Code Vinum [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΣτρατηγού Καλλάρη 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεαρχές 2009
Έκλεισεπερίπου Απρίλιο 2011
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Trattoria Anatel, το Luigi και το Corfu. Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Μελίγευστον, το Αλάτι & Πιπέρι, το Saloon Crazy Horse, το Elia Cuisine, το ελιά στη σχάρα και το OYIROS.

Σxόλια (18)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Πληροφοριοδότης
Το συγκεκριμένο κατάστημα έκλεισε λόγω ακριβού ενοικίου.
faganoula
Ενα απο τα μαγαζια που μ'αρεσουν πολυ...Ο χωρος απλος, χαλαρος και καλαισθητος(χωρις δηθεν και υπερβολικες πολυτελειες). Απο τα λιγα μαγαζια που μπαινω και καθομαι οπου μ'αρεσει!(χωρις περιεργους τυπους να μου λενε "εδω!..οχι εκει!!").Το φαγητο υπεροχο...γευστικοι συδιασμοι ξεχωριστοι και συναρπαστικοι!!!οτι εχω φαει μου μενει αξεχαστο!! μου αρεσει που το μενου εχει συγκεκριμενα πραγματα και δεν ειναι αχταρμας (να βαλουμε απ'ολα και οτι πιασουμε!)Οτι περιμενω απο ενα μαγαζι με ταυτοτητα! το σερβις πολυ καλο! οι τιμες του ισως ειναι λιγο τσιμπημενες αλλα νομιζω οτι τα αξιζει!
tip: εχει πολυ καλα coctail(πολλες φορες παω μονο για ενα χαλαρο ποτο)αν δεν τα δειτε στον καταλογο ρωτηστε!
skondrag
Υπέροχη θέα, ο θερμαικός στα πόδια σου,διακόσμιση μετρημένη χωρίς να σε ζαλίζει,καλό φαγητό,με έμφαση στην ταλιάτα και στο λαυράκι με το μαύρο ρύζι,οι τιμές αντιστοιχούν στην ποσότητα του φαγητού,δηλαδή καλές,σέρβις που αγγίζει την τελειότητα,επιτέλους ένα εστιατόριο στη θεσσαλονίκη με σερβιτόρους που ξέρουν την δουλειά τους,είναι ευγενικοί,χαμογελαστοί και σπουδαγμένοι πάνω στο αντικείμενο τους!(όπως μάθαμε στην πορεία).Τέλος η λίστα των κρασιών αποτελείται από τον σωστό αριθμό κρασιών που ούτε σε μπερδεύει ούτε σε πανικοβάλει λόγω τιμών.Οι πιο προσιτές τιμές στα κρασιά που πωλούνται στην θεσσαλονίκη.Εκεί που όλοι τα βαράνε στο κεφάλι το code επιμένει στις φυσιολογικές τιμές στην κάρτα των κρασιών του.Με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα αντίστοιχα μαγαζιά της πόλης.
Βασια
Παρόλο που δεν είχαμε ακούσει τα καλύτερα....είπαμε να δοκιμάσουμε μόνοι μας....Τι το θέλαμε!!!
Το σέρβις έδειξε το πρόσωπο του από τα πρώτα κιόλας λεπτά που κάνεις δε μας υποδεχτηκε-τοποθετησε σε τραπέζι οσο και αν περιμέναμε για κανα 10'.
Αφού καθίσαμε κ μετά από ένα 15' αφού κάναμε κ τσιγάρο που λένε...μας ζήτησαν να αλλάξουμε θέση γιατί ήταν ρεζερβέ, κάτι που δε συνέβαινε φυσικά!
Απλά είχε αδειάσει ένα άλλο τραπέζι κ έπρεπε να περιμένουμε να καθαριστεί για να μετακομίσουμε.
Σημειώστε παρακαλώ την καθυστέρηση έχουμε ήδη φτάσει στο 25λεπτό
Ο κατάλογος φτωχός....κ μισό διαλυμένος, ο κατάλογος κρασιών σε καλύτερη μοίρα. Επιλεξαμε Μανουσακη λευκο
Μετα από ένα 45' κ αφού ζητήσαμε το απλό ...ένα ποτήρι νερό..μας πήραν παραγγελία!!!
Ο μόνος λόγος που δε φύγαμε..ήταν γιατί μας σύστησε γνωστος-φιλου που δούλευε εκει κτλτκτλ....
Τελοσπαντων να μη τα πολυλογώ κ σας κουράζω.
Μετα από 1.20' ήρθε μια σαλάτα κ το κρασί κ μετα από 2ωρες και 10λεπτά τα κυρίως!!!!!
