Γνωστή ψαροταβέρνα της Μηχανιώνας με μεγάλη ιστορία, απαριθμώντας κάμποσες επισκέψεις από επωνύμους, όπως περήφανα μας ενημερώνει η ατάκα του μαγαζιού ("το μαγαζί των επωνύμων") και οι φωτογραφίες στους τοίχους της.
Πήγα μια φορά Μάιο 2009. Δεν είναι κακή επιλογή αλλά πιστεύω ούτε και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για μια απλή ψαροταβέρνα με κλασική αισθητική τύπου "εξοχικόν κέντρον", καλούτσικα φαγητά και αρκετά τσιμπημένες τιμές (με 10€ το πλοκάμι χταπόδι, 6€ το Πλωμάρι και "κουβέρ" χρεωμένο ως 2€ νερό και 0,5€ ψωμί). Αυτά.
Εικόνες (26)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κερασμένοι λουκουμάδες στο τέλος (κόλαση…)
Εσωτερικά
Εσωτερικά
Εξωτερικά
Γαριδομακαρονάδα
Γλώσσες
Πεσκανδρίτσα ουρίτσες
Αντζούγια
Ταρτάρ μπαρμπούνι
Καλαμαράκια
Πατάτες (Α' εθνική)
Χταπόδι
Τζατζίκι
Κασεροκροκέτες
Καυτερή
Χωριάτικη
Εσωτερικά (Μάιος 2009)
Τζατζίκι
Πατάτες
Κολοκυθάκια τηγανητά (πολύ καλά, έτσι όπως πρέπει να είναι, χωρίς να κολυμπάνε στο λάδι!)
Πολύ όμορφο μαγαζί δίπλα στη θάλασσα . Πρώτη φορά για εμένα και ότι φάγαμε ήταν εξαιρετικό Γαρίδα σαχανακι , καλαμαράκι Τηγανιτό, γαβρος μαρινάτος, σαλάτα μαρούλι ρόκα, μπουγιουρντι(το μόνο που ήταν μέτριο) με 1 ουζάκι 2 άτομα 70€
Κλασική ψαροταβέρνα με αισθητική δεκαετίας '80, αλλά ανταμείβει η εξαιρετική τοποθεσία.
Το φαί είναι ελαφρώς απογοητευτικό στα συνοδευτικά: μυδοπίλαφο άθλιο, πατάτες κακές, η χτυπητή είναι του λιντλ κοκ. Ούτε και φτηνά: το χταπόδι στα 10€.
Συνεχίζω όμως να το επισκέπτομαι γιατί όντως τα ψάρια του είναι εξαιρετικά και καλοψημένα - βέβαια πρέπει να πηγαίνεις μέσα και ελέγχεις ιδίοις όμμασι.
Οπότε για καλό ψάρι, καλή τοποθεσία και καλούς λουκουμάδες συνίσταται. Για μεζέδες, τσίπουρα κτλ επιλέξτε κάτι άλλο.
Πανάκριβο γι αυτά που προσφέρει. 11€ μισό πλοκάμι χταπόδι ακόμα κ μόλις πριν 5' να λιαζόταν (που σίγουρα δεν ισχύει, όρκο δε παίρνω αλλά κατεψυγμένο μου φάνηκε)ΔΕΝ τα αξίζει. Είναι όμορφα τα τραπεζάκια κοντά στο τζάμι όπου φαίνεται η θάλασσα, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα στη γύρω περιοχή βρίσκεις εξ ίσου καλή τοποθεσία και αντίστοιχη ποιότητα φαγητου αν όχι και καλύτερη. Κατα λάθος βρέθηκα και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί το λάθος αυτό!
Σαρδέλα φρέσκια και νόστιμη (7€). Χταπόδι παράμενει στο δεκάευρο, καλό μεν, βρασμένο δε και μάλιστα λίγο πιο πολύ απ' όσο θα έπρεπε. Μύδια τηγανητά ωραία (7,5). Κολοκυθάκια τηγανητά με χτυπητή πολύ καλά (4), σαλάτα μαρούλι (4,7) κλασική έως αδιάφορη, ζοχοί οκ (4,7) σκουμπρί καπνιστό πάρα πολύ καλό (6,3) υπερκαυτερή πιπεριά που με τάραξε (1,8). Χύμα τσίπουρο με Επανομής μια χαρά (7,5/200μλ). Και η τιμή του νερού έπεσε στο 1€.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι έχει πράγματι καλές πρώτες ύλες ψαράκια κλπ, θα συμφώνησω ότι τα πευκάκια μετράνε (δροσιά το καλοκαίρι), λίγο οι τιμές να φτιάχνανε και θα ήμουν προσωπικά κομπλέ.
