Εικόνες (180)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μπιφτέκι γεμιστό - τομή (περίφημο για τους λάτρεις του πνιγμού από κίτρινο τυρί, το απήλαυσα)
Μπιφτέκι γεμιστό με προκατάτα
Πίτες (ελαφρώς λαδωμένες αλλά καταπληκτικές)
Πάπρικα-πατζαροσαλάτα (αρκετά γλυκιά)
Γύρος (κόλαση, ο καλύτερος του Γαλαξία)
Κοπανιστή - παντζάρι με ξινόμηλο
Ανηθοσαλάτα - κόκκινο λάχανο
Κόκκινο λάχανο - παντζάρι με ξυνόμηλο
Ποικιλία σαλάτες, πιτούλες με ροκφόρ
Μαρούλι με άνηθο - παντζάρι με ξινόμηλο
Πιτούλα ψημένη στα κάρβουνα
Παντζάρι με ξινόμηλο - μαρούλι με άνηθο
Μπιφτέκι γεμιστό και από πάνω με ροκφόρ
Κοπανιστή, τζατζίκι, παντζάρι, μανιτάρια
Παντζάρι με ξινόμηλο - μανιτάρια με ροκφόρ
Κατάλογος (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ιούνιος 2024. Τραγούδι της ημέρας: Αdolescents - Wrecking crew
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 4/4
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 3/4
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 2/4
Κατάλογος Ιανουαρίου 2012: σελίδα 1/4
Πήγα σήμερα Παρασκευή ώρα 10:
ΥΓ. Ο Σάκης μου είπε ότι αποφάσισαν και ήδη εφαρμόζουν επέκταση του ωραρίου τους μέχρι ώρα 01:
Δοκιμάστηκε:
Γύρος (εθιστικός)
Μπιφτέκι γεμιστό (όνειρο)
Λουκάνικο χωριάτικο (τυπικό, όχι κάτι ιδιαίτερο)
Τζατζίκι (χειροποίητο, πολύ δυνατό)
Πατάτες τηγανητές (προκάτ, έτσι και έτσι)
Πίτες με ροκφόρ (πολύ καλές)
Οι άνθρωποι ευγενικοί, ειδικά ο νεαρός που σέρβιρε κιόλας (μάλλον ξάδελφος) αλλά και ο γιος με την μητέρα.
Προφανώς και μες στον πανικό της δουλειάς οποιαδήποτε κάποιες φορές θα μπορούσε να είναι πιο απότομος και μιλάμε για ένα μαγαζί που αυτές τις λίγες ώρες που δουλεύει, πνίγεται στην δουλειά. (Δικαίως)
Μοναδική παραφωνία ίσως οι μικρές μερίδες και η φτωχή γαρνιτούρα.
Αλλά για μένα πρόκειται για τον κορυφαίο γύρο της πόλης και θα ξανατιμηθεί.
Πάντως σαν άνθρωπος που τρώει εκεί από 2003 περίπου, το πιο απίστευτο πράγμα είναι πως όχι μόνο έχει διατηρήσει το επίπεδο, αλλά έχει γίνει και καλύτερο. Και αν όχι καλύτερο, σίγουρα πιο σταθερό, με τις αστοχίες να συμβαίνουν πολύ πιο σπάνια
Ο ηλικιωμένος και λίγο απότομος κυρ Παναγιώτης έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Συνεχίζουν τον αγώνα η σύζυγος Αθηνά, ο γιος της Σάκης (ο κοντός, που λατρεύει και τη μουσική πανκ), ο ξάδερφός του Λευτέρης (ο ψηλός, που είναι και ο πιο πρόσχαρος απ’ όλους) και η αδερφή του Σάκη, η Τίνα (Μαλαματίνα), η οποία εμφανίζεται σπανίως, καθώς απασχολείται κυρίως με την προετοιμασία και τις προμήθειες. Η οικογένεια κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, ακριβώς πάνω από το μαγαζί, οπότε σε μεγάλες φούριες επιστρατεύονται όλοι μαζί. Είναι ευγενικοί και καλόψυχοι, αλλά λιγομίλητοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Δεν χαμογελούν ποτέ και δεν θέλουν πολλές και περιττές κουβέντες με τους πελάτες, την ώρα που πνίγονται.
Το μαγαζί δουλεύει μόνον από τις 20:
Μουσική δεν υπάρχει ποτέ και ορθώς. Αποδείξεις κόβουν πάντοτε, είτε με μετρητά, είτε με κάρτα, μπράβο τους. Γλυκό ή φρούτο κερασμένο δεν δίνουν ποτέ. Ο χρόνος αναμονής ποικίλει, ανάλογα με την ουρά. Μπορεί να τύχει να εξυπηρετηθείς σε 10 λεπτά, μπορεί όμως να περιμένεις μία ώρα ή ακόμη και μιάμιση ώρα για να φας… Οι ώρες αιχμής είναι 20:
Πόλος έλξης ο καταπληκτικός χοιρινός γύρος που σιγοψήνεται στα κάρβουνα. Είναι χειροποίητος (από τον Σάκη) και γίνεται κυρίως από πανσέτα και δευτερευόντως από λάπα, σβέρκο, σπάλα, λαιμό και μπούτι. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που εξηγεί το γιατί δεν είναι τόσο πολύ λιπαρός όπως αλλού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ξεροψήνεται χωρίς βιασύνες, όρθιος στα κάρβουνα. Η σούβλα γυρίζει με το χέρι, όχι με μηχανή. Άλλη νοστιμιά! Μου είπαν ότι περίπου το 75-80% είναι πανσέτα (ο βιομηχανοποιημένος γύρος είναι 100% πανσέτα).
