Εικόνες (80)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εξωτερικά η αυλή (Μάιος 2024)
Ριζότο μανιταριών (οκ, συμπαθητικό)
Καρπάτσιο μόσχου (νόστιμο, όμως υπερβολικά φορτωμένο με έντονα υλικά που καλύπτουν το κρέας, π.χ. η μαγιονέζα, το ξερό κρεμμυδάκι, περιττά)
Σαλάτα βαλεριάνα (αδιάφορη, απλώς οκ)
Ψωμί (απλώς οκ) & Πάπρικα (οκ, μάλλον με αρκετή μαγιονέζα) & Αλάτια
Πορτοκαλόπιτα (πολύ καλή)
Κριθαρότο με ταρτάρ μόσχου (τέλειο)
Ποικιλία μανιταριών (αδιάφορο, οκ)
Ντολμαδάκια αραντσίνι (πολύ καλά)
Καρπάτσιο μόσχου (πολύ καλό)
Νιόκι πατάτας με μοσχαρίσια μάγουλα black angus (εξαιρετικό πιάτο, τα μάγουλα έλιωναν στο στόμα)
Το καλωσόρισμα (μαγιονέζα με αβοκάντο-αρκετά καλό) μαζί με 3 διαφορετικά αλάτια, προφανώς για το κρέας που θα ερχόταν
"Φέτα της φωτιάς", ήτοι σφέλα (ή σφαέλα) σε κρούστα με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι τι είδους) και μια φωλιά από καταΐφι σαν "στρώμα" - πολύ νόστιμο, με την υποσημείωση πως η φωλιά ήταν άνευ νοήματος στο πιάτο
Σαλάτα ρόκα-σπανάκι (είχε και μανιτάρια, αρκετά νόστιμη κ δροσερή)
Μαστίχα κέρασμα (πολύ ωραία)
Εσωτερικά, όμως η αυλή κερδίζει!
Γλυκοπατάτες με ταραμά μαυρομάτικων (αρκετά καλό)
Σαλάτα κινόα ταλαγάνι κτλ (καλή, δροσερή)
Picanha (μετά - πολύ καλή)
Σούπα ημέρας με σπαράγγια (καλή)
Tomahawk (καλή) με έξτρα συνοδευτικό πατάτες τηγανητές με παρμεζάνα (αδιάφορες)
Picanha και δίπλα το μαντέμι (θεϊκό το κρέας!)
Σαλάτα ντοματίνια με burrata (καλή)
Chevre με μαρμελάδα ντομάτας (εξαιρετικό)
Κολοκυθόσουπα (πολύ καλή)
Chevre για το τέλος (πάρα πολύ καλό)
Στο μαντέμι με αλάτια και δενδρολίβανο
Αλάτια, άνθρακα, καπνιστό σε οξιά, θαλασσινό (στην οξιά ήταν εξαιρετικό)
400gr shirloin (το έργο τέχνης)
400gr shirloin (πολύ δυνατό)
Gnocchi μοσχαρίσια μάγουλα (πάρα πολύ καλό)
Γλυκοπατάτα, ταραμάς, τσίλι (καλό, με προβλημάτισε ο ταραμάς)
Παντζάρι, πορτοκάλι, ρόκα, τυρί, χαρούπι (εξαιρετικό αποτέλεσμα)
Εσωτερικά (η διακόσμηση έχει μείνει από το προηγούμενο μαγαζί που είχε εκκλησιαστική θεματολογία)
Κερασμένο λικέρ μαστίχας με λεμόνι (του ταίριαξε το λεμόνι, καλό)
Πάβλοβα (μια χαρά, όμως σαν του [tx=t11944]Μπεζέ[/tx] δεν είναι 😋)
"Rump cap (picanha)" (πολύ καλό) & "Butchers steak (hanging tender)" (ήρθε λίγο πιο ψημένο απ΄ότι έπρεπε και επειδή δεν είναι λιπαρό, η πικάνια της έκλεψε την παράσταση, αλλιώς κατά τ' άλλα νόστιμο)
Η πλάκα που σου φέρνουν με τα steaks για να τα ψήσεις όσο παραπάνω θέλεις
Συνοδευτικές πατάτες για τα steaks (απλώς οκ)
"Ριζότο μανιταριών με φρέσκα πράσινα σπαράγγια" (εξαιρετικό!)
