Πήρα Αύγουστο 2023. Μοναδικό μαγαζί, από αυτά που σπανίζουν!
Δουλεύει μόνο όταν το χωριό ζωντανεύει από τους προσκυνητές της Παναγίας Σουμελά. Δηλαδή κατά κύριο λόγο καλοκαιρινές Κυριακές. Ποντιακή παράδοση το κυριακάτικο πεϊνιρλί.
Έχει μόνο πεϊνιρλί, σε 3 επιλογές: σκέτο, με σουτζούκι, με παστουρμά. Για μένα αυτό που αξίζει είναι με το παστουρμά.
Θέλει βύσμα για να φας, μιλάμε για λαϊκό προσκύνημα! Αναμονή 2.5 ώρες στην περίπτωσή μου, ίσως έπαιξε ρόλο ότι έπεσα σε δεκαπενταύγουστο ποντίων παλαιοημερολογιτών. Παραγγέλνεις, φεύγεις βόλτα και περιμένεις να σου τηλεφωνήσουν για να έρθεις να τα παραλάβεις. Αν είσαι τυχερός και βρεις άδειο τραπέζι μπορείς να τα φας επιτόπου στην άνετη αυλή τους.
Δεν έχουν τίποτα έτοιμο, τα φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή στο ξυλόφουρνο, εξού η τόσο μεγάλη αναμονή. Στα θετικά ότι θα φας ζεστό πεϊνιρλί με το βούτυρο να λιμνάζει όπως πρέπει.
Το ίδιο το πεϊνιρλί είναι απλό και καλό, ωραίο ζυμάρι, σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχω φάει, αλλά δεν έχω φάει και πολλά γιατί δεν είμαι φαν γενικά των ξεραμένων άνοστων πεϊνιρλί που συναντώ στη Θεσσαλονίκη. Θα προτιμούσα ένα πιο έντονο βούτυρο και ιδανικά ένα αυγό από πάνω για να αγγίξει την τελειότητα :)
Αξίζει για την συνολική εμπειρία!
Εικόνες (12)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Πεϊνιρλί με παστουρμά (η καλύτερη επιλογή)
Αριάνι (καλό)
Πεϊνιρλί με σουτζούκι (αδύναμο, προτιμήστε τον παστουρμά)
Πεϊνιρλί (τα "απλά", σκέτο τυρί)
Πεϊνιρλί με παστουρμά (πολύ καλά)
Εσωτερικά (Αύγουστος 2023)
Η αυλή του φούρνου όπου μπορείς να απολαύσεις επί τόπου τα πεϊνιρλί
Μου φέρανε ένα πεϊνιρλί το οποίο δοκιμάστηκε 2 μέρες μετά, συντηρημένο στο ψυγείο και ζεσταμένο σε φούρνο. Ακόμα και 2 μέρες μετά ήταν πάρα πολύ ωραίο και μοσχομύριζε. Αρκετά βουτυράτο, αλλά όχι τόσο βαρύ όσο θα περίμενε κανείς. Από τα καλύτερα πεϊνιρλί που έχω φάει. Φαντάζομαι ζεστό και φρέσκο θα φτάνει σε οργασμικά επίπεδα. Ανυπομονώ να με βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Πήγα και εγω με παρέα την περασμένη Κυριακή. Φτάσαμε 11:30. Μας ειπε οτι τα πεινερλι θα κανουν 1 ωρα. Ηδη ειχε απο νωριτερα παραγγελιες απο το χωριο που πανε πρωτα παραγγελνουν και επιστρεφουν μετα απο καμια ωρα για να παραλαβουν. Πολυ κοσμος σε αναμονη διαφορες ηλικιες. Εμεις περιμεναμε- ευτυχως εχει λιγα τραπεζακια στην αυλη οπου μπορεις να φας επιτοπου.
Επιλογες σκετο κασερι στα 3€ και με παστουρμά ή σουτζουκι με 4€. Πολυ ωραια ολα , με μπολικο φρεσκο βουτυρο , σερβιρονται λιτα σε μια λαδοκολλα, χωρις χαρτοπετσετες, χωρις μαχαιρι , τρως με το χερι. Πολυ ωραια εμπειρια , εστω για μια φορα αξιζει και αυτη η αναμονη, δεν ειναι για καθε κυριακη εκτος και εαν μενεις στο χωριο.
Ο φούρνος είναι προπολεμικός. Πεινιρλί βγάζει εδώ και πολλά χρόνια. Έφαγα μια φορά και θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα. Ανοίγει μόνο κυριακές (το πεινιρλί παραδοσιακά μόνο την Κυριακή βγαίνει) και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ είχαμε άκρες όταν είπαμε να μας κρατήσει μας είπε να πάμε να το φάμε εκεί. Περιμέναμε λίγο αλλά άξιζε τον κόπο. Ο φίλος μου πήρε και 3-4 έξτρα και όταν φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη τα έβαλε στην κατάψυξη για τις δύσκολες μέρες.
Επιλογες σκετο κασερι στα 3€ και με παστουρμά ή σουτζουκι με 4€. Πολυ ωραια ολα , με μπολικο φρεσκο βουτυρο , σερβιρονται λιτα σε μια λαδοκολλα, χωρις χαρτοπετσετες, χωρις μαχαιρι , τρως με το χερι. Πολυ ωραια εμπειρια , εστω για μια φορα αξιζει και αυτη η αναμονη, δεν ειναι για καθε κυριακη εκτος και εαν μενεις στο χωριο.
Ισχύει το "