Οι πατάτες είναι κατεψυγμένες. Οι σαλατούλες τους («αλοιφές») είναι όλες χειροποίητες και εξαιρετικές. Από τις αλοιφές ξεχωρίζω το παντζάρι με τριμμένο ξινόμηλο, το μαρούλι με τον άνηθο, το κόκκινο λάχανο με το καρύδι, την μανιταροσαλάτα με ροκφόρ, την κοπανιστή με καυτερή και την πολύ καλή γλυκιά πάπρικα. Τις φτιάχνει όλες καθημερινά η κ. Αθηνά. Το ροκφόρ είναι γνήσιο και όχι «μπλε τυρί». Τα υπόλοιπα κοψίδια (μπιφτεκάκια, σουβλάκια, μπριζολάκια, λουκάνικα, κοτόπουλο, γαλοπούλα) όχι κάτι αξιομνημόνευτο. Έχουν όμως κι ένα πολύ ωραίο χειροποίητο μπιφτέκι γεμιστό με γύρο, μανιτάρια, γκούντα, κατσικίσιο βούτυρο και ροκφόρ) που αξίζει μιας δοκιμής. Κιμάς από μοσχάρι 100%. Όλα τα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα. Επίσης έχουν και ωραίες πιτούλες, επαρκώς λαδωμένες και ξεροψημένες στα κάρβουνα. Απογειώνονται όμως όταν τις ζητήσεις με ροκφόρ, το οποίο φυσικά χρεώνεται έξτρα 1 € για κάθε πίτα, ήτοι 1,
Το έχω επισκεφθεί άπειρες φορές και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα (βλ. φωτο). Συμπερασματικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Επαναλαμβάνω, για μένα είναι ο καλύτερος γύρος της Θεσσαλονίκης!
Λαϊκό προσκύνημα και όταν φύγαμε στις 21,
Το απλό μπιφτέκι εξαιρετικό, κρεατωδες χωρίς μπαχαρικά, γύρος ομοίως αν και θα προτιμούσα το μέγεθος του πιτογυρου να ήταν πιο ευμεγεθες ..
https:
Αφιέρωμα στην lifo. Ανάμεσα στα άλλα λέει: "
Πέρα από την πλάκα έκαναν και debunk σε κάποια πράγματα που είχα πει. Είχα υποθέσει πως ο γύρος γίνεται από μπριζόλα λαιμού, λόγω των αισθητά χαμηλότερων ποσοστών λίπους, αλλά ξεκαθαρίζει το άρθρο πως γίνεται από πανσέτα (πλέον μου φαίνεται λογικό, καθώς η πανσέτα είναι απλά πιο νόστιμη. Ακόμη είχα πει πως το μπιφτέκι τους μου φαίνεται να έχει χοιρινό κιμά, στο άρθρο λένε πως είναι 100% μοσχάρι (για αυτό δεν είμαι 100% πεπεισμένος.
Κατά τ' άλλα τα μειονεκτήματα είναι γνωστά: Οι μικρές μερίδες, η αργή εξυπηρέτηση, η στο φάσμα του αυτισμού περιποίηση. Είναι ένα καθαρά συνοικιακό μαγαζί το οποίο λειτουργεί με τους δικούς του νόμους, ρυθμούς και νόρμες, που εμένα δε με χαλάει. Αυτό που όμως με έκανε έξω φρενών ήταν το θέαμα που αντίκρισα τις προάλλες: Παρέα 20 και βάλε μεσήλικων πραγματοποίησε μαζική μάζωξη για να εορτάσει τα πεντηκοστά γενέθλια κάποιου της συνομοταξίας των που θεώρησε ότι είναι καλή ιδέα να παραλύσει τη λειτουργία ενός χαμηλού δυναμικού λαϊκού ψητοπωλείου με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των υπολοίπων. Μετά από μικρή άκαρπη αναμονή και εκτιμώντας από την εμπειρία ότι θα τρώγαμε την επόμενη μέρα στην καλύτερη φύγαμε σούμπιτοι. Δεν κατηγορώ την ιδιοκτησία, οι άνθρωποι το ψωμί τους θέλουν να βγάλουν, αλλά την περιρρέουσα καφροσύνη που συχνά οδηγεί σε τέτχοιες αντιρωμαίικες συμπεριφορές.