"Ψητή γλυκοπατάτα με ταραμά από μαυρομάτικο φασόλι" (ενδιαφέρον και νόστιμο, το πιο δημιουργικό πιάτο της βραδιάς)
"Σχαροτύρι με μαρμελάδα εποχής" (αδιάφορο)
Κατάλογος (20)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Μαΐου 2024: σελίδα 2/2
Κατάλογος Μαΐου 2024: σελίδα 1/2
Κατάλογος Απριλίου 2024: επιδόρπια
Κατάλογος Απριλίου 2024: νηστίσιμα
Κατάλογος Απριλίου 2024: σελίδα 3/3
Κατάλογος Απριλίου 2024: σελίδα 2/3
Κατάλογος Απριλίου 2024: σελίδα 1/3
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2021: σελίδα 1/2
Ξεκίνημα με ένα ντιπ μαγιονέζα-αβοκάντο με τριμμένα ξερά κρεμμύδια (σαν αυτά που έχει στην ΙΚΕΑ) το οποίο ήταν αρκετά καλό. Σαλάτα ρόκα-σπανάκι πολύ ωραία και δροσερή ΑΛΛΑ..
Πρόσημο θετικόν σίγουρα, με την υποσημείωση της παράλογα ακριβής σαλάτας, που απλώς την επόμενη φορά θα αποφύγω, προτιμώντας κάποιο επιπλέον ορεκτικό.
Θα επιδιώξουμε να ξαναπάμε, μας άρεσε πολύ!
Δοκιμάστηκε:
Πράσινη σαλάτα χριστουγεννιάτικη έκδοση πολύ ωραία
Γαλλικό τυρι chevre με μαρμελάδα ήταν ωραίο αλλά δεν δικαιολογεί τα 14€
Νιόκι πατάτας με μοσχαρίσια μάγουλα πολύ ωραίο
Flap steak 300gr. όντως η κορύφωση του τραπεζιού παρά πολύ νόστιμο στα 27€
Κέρασμα μετά λιμοντσέλο ο,
Θα αντικαθιστούσα το τυρί και τα νιόκι με το να πάρω π.
- Chevre με μαρμελάδα ντομάτας και κραμπλ αμυγδάλου - πολύ καλό
- Κεφτέδες με τσαλαφούτι - απλώς οκ, τους πήραμε ως εναλλακτική στη μοσχαρίσια γλώσσα που είχε τελειώσει
- Νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα - πολύ νόστιμο πιάτο, ίσως τα καλύτερα νιόκι που έχω δοκιμάσει, η εξωτερική κρούστα όλα τα λεφτά
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια - πολύ καλό
- Flap steak - προφανώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, πολύ καλή πρώτη ύλη, που ήρθε ψημένη rare. Οι συνοδευτικές baby πατάτες με θυμάρι και παρμεζάνα ήταν μια χαρά.
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Γουμένισσα (κτήμα Αϊδαρίνη) μας κόστισαν 50€/άτομο.
Προσωπικά δεν με πείραξε το όλο θέμα με το μαντέμι, κατανοώ όμως και το παράπονο ορισμένων συνταβερνοχωριτών για το ότι αναλαμβάνουν χρέη "
Συμπερασματικά, πολύ θετική η πρώτη επίσκεψη, θα ξαναπήγαινα με μεγάλη μου χαρά.
Ο χώρος ευχάριστος, η μουσική αδιάφορη για τα γούστα μου, αλλά στην σωστή ένταση, όπως και ο φωτισμός. Η αυλή ιδιαίτερη και όμορφη, ειδικά για καλοκαίρι.
Δοκιμάσαμε:
- Burrata με ντοματίνια, ψητό κολοκυθάκι και βασιλικό. Καλή και δροσερή.
- Ψητό chevre με μαρμελάδα ντομάτας & crumble αμυγδάλου. Εξαιρετικό, για όσους τους αρέσουν οι δυνατές γεύσεις.
- Picanha 400γρ. Θεϊκή, το λιπάκι στις άκρες δίνει αυτό το κάτι παραπάνω. Πρακτική η πρόταση με το μαντέμι που όποιος θέλει το κρέας του λίγο περισσότερο ψημένο, το περνάει ελαφρώς και ταυτόχρονα αρωματίζεται από το βούτυρο και το δεντρολίβανο.
- Χοιρινή Tomahawk. Καλή, σωστά ψημένη και ζουμερή, αλλά αν έχεις φάει πρώτα τη picanha το χοιρινό σου φαίνεται σαν χόρτο.