Ήταν πολύ μικρές οι ποσότητες ειδικά οι σαλάτες (πρασινη με πιπεριες), παραγγείλαμε μύδια αχνιστά (νόστιμα ομολογουμένως), φιλετο τσιπουρα με πατάτα+μελιτζάνα, φιλετο λαβράκι με γαριδες και μακαρονάδα θαλασσινών.
Όλα ήταν νόστιμα..αλλα μετα από 2.30 περιμένοντας να φας...δε ξέρω αν η εκτίμηση μου είναι κ πολύ αντικειμενική για τη νοστιμιά τους.
Οσο για το σέρβις....7 φορές μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα επεσαν-εσπασαν-πραματα.
Η συγγνώμη του υπευθύνου για την τρελή καθυστέρηση δεκτή...αλλα ΠΟΤΕ ξανά ευκαιρία!!!
Όταν θέλεις να έχεις επίπεδο κ όχι να κάνεις αρπαχτή με δήθεν στυλ ιταλικού ρεστοράν...να μπορείς να το υποστηρίξεις με το Σεφ+το Σέρβις
Κ όταν δ είσαι συνεπής να μη περιμένεις η συγγνώμη να φέρει κόσμο πίσω!!!!
2 άτομα κάναμε λογαριασμό 250 ευρώ..δ είναι κ λίγα για να τα χαρίσω..τη στιγμή που έχασα 2.30 ώρες από τη ζωή μου!!!!
Αν εχετε υπομονη κ λεφτα χαλαλι....σας το συστηνω!!!!
Veroniki
Χώρος: Ο εσωτερικός χώρος δεν μου αρέσει καθόλου. Μια δήθεν πολύτέλεια χωρίς αισθητική.
Ο χώρος έξω αποδεκτός.
Σέρβις: Είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε γάμο. Ωστόσο, από τη στιγμή που επιλέγεις να ανοίξεις το μαγαζί σου και σε άλλους (πέρα από τον γάμο), πρέπει να είσαι έτοιμος να τους εξυπηρετήσεις. Ο σερβιτόρος μας άφησε στην μοίρα μας, ακόμα κι αν δεν έτρεχε.
Φαγητό: Ναι, το φαγητό ήταν καλό. Εξάλλου η τιμή του το υποχρέωνε να είναι καλό. Ναι, νομίζω ότι ξεπέρασε κατά πολύ την τελευταία μου εμπειρία σε ένα άλλο εστιατόριο ίδιας κατηγορίας (Το γράδα). Ωστόσο, δεν ξέρω αν αξίζει να ταράξω και πάλι τον προυπολογισμό μου για την εμπειρία αυτή. (40 ευρώ το άτομο δεν είναι και λίγα λεφτά)
Αυτό που αξίζει να αναφέρω για το φαγητό ήταν το επιδόρπιο. Σεμιφρέντο. Αυτό άξιζε!! Σούπερ.

Συμπέρασμα: Αξίζει να το δοκιμάσετε. Προσωπικά αν η αισθητική ήταν καλύτερη ίσως και να ξαναπήγαινα...
Επίσκεψη τρίτη και φαρμακερή!Πρώτη φορά όμως που ήταν Σάββατο βράδυ και καθώς το μαγαζί ήταν γεμάτο, οι (ευγενέστατοι) σερβιτόροι τρέχαν και δεν φτάναν με αποτέλεσμα να τους πέφτουν συνέχεια πράγματα (πιρούνια,ποτήρια, πιάτα) δημιουργώντας μια μάλλον τραγελαφική κατάσταση καθώς δεν νομίζω ότι κάνανε σκέτς από βουβές κωμωδίες του Σαρλό.(Κρίμα για τα παιδιά).Το άγχος όμως είχε επεκταθεί και στην κουζίνα με αποτέλεσμα ότι πήραμε (4 άτομα)να είναι κάτω των προσδοκιών μας.Με τρόμο δε διαπίστωσα, ότι κάποιες απο τις γαρνιτούρες είχαν την υφή και τη γεύση ξαναζεσταμένου μπαγιάτικου φαγητού στα μικροκύματα!(Ντροπή).Κερασάκι στην τούρτα της απογοήτευσης το ότι το κόκκινο κρασί που παραγγείλαμε έφτασε σε θερμοκρασία δωματίου...ξενοδοχείου με κλειστά παράθυρα και χωρίς κλιματισμό τον Αύγουστο.Στους 16-18 βαθμούς παιδιά όχι στους 30.Και καθώς οι τιμές έχουν μείνει κολλημένες στο ασανσέρ μεταξύ ρετιρέ και δώματος,δώσαμε 38 ευρώ το άτομο.Εάν δεν μου πεί άτομο που εμπιστεύομαι ότι η ποιότητα ή οι τιμές άλλαξαν δεν περνάω ούτε απο έξω...