Στα του φαγητού, τον έχω πετύχει υπέροχο, καλοψημένο και νόστιμο, και τον έχω πετύχει και άψητο και με ξενέρωσε ιδιαίτερα
Αν δεν δείτε την ιδιοκτήτρια παρά μόνο τον γιό μην κάτσετε.
Όλα λάθος πλέον στο μαγαζάκι της καρδιάς μας
Επιβεβαίωσε αυτα που είχα πει πριν από 8 χρόνια. Πολύ τίμιος γύρος, μέτρια ποιότητα κρέατος, όχι κάτι το ιδιάιτερο να το κάνω destination.
Ισχύει ότι από το 2017 που ανέλαβε η κόρη βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση αλλά τελευταία, δυστυχώς, είναι λαχείο:
αψητο /κρύο/ καλοψημενο -ο,
Αν τον πετύχεις σε οίστρο θα φας τον καλύτερο γύρο σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Σημείωση: οι αλοιφές είναι δικές τους (και γ@ματες) εκτός από τη ρωσική.
Τσίμπησα αρχικὰ ἕνα πιτόγυρο που κατέφτασε σὲ μιὰ γλιτσιασμένη σα λαδοπόντικας πίτα (ἔτσι πρέπ) καὶ ἕνα σαντουίτς μὲ μπιφτέκι, ὄχι τὸ γεμιστὸ (κακῶς), τὸ απλὸ, ἔτσι γιὰ νὰ δῶ τί ἄλλο παῖζει. Τσάμπα τὸ παρήγγειλα, ἕνα τυπικό μπιφτεκάκι τῆς σειρᾶς ἤταν, γιὰ νὰ χαίρονται τὰ κυνάρια. Μὲ ἔριξε ἄσχημα μετὰ τὸν γαστριμαργικὸ οργασμὸ τοῦ γύρου καὶ τσίμπησα καὶ δεύτερο πιτόγυρο (χωρὶς πατάτες εννοεῖται γιατὶ εἶμαι Ῥωμιὸς θεοσεβούμενος) γιὰ νὰ στανιάρω. Μάντεψα ὅτι ὅσο παιρνοῦσε ἡ ὥρα καὶ κόντευαν μεσάνυχτα τόσο θὰ μεγάλωνε ενδεχομένως ἡ γενναιοδωρία τοῦ ἀγέλαστου μόρτη ψητᾶ καὶ δὲν ἔπεσα ἔξω. Χοντροκομμένος ὅσο δὲν πάει μὲ κάτι χοιρινές γκουμοῦτσες ΝΑ. Παραλήρημα...
Τὸ μετάνιωσα πικρὰ που δὲν δοκίμασα γεμιστὸ μπιφτέκι... Τὸν ερώτησα τὸν μάγκα ἐάν τὸ γεμιστό μὲ ροκφόρ μπαίνει καὲ σὲ σαντουίτς ἀλλὰ γιὰ μυστηριακούς μεταφυσικούς λόγους μου απήντησε ὅτι βγαῖνει μόνο σὲ μερίδα. Γιὰ γεμιστὰ παῖζει τὰ ἄλλο μὲ τὰ μανιτάρια καὶ τὸ κασέρι που πρέπει νὰ εἶναι εξίσου πολύ καλό. Τὰ καυλάντιζα τὰ μπιφτέκια εκεῖ που τὰ '
Στὰ τῆς ἀτμόσφαιρας, φυσικὰ τερματισμένο λαϊκὸ περιβάλλον γιὰ ἄρρωστα μυαλὰ καὶ στομάχια. Τὸ μέρος εἶχε ἀρκετό κόσμακη (κοντά στὰ δέκα τραπέζια ἁπλωμένα στὸ τουμπιώτικο πεζοδρόμιο γύρω) καὶ πράματι ἡ αναμονὴ ἤταν σχετικὰ μεγάλη ἀλλὰ τοῦτα εἶναι ΤΡΙΧΕΣ. 13 ευρώπουλα τοῦ οξαποδῶ γιὰ τρίγια σαντουίτσια καὶ μιὰ μπύρα, μιὰ χαρά γιὰ τὴν ποιότητα τοῦ ἐδέσματος. Τὴν ἄλλη φορά, πρῶτα ὁ Ὑψιστος, ντουγροὺ γιὰ μερίδα γύρο ὅπως προτεῖνει ὁ ταβερνοαλάναξ, πιφτέκι γεμιστὸ καὶ αλοιφές χεροποίητες νὰ πασαλειφτοῦν τ' αντερὰ μας νὰ τὸ φχαριστηθοῦμε.
Τελευταῖο χαϊλάϊτ τῆς ταπεινῆς ἐπισκέψεῶς μου: Εἶπα βράϝο στὰ παλουκάρια γιὰ τὸ γύρο τους καὶ δὲν μου ἔδωσαν (ὁ εἷς τουλάχιστον) σχεδὸν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασία, οὔτε καληνύχτα δὲν μὲ εἶπαν τα ἀπερίγραπτα τὰ ἄτομα. Ξέρω γῶ... μᾶλλον ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!
