Εικόνες (178)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Από αριστερά προς τα δεξιά 10/10, 8/10, 7/10
Iberico Pluma (τύφλα να έχει το ribeye)
Κοπές Japanese Wagyu A5 ωμές. Chuck Eye Roll πάνω. Chuck Flap δεξιά. Λεπτές φέτες στηθοπλευράς τα 3 μακρόστενα κάτω.
Chuck Eye Roll Japanese Wagyu A5 (πάρα πολύ καλό, αλλά έχουμε πετύχει και καλύτερη Ιαπωνική Σπαλομπριζόλα εδώ)
Ψητά κομμάτια στηθοπλευράς από Japanese Wagyu A5 (σαν μπέικον. Σε κάποιου άλλου είδους πιάτο θα ήταν φοβερό, αλλά σκέτα μάλλον μέτρια)
Chuck Flap ή Denver Steak ή καπάκι ελιάς από Japanese Wagyu A5 (εξαιρετικό. Η θωράκιση στο ψήσιμο για σεμινάριο)
Βραστά (πολύ καλά. Τραγανά τόσο όσο)
Torbreck εκ Αυστραλίας (καλό)
Τρύπιο Λιθάρι (30€, κατόπιν προτάσεως, πολύ καλό)
Τιραμισού (πολύ καλό και μάλιστα δεν χρεώθηκε)
Rib eye prime Αμερικής (45€, εκλεκτό!)
Ψητό λαδοτύρι (7€, πολύ καλό όπως και η συνοδευτική μαρμελάδα)
Rib Eye Wagyu Αμερικής. Παλιά photo για το αρχείο. Δεν ξέρω αν το προσφέρουν πλέον (Πολύ καλό. Σαφώς κατώτερο από καλό Wagyu Αυστραλίας και Ιαπωνίας)
Ribeye black Angus prime USA (πολύ καλό)
Σπαλομπριζόλα (πολύ καλή)
Σαλάτα burrata (πολύ καλή)
Γλώσσα μοσχαρίσια (καλή, όχι τοπ)
Ποτήρι Chardonnay από California (καλό, αλλά το γαλλικό μου άρεσε περισσότερο)
Γαλλικό Chardonnay (πάρα πολύ καλό)
Σπαλομπριζόλα Kobe (καταπληκτική)
Μπιφτέκι Kobe (Περίεργο, πολύ γλυκό. Εμένα μου άρεσε αλλά στην παρέα οχι)
Chuck Eye Long Wagyu Ιαπωνίας Α5 (LONG και όχι το πιο γνωστό Roll. Μέτριο και σκληρό, αλλά πολύ οικονομικό)
Σπαλομπριζόλα Kobe (πάνω), Chuck Eye Long Wagyu Ιαπωνίας Α5 (στη μέση δεξιά), Rib eye wagyu Αυστραλίας (αριστερά), striploin Αυστραλίας (κάτω δεξιά)
Χαλβάς (πολύ καλός, όπως πάντα)
Πορτοκαλόπιτα (πολύ μέτρια, όπως πάντα)
Rib eye Αμερικής (πολύ καλό, βγήκε καλύτερο από την μπιστέκα)
Συκώτι με σκέπη (πολύ καλό)
Πικάντικο λουκάνικο Iberico (καλό)
Καρπάτσιο (εξαιρετικό, όπως πάντα)
Gran Passione (πολύ καλό)
Zenato Ripassa (αδιάφορο σε σύγκριση με το Corte Canella Valpolicella)
Corte Canella Valpolicella (καλό)
Amarone Caterina Zardini (πολύ καλό)
Rib eye kobe άψητο (αριστερά), Σπαλομπριζόλα wagyu Ιαπωνίας Α5 (δεξιά)
Τυραμισού λεμόνι (πολύ καλό. Άψογο για μετά τα κρέατα)
Χαλβάς (οκ), σοκολατόπιτα (οκ) και τυραμισού (πολύ καλό)
Kobe Rib eye (what kind of sorcery is this?) και Σπαλομπριζολα wagyu Ιαπωνίας Α5 (φανταστική)
Πατατοσαλάτα (εξαιρετική)
Πιστοποιητικό αυθεντικότητας για το original Japanese Kobe
Pluma Iberico (από τα καλύτερα χοιρινά που μπορείς να βρεις)
Bisteca (t-bone) Αμερικής prime grade (πολύ καλή, ιδιαίτερα στην πλευρά του φιλέτου)
Zenato Ρεζέρβα (απίστευτο αλλά πολύ ακριβό. Conte Canello στα ίδια επίπεδα αλλά φτηνότερο)
Rib Eye Wagyu Αυστραλίας (κορυφή. Όχι τόσο λιπαρό και βουτυρένιο όσο το Ιαπωνίας, αλλά περισσότερο από το Αμερικής)
Κατάλογος (10)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 6/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 5/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 4/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 3/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 2/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 1/6
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 3/3
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 2/3
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 1/3
Πάμε δυνατά άλλη μια χρονιά μέχρι να καλοκαιριάσει.