VASTAX
πηγα αρχες απριλιου.πολυ καλο σερβις,ναι.ωραιο περιβαλλον,ναι.ωραια θεα ναι,για τα 3 μπροστινα τραπεζια,αλλα ως εδω.ιδιάιτερα φτωχη καρτα, ειδικα οταν με το που καθομαστε μας ενημερωνει ο (ευγενεστατος) σερβιτορος οτι απο το ηδη ελλιπες μενου δεν υπαρχουν διαθεσιμα 2 ορεκτικα,3 κυριως και μια σαλατα.τα οποια μαλιστα,ηταν τα πλεον αξιολογα και αρα αυτα που θα παραγγελναμε.οσο για τις τιμες,μαλλον αναμενομενες.1 σαλατα,1 ορεκτικο,2 κυριως και ενα κρασι των 21 ευρω,συνολο 80 ευρω.δηλαδη normal,συμφωνα με τα οσα εχουμε συνηθισει να πληρωνουμε στη θεσσαλονικη.συμπερασμα:δεν θα ξαναπαω,δεν αθα το προτεινω.
Επίσκεψη στο code vinum για δεύτερη φορά.Την πρώτη είχα παραενθουσιαστεί και δεν έγραψα τίποτα για να μην είμαι υποκειμενικός.Έχουμε και λέμε.Μεγάλη τζαμαρία με θέα τη θάλασσα και τον καταπατημένο ποδηλατόδρομο.Μοντέρνα καλαίσθητη ατμόσφαιρα με ωραία μουσική επίσης.Το σέρβις τη πρώτη φορά το βρήκα ποιο πρόσχαρο απο την δεύτερη, αλλά χωρίς άλλο ψεγάδι.Καλή λίστα κρασιών με επιλογές όλων των τιμών.Κάρτα πιάτων μικρή (++) που απο τον Δεκέμβριο (πρώτη επίσκεψη) είχε αρκετές αλλαγές(++).Οι μερίδες είναι μεγάλες(+++)!Αυτό είναι που για μένα ισοφαρίζει τις ακριβές τιμές.Δυο άτομα πήραμε δυο κυρίως, μια σαλάτα, ένα ορεκτικό,ένα γλυκό και ένα μπουκάλι κρασί,(κερνάνε καφέ ή χωνευτικά αλκοολούχα).Σύνολο 72,50.Η ποιότητα της κουζίνας υψηλή.Βέβαια στην πρώτη μου επίσκεψη είχα δοκιμάσει παπαρδέλες ραγού που ήταν αμβροσία σκέτη.Είχα βυθιστεί στη τεράστια μερίδα μου και δεν την άφηνα ούτε κι αν έβλεπα το τεράστιο κεφάλι του Γκοτζίλα να ξεπροβάλει απο το Θερμαϊκό!Η τωρινή μου επιλογή παπαρδέλες με κουνέλι και μανιτάρια δεν με αποσβόλωσε τόσο.Το κουνέλι(δύσκολο κρέας στο μαγείρεμα βέβαια) ήταν αρκετά στεγνό και τα μανιτάρια χωρίς καμία συνεισφορά στο πιάτο.Αντίθετα το ριζότο με μανιτάρια ήταν χυλωμένο και νόστιμο. (Πως γίνετε πάντα, οι γυναίκες να διαλέγουν καλύτερα)? Έν τέλει το μαγαζί αξίζει και θα το ξανατιμήσω σίγουρα.(Όχι τόσο συχνά όσο θα ήθελα λόγο τιμών).
VICKOS
Πολύ ωραίο περιβάλλον (αν και λίγο στριμωγμένα τα τραπέζια), ενώ η κουζίνα του είναι πάρα πολύ καλή. Σε ότι αφορά τι λίστα κρασιών και το σέρβις, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι τιμές του δεν είναι υψηλές για ένα μαγαζί του είδους του.
Δοκιμάστε το!!!
Ελένη
Ήταν ραντεβού στα τυφλά και πέτυχε, σε όλα τα επίπεδα! Κράτηση τίμια αν κι έγινε Σάββατο πρωί. Κόσμος που τυχαία βρήκαμε εκεί γνωστός κι αγαπημένος κι οποίος μας μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την ποιότητα που θα δοκομάζαμε στη συνέχεια. Φαγητό που θύμισε Μανδραγόρα στα καλύτερά του. Σέρβις ευγενικό και με χιούμορ. Περιβάλλον λιτό ώστε αν είσαι 30άρης ή και μικρότερος να πας χωρίς να αισθάνεσαι ότι δίνεις εξετάσεις. Τέλος, στις τιμές δεν σε σκίζουν! Έκανα add...
