Κατηγορία | Εστιατόριο |
Διεύθυνση | 2ο χλμ Νέας Μηχανιώνας - Αγγελοχωρίου |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Τηλ. επικοινωνίας | 2392057530,2392111701,6944512621 |
Διαδίκτυο | |
Ωράριο | Μόνο με κράτηση. |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | #κατάλληλο για παιδιά, #αυλή, #δεξιώσεις, #τζάκι, #σόμπα, #χαλούμι, #μπιφτέκι, #χοιρινή, #κοτόπουλο, #ζυμαρικά, #αρνάκι στο φούρνο, #μοσχαρίσια γάλακτος, #κότσι, #πάπια, #οσομπούκο, #χοιρινό ψητό, #κοντοσούβλι, #σνίτσελ, #γαρδουμπάκια, #κατσικάκι γάστρα, #μανιτάρια, #τυροπιτάκια, #παστουρμαδόπιτα, #λαχανοντολμάδες, #σαλιγκάρια, #γαρίδες, #καραβίδες, #γαριδομακαρονάδα, #χαλβάς, #γλυκά του κουταλιού, #πανακότα, #λουκουμάδες |
Άνοιξε | 2000 |
Το φαγητο, η εξυπηρετηση και η συνολικη εμπειρια, ηταν υποδειγματικη και αξεχαστη.
Τοσο σε φαση μαζικης εστιασης (γαμος), οσο και σε πιο μικρες παρεες.
Παραμεινει λειτουργικο, για μυστηρια και ρεζερβε τραπεζια.
Οποτε καλο ειναι να επικοινωνησετε πρωτα, πριν πατε.
(εξτρα τιπ: ζητηστε απ την αρχη να σας ψησει επιπλεον ψωμι. Ειναι εθιστικο και δεν θα σας φτασει με τιποτε)
Δεν γνωρίζω αν σερβίρει πλέον
Απολαυστικό σκηνικό, αναμμένα τα 2 τζάκια, ωραίες μουσικές, ζεστο ψωμι, κρασια, ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό στο τέλος
Πήγαινα και θα πηγαίνω για την υπέροχη φιλοξενία του κύριου Αργυρή το φαγητό και οι τιμές είναι πολύ καλές
Μην περιμένετε σφαιρατο σερβις (να σου βάζουν το κρασί στο ποτήρι κλπ )
Με χαρα ειδα τον χωρο αναβαθμισμενο και ανανεωμενο, χωρις να χανει αυτο το παλιακο/ρομαντικο style.
Προσχαρος και ορεξατος ο κ. Αργυρης, εκανε παλι τα μαγικα του και μας προσφερε μια μοναδικη γευστικη εμπειρια.
Δοκιμαστηκαν τα εξης:
-Σαλατα Ιταλικη. Μια πανδαισια γευσεων σε μια τεραστια πιατελα. Ολοφρεσκα λαχανικα, με προσουτο και κασερι και μια γλυκοξινη σως.
-Μανιταρια σωτε με σως ουισκι. Πεντανοστιμα με σως για ατελειωτη παπαριτσα.
-Παστουρμαδοπιτα. Λαχταριστη οπως την θυμομουν, γευστικοτατη, κριτσανιστη, χωρις να σε μπουχτιζει η να σε λιγωνει.
-Κοτσι αργομαγειρεμενο (πιατο ημερας). Πολυ νοστιμο πιατο, ελιωνε το κρεας, και το κοκκαλο γλιστρουσε.. Πολυ νοστιμη η συνοδευτικη σως και το συνοδευτικο βουτυρατο ρυζακι (τζασμιν), ηταν αλφα εθνικης!
-Παπια με σως καραμελας. Πολυ πρωτοτυπος και ταιριαστος συνδυασμος. Εντυπωσιακο πιατο. Πολυ νοστιμη η σως, λιγο παραψημενο το φιλετο παπιας, που ειχε σκληρυνει λιγακι.
-Ψαρονεφρι με σως μαδερας. Πολυ σωστο μαγειρεμα. Τρυφερο και ζουμερο το κρεατακι, με μια ωραια γλυκια σως απο διπλα. Μαζι με το τελειο τζασμιν ρυζακι .
Κρασι ημιγλυκο πολυ καλο (μας εφερε 2 εμφιαλωμενα μπουκαλακια των 500ml)
Ψωμι απ τα χερια του, απ τα χαϊλαιτ της υποθεσης. Παραγγειλτε 2 καρβελακια εξ αρχης, γιατι το 1ο θα εξαφανιστει σε χρονο dt.
Για τελειωμα, μας εφερε μια τεραστια γονδολα (δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω), με λουκουμαδες που μολις εψησε, συνοδεια ενος εξαιρετικου χειροποιητου παγωτου βανιλια.
Με αυτα και με αυτα, κατσαμε κανα 4ωρο στο μαγαζι, χωρις να καταλαβουμε πως περασε η ωρα.
Δεν βλεπω την ωρα να ξαναπαω!
Ήταν ο καιρός καλός , ήτανε και γιορτινή για μας η μέρα, ήταν ο Αργύρης μας γερός, ήτανε και τα εδέσματα σπουδαία!
Μικρό μυστικό: μπορεί να απαγορεύσανε τη μουσική στα ηχεία, όμως εμείς δε θέλαμε την τόση ησυχία, γι' αυτό και συνδεθήκαμε με το wi-fi κι ήταν μαζί μας το youtube το πιο καλό προσφάι!
Στα του φαγητού: μπήκαν νέα πιάτα στο μενού, όπως το Ψαρονέφρι α λα "
Καλή διάθεση να υπάρχει και μπορείτε να γίνετε μία παρέα με τα διπλανά τραπέζια και σιγοτραγουδήσετε μαζί τις διαχρονικές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες.
Οτι πηραμε ηταν εξαιρετικο, φτιαγμενο επι τοπου, με μερακι.
Το χειροποιητο ψωμι ηταν ενα απ τα χαϊλαιτς της βραδιας.
Το κοντοσουβλι ψαρονεφρι, τεραστιο και απολαυστικο.
Τα τορτελινια με 4 τυρια και προσουτο, φτιαχονται μπροστα σου. Τεραστια μεριδα και πολυ νοστιμα.
Για τις σαλατες και τα ορεκτικα τα χουμε πει ηδη. Παραμενουν σε υψηλα επιπεδα οι γευσεις.
Το ιδιο και το γλυκο στο τελος που εκλεισε ιδανικα την βραδια (στην περιπτωση μας, πανακοτα με σως σοκολατας).
Τιμες, αναλογως την παραγγελια, απο 15-25€ / ατομο.
Επιπλεον, τρεχει μια προσφορα πλεον, συμφωνα με την οποια, αν καλεσετε για ρεζερβε τραπεζι, και δεν πατε απροειδοποιητα, υπαρχει η εξης προσφορα (copy /paste απ την σελιδα στο facebook):
"
Ο κος Αργυρης εχει ξαναφτιαξει τα μενου, και πλεον μπορειτε οικονομικα να φατε και να πιειτε εξαιρετικα.
-Απ τις νεες του προσθηκες, ξεχωριζω την σαλατα με τις φακες και το αβοκαντο, η οποια ειναι πεντανοστιμη και εξαιρετικη!!
-Επισης η χειροποιητη φαβα ειναι πολυ καλη.
-Η γαριδομακαροναδα τεραστια, με πολλες γαριδες και πολυ καλη σε γευση.
-Το ταλαγανι το σερβιρει με ενα δικο του γλυκο κουταλιου, σταφυλι. Το αποτελεσμα σε απογειωνει.
-Η πολυσαλατα με λαχανικα εποχης και προσουτο ειναι ηδονικη οπως παντα.
-Το σνιτσελ του (χοιρινο), ειναι το πιο αναλαφρο που εχω φαει ποτε.
-Το κοντοσουβλι ψαρονεφρι, ειναι ενα εντυπωσιακο πιατο, με μια σουβλα τεραστια, με κομματια απο ψαρονεφρι, μαστορικα ψημενα. Ζουμερα, μαλακα, και νοστιμοτατα.
Ολες οι μεριδες μπορουν να συνοδευτουν με οτι θελετε. Ειτε πατατες, ειτε μακαρονια με καποια σαλτσα, ειτε ρυζι (μαγειρευονται επι τοπου).