Όλα τέλεια. Εμβληματικό πιάτο το Iberico Pluma.
Στην Ισπανία δεν έχω φάει τέτοιο χοιρινό.
Μόνη ένσταση ότι ζορίζεσαι να βρεις τραπέζι πλέον.
Κρασιά όπως πάντα super.
Τα παϊδάκια όχι κάτι ιδιαίτερο, το συκώτι out of my league, τα σουτζουκάκια καλά, το κοτόπουλο κοτόπουλο, η σπαλομπριζολα το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Γενικά δε μου άφησε κάτι ξεχωριστό και δεν θα ξαναεπέλεγα κάποιο από αυτά τα πιάτα. Η διακόσμηση αδιάφορη και ο χώρος για πιο χειμωνιάτικες καταστάσεις.
Δοκιμάστηκαν:
- Αρνίσια παιδάκια: Απίστευτα νόστιμα και τρυφερά. Το παραγγείλαμε και δευτερη φορά γιατί μας άρεσε πολύ.
- Σουτζουκάκια πολύ ωραία
- Σπαλομπριζόλα ωραία κομμένη και ψημμένη
- Ribeuy black Angues prime USA (42E η μερίδα) πάρα πολύ νόστιμη και καλά ψημμένη. Ήταν η αποκορύφωση. Επίλεξα να μην βάλουν λάδι τρούφας μετά από σχόλια άλλων ταβερνοχωρίτων.
- Λαδοτύρι, πατάτες, τυροκαφτερή όλα πολύ καλά.
Άνετα ξαναπάμε αρκεί να κάνουμε κράτηση νωρίς
Πέρα από τα κλασικά αγαπημένα, είχε αυτή φορά πικάντικα λουκάνικα Ιβηρικού χοιρινού, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, καθώς και wagyu Ιαπωνίας Α5, επίσης εξαιρετικό με άπειρο ενδομυϊκό λίπος που έδινε μία άκρως βουτυρένα υφή και γεύση.
Απο κρασί μας έχουν μυήσει στα Ιταλικά, και αυτή τη φορα μας προτάθηκε και δοκιμάστηκε το Heletto. Λίγο πιο ελαφρύ από τα Αμαρόνε που πίνουμε συνήθως, με λιγότερο "
Στην Θεσσαλονίκη στην Παλιά Αθήνα έχει καλό κρέας, καλό κρασί …. τα έχουμε πει πολλάκις.
Φωτό συνημμένα.
Πάνω που λέω τα έχω πιει όλα, ειδικά τα Ελληνικά, ο Μανώλης (ιδιοκτήτης) σου βγάζει ένα καινούργιο κρασί που με κάνει να ξεχάσω παλιές αγάπες και να ονειρεύομαι καινούργιες.
Erporao Reserva 2013 εκ Πορτογαλίας, Aragonez, Trincadeira, Syrah, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon και Alicante Bouschet.