Nikolas
Φιλε Δημητρη,για μενα το ερωτημα ειναι αυτο:εν μεσω αυτης της φοβερης κρισης,των αμοιβων που εμειναν και θα μεινουν καθηλωμενες για τους περισσοτερους απο μας και της παραλογης ακριβειας στην αγορα που θα συνεχισει ακομα χειροτερη για τη χρονια που τρεχει,μπορει να σταθει και να ζησει ενα μαγαζι που θελει κατα μεσο ορο 40 eur / ατομο για κατι που -καλως η κακως - δεν αποτελει καθημερινη αναγκη αλλα ας πουμε ετσι¨"πολυτελη διασκεδαση"?Λαβε υπ'οψιν οτι ποτε δεν ηταν στην κουλτουρα του Ελληνα να στερειται για ενα χρονο προκειμενου να απολαυσει ενα δειπνο σε καποιον παγκοσμιας εμβελειας σεφ(που εδω δεν εχουμε καν τετοια περιπτωση-απλως μια καλοστεκουμενη καρτα,με καποιες πολυ καλες εκτελεσεις σε σημεια ).Βγαινει το μαγαζι ως εχει σημερα ,αν οι περισσοτεροι απο τους πελατες του θα το επισκεπτονται μια ,αντε δυο φορες το χρονο (σκεψου οτι ακομα εμεις δεν ειδαμε παρα τα νυχια απο το θηριο..η ανεχεια θα αρχισει να εμφανιζεται μεσα στο χρονο για τα καλα..)?Νομιζω οτι η λυση ενος full μενου (ορεκτικο-κυριως-γλυκο,σαλατα ανα δυο - κρασι )που θα ειναι καλομαγειρεμενο,με υλικα οχι πολυτελη αλλα παμφρεσκα,θα αλλαζει σε ας πουμε εβδομαδιαια βαση και θα βγαινει σε κατι σαν 18-20 eur/ατομο , ειναι μονοδρομος αν θελουν να επιβιωσουν(το καταλαβε και το εστησε εγκαιρα π.χ. ο πρωτοπορος Σπηλιαδης στο Milos στο Hilton , o Λαζαρου με το αστερι του και με πολυ δυσκολοτερες συνθηκες:ψαρια ,θα το καταλαβουν κι αλλοι πολυ συντομα πιστευω).
Δημήτρης
Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι φτηνά, αλλά σίγουρα δεν είναι ακριβά, τουλάχιστον αν το συγκρίνω με το la place που θεωρώ ότι είναι το πιο συγγενικό του μαγαζί. Εμείς, 5 άτομα με φουλ φαγητό και 2 μπουκάλια κρασί πληρώσαμε 200 ευρώ. 5 κύρια (εκ των οποίων τα 2 ριζότο βέβαια), 2-3 ορεκτικά, 2 σαλάτες, 3 γλυκά, καφές. Σίγουρα είναι αρκετά και όχι για κάθε μέρα, όμως έφυγα με το αίσθημα ότι τα λεφτά του τα άξιζε.
Nikolas
Σημερινη επισκεψη:τεσσερα πιατα,μια σαλατα,δυο ορεκτικα,δυο γλυκα και δυο μπουκαλια κρασι=180 euros.Κερασμενοι - και πολυ καλοι - επρεσσο στο τελος.