Οι σπιτικες του σαλτσες που δοκιμασαμε (γλυκοξινη, πικαντικη, σως αγριομουσταρδας), ειναι νοστιμοτατες και πολυ ταιριαστες.
Ολα αυτα παντα συνοδευονται απο χειροποιητο ψωμι, το οποιο ψηνεται με την αφιξη σας στο μαγαζι.
Το κρασι ειναι παντα προσεγμενο, και υπαρχουν πολλες επιλογες απο καλα κρασια (φθηνοτερα η ακριβοτερα).
Στο τελος το γευμα κλεινει με τον ιδανικοτερο τροπο, με χειροποιητο γλυκο (ειτε σουφλε σοκολατας, ειτε πανακοτα).
Θα συνεχισουμε να πηγαινουμε οσο υπαρχει ακομη το μαγαζι!!
Αποτελει μια δυνατη αποδραση απ την καθημερινοτητα.
-Κοτοπουλο φιλετο, πολυ καλο.
-Κοντοσουβλι ψαρονεφρι παρα πολυ καλο, και εντυπωσιακη μεριδα.
-Μπριζολα μοσχαρισια, πολυ καλη, ψημενη σωστα.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου, εξαιρετικο και πολυ ιδιαιτερο.
-Γαριδομακαροναδα, πεντανοστιμη και υπερ του δεοντος χορταστικη.
Στο τελος κερασμενο εξαιρετικο χειροποιητο γλυκο (πανακοτα με σως σοκολατας).
Τιμες, μαζι με αρκετο κρασι και μπολικα συνοδευτικα, κοντα στα 25€/ατομο.
Συνεχιζει και αποτελει κορυφαια επιλογη για εξορμησεις εκτος πολης.
Για ακομη μια φορα οτι φαγαμε, ηταν πολυ καλο.
-Το χειροποιητο ψωμι που ψηνεται επι τοπου, εγινε αναρπαστο και παλι. Συνοδεια κρεμας τυριου.
-Η πολυ-σαλατα του πολυ φρεσκια και πολυ πλουσια (λαχανικα με προσουτο και μοτσαρελα).
-Τα μανιταρια σωτε επισης πολυ καλα. Ζητηθηκαν με μπολικο σκορδακι και ηταν απολαυστικοτατα.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου και εστραγκον, σε σταθερα υψηλα επιπεδα.
-Το σνιτσελ του ειναι το μοναδικο που τρωω σε μαγαζια. Παναλαφρο, νοστιμο, και καθολου μπουχτιστικο η λαδερο.
Ζητησαμε να μας τα γαρνιρει με σπαγγετι με τυρια και δεν μας χαλασε το χατηρι. Ουσιαστικα μας εφερε μια επιπλεον μεριδα, χωρις εξτρα χρεωση
Στο τελος κερασμενο γλυκακι χειροποιητη πανακοτα με σως σοκολατας.
Μαζι με ενα μπουκαλι πολυ καλου λευκου κρασιου πληρωσαμε 50€ παντα με αποδειξη.
Ενα αρνητικο που βρηκαμε, ηταν πως εκανε πολυ κρυο στο μαγαζι οταν πηγαμε. Κατσαμε διπλα στο τζακι και ζεσταθηκαμε λιγο πριν βγαλουμε τα μπουφαν. Πασχει αρκετα το θεμα θερμανσης.
Η αληθεια ειναι πως ο χαρακτηρας του μαγαζιου ειναι πολυ ιδιαιτερος.
Οταν εχει πολυ κοσμο, η εξυπηρετηση δεν ειναι γρηγορη, σχεδον μπλοκαρει. Συχνα μπορει να υπαρξουν φαουλ και στο φαγητο, οπως ειπε και ο προηγουμενος φιλος. Μας εχουν τυχει και εμας 1-2 φορες ατυχιες στο παρελθονμ αυτο ομως διοτι θελει να αφοσιωνεται ο ιδιος ο κος αργυρης σε καθε παρεα.
Παρολα αυτα, εμεις παμε συνηθως 5-6 το απογευμα που σχεδον παντα ειμαστε μονοι μας. Οποτε θα ελεγα πως μας αναλαμβανει πριβε και εκει ειναι το φορτε του.
Εμεις θα συνεχισουμε να παμε, οπως και να χει γιατι σπανιζουν τετοια μερη πλεον.
Μετά από διπλή δοκιμή και με διαφορετική παρέα κάθε φορά δυστυχώς δεν έμεινε κανένας μας ικανοποιημένος. Και εξηγώ:
Σέρβις απίστευτα αργό με τη δικαιολογία ότι δεν είμαστε μαγαζί σαν τα υπόλοιπα αλλά μικρό μαγαζί που δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετούμε τον πολύ κόσμο, τότε φίλε Αργύρη μην κλείνεις τόσα τραπέζια αλλά κλείσε μόνο όσα μπορείς να εξυπηρετήσεις. Την κατάσταση προσπαθεί να τη σώσει με τις συζητήσεις που πιάνει με τους πελάτες.
Τα φαγητά τίποτα το ιδιαίτερο ότι και να δοκιμάσαμε μας φάνηκε μέτριο, το ψαρονέφρι άνοστο, το κοτόπουλο στο αλάτι ήταν ανάλατο σαν νερόβραστο, το μπιφτέκι όπως και το στήθος κοτόπουλο παρότι άργησαν χαρακτηριστικά ήταν άψητα, παστουρμαδόπιτα τίγκα στο λάδι.
Αδικαιολόγητα ακριβά τα περισσότερα πιάτα πχ ένα στήθος κοτόπουλο που στοιχίζει 2-3 ευρώ δεν μπορείς να το χρεώνεις 12€. Μας βγήκε 50€ το ζευγάρι και δεν χορτάσαμε.
Γενικά, ο χώρος είναι ωραίος και η αυλή ότι πρέπει για να παίζουν τα παιδιά και ενώ είχα πάει με πολλές προσδοκίες έφυγα απογοητευμένος. Τζάμπα τα χιλιόμετρα και έγινα και ρεζίλι στους φίλους μου που επέμενα να πάμε. Μακάρι να ήταν απλά μια (δυο) ατυχίες και όλοι οι υπόλοιποι να έχετε δίκιο.
Με χαρα βλεπω αρκετο κοσμο στο μαγαζι, στις τελευταιες μας επισκεψεις!
Φυσιολογικο, εαν λαβουμε υποψην το γεγονος πως η ποσοτητα, η ποιοτητα, η εξυπηρετηση και η γευση παραμενει σε πολυ υψηλα επιπεδα, τα τελευταια χρονια!
Δοκιμαστε οπωσδηποτε το ψημενο ταλαγανι με γλυκο κουταλιου (σταφυλι). Εξαιρετικο εδεσμα.
Τα σαλιγκαρια του επισης ειναι μοναδικα. Σερβιρονται σε ειδικο σκευος (!) με ειδικα εργαλεια/μαχαιροπηρουνα (!!).
Επιλεξτε και την σαλατα με το προσουτο. Θα τρομαξετε απ την ποσοτητα. Φρεσκα υλικα και πολυ ευγευστα.
Η ατομικη γαριδομακαροναδα, ηταν και παλι πλουσια σε υλικο. Λιγο μπουχτιστικη η σαλτσα. Θα την ηθελα σε μικροτερη ποσοτητα.
Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου, πολυ νοστιμο. Ισως το πιατο-υπογραφη του μαγαζιου.
Χυμα λευκο κρασι πολυ καλο.
Στο τελος γλυκακι σπιτικο, πανακοτα με ζελε πορτοκαλιου και σως σοκολατας, που φτιαχνεται επι τοπου.
Υπολογιστε για ΠΟΛΥ και ΚΑΛΟ φαγητο περιπου στα 20-25€/ατομο.
Μπορειτε να φατε καλα και με πολυ λιγοτερα χρηματα, απλα εμας μας πιανει η πλεονεξια οταν τον επισκεπτομαστε, και παιρνουμε ολον τον καταλογο..
Παραμενει ΤΟΠ επιλογη Θεσσαλονικης, για μενα.
Η επίσκεψή μας πάντα παρατείνεται με ποτήρια γεμάτα κρασί, μουσική με τα συνοδά βιντεάκια, και ενίοτε με χορό,
Αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας προσιτή πολυτέλεια και σπιτική θαλπωρή κάντε την εκδρομούλα σας μέχρι εδώ και αφήστε τον Αργύρη να σας περιποιηθεί όπως αυτός ξέρει.