- Gnocchi με μάγουλα black angus και σάλτσα φασκόμηλου. Καλό το κρέας και τα gnocchi που ήταν στο τηγάνι και εξωτερικά είχαν μια ελαφρώς τραγανή κρούστα, αδιάφορη και flat η σάλτσα.
Για τα παραπάνω μαζί με 1 φιάλη ροζέ Έρως & Ψυχή (καλό) και 1 αναψυκτικό 130€. Κερασμένο λικέρ μαστίχα και limoncelo με τριμμένο πάγο, εξαιρετικά και τα δυο.
Εξυπηρέτηση άψογη όπως αρμόζει σε ένα εστιατόριο, χωρίς ίχνος δηθενιάς και τουπέ, όπως σε μερικά αντίστοιχα μαγαζιά.
Σε γενικές γραμμές το φαγητό αν και ακριβό αξίζει, αν και την επόμενη φορά θα ξαναπάω αποκλειστικά για τις κοπές του, καθώς τα υπόλοιπα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Παρατήρησα από τον κατάλογο του Ταβερνοχώρου, ότι υπήρξε μια αύξηση τιμών τον τελευταίο μήνα, κάτι που πλέον το φέρνει στα ίδια επίπεδα τιμών με τον ανταγωνισμό. Ελπίζω μόνο να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του Extravaganza, που απέκτησε μια σταθερή πελατεία και κάθε 6μηνο έκανε ανατίμηση.
Το καλωσόρισμα με ψωμάκι και μια κρέμα γιαουρτιού με πίκλα και φρυγανισμένα κρεμμύδια που αναφέρει και ο φίλος Gavius Apicius προσωπικά δε μου άρεσε. Θα προτιμούσα κάτι λιγότερο έντονο. Στα ορεκτικά, δοκιμάστηκαν σαλάτα με πορτοκάλι, παστινάκι, macadamia nuts και παστέλι καλή, μανιτάρια φρικασέ πολύ καλά και γλυκοπατάτα πραγματικά πολύ νόστιμη αλλά συνοδευόταν με ταραμά που σαν συνδυασμός δε μου έκατσε καθόλου καλά. Στα κυρίως, ριζότο μανιταριών εξαιρετικό, τόμαχοκ ίσως από τις καλύτερες που έχω φάει και τέλος μια flapsteak 500gr που μας άφησε πολύ ικανοποιημένους συνοδευόμενη από πολύ νόστιμες πατάτες κυδωνάτες και Chimichurri σως που δεν ήταν τόσο εύγεστη. Όλα αυτά τα συνοδέψαμε με μια επιλογή από τη μεγάλη και ενημερωμένη λίστα κρασιών σε καλή τιμή για το ύφος του μαγαζιού. Περίπου 35€ το άτομο, απόδειξη κανονικά και κερασμένο λεμοντσέλο ή μαστίχα στο τέλος.
Γενικά βρέθηκε αντικαταστάτης του Οψοποιών θα πω. Θα το ξαναεπισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία.
Το προσωπικό ευγενέστατο, επαγγελματικό και με πολύ καλή γνώση του μενού, μας καθοδήγησαν στο να επιλέξουμε την κατάλληλη για τα γούστα μας κοπή.
Στα του μενού τωρα, δοκιμάστηκαν τα εξής:
• Το μενού άρχισε με ψωμάκι και μια κρέμα γιαουρτιού με πίκλα και φρυγανισμένα κρεμμύδια. Ίσως το καλύτερο καλωσόρισμα που έχω δοκιμάσει.
• Camembert με μαρμελάδα (δεν θυμάμαι το φρούτο). Αν και το συγκεκριμένο τυρί δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου μου, ήταν γευστικά σε αρμονία με την συνοδευτική μαρμελάδα, ενώ το σερβίρισμά του σε καυτή πέτρα εξασφάλιζε την κατάλληλη υφή του εσωτερικού του τυριού.
• Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, παστινάκι, macadamia nuts, παστέλι. Ενδιαφέρουσα σαλάτα με σωστή ισορροπία των υλικών.
• Gnocchi με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα φασκόμηλου. Εξαιρετικό πιάτο. Αν και τα gnocchi θυμίζουν περισσότερο κροκέτες πατάτας, το γευστικό σύνολο ειναι άρτιο. Τα μάγουλα κυριολεκτικά λιώνουν στο άγγιγμα του πιρουνιού, ενώ η κρέμα συνδέει και συμπληρώνει τις γεύσεις των συστατικών.
