Μου αρέσουν πολύ τα συγκεκριμένα μαγαζιά και στεναχωριέμαι που εδώ και κάμποσο καιρό, αυτό στην Παπάφη είναι κλειστό. Στην Ανατ. Θράκης βέβαια εξακολουθεί να γεμίζει και με το παραπάνω...
Το δεύτερο μαγαζί με την ίδια ονομασία αλλά με μικρές διαφορές.Μεγαλύτερος χώρος , πιο φωτεινός και μοντέρνος σε αισθητική.Ημασταν 3 άτομα και κάναμε μεγάλη παραγγελία:
-λευκή όρνιθα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
-σούβλα χοιρινή στο ρελαντί
-σφακιανή πίτα
-μανιτάρια του παππού
-γεώμηλο αλά κρεμ
-πατάτα κρητική
-μπιφτέκι με portobello το οποίο για μενα ήταν το καλύτερο πιάτο γιατί ηταν πολύ ζουμερο.
Μαζι με 4-5 ρετσινες-σόδες βγήκε περίπου 18€/άτομο.
Το ρελαντί είναι μια από τις καλές επιλογές της συγκεκριμένης περιοχή. Προκειται για κρασαδικο-μεζεδοπωλείο με απλή αλλά ωραία αισθητική και ατμόσφαιρα, καθώς και ωραίες μουσικές επιλογές που κινούνται κυρίως σε έντεχνα πλαίσια. Σ'ο,τι αφορά το φαγητό, θα έλεγα ότι αξίζουν περισσότερο οι μεζέδες σε φάση ορεκτικων, όπως οι πατάτες αλα κρεμ και το μπουγιουρντί. Δυστυχώς, όσες επιλογές κρεατικων έχω κάνει στο συγκεκριμένο μαγαζι, αποδείχτηκαν κάτω του μετρίου. Πολλά κρέατα τους είναι κατεψυγμένα (πράγμα που, τίμια, το γράφουν στον καταλογο), όπως τα χοιρινά σουβλάκια που σχεδόν δεν καταλάβαινες τι έτρωγες. Έχουν βγάλει και μια σειρά κρασιών με την δική τους επωνυμία, απ'την οποία δοκίμασα το κόκκινο ημιγλυκο. Αρκετά έως πολύ καλό. Το προσωπικό πάντα ευγενικό. Γενικά το συστήνω για κρασακι-τσιπουράκι με ορεκτικά μεζεδάκια. Αν θέλει κάποιος να φάει κρέας υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές.
Το δεύτερο μαγαζί είναι πιο άνετο από αυτό της Αν. Θράκης με τα στριμωγμένα τραπεζάκια αλλά πιο κρύο, πιο απρόσωπο, θυμίζει περισσότερο νεανικό καφενείο.
Το σέρβις γρήγορο, παρότι δούλευε μόνο μια κοπέλα μέσα-έξω, βοήθησε ότι δεν είχε αρκετό κόσμο.
Δοκιμάσαμε:
- Σφακιανή πίτα. Μέτρια, πολύ μαλακό το φύλλο και φτωχή η γέμιση, δεν ένιωθες το ανθότυρο που από μόνο του δεν έχει έντονη γεύση.
- Μανιτάρια του αγρού με πιπεριές και τριμμένο κεφαλοτύρι. Καλά
- Μανιτάρια του παππού με μουστάρδα και βούτυρο (είχαμε μανιταροφάγους στην παρέα). Αρκετά καλά, λιγότερο νόστιμο από τα πρώτα.
- Κεμπαπάκια Φλώρινας. Καλά, κάπως ψωμένια αλλά γευστικά παρότι κτψ.
- Σκουμπρί σχάρας. Καλό αλλά μικρή μερίδα.
- Μύδια τηγανητά. Μέτρια, πολύ μικρά και έβγαζαν αρκετή λαδίλα.
Τσίπουρο άνευ ελαφρύ αλλά του έλειπε το άρωμα.
Για τα παραπάνω με μερικές μπύρες, δώσαμε 14€/άτομο.
Στα συν ότι στο τέλος μας κέρασαν μια γύρα μπύρες.
Σε γενικές γραμμές έχω την αίσθηση ότι η κουζίνα υστερεί σε σχέση με το πρώτο μαγαζί, συν ότι ο χώρος δεν είναι τόσο ευχάριστος, δύσκολα θα πήγαινα ξανά.
Η συνέχεια του πρώτου μαγαζιού στην Ανατολικής Θράκης. Ο χώρος πιο μεγάλος, φωτεινός και μοντέρνος. Παραγγείλαμε λευκή όρνιθα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, σούβλα χοιρινή στο ρελαντί, σφακιανή πίτα, μανιτάρια του παππού, γεώμηλο αλά κρεμ, πατάτα κρητική, μπιφτέκι με portobello, ήπιαμε 4-5 ρετσίνες βασιλική με σόδες και πληρώσαμε περίπου 18€ το άτομο. Για 3 άτομα σε μεζεδοπωλείο με μεγάλη παραγγελία θεωρώ πως είναι καλή τιμή και γενικότερα τίμια επιλογή στην περιοχή. Κερασμένο γλυκό και απόδειξη κανονικά.
"
-λευκή όρνιθα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
-σούβλα χοιρινή στο ρελαντί
-σφακιανή πίτα
-μανιτάρια του παππού
-γεώμηλο αλά κρεμ
-πατάτα κρητική
-μπιφτέκι με portobello το οποίο για μενα ήταν το καλύτερο πιάτο γιατί ηταν πολύ ζουμερο.
Μαζι με 4-5 ρετσινες-σόδες βγήκε περίπου 18€/άτομο.
Το δεύτερο μαγαζί είναι πιο άνετο από αυτό της Αν. Θράκης με τα στριμωγμένα τραπεζάκια αλλά πιο κρύο, πιο απρόσωπο, θυμίζει περισσότερο νεανικό καφενείο.
Το σέρβις γρήγορο, παρότι δούλευε μόνο μια κοπέλα μέσα-έξω, βοήθησε ότι δεν είχε αρκετό κόσμο.
Δοκιμάσαμε:
- Σφακιανή πίτα. Μέτρια, πολύ μαλακό το φύλλο και φτωχή η γέμιση, δεν ένιωθες το ανθότυρο που από μόνο του δεν έχει έντονη γεύση.
- Μανιτάρια του αγρού με πιπεριές και τριμμένο κεφαλοτύρι. Καλά
- Μανιτάρια του παππού με μουστάρδα και βούτυρο (είχαμε μανιταροφάγους στην παρέα). Αρκετά καλά, λιγότερο νόστιμο από τα πρώτα.
- Κεμπαπάκια Φλώρινας. Καλά, κάπως ψωμένια αλλά γευστικά παρότι κτψ.
- Σκουμπρί σχάρας. Καλό αλλά μικρή μερίδα.
- Μύδια τηγανητά. Μέτρια, πολύ μικρά και έβγαζαν αρκετή λαδίλα.
Τσίπουρο άνευ ελαφρύ αλλά του έλειπε το άρωμα.
Για τα παραπάνω με μερικές μπύρες, δώσαμε 14€/άτομο.
Στα συν ότι στο τέλος μας κέρασαν μια γύρα μπύρες.
Σε γενικές γραμμές έχω την αίσθηση ότι η κουζίνα υστερεί σε σχέση με το πρώτο μαγαζί, συν ότι ο χώρος δεν είναι τόσο ευχάριστος, δύσκολα θα πήγαινα ξανά.