Για το μέγεθος συμφωνώ, η ποιότητα έχει διακυμάνσεις αλλά παραμένει ψηλά. Πιο πολύ με κουράζει η αναμονή, 30' για 2 γύρους στις 20:
Η γευση του γυρου εθιστικη οπως παντα.
Ποσοτητα παραμενει πολυ μικρη, και οι τιμες πηραν τον ανηφορο.
4.
Θα συνεχισουμε να πηγαινουμε αραια και που, για ενα σφηνακι μοναδικης γευστικοτητας!
Μερίδα γύρος-εξαιρετικό κρεας και ψησιμο με ωραιες αλοιφες συνοδευτικά, 7ευρώ
Μπιφτεκι γεμιστό(ΑΡΡΩΣΤΙΑ) με γυρο,
πατατες τηγανιτες, πιτουλες και ρετσινα μια χαρά!
Γενικά, μην το μπερδεψει κάποιος με ταβερνα, ουτε σε στυλ ουτε σε τιμες. Ειναι από μόνο του κατηγορία, για την ποιοτητα, τις γευσεις και την ατμοσφαιρα του.
Θα το χαρακτηριζα καθ'
Αρνητικά: μικρή ποσότητα,
Θετικά: ηδονή στον ουρανίσκο, μηδέν επιπτώσεις σε στομάχι.
Ωράριο 1 με 8μιση , καθημερινές μόνο.
Οι δύο κύριες ήταν ευγενικές , με λαϊκή απλότητα .
3 ευρώ η πίτα με γύρο, 3,
Αν ήταν λίγο μεγαλύτερα και ήμουν 15 χρόνια μικρότερος θα τα έβαζα στην κορυφή της διατροφικής μου πυραμίδας.
Με διαφορά ο καλύτερος γύρος και ξεχωριστή φάση.
Κρατείστε το κρυφό!
Η πάπρικα είναι καλή και χειροποίητη,
Αξίζει κυρίως γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε γεύση πάνω στον γύρο στις μέρες μας.
Χρειάζεται υπομονή στις ώρες αιχμής για τον γύρο,
Στο ψητό τώρα: δοκιμάστηκαν πιτόγυρο και μπιφτέκι γεμιστό. Το πιτόγυρο πράγματι μικρή ποσότητα (δεν τρώω πολύ, αλλά άνετα κατέβαζα δεύτερο), πίτα καλή, παρ' όλο που έχει αρκετό λάδι δεν ήταν κάτι το αρνητικό, πατάτες πολύ λίγες και απλά οκ, αλλά ο γύρος ήταν πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία. Μαλακός, γευστικός, μεγάλα κομμάτια, όχι λιπαρός (εκτός απο 1-2 ξύγκια που θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια), απ' τους καλύτερους έβερ σίγουρα. Η ντοματούλα χάλαγε λίγο το πολύ καλό σύνολο, χειμωνιάτικη γαρ.
Το μπιφτέκι, ίσως γιατί ήρθε και μετά το '
Άκαπνο και με POS (!). Γενικότερα, δεν βλέπω και κάτι σοβαρό που μπορώ να προσάψω στο συγκεκριμένο μαγαζί, και το θεωρώ αρκετά VFM, σκεπτόμενος την ποιότητα και την διαφορά γεύσης με τους μεγάλους του χώρου. Εγκρίνεται!
Ο χρηστης στομαχι, ξανα-αισθανθηκε ευλογημενος, στην τοποθεσια Τουμπα..
Είχα την πρόνοια να μπω για να παραγγείλω ακριβώς τη στιγμή που ο γύρος είχε ψηθεί κι έτσι δεν περίμενα καθόλου.
Προτιμώ να δώσω το κάτι παραπάνω για να ευχαριστηθώ την ιδιαίτερη ποιότητα του
συγκεκριμένου γύρου.
Γεμιστό μπιφτέκι και πίτες με ροκφόρ έπονται για δοκιμή.
Μια απορία μου είναι πού βρίσκετε να παρκάρετε όσοι έρχεστε από μακριά με αυτοκίνητο.
Θα ξαναπάω για την φάση και τον καλό του γύρο αποφεύγοντας το πολυδιαφημισμένο γεμιστό μπιφτέκι
Ωστοσο, με την πρωτη ευκαιρια επισκεπτομαι για προσκυνημα, αυτον τον ναο της γευσης, για τον υπερτατο γυρο - ναρκωτικο..
Ξαναπηγα προσφατα και πηρα 2.. και μετα ξαναγυρισα και πηρα αλλον εναν. Και αν δεν βαριομουν να περιμενω στην ατελειωτη ουρα, θα ξαναγυρνουσα ανετα για αλλον εναν.
Πραγματικα ισχυει και για μενα πως ειναι ο καλυτερος που εχω φαει.
Και οπως ολα τα σωστα ναρκωτικα, ειναι σε απειροελαχιστες ποσοτητες, και σε πανακριβες τιμες!!
Χαλαλι του ομως.. Μακαρι να μεινει ανοιχτος για παντα.