• Flapsteak & Picanha (400 gr έκαστο). Τα highlights του menu και στις 2 επισκέψεις. Το κρέας κόβεται επιτόπου στο τραπέζι, ενώ συνοδεύεται από πλάκα μαντεμιού με επάλειψη βουτύρου και δενδρολίβανου, στην οποία ο πελάτης μπορεί να "
• Οι κοπές μπορούν να συνοδευτούν με στακοβούτυρο τρούφας και πατάτες με παρμεζάνα, κατόπιν επιπλέον χρέωσης. Και οι 2 καλές επιλογές όπως αποδείχθηκε, αν και όχι τόσο αναγκαίες καθώς το βούτυρο που συνοδεύει την πλάκα μαντεμιού είναι αρκετό για να δώσει γεύση.
• Και στις 2 επισκέψεις επιλέχθηκε ροζέ κρασί σε φιάλη, το οποίο συνόδευε πολύ καλά το γεύμα.
• Στο τέλος κεράστηκε χωνευτικό limoncello.
Τιμολογιακά, με σαλάτα, 1 ορεκτικό, 1 κυρίως, 2 κοπές και 1 φιάλη κρασί, ο λογαριασμός περί τα 30€/άτομο. Βάσει της παρεχόμενης ποιότητας, θεωρήθηκε αρκετά καλό value for money.
Συνολικά, η εμπειρία ήταν εξαιρετική από την αρχή ως το τέλος. Αν και προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια αστοχία, άξια αναφοράς. Η ποιότητα της πρώτης ύλης και της εκτέλεσης ειναι σε υψηλό επίπεδο, το προσωπικό καταρτισμένο και αποτελεσματικό, χωρίς όμως να είναι απόμακρο. Αν αναλογιστούμε τον λόγο κόστους-ωφέλους, άνετα στο top-5 της πόλης. Θα επισκέπτομαι συστηματικά για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Σέρβις πολυάριθμο και επαγγελματικό. Τυπικό καθώς και εγκάρδιο, με μετρημένα λόγια και με καλή γνώση του μενού. Πολύ θετικό.
Το μενού περιείχε διάφορα πιάτα, μεταξύ αυτών πολύ ενδιαφέρουσες σαλάτες και ορεκτικά, πιάτα με κρέας και κάποια με ψάρι. Επίσης υπήρχαν τρεις διαφορετικές κοπές. Ο κατάλογος τον κρασιών ικανοποιητικός σε μέγεθος.
Το φαγητό προσωπικά το βρήκα εξαιρετικό. Ολόσωστα μαγειρεμένο, καλές πρώτες ύλες και πραγματικά νόστιμες γεύσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Οι τιμές, προς τα πάνω κατα τη γνώμη μου αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα λυπάσαι γιατί η συνολική εικόνα του μαγαζιού είναι πολύ σοβαρή και πολύ συνεπής.
Χωρίς πολλά λόγια, είναι ένα εστιατόριο που αξίζει να πας, σε μια γειτονιά που ανεβαίνει μεν, αλλά δεν έχει ακόμα τέτοιο επίπεδο. Προσωπικά θεωρώ πως ξεχωρίζει στην περιοχή και με πολλή χαρά θα ξαναπήγαινα για μια δεύτερη δοκιμή.
σαλάτα παντζάρι πορτοκάλι τυρί χαρούπι ρόκα, πάτα πολύ καλό πιάτο έξυπνο και εύστοχο
ψητή γλυκοπατάτα σε sticks, με tsili sauce και ταραμά από μαυρομάτικα, η γλυκοπατάτα ήταν πολύ νόστιμη ο ταραμάς μου φάνηκε νόστιμος αλλά βαρύς και ασύνδετος με το συνολικό αποτέλεσμα, ευχαρίστως θα τον ήθελα σε τσιπουρομεζέ.
χειροποίητα cnocchi και μοσχαρίσια μάγουλα, νόστιμο πιάτο σωστά εκτελεσμένο.
400γρ sirloin φιλέτο mdium rear, εξαιρετική εκτέλεση πολύ ωραίο το σερβίρισμα στο μαντέμι που το ζεστάνεις με διάφορα πολύ ωραία αλάτια και δενδρολίβανο, συνοδευόταν από ένα αδύναμο βούτυρο σκόρδου.