Έξι ποικιλίες άψογα συνδυασμένες.
Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν έχει ανθρακούχο Ελληνικό νερό σε μεγάλο μπουκάλι.
Έχει Pelegrino …. που δεν είναι Ξινό νερό.
Δεν θα μιλήσω για το φαγητό πέραν ότι πλέον για τα σουτζουκάκια μαλώνουμε …. βάλε 4 …. πολλά είναι βάζω 2 …. έχει πολύ δουλειά δεν προλαβαίνω…. πάλι νηστικοί θα μείνουμε ….. 4 και δεν ακούω τίποτα…..
Στην Θεσσαλονίκη στην Παλιά Αθήνα έχει καλό κρέας, καλές παρέες και καλό κρασί.
Περί οίνου λοιπόν το ανάγνωσμα,
Ο Εντμόν Αμπού, ένας μάλλον μισέλληνας (υπάρχουν και τέτοιοι) το 1857 έγραψε το «Βασιλέα των ορέων» ή Γαλλιστί το Le Roi de Montagne.
Πηγή wikipedia
Συνοπτικά,
Ο Χατζησταύρος και ο μικρός στρατός που διατηρεί στην Αττική απάγουν πλούσια Αγγλίδα και την κόρη της, καθώς και πτωχό Γερμανό βοτανολόγο για να ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Αυτή είναι η δουλειά τους, και η δουλειά τους πάει καλά. Ο Χατζησταύρος, ο οποίος έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο του «Βασιλιά των ορέων», έχει συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια στην Αγγλία, στον οίκο συγγενούς της κυρίας Σίμσονς την οποία έχει απαγάγει. Πρώτης τάξεως υλικό για κωμωδία παρεξηγήσεων.
Πρώτης τάξεως υλικό για τη σαρκαστική πένα του Εντμόντ Αμπού ο οποίος μέσα από την αφήγηση της αιχμαλωσίας τους και της απελευθέρωσής τους φτιάχνει την προσωπογραφία της Ελλάδας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Είναι μια χώρα η οποία υποτίθεται έχει εξαφανίσει τη ληστεία από την επικράτειά της, όπου όμως η χωροφυλακή συνεργάζεται με τους ληστές οι οποίοι υποτίθεται δεν υπάρχουν. Είναι μια χώρα όπου οι ληστές είναι λαοφιλείς. Είναι μια χώρα όπου ο αρχιληστής όχι μόνον αποδεικνύεται επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά στο τέλος καταφέρνει να γίνει και διεκδικητής της θέσης του υπουργού Δικαιοσύνης.
…. επίκαιρο σε σχέση με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας την τελευταία δεκαετία.
Στα χρόνια μας το κτήμα Παπαργυρίου στο Κιάτο εμφιαλώνει το Le Roi de Montagne Cuvee.
Η οικογένεια Παπαργυρίου, οινοποιοί 2ης πλέον γενιάς με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Αμπέλου Geisenheim της Γερμανίας.
Τους απήγαγε η σύγχρονη Ελλάδα και μας χαρίζουν το Le Roi de Montagne, Cabernet Sauvignon, Touriga National και Μαυροδάφνη.
Το καλύτερο Ελληνικό κρασί που ήπια μέχρι σήμερα.
Μάλιστα αναπάντεχα, και δεν περίμενα να πιώ κρασί τέτοιου επιπέδου στην Ελλάδα.
… και με ιστορία από πίσω του.
Ευχαριστούμε τον Le Roi des Vin στην Παλιά Αθήνα που μας δίνει την ευκαιρία να πίνουμε τέτοια κρασιά.
Παράκληση : Παραγγείλτε και ρετσίνα, κάθε χρόνο τα βαρέλια είναι λιγότερα.
Ωραίο, ζεστό προσεγμένο μαγαζί ως ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι με τη ζέστη δεν ξέρω πόσο ευχάριστο θα ναι, αλλά για χειμώνα είναι ιδανικό.