Αυτην την φορα επιλεξαμε τα εξης:
-Σαλατα ιταλικη με διαφορα φρεσκα λαχανικα και προσουτο, τεραστια σε μεγεθος, παρα πολλα υλικα και πεντανοστιμη.
-Παστουρμαδοπιτα, σταθερη πια αξια.
-Μανιταρια στο φουρνο με κρεμα και τυρια. Τεραστια μεριδα απο 6 μανιταρια με πλουσια γεμιση. Αρκετα αλ-ντεντε η σαρκα του μανιταριου, αλλα πεντανοστιμη.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου. Το φτιαχνει μπροστα σας και ειναι σκετη τελετουργια. Απολαυστικο με συνοδεια ψητων λαχανικων ή γαρνιτουρα ημερας.
-Κοντοσουβλι απο ψαρονεφρι. Αυτο πρωτη φορα το δοκιμαζω. Τεραστια σουβλα εξειχε απ ολες τις μεριες και δεν χωρουσε στο πιατο. Καλοψημενο, πολυ ζουμερο και νοστιμο κρεας. Ενδιαμεσα στα κομματια υπηρχαν λαχανικα πολυ ταιριαστα.
Η γαρνιτουρα στα πιατα ηταν ζυμαρικα, τα οποια ηταν πεντανοστιμα και περιεργως παρα πολυ ταιριαστα!
Θα ηταν παραλειψη να μην αναφερθει και το ζυμωτο χειροποιητο τους ψωμι, που ψηνουν επι τοπου για τον καθε πελατη.
+ 1 μπουκαλι εξαιρετικο λευκο ξηρο κρασι
Στο τελος κερασμενο γλυκακι πανακοτα με σως σοκολατας και ζελε πορτοκαλιου. Οτι πρεπει για το τελειωμα.
Για ολα αυτα 52€ με αποδειξη.
Οτιδηποτε αλλο για την φροντιδα, την φιλοξενεια, την ποιοτητα και την ομορφια του μαγαζιου, εχει αναφερθει πολλακις και θα ταν πλεονασμος να ξανα ειπωθει.
Σταθερη αξια και θα συνεχισουμε να πηγαινουμε για οσο καιρο αντεξει ο κος αργυρης να το κραταει ανοιχτο!
Θα αξιζε και 100km να κανει καποιος για να παει, αυθημερων.
Προσοχη, ανοιχτο μονο π/σ/κ, εκτος και αν προηγηθει τηλεφωνικη επικοινωνια. Κυριακη η κουζινα κλεινει στις 19:
Για περισσοτερα, εδω:
https:
Το ψητο ταλαγανι με γλυκο κουταλιου απο την Χιο, πολυ νοστιμο και ταιριαστο.
Επισης το ψητο χαλουμι με την λιαστη ντοματα, εξισου πολυ καλο.
Τεραστια κομματια ανα μεριδα.
Δοκιμαστηκε επισης ατομικη γαριδομακαροναδα.
Πολυ μεγαλη μεριδα, ομορφα στημενη σε σερβιτσιο.
Την πρωτη φορα ηταν αριστη η σαλτσα και τα ζυμαρικα. Την δευτερη, τα ζυμαρικα μας βγηκαν λιγο πιο λασπωμενα, και η σαλτσα λιγο πιο αραιη. Η γευση ομως πολυ καλη. Πανω απο 10 γαριδες στην μεριδα. Προτεινεται ανεπιφυλακτα.
Το γλυκο στο τελος, εξαισιο. κρυα Πανακοτα με καυτη σως αληθινης σοκολατας. Το πιο ταιριαστο τελειωμα.
Μεσα Νοεμβριου αναμενεται να συνταξιοδοτηθει ο κος Αργυρης, οποτε το καταστημα θα κλεισει οπως το γνωριζαμε, και στην συνεχεια ισως συνεχισει να το δουλευει ο γαμπρος του μαζι με την κορη του.
Ας ελπισουμε να μην αλλαξει η ποιοτητα και ο χαρακτηρας του μαγαζιου..
Ενώ οπτικά ήταν εντυπωσιακό, γευστικά δεν ικανοποιηθήκαμε ίσως για πρώτη φορά
-γαριδοκοκτέιλ, 3 γαρίδες βαρβάτες, και αρκετά κομμάτια σουρίμι (δε μου άρεσε)
-Σαλάτα (η κλασική του, ως συνηθως καλή)
-Γαριδομακαρονάδα για 2 (για 4 θα έλεγα εγώ καθώ είχε σίγουρα ένα πακέτο μακαρόνια :) )
-γλυκάκι η κλασική του πλέον πανακότα με μαστίχα και σοκολάτα από πάνω.
Ο κύριος αργύρης και ο κύριος Αλεξανδρος, εξυπηρετικοί όπως πάντα
Φροντιδα στον πελατη και φιλοξενια με ολα τα γραμματα κεφαλαια! Ευγενεια και σεβασμος.
Τελευταια ζηταμε απ τον κο Αργυρη να μας φτιαχνει μακαροναδα φουρνου, με διαφορα λαχανικα, μπεικον και κασερια. Ποσοτητα τρομακτικη. Δεν εχω καταφερει να τελειωσω ουτε το μισο απ το τεραστιο πιατο (η μαλλον πυρεξ-ταψακι), ολοκληρο!! Γευση, απλα χωρις σχολια. Μοναδικη, λογω των φρεσκων πρωτων υλων απευθειας απ τον κηπο του.
Επισης, πρωτη φορα δοκιμασα και σνιτσελ, επηρεασμενος απ τον φιλο Σταυρο. Ειναι γενικως η πρωτη φορα που παραγγελνω σνιτσελ σε εστιατοριο.
2 τεραστια κομματια απο χοιρινο ψαρονεφρι, ψημενο τελεια, τραγανο, χωρις λιπη/λαδια. Πεντανοστιμο απλα. Δυστυχως και παλι δεν καταφερα να το τελειωσω, οσο κι αν προσπαθησα.
Γαρνιτουρα, σπιτικες πατατες φουρνου λεμονατες πεντανοστιμες, και ρυζακι πολυ καλο.
Ιδιαιτερη μνεια πρεπει να δοθει και στην σως αγριομουσταρδας, που παντρευεται τελεια με το εν λογω πιατο.
Στο τελος, μαζι με το κερασμενο φανταστικο γλυκακι (φρεσκια πανακοτα με εκπληκτικη σως αληθινης σοκολατας, παρεα με γλυκα κουταλιου απ την Χιο), μας κερασε και 2 ποτηρακια εκλεκτο Βινσαντο σαντορινης.
Η καθε επισκεψη, μοναδικη εμπειρια.
Η καθε επισκεψη, ηταν και μια ξεχωριστη εμπειρια, φιλοξενιας, αλλα και γευστικης τερψης!
Στα ιδια υψηλοτατα στανταρντς, που αλλωστε μας εχει συνηθισει, η περιποιηση του κου Αργυρη.
Ενα λυπηρο νεο, ειναι οτι σκοπευει να βγει σε συνταξη σε 1 χρονο περιπου, και το μαγαζι μαλλον θα το κλεισει.
Θα ειναι ενα ανεκπληρωτο κενο..
Κάποιες αλλαγές στα μενού: 1) στο "
Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη επιθυμία μη διστάσετε να την εκφράσετε στον Αργύρη. Θα προσπαθήσει να την ικανοποιήσει( μέσα σε λογικά πλαίσια).
Ολα λοιπόν ήταν όπως τα διάβασα.
Ένας μεγάλος κήπος, συντριβανάκι, κιόσκι, κ τα τραπεζοκαθίσματα ντυμένα σε λευκό ύφασμα.
Παραγγείλαμε:
- χοιρινό με δαμάσκηνα: πολύ αρμονικά δεμένο πιάτο κ εξαιρετικής ποιότητας κρέατος.
-κοτόπουλο με σως αγριομουστάρδας :
-Μανιτάρια σωτέ: μαγειρευτήκανε μπροστά μας κ πραγματικά είχαν μια άψογα καραμελωμένη γεύση.
-τηγανιτές πατάτες:
-Κρασί ημίγλυκο ροζέ
Το μενού περιελάμβανε ζυμωμένο ψωμάκι από τους ίδιους κ γλυκό το οποίο κ πάλι ετοιμαζόταν μπροστά σου.
