Εικόνες (32)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γλυκό κουταλιού σταφύλι κερασμένο (απλώς οκ)
Μανιτάρια σωτέ (ήμερα μανιτάρια. Δεν έλεγαν κάτι)
Τηγανιά κοτόπουλο (καλή, το ζουμί κόλαση)
Ποικιλία 3 αλοιφές (χτυπητή ξεχώρισε)
Σαλάτα αντίδια (καλή, μια χαρά)
Μανιταροκροκέτες (επίσης δεν τρελαίνεσαι)
Μελιτζανοκροκέτες (οκ, δεν τρελαίνεσαι)
Η ξυλόσομπα δίνει ζέστη και ατμόσφαιρα το χειμώνα
Υπολείμματα αχνιστών μυδιών
Τσίπουρο, μανιταροκεφτέδες (πολύ καλοί) και σκουμπρί
Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι (αδιάφορο, δυστυχώς)
Άγρια μανιτάρια "κανθαρέλες" (εξαιρετικά)
Μελιτζανοκεφτέδες (καλοί)
Μανιταροκεφτέδες (μια χαρά)
Ρεβίθια με μελιτζάνες και δίπλα γλυστρίδα σαλάτα (όλα καλά)
1ος μεζές, προσχηματικός: αντζούγιες, λίγο μανιτάρι, ντομάτα, πατάτα
Εσωτερικά, το πάσο έξω από την κουζίνα, Οκτώβριος 2022
Εξωτερικά (Αύγουστος 2019)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2019)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2019)
Όμορφος εξωτερικός χώρος, με κόσμο περαστικό που κάνει στάση για να στρώσει την πείνα της ψυχής με στιγμές χαλάρωσης.
Δοκιμάστηκαν και άρεσαν:
- Μελιτζανοκεφτέδες (πιο κοντά σε μελιτζανομπουρεκάκια): Συνοδεία μαρμελάδας ντομάτας, αρκετά γευστικά και ελαφριά, χωρίς περιττά λάδια.
- Άγρια μανιτάρια (κανθαρέλες): Τα μόνα που είχε λόγω καιρού (συνήθως έχει 2-3 είδη). Εξαιρετικά, μαγειρεμένα σωστά, πεντανόστιμα. Το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε.
- Κεφτεδάκια: Αφράτα και γευστικά.
- Τηγανιά κοτόπουλο: Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο. Σωστά καρυκευμένο, μας άρεσε αρκετά.
Δοκιμάστηκαν και άφησαν μέτριες/αδιάφορες εντυπώσεις:
- Κολοκυθανθοί γεμιστοί
- Γεμιστά
Και στις δύο περιπτώσεις, η γέμιση ήταν παραβρασμένη και άνοστη, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά άνευρα και τα δύο. (Το μόνο που πήγε να σώσει την κατάσταση, ήταν οι πιπεριές (το απέξω), που είχαν όλη τη γεύση της πιπεριάς.)
Το τσίπουρο (χύμα, άνευ) καλό, χωρίς παρενέργειες.
Σε γενικές γραμμές, μας άρεσε αρκετά. Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό.
Με (αρκετό) ποτό, βγήκε ~25€/άτομο (έπαιρνε και πιο κάτω).
Προτείνεται, αν βρεθείτε στην περιοχή.
Ο Άγγελος στο σέρβις και η Φωτεινή στην κουζίνα δίνουν ακριβώς αυτό που περιμένεις από ένα όμορφο, ιδιαίτερο καφενείο: γευστικά πιάτα, περιποίηση, ατμόσφαιρα, ιστορίες..
Ο πρώτος μεζές (3ε με το ποτήρι τσίπουρο) ήταν πολύ μικρός. Ύστερα πήραμε τα πιάτα των φωτό, συν ένα πιάτο που δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω: Τηγανιά άγριων μανιταριών (Αμανίτης ο καισαρικός και επίσης Βωλίτης). Ήταν εξαιρετικό, και τα αρώματα σε μπέρδευαν και νόμιζες ότι τρως κρέας!
Τιμές τσιμπημένες (41ε δύο άτομα, με 2-3 τσίπουρα ο καθένας) αλλά το ευχαριστήθηκα φουλ!
Θέλω να ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία. Για μένα αξίζει το ταξίδι από Θεσ/νίκη για μια καλή καθισιά εκεί!
Τιπ: το μαγαζί είναι ανατολικό, άρα το κοιτάζει ήλιος από 10πμ ως το μεσημέρι. Και μέσα ξυλόσομπα, που μάλλον κορώνει και δίνει χειμωνιάτικη θαλπωρή.