Μετέχη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο, Ψητοπωλείο
ΔιεύθυνσηΔελφών 140, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310820892
Διαδίκτυο
Ωράριο11:00-24:00, ΠΣΚ 11:00-01:00, Τετάρτη κλειστά.
Ώρες παραγγελίας12:00-24:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2003 ή 2004
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "ταβέρνα".

Ιδιοκτήτρια η Νανούλι Χατσατουριάν (από Τιφλίδα, αλλά αρμένικης καταγωγής).

Μετέχη είναι περιοχή μέσα στην πόλη της Τιφλίδας.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιανουάριο & Απρίλιο 2018. Διάβασα 3 στα 3 θετικά σχόλια και είπα να πάω. Επιβεβαιώνω τα όσα ειπωθήκαν. Πιο αναλυτικά:
  • Ο χώρος κλασική καμενιά με άκυρο φωτισμό. Όπως είπε ο Βίκτωρ θυμίζει οικογενειακή ταβέρνα, στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου, περίπου 70s με 80s :)
  • Το ζευγάρι που δουλεύει το μαγαζί, πρώτη εντύπωση, βαρείς και ασήκωτοι. Η επικοινωνία μπορεί να είναι λίγο περίεργη. Αλλά όταν τους έπιασα τελικά την κουβέντα αποδείχτηκαν ευγενικοί.
  • Καλό γεωργιανό φαγητό. Με διαφορά τα καλύτερά του είναι το σασλίκ, το χινκάλι και η αλοιφή με τις μελιτζάνες και τα καρύδια. Να σημειώσω ότι την πρώτη φορά το σασλίκ ήταν πεντανόστιμο και τρυφερό, τη δεύτερη φορά όμως είχε στεγνώσει και ήταν μέτριο. Το χατζαπούρι δε με τρελαίνει (έτσι και αλλιώς δε με τρελαίνει, αλλά πέρα από αυτό έχω φάει καλύτερα), Λουλά Κεμπάπ συμπαθητικό αλλά υπάρχουν και καλύτερα, η Ολιβιέ συμπαθητική αλλά όχι τρομερή, και η αλοιφή με κοτόπουλο και μανιτάρια καλή. Πατάτες προκάτ άκυρες. Γενικά τα φαγητά ίσως σας πέσουν βαριά, άρα αποφύγετε το πολύ αργά βράδυ. Επίσης τα περισσότερα πιάτα δεν έχουν σκόρδο, επομένως όσοι έχετε παντρευτεί βαμπίρ, δε θα χρειαστεί να κοιμηθείτε στον καναπέ.
  • Τιμές φυσιολογικές.
Το μοναδικό γεωργιανό στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Αξίζει, θα ξαναπάω.

Εικόνες (18)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Satsebeli, η συνοδευτική σως για το σασλίκ (πολύ καλή, έχει λίγο σκόρδο)
[εικόνα]
Σασλίκ (οκ)
[εικόνα]
Μελιτζάνες με καρύδια (καλές, ήθελαν όμως περισσότερο στράγγισμα, γιατί κολυμπούσε στο λάδι)
[εικόνα]
Μανιταροσαλάτα με κοτόπουλο (καλή, αλλά είχε πολλούς χόνδρους από το κοτόπουλο)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (εμπορίου, καλή)
[εικόνα]
Πατάτες (προκάτ, άκυρες)
[εικόνα]
Χατζαπούρι (δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Λουλά κεμπάπ (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Σασλίκ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χινκάλι (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μελιτζάνες με σάλτσα καρυδιού (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Μανιταροσαλάτα με κοτόπουλο (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ολιβιέ (δηλαδή ρώσικη, καλή, αλλά όχι τρομερή, έχω φάει και καλύτερες)
[εικόνα]
Ψωμί (οκ)
[εικόνα]
Κόκκινο κρασί (γλυκόπιοτο σαν χυμός σταφυλιού, μοιάζει σαν να είναι δικό τους, αλλά είδα ότι το βάζανε από ασκό του εμπορίου)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: τμήμα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: τμήμα 1/2

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Είχα πάει δύο φορές πριν καμιά δεκαριά χρόνια και θυμόμουν πως είχα καλές εντυπώσεις, οπότε θεώρησα πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να σύρω το έτερον ήμισυ για μια εκ νέου δοκιμή.