Για όλα αυτά 35€.
Αξίζει να αναφερθεί κ η ευγενική εξυπηρέτηση.
Καλοκαιρινο το setup και καθησαμε στον ομορφο κηπο. Πανεμορφα διακοσμημενος και φωτισμενος. Σχεδον παραμυθενιος.
Με χαρα διαπιστωσα, πως η προηγουμενη επισκεψη ηταν απλα μια κακη παρενθεση.
Τα παντα ηταν στην εντελεια.
Ρομαντικο δειπνο για 2 λοιπον.
-1 μεριδα ψαρονεφρι γεμιστο με δαμασκηνα. Μεγαλη μεριδα. Ζουμερα και καλομαγειρεμενα. Πολυ νοστιμα.
-1 μεριδα μπιφτεκια. 2 μεγαλα, συμπαγη, σφιχτα και ζουμερα μπιφτεκια. Πολυ νοστιμα, με μεστη, ισορροπημενη γευση, χωρις εξαρσεις.
-1 σαλατα εποχης, με ολοφρεσκα λαχανικα, φρουτα κλπ. Απολαυστικοτατη. Νομιζω πως αυτη την μεριδα την μικρυνε λιγο ο κος Αργυρης.
-1 μεριδα παστουρμαδοπιτακια. 4 μεγαλα πιτακια, πεντανοστιμα.
-1 μεριδα απο μανιταρια σωταρισμενα, με σκορδο, κρασι, και διαφορα αλλα βοτανα και μυρωδικα. Τεραστια μεριδα, την φτιαχνει μπροστα σου, επι τοπου! Πεντανοστιμα. Must για δοκιμη
-1 μεριδα πατατες. Πολυ καλες, στο χερι.
-Εξτρα πιατο γαρνιτουρα πλιγουρι με λαχανικα, για τα κρεατικα.
-2 μεγαλες φρατζολες απ το υπεροχο χειροποιητο ζυμωτο ψωμι.
-1 μπουκαλι λευκο κρασι 750μλ. Παρα πολυ καλο, φρουτωδες και γευστικοτατο. Σερβιρισμενο οπως παντα σε σαμπανιερα με παγο, ωστε να διατηρειται η θερμοκρασια.
Στο τελος, κερασμενο σουπερ σπιτικο παγωτο, με λιωμενη σοκολατα, αρωματισμενη με ουισκι πιθανοτατα, κανελλα και αλλα μπαχαρικα.
Σκασαμε απ το φαι, με υπεροχα και φροντισμενα στην εντελεια, με ατελειωτο μερακι, εδεσματα.
Για ολα αυτα 42€.. Νιωσαμε πως τους κλεβουμε.
Επισκεφθητε το μαγαζι οσοι δεν εχετε παει. Σας παροτρυνω να το κανετε.
Ειναι πολυ ευκολο να το βρειτε. Στο πρωτο φαναρι που θα βρειτε στο αγγελοχωρι, στριβετε αριστερα, και ολο ευθεια, μεχρι να δειτε στο αριστερο σας χερι, μετα απο κατι χωραφια, το μαγαζι.
Μην σας ξενιζει η εξωτερικη εμφανιση, που παραπεμπει σε κεντρο συνεστιασεων. Μολις μπειτε μεσα θα αλλαξουν τα παντα.
Την επομενη φορα που θα σκεφτειτε να πατε Περαια για κρεατικα/ψαρικα κλπ, καντε 5 χιλιομετρα περισσοτερα και πηγαιντε στον κο Αργυρη. Δεν θα χασετε. Αντιθετως θα εκπλαγειτε.
Ημασταν 2 ατομα. Δεν ειναι καθολου πρεπον και σωστο, να φερνεις πρωτα το 1 κυριως, και το αλλο να το φερνεις 10-20 λεπτα αργοτερα. Βασικα, για μενα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο.
Αναγκαστικα ο ενας περιμενει και κρατιεται απο ευγενεια για να μην φαει. Οταν ερθει επιτελους και το 2ο πιατο, το 1ο εχει ηδη κρυωσει...
Θα ξαναπαμε και θα το ξανατσεκαρουμε καποια στιγμη, ελπιζοντας ολα αυτα να ηταν μια κακη παρενθεση
Σαββατοβραδο και το μαγαζι μισογεματο. Η μουσικη σε ενοχλητικα επιπεδα. Η ενταση της σχεδον ανυποφορη. Και ας καθομασταν στην αλλη ακρη του μαγαζιου.
Το προσωπικο παντα ευγενικο και ο κος Αργυρης μας υποδεχτηκε θερμα οπως παντα.
Επιλεχτηκε ξανα το ρομαντικο μενου για 2.
Απ τα κυριως, διαλεξαμε 1 μεριδα ψαρονεφρι γεμιστο, και το ινδονησιακο ρυζι, με γαριδες και κοτοπουλο.
Δυστυχως πολυ μικρη η μεριδα του ψαρονεφριου, 3 πεντανοστιμα μεν, φτωχα και μιζερα κομματακια δε, που ισα ισα για δοκιμη εφτασαν..
Το ρυζι, περισσοτερο, αλλα καθολου χορταστικο.
Χωρις καποια ιδιαιτερη γευστικη εξαρση. Την γευση του την πηρε απ τα λαχανικα που ειχε μεσα, και δυστυχως οχι απο καποια ομορφη, εξωτικη, γλυκοξινη/πικαντικη σαλτσουλα που φανταζομουν/ονειρευομουν.
Καλουτσικες οι γαριδες που βρηκα μεσα στο ρυζακι, και τα κομματια απο κοτοπουλο αρκετα αρωματικα.
Ολα τα υπολοιπα, στα υψηλα στανταρντς νοστιμιας και φροντιδας που μας εχει συνηθισει.
Αλλα ηταν η πρωτη φορα που φυγαμε και ημασταν ακομη πεινασμενοι :
Ελπιζω να ηταν κατι τυχαιο, και να μην εγινε ο κανονας..
Οι μπριζολες ηταν πολυ μεγαλες και θεσπεσιες. Ζουμερες και γευστικοτατες. Ψημενες οπως ακριβως του ζητησαμε.
Τα υπολοιπα στα γνωστα πλαισια.
Παλαιοτερα ειχαν δοκιμαστει και τα ζυμαρικα "
Επισης, ειδα πολλα νεα πιατα στον καταλογο, ο οποιος ανανεωθηκε αρκετα.
Λιμπιστικα πολυ το ανατολιτικο πιλαφι με γαριδες και κοτοπουλο. Σιγουρα θα ειναι η επομενη μου επιλογη, οταν ξαναπαω στο μαγαζι.
3 ατομα, πηραμε 2 ρομαντικα γευματα. Αυτο σημαινει:
2 Μπουκαλια εξαιρετικο κρασι 750μλ εκαστο.
4 κυριως πιατα (2 μοσχαρισιες μπριζολες, 1 ψαρονεφρι, 1 πεννες 4 τυρια μαγειρεμενες μπροστα σου).
2 μεγαλες ολοφρεσκες σαλατες (σαντορινη + ροκα).
2 μεγαλα πιατα ορεκτικων. Προτιμησαμε τα παστουρμαδοπιτακια που ειναι η αδυναμια μας.
4 πεντανοστιμα γλυκακια (πανακοτες), ολοφρεσκα ετοιμασμενα επι τοπου, απ τον κο Αργυρη.
Ιδιαιτερη αναφορα, για ακομη μια φορα, για το εξαιρετικο ζυμωτο ψωμι απ την συζυγο του. Μπορω να τρωω συνεχεια μονο αυτο..
Τιγκαραμε ολοι με 70€. Εννοειται με αποδειξη χωρις να χρειαστει να ζητησουμε.
Δεν χρειαζεται να ξανα αναφερθω στο ζεστο και ιδιαιτερο περιβαλλον, ουτε και στην μοναδικη συμπεριφορα του ιδιοκτητη που μας κανει να νιωθουμε σαν στο σπιτι μας καθε φορα.
Και θα συνεχισουμε να πηγαινουμε, και να πηγαινουμε... και να πηγαινουμε..
οσα πιατα δοκιμασαμε ειναι γενικα αρκετα καλα και σε μεγαλες μεριδες αλλα οχι κατι το εξαιρετικο, κατι που να μου κανει εντυπωση, εκτος ισως απο τους γεμιστους χουρμαδες με μπλε τυρι τυλιγμενους σε μπεικον με τους οποιους ξετρελαθηκαμε.
