Πήρα μια κρεατόπιτα που είχε ωραίο, στιβαρό φύλλο με ελάχιστο λάδι ενώ και η γέμιση, μπόλικη σε ποσότητα, ήταν νόστιμος κιμάς χωρίς πολλά πολλά. Πολύ καλή.
Δοκίμασα και μια κρεμόπιτα (σαν μπουγάτσα αλλά όχι μπουγάτσα) όπου το φύλλο ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας "χωριάτικη σφολιάτα" (μια πιο ελαφριά εκδοχή του χωριάτικου φύλλου) και η γέμιση κρεμ πατισερί. Μια χαρά, απλά στα σημεία που είχε μόνο ζύμη ήταν λίγο δύσκολο στο μάσημα.
Μετά και την αναφορά του ταβερνοαλανιού στο συγκεκριμένο, είπα να πάω για ενα ρεπορτάζ. Είμαι του παραδοσιακού φύλλου οπότε δοκίμασα τις 2 που είχε. Μία τυρόπιτα και μια πράσο-σπανάκι. Πολύ καλό φύλλο και νόστιμη γέμιση. Νόστιμες και οι 2, ίσως να τσιμπούσε λίγο παραπάνω το αλάτι στη γέμιση πράσο - σπανάκι χωρίς να ενοχλεί.
Θα ήθελα να σχολιάσω οτι δεν είναι στο στυλ που παίζει πλέον στα περισσότερα που το φύλλο γίνεται σχεδόν τηγανιτό κάτι το οποίο δε μου αρέσει αλλά θα έλεγα προς σπιτική πίτα ελαφρυά χωρίς πολλά λάδια-βούτυρα.
Γενικά στη βιτρίνα δεν είχε πολλά αλλά παρατήρησα, cinnamon rolls, κρουασανάκια σοκολάτα, 4 διαφορετικά αλμυρά κρουασανάκια και μετά πεινιρλί μικρά και ατομικά.
Πήρα μια κρεατόπιτα που είχε ωραίο, στιβαρό φύλλο με ελάχιστο λάδι ενώ και η γέμιση, μπόλικη σε ποσότητα, ήταν νόστιμος κιμάς χωρίς πολλά πολλά. Πολύ καλή.
Δοκίμασα και μια κρεμόπιτα (σαν μπουγάτσα αλλά όχι μπουγάτσα) όπου το φύλλο ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας "
Και τα δύο μαζί στα 4,
Μου άρεσε.
Θα ήθελα να σχολιάσω οτι δεν είναι στο στυλ που παίζει πλέον στα περισσότερα που το φύλλο γίνεται σχεδόν τηγανιτό κάτι το οποίο δε μου αρέσει αλλά θα έλεγα προς σπιτική πίτα ελαφρυά χωρίς πολλά λάδια-βούτυρα.
Γενικά στη βιτρίνα δεν είχε πολλά αλλά παρατήρησα, cinnamon rolls, κρουασανάκια σοκολάτα, 4 διαφορετικά αλμυρά κρουασανάκια και μετά πεινιρλί μικρά και ατομικά.