Με τοση πελατεια που εχει, βασικα, μονο αν βαρεθουν οι ιδιοι, θα το κλεισουν..
Σαν γέννημα θρέμμα της τούμπας, τρώω στο εν λόγω μαγαζί από πολύ μικρός. Όταν ανακάλυψα αυτό το site στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, και τότε τα αγαπημένα μαγαζιά του admin ήταν με πορτοκαλί χρώμα, ένιωσα μια μικρή δόση συγκίνησης όταν είδα οτι αυτό το μαγαζί συμπεριλαμβανόταν σε αυτά, και χαίρομαι γιατί πιστεύω ότι συνέβαλλε στο να το μάθει και άλλος κόσμος.
Ο γεράκος που το δούλευε έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Μπορώ να πω ότι μου λείπει η γραφική του αγένεια. Ήταν ιδιαίτερος. Πολύ ευγενικός όταν ΔΕΝ είχε πολύ δουλειά, άπειρα αγενής όταν είχε. Γενικά με περίεργο κώδικα ηθικής. Θυμάμαι μια φορά πριν χρόνια καθόμασταν με μια παρέα και όλα τα τραπέζια ήταν πιασμένα. Βλέπω ότι μπαίνουν αρκετοί πελάτες και λέω στα παιδιά "
Πλέον το δουλεύει η Γιαγιά με τα παιδιά και όλοι είναι σχετικά ευγενικοί και συμπαθητικοί. Ιδιαίτερα ο ένας Γιος. Ο πάνκης που λέει και ο Lewis από κάτω (ο οποίος ακούει και διάφορα περίεργα τύπου Neo-folk κτλ)
Τώρα στο φαγητό. Καθώς έχω καταγωγή από Ήπειρο, έχω να λέω ότι έχω φάει από τα καλύτερα κρέατα στη ζωή μου. Ο συγκεκριμένος γύρος είναι ο καλύτερος που έχω φάει ΣΤΗ ΖΩΗ μου. Ούτε σε επαρχιακά γυράδικα στη Σαμαρίνα δεν έχω δοκιμάσει γύρο που να φτάνει αυτό το λεβελ. Η διαφορά νομίζω βρίσκεται σε 2 σημεία. Πρώτον, ενώ ο γύρος τυπικά γίνεται από πανσέτα (θεωρητικά, πρακτικά με αποφάγια), τον συγκεκριμένο φαίνεται να τον κάνουν με μπριζόλα λαιμού, κάτι που τον κάνει κατά πάρα πολύ λιγότερο λιπαρό από κάθε άλλο γύρο που έχω δοκιμάσει. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά ερχόμαστε στο δεύτερο σημείο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους γύρους στο κάρβουνο που ψήνονται οριζόντια, αυτός ψήνεται κάθετα, οπότε το λιγοστό λίπος (για γύρο) που έχει, τρέχει και διαποτίζει το κρέας και δημιουργεί αυτό τον γαστρικό οργασμό. Η μόνη περίπτωση ο γύρος να μην είναι καλός είναι μόνο όταν 1) Δεν είναι καλά ψημένος, 2) Είναι καμένος 3) Είναι χτεσινός (η ίδια η γιαγιά έχει παραδεχτεί πως τις ελάχιστες φορές που δεν ξεπουλιέται ο γύρος, τον ξαναβάζουν την επόμενη - Ευτυχώς εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Η γεύση του γενικά δεν θυμίζει "
Από υπόλοιπα είδη, έχει ενδιαφέρον το χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι με γύρο, παρότι γίνεται με χοιρινό κιμά που δεν προτιμώ. Τις αλοιφές τις φτιάχνει η Γιαγιά και είναι από τις καλύτερες που έχω φάει. Ιδιαίτερα η τυροκαυτερή και η μελιτζανοσαλάτα είναι κόλαση. Οι πίτες Old School ΤΙΓΚΑ στο λάδι, και τα ψωμάκια vintage που θυμίζουν ψωμάκι από 80ς - 90ς hot dog αναψυκτηρίου. Προσωπικά γουστάρω :).
Τα ωράρια τους είναι quasi socialist. Ανοιχτοί μόνο 8-12 καθημερινές. Κλειστοί ΣΚ, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι, Αργίες, ή γενικά όποτε δεν γουστάρουν να το ανοίξουν. Το εκτιμώ.
Για τις τιμές που πολλοί παραπονιούνται διαφωνώ κάθετα. Πιστεύω ότι το κέρδος που βγάζουν από ένα σάντουιτς, παρ'
2 μπιφτέκια γεμιστά, έναν γύρο, μια μερίδα πατάτες, μια αγγουροντομάτα και 5-6-7 μπύρες, 35€.
καλά είναι.. η γεύση, ίδια...
το έχει αναλάβει ο Σάκης, γελαστός γιός του ξινού πατρός.. Και πάνκης.. καμμιά φορά θα ακούσεις και sex pistols..
μετα απο την πρωτη επισκεψη, διαπίστωσα οτι όντως η κυρια που φτιαχνει τα σάντουιτς ειναι όχι απλά αγέλαστη, αλλά νομίζεις οτι έχει τσατιστεί που μπηκες μέσα.