Δεν ειναι φτηνα και δεν ειναι για καθε μερα.Σε γενικες γραμμες,το φαγητο σε αρκετα υψηλα επιπεδα(παπια πολυ καλη,παπαρδελες με κουνελι λιγο ατονες και κουρασμενες.Σε κανονικες συνθηκες το πιατο αυτο θελει μια πολυ πιο μεστη,γηινη και στιβαρη σαλτσα με μυρωδικα για να φυσαει..(απο μονο του ετσι κι αλλιως ειναι που ειναι χαμηλων τονων ο συνδιασμος..αμα δεν το πουσαρει και ο chef με τη σαλτσα του,φευ!...).Λαβρακι δεν δοκιμασα αλλα ο συνδαιτημων μας διαβεβαιωνε οτι ειναι πολυ καλο και με βαση το γενικο επιπεδο της κουζινας ,δεν ειχα λογο να μην τον πιστεψω.Η πρασινη σαλατα,εστω με προσθηκη συκου,εστω και με δυο σταξιες πορτο,πολυ ψηλα κοστολογημενη(14 eur!)αν και αρτια στην εκτελεση και στα υλικα(συνεχιζει να ειναι κατα βασιν μια καλης ποιοτητας πρασιναδα ρε παιδια,ήμαρτον!).Σερβις φιλικο ,χαμογελαστο,με φυσικη ευγενεια που πολλες φορες καλυπτει τα όποια κενα στην τεχνικη.Μειναμε στο χαμογελο,την ευγενεια και την καλη διαθεση που ως συνηθως ειναι αρκετα για να περασει κανεις καλα σε ρεστο τετοιου υφους-και που ως συνηθως ελλειπουν απο το γενικως ανεκπαιδευτο προσωπικο των μαγαζιων αυτων.Στο code τα βρηκαμε στο προσωπο της χαμογελαστης νεαρης που μας σερβιρε-και τα απολαυσαμε.Την ιδια κοπελα την τσεκαρα επισης,αφηνοντας την να διαλεξει για μας το δευτερο μπουκαλι κρασι.Ασχετα με την επιλογη της (που αποδειχθηκε πολυ καλη αλλα θα μπορουσε και να μην-χωρις δικαιωμα παραπονου ,αφου εμεις το αφησαμε πανω της),το σημαντικο για μενα:τηρησε -ορθοτατα-τον επαγγελματικο κανονα ,φερνοντας μας ενα κρασι τουλαχιστον αντιστοιχης τιμης με αυτο που εμεις ειχαμε επιλεξει για πρωτο.Θα μπορουσε βεβαια και να μη μας βγει,αφου δεν της βαλαμε οριο τιμης για την επιλογη της,ωστοσο αντεδρασε αψογα.
Τελικο συμπερασμα:οι τιμες εχουν μαλλον ανεβει αρκετα απο τοτε που οι προηγουμενοι σχολιαστες τις βρηκαν "φθηνες".Οι επισκεψεις αναγκαστικα ,βασει αυτων των τιμων καθιστανται πλεον "επετειακες" για τους περισσοτερους απο τους πιθανους πελατες του μαγαζιου.Ομως,η καθε φορα θα αξιζει τα λεφτα της!Το μαγαζι,δε σε ριχνει.8,5 /10 και θα τα ξαναπουμε με το code!
Δημήτρης
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν το Code Vinum. Φαγητό αξιοπρεπέστατο, κρασί, καλή παρέα, όμορφο περιβάλλον, τιμές που δεν σοκάρουν. Τι άλλο θέλεις για μία όμορφη βραδινή έξοδο;

Οι παπαρδέλες με το κουνέλι, τοπ πιάτο, αλλά γενικώς όλα τα πιάτα ήταν πολύ ωραία.
varethika ton prologo
παρα πολυ καλη επιλογη
ομορφο περιβαλλον
πολυ καλο φαγητο ωραιες τιμες
και επιτελους μπουκαλι κρασι απο 17 ευρω
3 πιατα και ενα μπουκαλι κρασι 47 ευρω
μακαρι να μεινει ετσι
takis
άψογο απτό gourmet φαγητό μέχρι την μουσική. χαμηλές τιμές επίσης..και τέλεια κρασιά..bravo στο code vinum..
Μανωλης
Θα τολμησω να πω οτι ισως ειναι η καλυτερη κουζινα που εχω δοκιμασει στην Θεσσ/νικη..Με μενου ελληνικης αλλα και παγκοσμιας κουζινας σου δινει πολλες επιλογες για να διαλεξεις..Βρηκα τελειο το αυθεντικο γερμανικο σνιτσελ το οποιο στην τιμη συμπεριλαμβανεται και ξεχωριστη σαλατα που συνοδευει το πιατο καθως και το ριζοτο μαγειριτσας με κοτσι..Οι τιμες νορμαλ για την ποιοτητα των φαγητων και πολυ φθηνες οσον αφορα τα κρασια καθως το μαγαζι ειναι wine bar..Πολλες και αξιολογες ετικετες.Παντως αυτο που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι το πολυ ομορφο στυλ και η ποικιλια της μουσικης..Απο Nu jazz,tango,ethnic,Republic hits..ακουσα τα παντα..Στα συν βαζω και την θεα στην Θαλασσα..
Φοβερο μαγαζι...το συστηνω ανεπφυλακτα
Franchise Me
η κριτική μου είναι εδώ http://koparanis.blogspot.com/2009/03/code-vinum-1.html
και εδώ http://koparanis.blogspot.com/2009/03/code-vinum.html