλλας: "
Η είδηση έπαιξε πολύ σήμερα γιατί είναι πιασάρικη, αλλά αξίζει να διευκρινιστεί πως ο χαρακτηρισμός "
Επειδή όμως κανένα δημοσίευμα από αυτά που είδα δεν ανέφερε το όνομα του μαγαζιού, για να αποφύγουμε την περίπτωση λάθους (παρόλο που η πηγή μου είναι έμπιστη), δεν γράφω το όνομα. Να προσθέσω ότι μάλλον διαφωνώ που δεν είπαν το όνομα εξαρχής, γιατί με την βαρεμάρα που παίζει λόγω εγκλεισμού έχουμε γίνει όλοι κουσκουσιάρηδες και υπάρχει κίνδυνος να βγουν φήμες για αθώα μαγαζιά.
Νομίζω πως ξεκάθαρη εικόνα για την ζημιά που έχει (και θα) προκαλέσει η πανδημία θα είναι πιο έκδηλη από το φθινόπωρο του 2021 κι έπειτα. Κι αυτό γιατί ο τομέας της HORECA θα "
Επίσης είμαι περίεργος πόσα μαγαζιά θα αντέξουν φέτος, γιατί το πράγμα έχει ζορίσει πολύ ειδικά για τις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Το 2020 πάντως, το πλήθος των καταστημάτων που έκλεισαν ή άνοιξαν, δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά αν συγκριθεί με τα στατιστικά που έχουμε από προηγούμενες χρονιές. Έστω για Θεσσαλονίκη όπου έχουμε κάνει πλήρη καταγραφή (>
• 50/50 Μενεμένη (κάνει και πατσά "
• Εύθυμον Μενεμένη https:
• Τα στέμφυλα Μενεμένη https:
• Ανώνυμο καφενείο στην Λαμπράκη της Σταυρούπολης https:
Επίσης:
• Τα λόγια της Πλώρης στον Εύοσμο κάνουν take away για ψαροφαγία https:
• Ρίξαμε Άγκυρα στον Εύοσμο https:
• Πλώρη (take away + delivery) https:
• Αντέτι (take away) https:
• Αυτό που έλειπε (take away) https:
• Μπαχτσές (take away + νομίζω delivery) https:
• Παγωτατζίδικο Liky Liky (take away) https:
Η νέα πιτσαρία ιταλικού τύπου Padella φαίνεται δυνατή, όποια/όποιος τσεκάρει πρώτος ας μας πει https:
@Eowyn, ο Σάκης στην Στρατού ήταν ανοιχτός (Σάββατο 17:
Αλλά, και ο Σάκης στη Στρατού... Μαχαιριά στο στήθος...
νεον, φραγκων
σερραιος, καλαμαρια
ανωτερον, αγ δημητριου
express,
τα αδερφια, μοδιανο, πολυ δυνατο
μαερι, καλαμαρια
νικηφορος, καλαμαρια (δεν εχει καθε μερα)
κατσαμακα, αθωνος
κρονος, βαφοπουλου
Στην Θεσσαλονίκη μας συνήθως μπουγάτσα τρως καθιστός σε μαγαζί, κι αυτό παίζει πολύ ρόλο: να είναι ένα μέρος '
Από είδος εγώ θεωρώ σοβαρή μπουγάτσα σχεδόν μόνον τον Κιμά, και δευτερευόντως λίγο τα άλλα αλμυρά. Γλυκιά δεν τρώω καθόλου. Οπότε αντίστοιχα θα διαλέξεις και μέρη..
Τέλος, αφού η μπουγάτσα είναι είδος κατά παράδοση, ευνοούνται/ μετράνε μέρη ρετρό, γιατί δηλώνουν ότι το μαγαζί είναι καλό και αντέχει. Βέβαια υπάρχουν και παγίδες, αλλά αυτό μένει σε σένα να το κρίνεις (πχ. εγώ θεωρώ μετά από δοκιμές ότι ο Μπαντής είναι hype, κι ότι ο κοντινός Σαρρής τον τρώει για πρωινό)
Σαν γεύση χωριστά/ μεμονωμένα έχω γράψει κατά καιρούς σε διάφορα μέρη και έχει κάνει κάποια καλή δουλειά η klitemnistra. Θα βρεις σχόλιά μου σε διάφορα γύρω στην πόλη.
Ελπίζω να βοήθησα!
Ανυπομονώ να ακούσω κι άλλες προτάσεις, σε όλη την πόλη, μιας και ο φίλος ξύπνησε αναμνήσεις και με έψησε για ένα μπουγάτσα-τουρ όταν βολέψει.
Καντε ενα τοπ3-τοπ5, οσοι ειστε λατρεις του ειδους, για να τα χουμε κι αυτα μαζεμενα, σε περιπτωση που θελησουμε να κανουμε ενα τουρ γευσιγνωσιας!!
Εύχομαι Υγεία σε όλους μας!
ΥΓ. Όταν ζούσα πέριξ Ροτόντας, φοιτητής ών, έβγαινα με τη φόρμα κάποια καμμένα βράδια κι έπαιρνα την ανηφοριά μέχρι το Μίμη-Αγ.
Με διαφορά πρώτο γυραδικο το express στην Τουμπα. Είναι η γευση, η original φάση, η συνέπεια και η συνέχεια σε ότι ήταν παντα το μαγαζί.