παράγγειλα γύρο, ο οποιος ηταν πολυ μικρός σε μέγεθος και ταυτόχρονα πολύ ακριβός(νομιζω 3€).
μετά απο όλα αυτά, αναρωτιέσαι γιατι αυτο το τριτοκοσμικο και συγκριτικά ακριβο μαγαζι έχει κόσμο, μέχρι που τρώς την πρωτη μπουκια του γυρου:
έπαθα πλάκα, ειχα να δοκιμάσω τέτοιον "
το συμπερασμα ειναι οτι χάρη στο site του ταβερνοχώρου ανακάλυψα και εγώ, εστω και καθυστερημενα, αυτο το μαγαζι.
Υ.
Το καλό είναι ότι μετά ζητήσαμε κι άλλο ένα σάντουιτς με οδηγία να είναι πολύ ξεροψημένο και όντως το φέρανε όπως το θέλαμε, έτσι για να ρεφάρουμε λίγο :)
Γινοταν το αδιαχωρητο!! Ολα τα τραπεζακια, γεματα, παρεες στα ορθια που περιμεναν αρκετη ωρα (κανα μισαωρο απ οτι ακουσα) για τις παραγγελιες τους, εντος κι εκτος του μαγαζιου..
Οπλιστηκα με υπομονη και περιμενα κι εγω καμποση ωρα εως οτου να ρθει η σειρα μου.
Πραγματικα αξιζε η αναμονη. Αυτος ο γυρος ρε παιδι μου ειναι ευλογημενος. Σου γιατρευει την ψυχη! Ακομη και 3 μπουκιες που ειναι αξιζει..
Τι να πω παιδια, ολοι αποζηταν αυτο το ναρκωτικο, απ οτι φαινεται. Και πελατεια τους το αποδεικνυει περιτρανα..
Πέρα απο την αγένεια του προσωπικού που είναι απαράδεκτη το σαντουιτς ήταν κατω του μετρίου! Ο γύρος καλός νόστιμος αλλά το ψωμάκι ήταν πολυ κακό με απότελεσμα να σπάει στο κράτημα και να διαλύεται.
Δεν θα λεγα οτι ειχα εξισου καλες εντυπωσεις.
Ο γυρος αν και νοστιμος, ειχε παραψηθει (σχεδον καει).
Γυρνουσε και ψηνοταν ολη η σουβλα χωρις να ελεγχεται απ την οικογενεια. Σχεδον ειχε μαυρισει το κρεας και αυτοι χαζολογουσαν.
Το γεμιστο μπιφτεκι ηταν οκ.
Οι πιτουλες ζητηθηκαν αλαδωτες και ηταν καλες.
Οι αλοιφες μας αρεσαν.
Η ποσοτητα μου φανηκε νορμαλ (μικρη, βεβαια, σε σχεση με γυραδικα/πρασαδες/γιωτηδες κλπ).
Θα του βαζα 6/10 για αυτη την επισκεψη, αλλα θα επιμεινω και θα ξαναπαω.
Η γευση της πρωτης επαφης με αυτον τον γυρο εχει μεινει ανεξιτηλη, και θελω να την ξανασυναντησω!!
Στα της γεύσης τώρα. Ανάμεικτα συναισθήματα αλλά θα έλεγα στο σύνολο το πρόσημο θετικό. Το κρέας καλό (έχω φάει και καλύτερα αλλά για Θεσσαλονίκη μια χαρά απ τα καλύτερα) λίγο αρνητικό ότι το βρήκα πολύ πιπεράτο. Τζατζίκι και τυροσαλάτα ωραία, πατάτες προκάτ αλλά ok. Αυτό που με χάλασε γευστικά ήταν οι πίτες που κολυμπούσαν στο λάδι (αναγκάστικα και το σκούπιζα με τις χαρτοπετσέτες κανένα δίλεπτο πριν τολμήσω να φάω) Το μέγεθος θα ήταν εντάξει δεν θα είχα πρόβλημα αν η τιμή του ήταν στα 2-2.
Εν κατακλείδι σίγουρα θα δοκίμαζα και πάλι αυτή τη φορά όμως με ψωμάκι.
Συμφωνώ για το γύρο, είναι πολύ δυνατός, πραγματικός γύρος, όμως το σάντουιτς σε ψωμάκι που πήρα 2.
Θα το ξαναδοκιμάσω πάντως, εννοείται.
Υγ. η κόρη όταν πέρασα ΗΤΑΝ επικοινωνιακή.
Πρώτη επίσκεψη, θα τολμήσω να πω ότι έφαγα ίσως τον καλύτερο γύρο της πόλης. Με μικρή επιφύλαξη λόγω της λιπαρότητας. Σπουδαίος πάντως κ συνολικά το σάντουιτς εξαιρετικό. Δεν χρειάζεται 30 σως για να αποκτήσει γεύση.....