απο την αλλη, τα μανιταρια γεμιστα ηταν μετρια. αν και χρησιμοποιησε πορτομπελο, η γευση των μανιταριων θαφτηκε κατω απο ενα σωρο τυριων και κρεμας γαλακτος, τα οποια μπηκαν μαλλον μαζι στο φουρνο και ναι μεν τα μανιταρια ψηθηκαν αλλα τα τυρια παρα-ψηθηκαν.
αυτα που με κερδισαν ειναι η ατμοσφαιρα, η εξυπηρετηση, το φρεσκοψημενο ψωμι, καθως και ο τροπος σερβιρισματος ορισμενων πιατων/γλυκων (που ετοιμαζονται μπροστα σου).
επισης να αναφερω, οτι για αυτα που πηραμε, η σχεση ποιοτητας-ποσοτητας-τιμης ειναι παρα πολυ καλη.
1)
2)
3)
4)
Ο κος Αργυρης, παντα ευγενης και φιλοξενος, μας υποδεχτηκε εναν εναν ξεχωριστα, χαμογελαστος.
Το κλιμα πολυ ομορφο, ειχε 2-3 παρεες που ζεσταιναν τον χωρο, παρεα με το αναμμενο τζακι!
Διαλεχτηκε το "
-1 σαλατα σαντορινης. Δροσερη, νοστιμη, πλουσια σε υλικα, μεγαλη ποσοτητα, χορταστικη.
-1 μεριδα παστουρμαδοπιτακια. 3 μεγαλα πιτακια. Πολυ νοστιμα.
-Το υπεροχο φρεσκοψημενο ψωμι τους.. Για ακομη μια φορα λαχταριστο και σχεδον εκλεψε την παρασταση.
-1 μεριδα ψαρονεφρι με γλυκοξινη σαλτσα, και πατατες τηγανιτες. Πολυ νοστιμο, καλοψημενο, τρυφερο, μεγαλη μεριδα. Η σαλτσα σταθερη αξια. Ισορροπημενη και καλη γευστικη ενταση. Απολυτα ταιραστη. Οι πατατες φρεσκοτηγανισμενες οπως παντα. Πολυ νοστιμες
-1 μπουκαλι λευκο ξηρο κρασι 750ml. Ταιριαστο και γευστικο.
-1 μεριδα κοτοπουλο με θυμαρι και εστραγκον, σε κρουστα αλατιου! Αυτο θελει λιγο αναλυση. Δεν υπηρχε στον καταλογο και συζητωντας με τον κο Αργυρη, μας το προτεινε.
Ουσιαστικα ειναι ενα στηθος κοτοπουλου, μαγειρεμενο/ψημενο μεσα σε ενα ειδος ζυμης (σε σχημα καλτσονε περιπου), η οποια ειναι παστωμενη με αλατι απ την εσωτερικη της πλευρα!!
Μολις ειχε ετοιμαστει, εφερε την ζυμη μπροστα μας, και αρχισε να την καιει με το φλογιστρο. Με αυτον τον τροπο (απ οτι μας ειπε), υγροποιειται το αλατι απ την εσωτερικη πλευρα, και ποτιζει το κρεας. Το ζυμαρι μετα ηταν για πεταμα βεβαια, αλλα το κρεας ηταν απλα απιστευτο.. Μοναδικη γευση, τρυφερο και ζουμερο. Μεγαλη ποσοτητα, χορταστικοτατο.
Το συνοδευε με 2-3 μεγαλους λαχανοντολμαδες, γεμιστους με λαχανικα και καπνιστο μπεικον (η καποιο αλλο παρεμφερες αλλαντικο). Απο πανω περιεχυσε μια λαχταριστη γλυκοξινη σαλτσα με μανιταρια. Μοναδικο πιατο και σιγουρα θα ξανατιμηθει.
-Κερασμενο γλυκακι οπως παντα φρεσκοετοιμασμενο εκεινη την στιγμη. Σουφλε σοκολατας. Νοστιμο, καφτο και λαχταριστο. Αν ειχε και 1 μπαλα παγωτο βανιλιας, θα αγγιζε την τελειοτητα!!
-2 Κοκα κολες
Για ολα αυτα 38€.. Αποδειξη εννοειται κανονικα.
Αυτα που μου χουν μεινει απ αυτο το υπεροχο μαγαζι, μετα απο τοσες επισκεψεις ειναι τα εξης: Μεγαλη ποσοτητα φαγητου, υψηλη και σταθερη ποιοτητα χωρις σκαμπανεβασματα, προσοχη στην λεπτομερεια και μεγαλη φροντιδα στους καλεσμενους/πελατες. Πολυ χαμηλες τιμες, για αυτο που σου προσφερει.
Δεν εχω φυγει ποτε νηστικος / απογοητευμενος / ξενερωμενος. Αν και 30km μακρυα, αξιζει να γινει μονιμο στεκι πλεον.
Το φαγάκι και το κρασάκι ήταν καλά όπως πάντα.
Ο κος Αργύρης σκοπεύει να επαναλάβει σύντομα τη συγκεκριμένη βραδιά, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει.
Και μια διόρθωση σ' αυτό που λέει ο Panos για τα έτοιμα μενού: περιλαμβάνουν και επιλογή σε ζυμαρικά , την οποία αν το ζητήσετε μπορούν να την τροποποιήσουν κατά την επιθυμία σας.
Αδειο δυστυχως για ακομη μια φορα, αλλα αυτο δεν μας πτοησε και κατσαμε σε ενα ομορφο τραπεζι διπλα στο αναμμενο τζακι
Το κλιμα και το σκηνικο, οπως το χαμε συνηθισει. Στην εντελεια και με προσοχη στην λεπτομερεια.
Αυτην την φορα ειπαμε να δοκιμασουμε τα ζυμαρικα του κου Αργυρη.
Πηραμε τα εξης:
-1 μεριδα σπαγγετι καρμποναρα. Πλουσια σε γευση, μεγαλη ποσοτητα, φρεσκα υλικα.
-1 μεριδα τορτελινια 4 τυρια με προσουτο. Πολυ νοστιμα, πολυ μεγαλη μεριδα, εντονη γευση τυριων, και το συνοδευτικο προσουτο απ τα νοστιμοτερα που εχω φαει. Μυρωδατο και γευστικο
-1 σαλατα σαντορινης. Δροσερη, νοστιμη και μεγαλη σε μεγεθος
-1 μεριδα απο ποικιλια με κροκετες, μυζιθροπιτακια και παστουρμαδοπιτα. Φρεσκοψημενα, ελαφρια, πολυ νοστιμα και τραγανα
-1 μπουκαλι λευκο ξηρο κρασι, Μαλαγουζια. Πολυ αρωματικο και γευστικο, ισορροπημενο και ευχαριστο.
-1 ψωμι χειροποιητο και ζυμωμενο απ την συζυγο του κου Αργυρη. Απλα κολασμενο. Θα μπορουσα να τρωω μονο αυτο, χωρις καθολου φαι. Θα μας αρεσε να σερβιρουν και λιγο βουτυρακι μαζι με αυτο..
-Κερασμενη κρεμ μπρουλε, την κρουστα της οποιας ετοιμασε μπροστα μας, με φλογιστρακι. Πεντανοστιμη και ιδιαιτερη.
Μας ετοιμασε τα τορτελινια μπροστα μας, σε αυτον τον παγκο με τα ροδακια που εχει με το πετρογκαζ!
Λεπτομερεια που μου κανε φοβερη εντυπωση. Ειχε ενα μεγαλο κεφαλι απο κιτρινο τυρι - κασεροειδες-, το οποιο ηταν σκαμμενο στην επιφανεια του και ειχε ενα αρκετα μεγαλο βαθουλωμα.
Εβγαλε τα τορτελινια απ την φωτια, και τα εριξε μεσα στο τυρι!!!! Τα σκεπασε για λιγα λεπτα, και μετα τα σερβιρε στο πιατο...
Μετα απ αυτο, νομιζω πως δεν θα μαι ποτε ιδιος ανθρωπος. Μου αρεσε απιστευτα και δεν ειχα ξαναδει, ουτε ξαναφανταστει παρομοιο τροπο σερβιρισματος και ενισχυσης της γευσης των ζυμαρικων.
