Κατηγορία | Εστιατόριο |
Διεύθυνση | Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, Αθήνα |
Νομός | Αττικής |
Χάρτης | |
Τηλ. επικοινωνίας | 2107224737 |
Διαδίκτυο | |
Ωράριο | 13:00-24:00, Κυ κλειστά |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | Σιμούλ, #fine dining, #ρεβυθάδα, #μεδούλι, #καραβίδες, #συκώτι, #ορτύκια, #κόκορας, #αρσενικό, #κοπές |
Πρόσφατη επίσκεψη δύο ατόμων
Ταρταρ μόσχου με τσιπς, Super
Caesars με soft shell crab, οκ
Γλυκάδια κροκετα με αυγολέμονο Wasabi πολύ καλό
Αρνάκι με αγκινάρες και αγκινάρα Ιερουσαλήμ πολύ καλό
Κανθαρελες με ποσέ αυγό νόστιμο
Κρεμ Μπρουλε με παγωτό χαμομήλι και αφρό μέντας, εξαιρετικό. Το παγωτό χαμομήλι αποκάλυψη. Μόνο νεράκι, γιατί μετά θα πηγαίναμε για κρασιά με φίλους
Σύνολο 105 ευρώ.
Θα πήγαινα πάλι ευχαρίστως.
Πολύ ευγενικό προσωπικό
Λίγο πιο απόκεντρο από την πλατεία Κολωνακίου σε ήσυχο δρόμο το Simul είναι ένα όμορφο μικρό εστιατόριο με ένα μικρό προκήπιο και μια μετρίου μεγέθους σάλα. Είναι ελαφρά ημιηπόγειο, με ωραία αστική διακόσμηση, όμορφα έπιπλα και art de la table.
Ο σεφ Νίκος Θωμάς, γνωστός από την τηλεοπτική του παρουσία στο Master chef είναι ταλαντούχος και το μέλλον του ανήκει.
Στα του φαγητού πολύ υψηλό επίπεδο σε όλα. Δικό τους ψωμί, 8-9/10 σε όλα τα πιάτα και πολύ καλή λίστα κρασιών.
Εξαιρετικός ο κόκορας αλλά όπως θα δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες σε παλαιότερη κριτική είναι εμφανής η διαφορά στην ποσότητα του τραχανά στο πιάτο. «Προτεινόμενος» λοιπόν γιατί στο δικό μου πιάτο ο τραχανάς ήταν ελάχιστος … αν και εξαιρετικός.
Αυτή που κλέβει όμως την παράσταση είναι η κα Έμμα Δελατόλα μια νεαρή βιρτουόζος, μια σύγχρονη αλχημίστρια.
Το γλυκό κολοκύθα επιπέδου Michelin.
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την γεύση, την επίγευση την εξέλιξη των γεύσεων όταν ξεκινάς με τουιγ αμυγδάλου και ψήγματα κολοκύθας, κρέμα κολοκύθα με ανατολίτικα μπαχάρια.
Να μπορούσα να πάρω και για το σπίτι.
Τιμές ανάλογες με το το επίπεδο, περίπου 160 e με ένα κρασί για 2 άτομα.
Όταν το επισκέφθηκα στο διπλανό τραπέζι έτρωγε ο chef Λουκάκος με την παρέα του.
Η παροιμία λέει πες με μάγειρα που τρως να φάω και εγώ καλά.
Αξίζει και προτείνεται σφόδρα.