Thess Kaminada

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΛοιπά
ΔιεύθυνσηΔελφών 70, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6978072684,2314044525
Διαδίκτυο
Ωράριο17:00-01:00
Λέξεις κλειδιά
Thes Kaminada, Θες Καμινάδα, #καμινάδα
Άνοιξε2018
Πρόσθετες πληροφορίες:
Φτιάχνει το παραδοσιακό ουγγρικό γλυκό Kürtőskalács, το όνομα του οποίο σημαίνει καμινάδα λόγω του σχήματός του, εξού και το όνομα του καταστήματος. Το κατάστημα αναφέρεται στο γλυκό και με τα παρακάτω ονόματα: "Γλυκό Φλοιό", "Kürtös Kalács", "Hot Chimney".

Πιθανώς η ίδια ιδιοκτησία να είχε το Mat Γεύση Γνώση.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Δοκίμασα Νοέμβριο 2018. Το μαγαζί πουλάει μόνο ένα πράγμα, το Kurtos Kalacs. Πρόκειται για ένα ουγγρικό γλυκό, δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Η ιδιοκτησία το ανακάλυψε σε ταξίδι της στην Ουγγαρία και αποφάσισε να το φέρει Ελλάδα. Το προσφέρουν σε 2 γεύσεις, αν θυμάμαι καλά κανέλα και σοκολάτα, και μετά προσθέτεις δωρεάν έξτρα toppings. Τιμή 4€. Το κυλινδρικό σχήμα κινεί το ενδιαφέρον, από γεύση δεν υπάρχει κάτι το άγνωστο, είναι ζύμη και ζάχαρη. δεν είναι του γούστου μου, αλλά σε όσους αρέσουν οι γλυκές κρέπες, αξίζει μια δοκιμή.

Εικόνες (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Τα πρόσθετα που μπορείς να βάλεις στις γλυκιές
[εικόνα]
Η καμινάδα ψήνεται σε ειδικές αντιστάσεις
[εικόνα]
Kürtőskalács (Thessaloniki Street Food Festival 2019)
[εικόνα]
Kürtőskalács (λίγα λόγια για την ιστορία)
[εικόνα]
Kürtőskalács (ζάχαρη κανέλα, τομή)
[εικόνα]
Kürtőskalács (ζάχαρη κανέλα, κάτοψη)
[εικόνα]
Kurtos Kalacs
[εικόνα]
Kurtos Kalacs
[εικόνα]
Kurtos Kalacs
[εικόνα]
Τα toppings
[εικόνα]
Χώρος ετοιμασίας

Σxόλια (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Σύμφωνα με το fb τους, έχουν νέο χώρο στο Food Truck Park SKG
dokimastis
Επίσκεψη για καμινάδα βράδυ Παρασκευής. Εντάξει, δεν είναι πολύ του γούστου μου, αλλά είναι τεράστιες και τα παιδιά μου τις καρα-γούσταραν! Επίσης τους βγάζω το καπέλο για το ότι έφεραν το είδος και πιστεύουν σε αυτό. Θα ξαναέπαιρνα κάποια στιγμή για αλλαγή από τα συνηθισμένα.
Seventh
Από καιρό το χα στα υπόψη και έμελλε σήμερα τελευταία μέρα take away να το δοκιμάσω.
Έχω δοκιμάσει σε Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία έτσι περίμενα μια πιο ζαχαρωτη γεύση. Φταίω και γω που πήρα μία από τις γλυκές παραλλαγές αλλά δε το μετάνιωσα. Πολύ νόστιμο και απολαυστικό.
Σταύρος
Το ίδιο γλυκό κυκλοφορεί σε Τσεχία & Σλοβακία ως Trdelník , στην Αυστρία ως Prügelkrapfen, και σε διάφορες άλλες χώρες με άλλα ονόματα και παραλλαγές.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Σταύρος
Το πεθύμησα και ξαναπέρασα. Την καμινάδα μου την προτιμάω εξόχως παραδοσιακή ΜΟΝΟ με ζάχαρη & κανέλα.
Το μαγαζί πρόσθεσε στον κατάλογο χοτ-ντογκ, κρέπες γλυκές και αλμυρές, και καφέδες.
Σταύρος
Πέρασα Κυριακή απόγευμα, και ώ, ναι, ήταν ανοιχτό!
Σπεύσατε!
petros
Νεα επισκεψη σημερα,πριν μιση ωρα,κλειστα.Μαλλον δεν ειναι η τυχη μου να το δοκιμασω.Τουλαχιστον ας αλλαξουν τις ωρες λειτουργιας να ξερουμε.Ισως βγαζουν τοσα πολλα απο τα πανηγυρια που δεν χρειαζεται να το ανοιγουν καθημερινες.
petros
Γραφει για 20,21,22 Σεπτεμβριου στη Ξανθη.Απο τις 17 πηγανε?
ταβερνοαλάνι
@petros αν δεις τη σημερινή ανάρτηση στο facebook τους, είναι σήμερα κλειστά γιατί πήγαν στο Xanthi Street Food Festival 2019
petros
Σημερα ξαναπηγα και ηταν κλειστο,δευτερη φορα που το παθαινω.Μαλλον μονο στα πανηγυρια πηγαινουν...Το ωραριο ισχυει?
βιβλιοφάγος
Το είδα όταν πρωτοάνοιξε, που έτυχε να περνάω από εκεί και έδιναν να δοκιμάσεις. Περάσαμε ένα βράδυ και πήραμε πακέτο δύο σε διαφορετικούς συνδυασμούς και τολμώ να πώ οτι μου άρεσε πολύ, ειδικά το κλασσικό (κανέλα-ζάχαρη). Θα ξανάπαιρνα για το διαφορετικό αλλά και για τη νοστιμιά του.. Κάποιους ίσως τους λιγώσει, ειδικά αν βάλουν και σοκολάτα μέσα, γιατί η ζύμη είναι ήδη από μόνη της γλυκιά.
Lycium
Νόστιμο γλύκισμα ζύμης, πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα, αντίστοιχη κατηγορία με το γνωστό μας λουκουμά με ζάχαρη. Θέλω να το δοκιμάσω και με άλλους συνδυασμούς, γιατί όχι και σε αλμυρό…