Για ολη αυτην την γευστικη εμπειρια 48€, και αποδειξη κανονικα.
Φαγαμε και ηπιαμε μεχρι σκασμου. Δεν καταφεραμε να τα τελειωσουμε ολα (2 ατομα). Το κρασι ομως το ηπιαμε :)
Αν και το ευχαριστηθηκαμε πολυ, μου αφησε μια γευση ακριβειας αυτην την φορα.
Ενω εχει ετοιμα μενου, με 10-15-20€/ατομο με φουλ γευμα (σαλατα, εκλεκτα κρεατικα, κρασι, συνοδευτικα, επιδορπιο), που πραγματικα συμφερουν και αξιζουν πολυ, δυστυχως δεν εχει κατι παρεμφερες για ζυμαρικα.
Ηταν μια αριστη γευστικη εμπειρια και μας εφυγε και το μερακι για να τα δοκιμασουμε. Αξιζει σιγουρα για μια φορα. Οχι ομως για περισσοτερες, λογω τιμης (προσωπικη αποψη).
Την επομενη φορα σιγουρα θα επικεντρωθουμε στα κρεατικα!!
Λεπτομερεια που σκοτωνει. Οσο τρωγαμε, επαιζαν βιντεακια με μουσικη απ τον προτζεκτορα του καταστηματος, που ηταν συνδεδεμενος με ενα pc. Ο κος Αργυρης με τον βοηθο του, ειχαν χαμηλωσει το παραθυρο του video player, και χαζευαν το site του ταβερνοχωρου σχολιαζοντας διαφορα μαγαζια. Και ολα αυτα φαινοντουσαν στο video wall!!!
Σαν να ημουν στην ζωνη του λυκοφωτος.. Τρελες και πανεμορφες καταστασεις!!
Ειδικά ένα Σάββατο βράδυ ήταν μια ολοκληρωμένη σχεδόν πριβέ εμπειρία - γευστική και οπτικοακουστική(με τζαζ, έντεχνο και ατάκες από παλιό ελληνικό κινηματογράφο)
Το φαγητό κρατάει τα γνώριμα στάνταρντ και μερικά εξτρά γευστικές πινελιές - όπως πχ η μαστίχα μέσα στην πανακότα- απογειώνουν τα πιάτα. Πολύ καλή και η creme brulee.
Επειδή όμως όλα τα Σάββατα δεν είναι ίδια υπάρχουν και δυσάρεστες εμπειρίες:
Υπάρχει πληθώρα επιλογών για τέτοια γούστα αλλά ελάχιστα διαμαντάκια σαν το Αίθριον.
Αυτην την φορα ειχε 4-5 παρεες. Πολυ πιο ευχαριστο και ομορφο το κλιμα. Χαρηκα που υπαρχει κοσμος που τιμα αυτες τις πανεμορφες και ποιοτικες προσπαθειες απο επαγγελματιες που προσεχουν τον πελατη, καθως και την παραμικρη λεπτομερεια.
Προτιμησαμε τα ετοιμα μενου. Περιπου 15€ / ατομο. Αλλα ηταν υπερπληρη, χορταστικοτατα, και ποιοτικοτατα.
1 μεγαλη σαλατα, δροσιστικοτατη και πολυ νοστιμη.
1 πατατες χειροποιητες, πεντανοστιμες και σπιτικες
1 παστουρμαδοπιτακια. Πολυ νοστιμα, τραγανα, ελαφρα
1 μεριδα χοιρινο με δαμασκηνο. Και αυτο πολυ καλομαγειρεμενο και ισορροπημενο, οσον αφορα την οξυτητα και την γλυκα. Πλουσια μεριδα.
1 μπριζολα χοιρινη. Μεγαλο κομματι, με καραμελωμενη κρουστα και συνοδευοταν απο αρωματικο ρυζακι και μια γλυκοξινη κοκκινη σαλτσα που την φτιαχνουν οι ιδιοι.
1 μπουκαλι λευκο κρασι χυμα δικο τους. Παρα πολυ καλο
Το ψωμακι που μας σερβιραν ηταν απλα κολασμενο. Φρεσκοζυμωμενο και ζεστο. Το συνοδευαν με βουτυρακι και απλα απολαμβανες..
Το γλυκακι πολυ καλο. Πανακοτα με λιωμενη σοκολατα.
Η προσοχη στην λεπτομερεια, σε υπερθετικο βαθμο!
Με γαντια το σερβιρισμα, τα σερβιτσια, τα ποτηρια, τα μαχαιροπηρουνα, η ολη διαρρυθμιση, φανταζομαι πως θα ακολουθουσαν ολους τους κανονες της αρτ ντε λα ταμπλ!!
Κατι που μου κανε πολυ εντυπωση. Αρχικα παρηγγειλα μπιφτεκι. Ωστοσο, ο υπευθυνος, κος Αργυρης, μετα απο λιγη ωρα ηρθε απολογουμενος και μου ειπε, πως μετα απο 2 αποπειρες, το μπιφτεκι δεν τους εβγαινε οπως το θελαν, οπως θα πρεπε δηλαδη! Οποτε μου προτεινε να διαλεξω οτιδηποτε αλλο θελω, χωρις καποια επιβαρυνση, παντα απολογουμενος για την καθυστερηση αλλα και για την ταλαιπωρια που μας προκαλεσε (δεν μας προκαλεσε καμια απολυτως!)..
Διαλεξα λοιπον την χοιρινη μπριζολα, και δεν το μετανιωσα! Ποσοι αραγε θα το καναν αυτο? Οι περισσοτεροι δεν θα το λεγαν καν, και θα σερβιραν οτιδηποτε, με οποιονδηποτε τροπο φανταζομαι..
Εμενα μου αρεσε πολυ παντως η συγκεκριμενη κινηση..
Αποδειξη κανονικα, και πληρωσαμε συνολο 35€ 2 ατομα.. Θα ξαναπαω πολυ συντομα
Λίγα πράγματα θα σχολιάσω, αφού τα περισσότερα έχουν γραφθεί ήδη. Όντως η ιδιοκτησία έχει μεράκι για αυτό που κάνει (φαγητό και service) και το προσπαθεί. Ο διάκοσμος φέρνει αναμνήσεις από άλλες δεκαετίες (βλ. πετσέτα στο πιάτο, ο πλαστικοποιημένος κατάλογος κτλ), και το φαγητό είναι λές και έχει πηδήξει από τους τσελεμεντέδες τις Βέφας πρίν 15-20 χρόνια:) Υπάρχουν πολλές ατέλειες (κενά στο service, το κρασί τους δεν μας άρεσε-αλλά μας έφερε κάτι παλαιωμένα σε καλές τιμές και εξυπηρετηθήκαμε) τις οποίες με καλή διάθεση παραβλέπεις.
All in all, φάγαμε καλά στο σύνολο&
Φασαρία απίστευτη στο μαγαζί, μουσική μηδαμινή.
Πήγε να κάνει αρπαχτή ίσως λόγω μέρας, δε το γνωρίζω. Αλλά δεν κάνει ρε παιδί μου να διαβάζω εδώ τα χίλια μύρια καλά και να φεύγω 100% απογοητευμένος. Και το περίεργο είναι πως τα σχόλια είναι από άτομα γνωστά στον ταβερνοχώρο, οπότε τα λένε ειλικρινά. Τι να πω δεν ξέρω, εκτέθηκα και σε καλούς φίλους και άλλη ευκαιρία δε του δίνω.
Δε μου άρεσε και η συμπεριφορά τους γενικά, δε γίνεται να λες "
Χ και αντίο στο μαγαζί.
ΥΓ 1: αν είστε σινεφίλ θα βρείτε πολλά να πείτε με τον κο Αργύρη λόγω του πρότερου επαγγελματικού του βίου!
ΥΓ 2: αν είστε λάτρεις του μπάρμπεκιου και της απόλυτης κρεατοφαγίας, το καλοκαίρι προβλέπεται "
Από τα πιάτα του ξεχώρισα το ψαρονέφρι με ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα και σάλτσα ντομάτας.
Το αγάπησα και θα ξαναπάω σύντομα.
η σαλα ηταν σχεδον γεματη,
στο τελος πανδαισια γλυκου με κερασμα 2 πιατελες ρεβανι με μαστιχα και ατομικες πανακοτες με ζεστη σος σοκολατας...
