Επίσκεψη Ιανουάριος 2023, έπειτα από σύσταση στο νήμα των "προτάσεων ανά περιοχή".
Ημέρα Κυριακή (ανοικτό έως τις 18:00) έπειτα από κράτηση. Το μαγαζί γεμάτο μέσα/έξω.
Όπως γράφει και ο/η AG, η ατμόσφαιρα βγαλμένη από το κουτούκι που άραζε ο Λουκάς και ο Αντώνης από το Dolce Vita όταν είχαν ερωτικά σεκλέτια. Η ατμόσφαιρα οικεία και όμορφη, χωρίς επιτίδευση.
Στα του φαγητού:
Ο κατάλογος ήταν περιορισμένος λόγω εξάντλησης των περισσοτέρων (λόγω ημέρας και ώρας --15:00-- φαντάζομαι), οπότε παραγγείλαμε ό,τι είχε. Δοκιμάστηκαν:
- Σαλάτες: Λάχανο/καρότο, χωριάτικη, ντάκος. Όλα πάρα πολύ καλά και πλούσια σε γεύση.
- Ορεκτικά: Φέτα ψητή (πολύ καλή) και φασόλια σε πήλινο, κόκκινα με την ντοματούλα και τα μυρωδικά τους, εξαιρετικά.
- Πατάτες τηγανιτές με σάλτσα (κόκκινη, ελαφριά ντομάτας): Φρέσκες, τραγανές, άψογες.
- Κεφτεδάκια, συνοδεία πατατών: Ελαφριά και μυρωδάτα από τον δυόσμο (χωρίς να καλύπτει τον ζουμερό κιμά).
- Τας-κεμπάπ: Η σάλτσα απαράμιλλη. Πολύ καλό.
- Λουκάνικο: Μικρά λουκανικάκια, θύμιζαν πολύ τα τζουμαγιάς στην όψη (αλλά κοντά), μα στην γεύση ήταν πιο κοντά στα χωριάτικα. Μπουκίτσες χαράς.
Ήπιαμε μπύρα και κρασί ροζέ (όχι ιδιαίτερα καλό). Στο τέλος ήρθε και σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλυκό του κουταλιού βύσσινο (καλό).
Συνολικά το γεύμα (7 άτομα) στα 80€. Τιμές ξεχασμένες σε άλλες εποχές. Και εμείς να αναπολούμε γαστρο-οικο-νομικά.
Οι άνθρωποι της ταβέρνας ευγενέστατοι και συμπαθέστατοι. Πολλά μπράβο που διατηρούν τέτοια ποιότητα και χαρακτήρα στο μαγαζί. Παρά τον κόσμο, με το χαμόγελο και την προθυμία, συνθήκη που σε έβγαζε από τη στενή λογική του μαγαζιού/ταβέρνας.
Επόμενη φορά θα επιχειρηθεί επίσκεψη εκτός ΣΚ, διήμερο που λογικά αυξάνει ο φόρτος εργασίας, ώστε να δοκιμαστούν και άλλα πράγματα (τολμώ να φανταστώ πως θα είναι εξαιρετικά όλα τους). Αν βρεθείτε στην Αθήνα και όλα τα παραπάνω σας φέρνουν όμορφες σκέψεις στο μυαλό, τότε αξίζει να το επισκεφτείτε.
Οινομαγειρίο που κάνει το Δίπορτο να φαίνεται τουριστάδικο μπροστά του.
Είναι σε περιοχή ραντομ, πρόσβαση μόνο με αυτοκίνητο. Το Σ/Κ κλειστά. Υπελαική ατμόσφαιρα με ντόπιους θαμώνες τους εργάτες της γύρω περιοχης.
Στο φαγητό τώρα, σε γενικές γραμμές όλα ανάλατα που μας ξενέρωσε. Αν παραλείψεις αυτό, μερικα πιάτα ήταν οκ ( φάβα, μάγουλα μοσχαρίσια ) και μερικά πολύ καλά ( πατάτες, κεφτέδες , γίγαντες). Τιμές πολύ καλές, παίρνουν κάρτα και αποδείξεις κανονικά.