1 chevre, ελαφρώς ψημένο με μαρμελάδα τομάτας, πάρα πολύ καλό πιάτο για το τέλος
1 ευχή ερατεινή κόκκινη, σταθερή αξία ένα εύκολο κρασί
1 ξινό νερό, νερά κουβέρ κλπ όλα στα 120€
Το είχα βάλει από καιρό στο μάτι αυτό το μαγαζί και πραγματικά άξιζε τον κόπο, ειδικά οι κοπές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και το service σβέλτο και εύστοχο.
πολύ ωραίο και το περιβάλλον, θα ήθελα να το επισκεφθώ και με μουσική.
προτείνεται και νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα του.
Όπως λέει και το προηγούμενο σχόλιο, η αυλή πολύ όμορφη, αλλά ο καύσωνας δεν σ' αφήνει να την χαρείς (κι ας έχει ανεμιστήρες), οπότε καθήσαμε μέσα που έχει κλιματισμό. Ο χώρος επίσης όμορφος, με ευρύχωρα ξύλινα, χοντροκομμένα (με την καλή έννοια) τραπέζια. Το σέρβις άψογο, και σε συμπεριφορά και σε χρόνους απόκρισης.
Πήραμε:
- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και guanciale, το οποίο είναι κάτι σαν το χοντροκομμένο μπείκον/πανσέτα που βάζουν οι Ιταλοί στη καρμπονάρα, αλλά από τα μάγουλα του χοίρου (και τα σπάει) - η φάβα με τα κρεμμύδια ικανοποιητική, το guanciale την απογείωσε, αν και σήκωνε και λίγο παραπάνω.
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια, πολύ καλό.
- Butcher'
Κατόπιν έφερε το μαντέμι με τη φωτιά από κάτω, για έξτρα τσιτσίρισμα της κάθε φετούλας, αν θέλεις. Έλιωσε πάνω του έναν κύβο βούτυρο (αρωματισμένο;) και έριξε δυο κλαράκια θυμάρι. Ζεσταίνεις το κομματάκι, το βάζεις στο στόμα σου, και... άλλο πιάτο, αλλη γεύση. Και οι δύο εκδοχές εξίσου νοστιμες, θα έλεγα ότι το κόλπο με το μαντέμι θα ικανονποιήσει πιο πολύ αυτόυς που τα θέλουν πιο ψημένα (medium well και πάνω), ενώ οι πιο hardcore (medium rare και κάτω) δεν θα κάνουν πολλή χρήση. (Προσωπικά το έφαγα μισό σκέτο, μισό από μαντέμι)
Συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι ροζέ ημίξηρο/ημίγλυκο (19,
Χορτάσαμε, ικανοποιηθήκαμε, και θα ξαναπάμε χωρίς καύσωνα να κάτσουμε και στην αυλή.
Τα ψωμάκια ήταν χειροποίητα, ζεστά και μοσχοβολούσαν. Συνοδεύονταν από μικρό ντιπ.
Πράσινη σαλάτα με καραμελωμένο αχλάδι, παστινάκι τουρσί, μακαντέμια και παστέλι (οκ), φάβα με γκουαντσάλε και καραμελωμένο κρεμμύδι (καλή), ριζότο με μανιτάρια και σπαράγγια (καταπληκτικό), νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα και σάλτσα φασκόμηλου (καταπληκτικό), χοιρινή τόμαχοκ (εξαιρετική), μπιφτέκι γεμιστό (καλό).
Στο τέλος πήραμε για γλυκό ένα αποδομημένο τρίγωνο πανοράματος (εμένα μου φάνηκε καλό, η παρέα δεν ξετρελάθηκε).
Μαζί με 2 εμφιαλωμένα τσίπουρα και μια φιάλη λευκό κρασί Γένεσις, του κτήματος Κεχρή, στα 115 ευρώ.
Το σέρβις εξαιρετικό, η αυλή υπέροχη. Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Ό,
Το σέρβις το βρήκα ιδανικό, τόσο ευγενικό και φιλικό όσο πρέπει, χωρίς να γίνεται δουλοπρεπές σε καμία φάση (σε αντίθεση με άλλα εστιατόρια), ενώ ήταν πλήρως καταρτισμένο. Ο Δημήτρης επικοινωνιακότατος, όπως πάντα.
Οι τιμές είναι λογικότατες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το ποιοτικό επίπεδο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος.
Έχει αναλαβει να το τρέξει ο γνωστός από το οψοποιον μαγγανιαι Δημήτρης Bolani
Το φαγητό , service κλπ με ικανοποίησε πληρώς όπως και το περιβάλλον (εξωτερική αυλή) ...