Βράδυ καθημερινής και ήμασταν οι μόνοι δύο άνθρωποι σε αυτή τη χρονομηχανή, εκτός από το γηραιό ζευγάρι που τρέχει το μαγαζί και έβλεπε ρωσικά σίριαλ στο κινητό. Όταν είπαμε "καλησπέρα" ξαφνιάστηκαν.

Το χατσαπούρι για μένα είναι το χαϊλάιτ, χινκάλι πολύ καλά, βαρένικι οκ αλλά έχω φάει και καλύτερα, το κεμπάπ ανάμικτο ωραίο με την ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα που προσφέρεται σε μπολάκι να το ανεβάζει πολύ, πατάτες προκάτ και μανιταροσαλάτα αποδεκτή.

Εννοείται και ένα λίτρο αναψυκτικό αχλάδι.

Στο σύνολο 35 ευρώ με απόδειξη.

Φαγητό και περιβάλλον αυστηρά για μύστες του είδους.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Stephan
Σα χώρος αδιάφορο. Το σασλίκ του καλό αλλά αρκετά λιπαρό, το λούλα κεμπάπ πολύ καλό. Τα χινκάλι όπως πρέπει, χατζαπούρι νόστιμο. Τα υλικά του πολύ καλά, καμία βαρυστομαχιά μετά το γεύμα. Συστήνεται.
Σταύρος
Έχω ξαναπάει μαζί με φιλαράκι, πού 'ναι λαϊκό παιδί και τα εκτιμάει σφόδρα κάτι τέτοια μαγαζιά.
Ήταν καθημερινή βράδυ κι ήμασταν μόνοι μας. Είπαμε του ιδιοκτήτη φέρε κι από κείνο , φέρε κι από τ' άλλο - περίπου τον μισό κατάλογο- και φύγαμε σκασμένοι στο φαΐ , αλλά όχι βαρυστομαχιασμένοι . Ήταν όλα νόστιμα κι αυθεντικά.
Βικτωρ Τ.
Περιβαλλον οικογενειακης ταβερνας των '70s.Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο με μικρη δυσκολια στη γλωσσα.Μουσικη καλη σε ενταση και ρεπερτοριο.Ερχοταν αρκετος κοσμος και επαιρνε φαγητο για το σπιτι,λιγοι μενανε να φανε στο μαγαζι.Σαλατα με κοτοπουλο,μανιταρι καλη,σαλατα μελιτζανα και καρυδι καλη,πιτα με τυρι καλη,15 τμχ χινκαλι καλα,μρδ σουβλακι καλη,μρδ κεμπαμπ καλο+3 μικρες βαρελισιες+1 αναψυκτικο(λιτρο) αχλαδι(με αρωμα τσιχλοφουσκα)=44 ευρω
le koutse
Επισκευτηκα το μαγαζι στις 22/12/2017, για πακετο

ΦΑΓΗΤΟ: καλο
καλα: χινκαλι με κιμα, χατσιαπουρι με διαφορα τυρια

ΤΙΜΕΣ: 15 μεγαλα χινκαλι και μια πιτα χατσιαπουρι αρκετα μεγαλη, 15ε
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ: οχι ιδιαιτερα προθυμη και ορεξατη, για την παραγγελια περιμενα γυρω στο 10λεπτο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΠΟΨΗ: ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ, αν θελει καποιος να δοκιμασει τετοια κουζινα ειναι μονοδρομος, απ οσο ξερω στην περιοχη, περα απ αυτο ειναι και αρκετα νοστιμα..
Σταύρος
Έχει αλλάξει ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια και μαγειρεύει ρωσοποντιακή κουζίνα, νόστιμη μεν, βαριά δε. Μην παραλείψετε να τιμήσετε το χύμα κρασί του, με χρώμα κονιακί(!), γλυκόπιοτο και δυνατό ταυτόχρονα. Θα φύγετε ζαλισμένοι αλλά αξίζει τον κόπο!