Το προτείνω φουλ για την εμπειρία.
Ημέρα Κυριακή (ανοικτό έως τις 18:
Όπως γράφει και ο/η AG, η ατμόσφαιρα βγαλμένη από το κουτούκι που άραζε ο Λουκάς και ο Αντώνης από το Dolce Vita όταν είχαν ερωτικά σεκλέτια. Η ατμόσφαιρα οικεία και όμορφη, χωρίς επιτίδευση.
Στα του φαγητού:
Ο κατάλογος ήταν περιορισμένος λόγω εξάντλησης των περισσοτέρων (λόγω ημέρας και ώρας --15:
- Σαλάτες: Λάχανο/καρότο, χωριάτικη, ντάκος. Όλα πάρα πολύ καλά και πλούσια σε γεύση.
- Ορεκτικά: Φέτα ψητή (πολύ καλή) και φασόλια σε πήλινο, κόκκινα με την ντοματούλα και τα μυρωδικά τους, εξαιρετικά.
- Πατάτες τηγανιτές με σάλτσα (κόκκινη, ελαφριά ντομάτας): Φρέσκες, τραγανές, άψογες.
- Κεφτεδάκια, συνοδεία πατατών: Ελαφριά και μυρωδάτα από τον δυόσμο (χωρίς να καλύπτει τον ζουμερό κιμά).
- Τας-κεμπάπ: Η σάλτσα απαράμιλλη. Πολύ καλό.
- Λουκάνικο: Μικρά λουκανικάκια, θύμιζαν πολύ τα τζουμαγιάς στην όψη (αλλά κοντά), μα στην γεύση ήταν πιο κοντά στα χωριάτικα. Μπουκίτσες χαράς.
Ήπιαμε μπύρα και κρασί ροζέ (όχι ιδιαίτερα καλό). Στο τέλος ήρθε και σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλυκό του κουταλιού βύσσινο (καλό).
Συνολικά το γεύμα (7 άτομα) στα 80€. Τιμές ξεχασμένες σε άλλες εποχές. Και εμείς να αναπολούμε γαστρο-οικο-νομικά.
Οι άνθρωποι της ταβέρνας ευγενέστατοι και συμπαθέστατοι. Πολλά μπράβο που διατηρούν τέτοια ποιότητα και χαρακτήρα στο μαγαζί. Παρά τον κόσμο, με το χαμόγελο και την προθυμία, συνθήκη που σε έβγαζε από τη στενή λογική του μαγαζιού/ταβέρνας.
Επόμενη φορά θα επιχειρηθεί επίσκεψη εκτός ΣΚ, διήμερο που λογικά αυξάνει ο φόρτος εργασίας, ώστε να δοκιμαστούν και άλλα πράγματα (τολμώ να φανταστώ πως θα είναι εξαιρετικά όλα τους). Αν βρεθείτε στην Αθήνα και όλα τα παραπάνω σας φέρνουν όμορφες σκέψεις στο μυαλό, τότε αξίζει να το επισκεφτείτε.
Είναι σε περιοχή ραντομ, πρόσβαση μόνο με αυτοκίνητο. Το Σ/Κ κλειστά. Υπελαική ατμόσφαιρα με ντόπιους θαμώνες τους εργάτες της γύρω περιοχης.
Στο φαγητό τώρα, σε γενικές γραμμές όλα ανάλατα που μας ξενέρωσε. Αν παραλείψεις αυτό, μερικα πιάτα ήταν οκ ( φάβα, μάγουλα μοσχαρίσια ) και μερικά πολύ καλά ( πατάτες, κεφτέδες , γίγαντες). Τιμές πολύ καλές, παίρνουν κάρτα και αποδείξεις κανονικά.
Το προτείνω φουλ για την εμπειρία.