Εννοείται πως ποσοτικά υστερεί των 2,
Παρόλα αυτά τον τιμάω κάποιες φορές, γιατι η γεύση του χοντροκομμένου γύρου στα κάρβουνα είναι τρομέρή. Αξίζει επισκεψεις - έστω και αραιές λόγω τιμών - για να φάτε κατι διαφορετικό απο τα κλασικά προκάτ συνοικιακά γυράδικα.
Επίσης, ο παππούς δεν πρεπει να ερχεται τοσο πλεον. Τα βράδια πετυχαίνω στο ταμείο την κόρη του, η οποία είναι αρκετα επικοινωνιακή και ευγενικη.
Cult μαγαζάκι, με cult εξυπηρέτηση και συμπεριφορά ιδιοκτητών. Ο γύρος μερίδα σε "
Μερικές αλοιφές τους (π.
Δεν θα ξαναπήγαινα επί τούτου, μόνο αν με έφερνε ο δρόμος από εκεί.
Εμεινα με την ιδια αποψη. Νομιζω η κορυφαια γευση απ τα γυραδικα που εχω δοκιμασει τουλαχιστον.
Δοκιμαστηκε ξανα γυρος με παπρικα, σε ψωμακι. Οπως το περιμενα. Νοστιμοτατο και λαχταριστο.
Ωστοσο, η αρκετα ψηλη τιμη, και η πολυ μικρη ποσοτητα κρεατος στο σαντουιτς, με κανει να μην θελω να το επισκεπτομαι τοσο συχνα.
Βγαζουν μια μιζερια και μια τσιγγουνια που δεν μου αρεσει, οσο και αν λαχταρω να πηγαινω καθε μερα.
ΠΡαγματικα ενω το γουσταρω απιστευτα, θα το σκεφτω πολυ για να το ξανα επισκεφτω.
Βραδακι, και τα τραπεζακια στην μικρη αυλη (ενα φαρδυ πεζοδρομιο), τιγκα απο κοσμο! Λαϊκο προσκυνημα απο γειτονες και δεν επεφτε καρφιτσα. Ενας χαμος και μια κινητικοτητα, απο ντελιβεραδες, ψηταδες, πελατες, μεσα εξω. Φοβερα πραγματα σε 5 τετραγωνικα μετρα εμβαδον!
Η κοπελιτσα χαμογελουσε πιο πολυ σημερα!! Και η ηλικιωμενη κυρια ηταν αρκετα ευγενικη και αυτη!
Μολις σημερα προσεξα πως ο ορθιος γυρος, ψηνεται σε καρβουνα, και οχι σε ηλεκτρικες αντιστασεις!! Και δεν γυρνουσε συνεχως, αλλα τον ειχαν σταματημενο. Ψηνοταν το ενα μερος, και μετα τον ξαναγυρνουσαν για να ψηθει και το υπολοιπο. Πρωτη φορα βλεπω αυτη την πατεντα!!
Παμε στο ψητο:
-1 γυρος ψωμακι, με παπρικα. Αυτη την φορα ο γυρος ηταν φρεσκοψημενος και παρα πολυ καλος σε γευση. Χοντροκομμενος και καταλαβαινες γευση κρεατος (σπανιο αυτο), και οχι μονο μπαχαρια. Δυστυχως, λιγος σε ποσοτητα. Ακομα και σε αυτο το μικρο ψωμακι που χρησιμοποιουν. Η παπρικα πολυ καλη, ελαφρως πικαντικη, εδενε ιδανικα! Ισως χειροποιητη δεν ειμαι σιγουρος..
-1 γεμιστο μπιφτεκι με μανιταροσαλατα! Το μπιφτεκι ηταν σκετη αλητεια. Το εφτιαξε η κοπελιτσα επι τοπου, και το γεμισε με τυρια και μανιταρια. Της ωρας η παρασκευη, εκανε κανα 10λεπτο να ψηθει! Πεντανοστιμο, ζουμερο, γευστικοτατο, τραγανο απ εξω. Must για δοκιμη. Η σαλατα hand made, παρα πολυ νοστιμη και ταιριαστη! Ισως λιγο περισσοτερη ποσοτητα ανιθου απ οτι θα ηθελα
Στεφθηκε με μεγαλη επιτυχια η δευτερη επισκεψη απ οτι φαινεται! Αποδειξουλα κανονικοτατα. Για τα 2 σαντουιτς 6.
Και προσοχη, οταν λετε απ ολα, ΔΕΝ βαζουν κετσαπ! Αλλα δεν με χαλασε και καθολου
Τελικα ανταμειφθηκα! Κρυμμενο κατω απο κατι δεντρα, και μια τεντα ως το πεζοδρομιο, βρεθηκε το διασημο αυτο μαγαζι! Επρεπε να κανεις γιογκα με τον λαιμο σου για να δεις την ταμπελα!! Σαν καφενεδακι, ξεχασμενο απ τα 80'
Μπηκα μεσα και "
Πηρα τα εξης:
-1 ψωμακι γυρο + ρωσικη. Ο γυρος λιγακι κρυος.
