Το κεντρικό εστιατόριο του
Danai Beach Resort.
Chef ο γαλλοϊταλός Ερβέ Προνζάτο (Hervé Pronzato). Chef ο
Βασίλης Μουρατίδης. Από το 2021, pastry chef ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης.
Ιδιοκτήτες μέλη της οικογένειας Ρίφενσταλ (Riefenstahl). Πιο συγκεκριμένα χτίστηκε τη δεκαετία 70 από τον Γερμανό μηχανικό Otto Riefenstahl μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Δανάη (γόνος γνωστής οικογένειας ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης). Ο Otto ήταν ο ανιψιός της περίφημης
Leni Riefenstahl. Σήμερα (2011) υπεύθυνος του ξενοδοχείου είναι ο γιος του Otto, ο Kimon Riefenstahl.
Πηγές:
είχα δειπνήσει στο συγκεκριμένο εστιατόριο πρίν 2 χρόνια σε μια ειδική περίσταση. 7 άτομα με κερασμένα τα κρασιά, μας βγήκε 700 ευρώ θυμάμαι...
Έχει 4-5 τραπέζια μόνο, versace σερβίτσια, κρυσταλλα για κεράκια κτλ πάνω σε έναν "
Θυμάμαι πώς το μοσχαρίσιο φιλέτο ήταν kobe και μας είχε κάνει εντύπωση το πόσο μικρο σε μέγεθος-αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμο ήταν!
Μου χει μείνει επίσης αξέχαστο ένα γλυκό με παγωτό κανέλα και σύκο σβησμένο με κόκκινο κρασί...
Γενικά ήταν της φιλοσοφίας μεγάλα πιάτα/μικρές ποσότητες.
Τότε είχε πάρει το μάτι μου τον Τασιόπουλο του Μανδραγόρα στο συγκρότημα, αλλά φέτος δεν ξέρω τί γίνεται/θα γίνει με την διεύθυνση του εστιατορίου..
Οι σερβιτόροι ήταν ώς επί το πλείστον ξένοι.
Γενικά, πιστεύω ότι αναλόγως και το κρασί, δεν παίζει να βγεί κάτω από 100 ευρώ το άτομο-χωρίς απαραίτητα να αξίζει τα λεφτά του. Χώρια που δεν κάνουν κρατήσεις για το συγκεκριμένο εστιατόριο από μη ενοίκους του ξενοδοχείου απ' όσο ξέρω...