ανώνυμοι βουδιστές
Φαγητό καλό, τιμές λογικές, αλλά δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα.
sofia
Μία από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της Έλλαδας.. Σε μοναδική τοποθεσία - μέσα στα πεύκα και η θάλασσα πιάτο.. Θα συμφωνήσω με τον Σταύρο ότι οι λουκουμάδες σε απογείωνουν αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο είμαι τακτική επισκέπτης του μαγαζιού είναι τα τραγανιστά κολοκυθάκια, το ονειρικό μυδοπίλαφο, οι γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και φέτα και φυσικά οι φρεσκότατες τραγανιστές γλώσσες...
kos87
Παλιομοδίτικο μαγαζί αλλα το φαγητό είναι ωραίο,το σέρβις πολύ καλό και οι τιμές λογικές
Έχω φάει μερικές φορές εκεί, έχει σταθερή ποιότητα, είναι πράγματι ακριβός,αλλά πολύ γουστάρω που το τελείωμά του (επιδόρπιο) είναι λουκουμάδες με παγωτό!
Παλιά υπήρχαν στην Θεσσαλονίκη, ο Κρικέλας, το Όλυμπος Νάουσα, ο Στρατής, το Μιάμι, κλπ.
Τα περισσότερα δεν υπάρχουν πια.
Στα δε περίχωρα της πόλης ελάχιστα εστιατόρια είχαν όνομα με αντίστοιχο ειδικό βάρος τα οποία ελάχιστα επέζησαν.
Από παλιά λοιπόν στην Μηχανιώνα για την Παναγιά, για λουκουμάδες με παγωτό και ψάρι στον Ρετσέλη.
Εστιατόριο από το 1962.
Εστιατόριο παλιό που πέρασε όπως λέμε όλη η Ελλάδα και έφαγε ψάρι.
Οι τοίχοι γεμάτοι φωτογραφίες με επώνυμους, πολιτικούς, ηθοποιούς, αθλητές, ιερωμένους, επιχειρηματίες, κλπ.
Ο κ Γάκης παρέδωσε στην δεύτερη γενιά στο γιο του κ Κωστή Ρετσέλης που λειτουργεί το εστιατόριο με την σύζυγο του.
Ότι φάγαμε ήταν πολύ καλό.
Μόνο το ταρτάρ μπαρμπούνι ήταν οπτικά ωραίο αλλά γευστικά αδιάφορο.
Εξαιρετικές τηγανητές πατάτες χεράτες.
Το δυνατό χαρτί του εστιατορίου είναι το φρέσκο ψάρι το οποίο το ξέρουν και το χειρίζονται άψογα.
Όμορφος χώρος, ευγενικό σέρβις, οικονομικό, προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Κατάλληλο για οικογένειες με μικρά παιδιά για τα οποία μπροστά υπάρχει παιδική χαρά και παραλία.
Το φαί είναι ελαφρώς απογοητευτικό στα συνοδευτικά: μυδοπίλαφο άθλιο, πατάτες κακές, η χτυπητή είναι του λιντλ κοκ. Ούτε και φτηνά: το χταπόδι στα 10€.
Συνεχίζω όμως να το επισκέπτομαι γιατί όντως τα ψάρια του είναι εξαιρετικά και καλοψημένα - βέβαια πρέπει να πηγαίνεις μέσα και ελέγχεις ιδίοις όμμασι.
Οπότε για καλό ψάρι, καλή τοποθεσία και καλούς λουκουμάδες συνίσταται. Για μεζέδες, τσίπουρα κτλ επιλέξτε κάτι άλλο.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι έχει πράγματι καλές πρώτες ύλες ψαράκια κλπ, θα συμφώνησω ότι τα πευκάκια μετράνε (δροσιά το καλοκαίρι), λίγο οι τιμές να φτιάχνανε και θα ήμουν προσωπικά κομπλέ.