-1 ψωμακι με μπιφτεκι και τζατζικι. Μπαμπατσικο το σαντουιτς. Η πατατα προκατ και το τζατζικι ψιλοουδετερο. Το μπιφτεκι δεν μπορεσα να καταλαβω αν ηταν βιομηχανικο η δικο τους. Ειχε ουδετερη προς καλη γευση. Χωρις ιδιαιτερα μπαχαρια η ενισχυτικα γευσης. Η συσταση του αρκετα σφιχτη. Αλλα ηταν τοσο ομοιομορφο και ομοιογενες, και τοσο ιδιο το παχος παντου, που δεν νομιζω να ταν χειροποιητο. Δεν θα το ξαναδοκιμαζα.
Επιφυλασσομαι για το γεμιστο μπιφτεκι που ανεφεραν τα παιδια απο κατω!
Ψαχουλευοντας την σακουλα, βρηκα και την αποδειξη!! ουτε που ειχα παρει χαμπαρι πως μου χαν δωσει.. ΔΕν το περιμενα με τπτ, παει χαλασε ο κοσμος! Μπραβο τους.
Παρολα αυτα, γενικα η συνολικη εντυποση ηταν μια μετριοτητα προς το κακο.. Βαθμολογω καθαρα την γευση. Το σκηνικο, και το setup και η διακοσμηση του μαγαζιου δεν με ενδιαφερει καθολου. Ισα ισα που μαρεσει ετσι το ρετρο στυλ και το χυμαδιο!
Απο τη στιγμη που μου ζητας λεφτα οφειλεις να εισαι ευγενικος. Οχι να με προσκυνας. Αλλα να εισαι ευγενικος.
Παρεμπιπτοντως ωραιος γυρος. Με τη συμπεριφορα αυτη ομως δεν αξιζει!
Μπιφτέκι γεμιστό πάρα πολύ καλό.
Πίτες σκέτες με αρκετό λάδι αλλά και αρκετά ψημένες ώστε να είναι νόστιμες.
Πιτάκια με ροκφόρ πολύ καλά.
Σε γενικές γραμμές ακριβό(6,
Υ.
Πρόλαυτα θα το τιμάω γιατί είναι ο μόνος γύρος που μου αρέσει πραγματικά μέχρι στιγμής, παρά το ότι μπορεί να έχει μεγάλες διακυμάνσεις στο πόσο ξερός ή ομός είναι.
η αγενεια τους δεν "
Του εδωσα 10 ευρώ για να παρω ρεστα περιπου 4,
Η μερίδα απαράδεκτα μικρή. Πηγα στις 1:
Παρολα αυτα.
ΕΙναι ο πιο νοστιμος γυρος που έχω φάει ποτέ στην Θεσσαλονικη. Καλτια η φαση και πρεπει να πατε, θα ξαναπάω σιγουρα για την γαλοπουλα και το γεμιστο μπιφτεκι.
Εχει ενα καδρο με ενα αποκομα απο εφημεριδα μεσα στο μαγαζι με τιτλο "
το μαγαζί αυτό είναι φοβερό. το μπιφτέκι με το γύρο είναι
καταπληκτικό. φοβερά ιδιαίτερη γεύση. ο γύρος τέλειος.
μια χαρά ευγενικοί ήταν οι άνθρωποι πάντως.
Προχθες πετυχα εκπληκτικο γυρο και μπιφτεκι. Ειναι με τις μερες του αλλα οταν ολα ειναι χειροποιητα,
Το μαγαζι ερχεται απο μια αλλη εποχη, οποτε δε χωρανε οι κριτικες που δαβαζετε παρακατω για τα χαμογελα, τη ποσοτητα κτλ.
Οσοι θελετε χαμογελο τραβατε στα Goodys. Οσοι θελετε (σαβουρο)
Το μαγαζι ουσιαστικα ειναι η παλια Τουμπα που σιγα- σιγα πεθαινει: Μαλαματινα, γειτονια. Ειμαι σιγουρος πως οσοι γραφουν αρνητικα σχολια ειναι κατω των 25 ετων.
Ο τυπος και η γυναικα του ειναι οντως "
Εκτος του γυρου, δοκιμαστε επίσης τη γαλοπουλα και φυσικα το "
Οσο για την απαντηση της θειας: η θεία "
Σχετικά αρπαγμένος και μερίδα ... για παιδιά ή για διαιτα. Να πεις ότι δοκίμασες.
Το ζευγάρι ... απαραδεκτοι επαγγελματίες για συνοικιακό μαγαζί. Αγενείς, αγέλαστοι και με υφάκι που δεν μου άρεσε ούτε το ανέχτηκα! Λυπήθηκα τα 5 ευρώ που έδωσε για κάτι που δεν μας χόρτασε και σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν!
Μιλάω μόνο για τον γύρο και το σουβλάκι του. Ο γύρος του ήταν ξυνός και οι πίτες του έσταζαν λάδι. Για το σουβλάκι ήταν απλά από κρέας τίποτε άλλο.
Πάντως αυτό που έπαθε η Ελένη πιο κάτω ("