αλλά δεν μπορώ να διαφωνίσω
εδώ στην ξενιτιά μου λείπουν μέρη σαν το Αίθριο
προσθεσει και προσουτο με κασερι και το εκανε με προθυμια χωρις να ανεβασει την τιμη! τεραστια μεριδα και πεντανοστιμη σαλατα..
-1 μεριδα παστουρμαδοπιτα. Ηταν οντως πολυ νοστιμα τα πιτακια, τραγανα, φρεσκοψημενα, με ισορροπημενη γευση, και οχι ιδιαιτερα αλμυρα. Λιγακι λαδερα ισως, αλλα εξαφανιστικαν εν ριπη οφθαλμου!
-1 μεριδα μανιταρια γεμιστα με τυρια. Πολυ μεγαλη πιατελα με 6-7 μανιταρια μεγαλου μεγεθους. Πεντανοστιμα, καλοψημενα, καθολου βαρια, και μια στρωση λιωμενων τυριων, και στην βαση της πιατελας, και οχι μονο πανω στα μανιταρια.. Δεν καταφεραμε να τα τελειωσουμε ολα δυστυχως!!
-1 μεριδα πατατες φρεσκοτηγανισμενες, χειροποιητες και οχι προκατ. Δεν ηταν πολυ τραγανες, αλλα ειχαν μια πολυ σπιτικη και σχεδον γλυκια γευση! Καθολου λαδερες, πολυ χορταστικες και νοστιμες. Και παλι το μεγεθος της μεριδας ηταν τεραστιο.
-2 μοσχαρισιες μπριζολες γαλακτος. Η μια με επιπλεον συνοδεια μιας φρεσκοτατης και γευστικοτατης γλυκοξινης σαλτσας που την φτιαχναν εκεινη την στιγμη.
Εως τοτε βεβαια, η αληθεια ειναι πως, ειχαμε σχεδον χορτασει.
Μας ειπε μεχρι και την συνταγη ο ανθρωπος και τον τροπο κατασκευης της!! Ο τροπος που εκανε την περιγραφη εδειχνε πως ενιωθε πραγματικα ομορφα για αυτο που εκανε, και το εκανε με πολυ ορεξη και μερακι. Σαν να εβλεπα λαιβ εκπομπη του τζειμι ολιβερ!! Ρεσπεκτ μεγαλο. Οι μπριζολες ηταν μεγαλες, ζουμεροτατες, μαλακες, σωστα ψημενες, και με πολυ καλη γευση. Σαν συνοδεια ειχε ψητα λαχανικα (πιπερια φλωρινης και πολυ νοστιμες φετες απο κολοκυθακια) και πιλαφι με σταφιδες και κουκουναρια, με ιδιαιτερη γευση και πολυ μυρωδατο!
-2 ποτηρια κρασι (1 ημιγλυκο και ενα ξηρο - 250ml εκαστο). Πολυ καλη φρουτωδη γευση και μυρωδια, και πολυ ευχαριστα.
Στο τελος μας ετοιμασε μπροστα μας 2 κρεμ μπρουλε, φτιαχνοντας την κρουστα καραμελας επι τοπου με ενα φλογιστρακι!
Κερασμενο το γλυκακι. Μας προτεινε και καφε, αλλα πραγματικα δεν χορουσε τιποτα αλλο!
Καθε ενα απ τα πιατα, μας τα σερβιρε ο ιδιος ο ιδιοκτητης, παντα φορωντας γαντια!
Για ολα αυτα 63€..
Ηταν πραγματικα μια καταθεση ψυχης και μια εμπειρια, τολμω να πω ζωης, καθως δεν εχω ξαναδει τετοια συμπεριφορα και τετοια ιδιαιτερη φροντιδα απο εναν τοσο ευγενικο ανθρωπο, σε εναν τοσο ομορφο χωρο, με τοσα πλουσια και περιποιημενα εδεσματα, τα οποια ειναι και σε τοσο προσιτη τιμη...
Πραγματικα οφειλουμε να στηριξουμε τετοιες προσπαθειες. Εαν σας παει ο δρομος σας μεχρι εκει, περαστε μια βολτα απ τον κυριο Αργυρη. Ειμαι σιγουρος πως μετα θα του σφιξετε το χερι και θα νιωσετε πολυ τυχεροι που ζησατε κατι τοσο
ξεχωριστο.
Ειχα διαβασει και ακουσει πολλα, και επρεπε οπως και δηποτε να επισκεφτω το μαγαζι για να διαπιστωσω και εγω αν οντως ισχυουν ολα αυτα.
Ξεκινησαμε σημερα με την φιλη μου απο θεσσαλονικη για αγγελοχωρι, αποφασισμενοι και ετοιμοι για ολα. Εβαλα το gps και φυγαμε. Αλλωστε δεν ειναι λιγα 30km πηγαινε, και αλλα τοσα στο γυρνα. Τελικα φανηκε, πως ακομη και 130km να καναμε, θα αξιζε τον κοπο!
Ξαναβλεπω την αποδειξη και αναρωτιεμαι, ποσες φορες εχω δωσει λεφτα, τοσα και περισσοτερα, για να φαω κατι πολυ υποδεεστερο. Ηταν πραγματικα απ τις φορες που δεν σκεφτηκα ποσο κοστιζε αυτο που εφαγα, διοτι χορτασα και στομαχικα, και πνευματικα και ψυχικα!
Φτασαμε μετα απο μιση ωριτσα στο ερημο, ειναι αληθεια, μερος. Εκ πρωτης οψεως δεν σου γεμιζει το ματι και αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να διορθωσουν.. Δεν σου δινει την εντυπωση, με την καμια ομως, για αυτο που ακολουθει στα ενδοτερα. Μοιαζει με κεντρο συνεστιασεων παλαιου τυπου και σιγουρα εαν περνουσα απ εξω κατα τυχη, πεινασμενος, δεν θα φανταζομουν καν πως ειναι εστιατοριο, ανοιχτο, για να σταματησω και να μπω μεσα. Σε προδιαθετει λιγο ουδετερα εως αρνητικα.
Μπαινοντας στην αυλη βλεπεις τον κηπο με τα διασπαρτα τραπεζακια και παγκους, πρασιναδες και φυτα διαφορα, και ενα μονοπατακι πλακοστρωτο που σε κατευθυνει προς την εισοδο του μαγαζιου.
Πηραμε μια βαθια ανασα και μπηκαμε μεσα. Μας υποδεχτηκε εγκαρδια με ενα ζεστο χαμογελο ο υπευθυνος-ιδιοκτητης του καταστηματος, Κος Αργυρης, φροντισμενος και ντυμενος πολυ κομψα και επισημα, και μας εκανε κατευθειαν να νιωσουμε σαν στο σπιτι μας.
Δυστυχως το μαγαζι ηταν αδειο οταν πηγαμε, περιπου στις 6 το απογευμα και μας προετρεψε να καθησουμε οπου θελουμε.
Προτιμησαμε ενα τραπεζι διπλα στο πανεμορφο τζακι που ηταν αναμμενο και δημιουργουσε μια πολυ ζεστη ατμοσφαιρα. Ολα ηταν πολυ φροντισμενα, τακτοποιημενα, πεντακαθαρα με πανεμορφες διακοσμησεις.
Η μουσικη ηταν πολυ διακριτικη, χαμηλη και απαλη, μια μειξη απο κλασικη μουσικη, τζαζ, τραγουδια τυπου σινατρα - ειμι γουαινχαους κλπ. Ο φωτισμος χαμηλος και απαλος, και υπηρχε και ενας βιντεοπροτζεκτορας που προβαλλε κομματια απο ταινιες/κλιπ η κολλαζ φωτογραφιων, που ταιριαζαν απολυτα με την μουσικη που ακουγοταν! πολυ ομορφη και ταιριαστη προσθηκη που βοηθουσε και δεν επιβαρυνε την ατμοσφαιρα.
Ας προχωρησουμε στο ψητο τωρα.
Αφου μας εδωσε τους καταλογους, μας εκανε μια γενικοτερη παρουσιαση του μενου, και μας προτεινε πολυ περιγραφικα και αναλυτικα μερικα πιατα, σπεσιαλιτε της ημερας.
Παραγγειλαμε 2 ατομα τα εξης:
αναφερω την
εκπληκτικη μοσχαρισια γαλακτος
που δεν ειχα δοκιμασει
και επιδορπιο κερασμα
πανακοτα πορτοκαλι
με ζεστη κουβερτουρα οπως και
πολυ καλο μπραουνις
δυστυχως παλι λιγος ο κοσμος
οκ ειναι μακρια
αλλα μια επισκεψη αξιζει
Τέλος για αυτούς που θα δουν ένα μικρό μενού με κύρια πιάτα, μη διστάσουν είτε να πάρουν τηλ μερικές ώρες πιο πριν και να παραγγείλουν κάτι συγκεκριμένο, είτε να ζητήσουν εκείνη την ώρα από τον μετρ να τους προτείνει κάποια σάλτσα. Για παράδειγμα στον κατάλογο έγραφε απλώς ψαρονέφρι αλλά στην πορεία βγήκε ότι μπορούν να κάνουν ένα υπέροχο και ζουμερό ψαρονέφρι γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα.
Άψογο μαγαζί. Ήδη το έχω προτείνει σε 10 άτομα!!!
Προκειται με διαφορά για το μαγαζί με το καλύτερο service που έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα, τολμό να πω και στην Αμερική. Τι να πω, για τα γαντια στα χέρια, για το ψωμί που έκοβε μπροστά σου,
Πάμε τώρα στο φαί:
-Ψωμί φρεσκοψυμένο ζυμωτό όπως έχει προαναφερθεί απίστευτο. Εγώ ΔΕΝ τρόω ψωμί αλλά καταβρόχθησα 4 φετες.
-Παστουρμαδόπιτα. ΤΕΛΕΙΑ. Φρεσκότατη και με τόσο παστουρμά όσο να δίνει γεύση χωρίς να γίνεται μπουχτιστική.
-Μυζιθροπιτάκια με μέλι. Καλά, αν και θα μπορούσαν να είναι πιο φτηνα/πιο μεγάλη μερίδα, 7,
-Σαλάτα σαντορίνης, τεράστια μερίδα, ολόφρεσκη.
-Μανιτάρια γεμιστά με τυρί, το καθένα θα ήταν 250γραμμάρια, ωραιότατα.
-2 μακαρονάδες φούρνου και 1 4 τυριά. Παρα πολύ καλές, το κακό είναι ότι είχαμε υποτημήσει τα προηγούμενα και με το ζόρι φάγαμε 2-3 πηρουνιές το καθένας.
-Σουφλέ σοκολάτας για γλυκάκι. Εξαιρετικό
-Κρασί χύμα του μαγαζιού λευκό. Εφαιρετικό για τα λεφτά του (8Ε το λίτρο). Σε μπουκάλι άνετα το πλήρονες 20-30Ε
Όλα τα παραπάνω ήρθαν 78Ε για 3 άτομα. Το λάθος μας ήταν οι μακαρονάδες, θα μπορούσαμε χαλαρότατα να είχαμε καλοφάει με τα προηγούμενα και να είχαμε πληρώσει 25Ε λιγότερα. Φτηνό γενικά δεν τον λες για Σαλονικιότικα δεδομένα, αλλά καθότι έχω μάθει στην τιμή και άλλα πράγματα (σερβις, ποιότητα υλικών) θεορώ ότι αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά του. Δυστηχώς λόγο τοποθεσίας και τιμών/κρίσης δεν έχει πολύ κόσμο και ο ίδιος μας είπε σκέφτετε να βγει σύνταξη. Πάντως στην επόμενη μου επιστροφή στην περιοχή θα τον προτιμήσω σίγουρα
μια νύχτα του Σεπτέβρη
που ρεβυθάδα έφαγα
στου "
Σε πήλινο σερβιρίστηκε
κι ήταν νόστιμη πολύ.
Με την ντοματούλα αγκαλιά
μα τι θεσπέσιο φαϊ!!!
Αχ κυρία Ελένη μας γλυκιά.
Κανείς πια δεν τη φτάνει,
μες την κουζίνα αρχοντιά
και τέχνη σε ότι κάνει.
Με περιβάλλον μαγικό,
με τζάκι, νότες και κρασί,
αλλά πάντα με τον κ.
το "
με εκλεκτη παρεα μπροστα στο τζακι
η ποιοτητα των εδεσματων εξαιρετικη
το ιδιο και η εξυπηρετηση απο τον ιδιοκτητη
φρεσκο ζυμωτο ψωμι για αρχη,
αν και σε συζητηση που καναμε στο τελος,
Το μαγαζι σε κερδιζει απο την πρωτη στιγμη με το τζακι αναμενο και τη χαλαρη μουσικη..
Το φρεσκο σπιτικο ζεστο ψωμι ειναι καταπληκτικο,
Σαλατα Σαντορινης πολυ καλη,
Μπριζολα γαλακτος πολυ ζουμερη,
Χοιρινο στη γαστρα με πατατες φουρνου,
Μακαρονια φουρνου με τυρια καλο αλλα οχι σαν τα αλλα που μας γοητευσαν.
Κρασι χυμα δικο του κοκκινο αρκετα καλο και πολυ φθηνο..
Το γλυκο(κερασμενο φυσικα..)
Ειχα καιρο να φαω τοσο καλα,
Για ολα τα παραπανω 68 ευρω..
Για να δειξω την υπερβολικη φροντιδα που δειχνουν οι ιδιοκτητες σε ολα: Αν και ημασταν οι μονοι πελατες μολις φτασαμε ο σερβιτορος αναψε το τζακι, εβαλε μουσικη και μολις αρχισε να πεφτει το βραδυ ξεκινησε σιγα σιγα να αναβει κερακια και να αλλαζει διακοσμηση στα τραπεζια ολου του (αδειου) μαγαζιου. Μιλαμε για τελειομανια στα ορια του αυτισμου!
Ο άνθρωπος όμως είναι που σε κερδίζει και εκεί πρέπει να δίνουμε τα λεφτά μας, σε αυτούς που μας σέβονται.
πραγματικά πρεπει να του αρέσει αυτό που κάνει.
Σίγουρα είναι λίιιιιγο ακριβό σε σχέση με άλλα.
η σχέση τιμής με το αποτέλεσμα όμως είναι καλή
Για την ποιότητα του το βρήκα ακριβό.
ο τύπος ειναι πραγματι μερακλης και του αρεσει αυτο που κανει.
η κουζινα αψογη....
έφαγα ρολο κοτοπουλο γεμιστο το οποιο ειναι ατομικο μικρο ρολο για τον καθενα και το προτεινω σε ολους αν και ηταν στα πιατα ημερας.
ειναι μαγαζι που που πραγματικα αξιζει καθε ευρω που δινεις, αν και δινεις λογικα χρηματα.
να πατε
καταρχας παιρνει αριστα η συμπεριφορα του μερακλη ιδιοκτητη
καθως και ο αψογος διακοσμος του εστιατοριου(ροτοντες τραπεζια,
ο ιδιοκτητης ευγενικα μου εξηγησε οταν τον ρωτησα γιατι δεν προβαλλει το μαγαζι του οτι προτιμουν τους χαμηλους τονους
...
...
οι γευσεις ηταν πολυ ικανοποιητικες(μαγειρευει η γυναικα του ιδιοκτητη απ οτι μας ειπε)
κορυφη ηταν το πιατο ημερας το οποιο ηταν βουβαλι γαστρας με ολοκληρες πατατες σαλτσα και διαφορα λαχανικα αλλα γενικα οτι πηραμε ηταν πολυ καλο
στα κρασια εχει καποια δικης του ετικεταςα π την περιοχη της μηχανιωνας τα οποια χρεωνει 10 ευρω το μπουκαλι
και κλεινω με την τελετουργια το γλυκου ....
ο σερβιτορος ηρθε με ενα φορητο μπεν μαρι ελειωσε μπροστα μας κουβερτουρα με λικερ και μ αυτην συνοδευσε τις φρεσκες πανακοτες που μας σερβιρε...
το μαγαζι ειναι must τοσο για τον ρουστικ διακοσμο οσο και για την παροχη υπηρεσιας κ την φιλοξενια που παρεχει,
θα ξαναπαω και θα παρω μαζι μου και τον καλο τον μυλο
για μια πιο ιδιαιτερη κριτικη
η κατηγορία ειναι: εστιατόριο με ελληνική και διεθνή κουζίνα.
το e mail aithrionmichaniona@yahoo.
το τηλ-φαξ : 23920 575 30