Εχω την τυχη να μενω δίπλα.
Δεν είναι διεκπεραίωση, δεν πας για κορεσμό της πείνας.
Βαστάτε αδέρφια!
2 - νεα διαγωνιος(κεντρο)
3 - goodys
*Και τα τρια χωρις πατατες*
Για την αξιολογηση πηρα υποψιν τους εξης παραγοντες με φθινουσα σειρα:
Γευση<
*μην υποτιματε την πιτα της goodys.
*για τα αλλα δεν μπαινω καν στον κοπο να εξηγησω
*ευχαριστω για την ανταποκριση !!
Πολυ καιρο ηλπιζα να γινει κατι τετοιο, για διαμοιρασμο εμπειριων και αποψεων μεταξυ των συνταβερνοχωριτων!
Τα δικα μου τοπ γυραδικα της πολης (κυριως ανατολικα, δυτικα δεν εχω πολλα παρε δωσε), ειναι:
-Σπυρος (καβαλα) - εκτος συναγωνισμου λογω αποστασης
-Express (τουμπα)
-Μεσογειος (ραιδεστος)
-Πανος (τουμπα)
-Θεολογος (καλαμαρια)
-Κορυφη (χαριλαου)
Παραθετω καποια εξισου αγαπημενα γυρο-στεκια που εχω αρκετο καιρο να επισκεφτω.
-Βαγγος και η ιστορια του (40 εκκλησιες) - πριν καιρο
-Λευτερης (κερασια μηχανιωνας) - πριν καιρο
-Πας γυρευοντας (νεοι επιβατες) - πριν καιρο
Δεν θα μπορουσα να μην αναφερθω σε καποια πολυ αγαπημενα που εχουν κλεισει, και εχουν αφησει δυσθεωρητο γευστικο κενο στην πολη
-Τακης (τριανδρια)
-Αργυρος
-Φιλτσου
Τελος, τα γυρο-μαγαζια που αρχικα γοητευσαν κ μετα απογοητευσαν
-Μασουντ (μποτσαρη)
-Σεραφινο (καλαμαρια)
-Κωστας (τουμπα)
-Σωκρατης (χαριλαου)
• Express στην Τούμπα
Μετά από το Express, υπάρχουν αρκετά που ξεχωρίζουν από το μέσο όρο, τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό:
• Καμένη Γωνιά στην Όλγας (βάζει σπάνια γύρο, με ράντομ τρόπο, είναι πανάκριβος, αλλά είναι πολύ νόστιμος)
• Ο Πάνος στην Τούμπα
Σε οριζόντιο γύρο σούβλας:
• Τσομπάνος στην Συνδίκα
• Μαέρι στην Αιγαίου
• Κατσαμάκα στην Πλατεία Άθωνος
Δεν έχω πάει και θέλω να πάω:
• τ'
• Νίκος στον Εύοσμο
• Μάκης στον Εύοσμο
Τέλος να πω, ότι θεωρώ την εγγύτητα από το σπίτι πολύ σημαντικό παράγοντα. Το γυράδικο της γειτονιάς σου, αν τρως συχνά, στο τέλος δημιουργείται μια σχέση αγάπης, ασχέτως αν αντικειμενικά δεν είναι τοπ. Επομένως τα συνοικιακά δεν τα αναφέρω.
Και να ήθελε ο Στράτος, δεν μπορεί να το ξενυχτήσει. Όλοι οι φούρνοι κλείνουν υποχρεωτικά στις 20:
Ορίστε λοιπόν, μια και μου το στείλανε, και μια και μού τρέξανε και μένα τα σάλια:
https:
• Το Πάρκο (Ανατολική Θεσσαλονίκη, κάνει και delivery) https:
• Ο Χρήστος (Αμπελόκηποι, σίγουρα take away, δεν είμαι σίγουρος για delivery) https:
https:
Περισσότερα στην ανάρτησή τους που έγινε χθες:
https:
@tavernoalani, τα φώτα σας, παρακαλώ. Για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν take-away (αλλά όχι delivery, κάτι που συνήθως έχει ήδη συμπεριληφθεί στην περιγραφή τους), τι προτείνεις να κάνουμε; Να το αναγράφουμε στην παρούσα συζήτηση ή στην εκάστοτε καρτέλα του κάθε καταστήματος;
Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή δύναμη, σε όλ@ και ειδικά, στον κόσμο που θα βρεθεί στην ανεργία/αναστολή! Κι αν μπορούμε, στηρίζουμε τα καταστήματα που δεν έχουν delivery, αλλά take-away (κυρίως συνοικιακά), για να μην κλείσουν κι αυτά. Οι αλυσίδες έχουν ούτως ή αλλιώς περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν απ'
PS Πάντως, στο Βέλγιο, προκειμένου να μην κερδίσουν όλη την μερίδα των εξόδων για το νοικοκυριό τα σούπερμάρκετ (που όπως και στην Ελλάδα, είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται σε μεγάλα ποσοστά), απαγόρευσαν την πώληση μη βασικών προϊόντων σε αυτά, προκειμένου να "
"
Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι το περίπου 20% των παραδοσιακά ντελιβεράδικων καταστημάτων (π.
https:
https: