Ιστορία:
Αναφέρει ότι υπάρχει από το 1950. Στην πραγματικότητα στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να ήρθε αρχές δεκαετίας 60 όταν άρχισαν να χτίζονται και οι πρώτες πολυκατοικίες στην παραλία.
Είναι παλιότερο από το διπλανό
Ιωαννίνων. Σύμφωνα με μια επιγραφή του, το μαγαζί υποστηρίζει ότι ήταν το πρώτο στην Θεσσαλονίκη με κοτόπουλα σούβλας και ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα.
Αρχικός ιδιοκτήτης ο Βάσος Τριαντόπουλος,
παλιός χωροφύλακας με καταγωγή από την Ηλεία, είχε ένα μικρό ταβερνάκι απέναντι ακριβώς από τη Σχολή Τυφλών. Γύριζε τη σούβλα κι έψηνε κανένα κοτόπουλο. Πήρε τη σούβλα παραμάσχαλα και πήγε στην παραλία. Σε λίγες μέρες πουλούσε 300 κοτόπουλα την ημέρα. Έστελνε με το αεροπλάνο και στην Αθήνα. Για τις δεξιώσεις στη "Μεγάλη Βρεττανία". Τρανές δουλειές. (Κορτσάρης, 2008). Πέθανε τη δεκαετία 70 από άπνοια.
Πηγές:- Οδός Ελλάδος, Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης (εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, 2008)
Στη θέση του άνοιξε ο
Γρηγόρης.
• Κοτόπουλο σούβλας σαφώς πάνω από το μέσο όρο, αλλά κατώτερο των προσδοκιών μου. Η σως που το συνοδεύει χάλια.
• Σαλάτα "
• Τζατζίκι κλασικό τυποποιημένο.
• Πατάτες τηγανιτές φρεσκοκομμένες καλές με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Μαζί πήραμε 1 ρετσίνα + μια Coca Cola. Σύνολο 35 ευρώ. Πολλά και δεν τα άξιζε. Με 17+ ευρώ το άτομο αλλού τρως χίλιες φορές καλύτερα. Περιβάλλον απαράδεκτο. Σέρβις καλό και γρήγορο.
Συμπέρασμα: πάτε στον δίπλα :