Εξαιρετικό σέρβις, ευγενικό κ φιλικό. Από φαΐ, τα οικονομικά πιάτα ήταν μια χαρά νόστιμα κ ποιοτικά. Απο κοπες πήραμε το Rib Eye black angus και ηταν κατώτερο των προσδοκιών, κυρίως σε γεύση. Και σε ψήσιμο, τα ακριανα μέρη είχα φτάσει σε medium απο medium rare αλλα αυτο δεν ειναι κάτι φοβερό. Το λάδι τρούφας αδύναμο, προσέθετε λιπαρότητα που οφειλε να έχει το κρέας από μόνο του όταν κάνει 30€.
Στο κομμάτι κρασί όμως εξαιρετικό. Εξυπηρετικοι με γνώση, οινική κουλτούρα και σπάνια καβα και στα ξένα κρασιά.
Σίγουρα θα ξαναπάω.
Δοκιμάστηκαν:
- Χόρτα εποχής (αντίδια): Σωστά βρασμένα που κρατούσαν στο στόμα. Γευστικότατα.
- Βραστά λαχανικά (επιλέξαμε την μικρή ποικιλία, που δεν περιείχε το σύνολο αυτών που είναι μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι, λαχανίδα, χόρτα --δεν μας αποσαφηνίστηκε ποια θα έρθουν): Ήρθαν τελικά χόρτα (θα μπορούσε να είχε μπει κάτι άλλο, καθώς χόρτα είχαμε πάρει ξεχωριστά), μπρόκολο και λαχανίδα. Όλα τα λεφτά η λαχανίδα, εξαιρετική.
- Μοσχαρίσια γλώσσα: Σερβιρισμένη με λαδολέμενο, πολύ νόστιμη.
- Rib Eye Black Angus Αμερικής: Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα τρυφερό. Ομολογώ πως όταν ερωτηθήκαμε για το περίφημο, όπως φαίνεται από τα posts εδω, λάδι τρούφας, απαντήσαμε καταφατικά, αλλά, κρίνοντας από το πώς ήρθε, θα έπρεπε να έχουμε πει όχι ή τουλάχιστον να έχουμε ζητήσει πολύ λιγότερο. Ο συνδυασμός είναι αρκετά καλός, όμως κουράζει όταν αυτό είναι στο σύνολο της κοπής. Ως συνοδευτικό είχε πουρέ/μπεσαμέλ (μάλλον μελιτζάνας), στην οποία όμως υπερίσχυε, στα όρια του ενοχλητικού, η γεύση της κάψας (αυτής όταν ψήνεις μελιτζάνα στη χόβολη). Εδώ πιστεύω θα χρειαζόταν κάτι πιο ουδέτερο, π.
Σχετικά με το ψήσιμο: Η γενική προσωπική επιλογή στις κοπές είναι το rare ή ένα τσακ πιο πάνω από αυτό. Ο μαγαζάτωρ πρότεινε να το φέρει medium rare (καθώς κατά τα λεγόμενα του "
- Σουτζουκάκια: Μπαμπάτσικα και αφράτα. Με πάπρικα (αλοιφή), κρεμμύδι και μπούκοβο. Πάρα πολύ καλά και γευστικά. Να σημειωθεί ότι λόγω της φήμης του μαγαζιού σε άλλα πιάτα (κυρίως κοπές) τα σουτζουκάκια δε θα τα επέλεγα καθώς θα έδινα προτεραιότητα σε άλλα, αλλά, όσοι/ες νιώθετε πάνω κάτω το ίδιο, θα πρότεινα να το ξεπεράσετε και να τα παραγγείλετε. Δε θα χάσετε ;)
Πήραμε και φρέσκες πατάτες τηγανιτές, με κασέρι (οκ).
Συνοδευτικά ήπιαμε ξινόμαυρο (Γη και Ουρανός, 2020), που ταίριαζε ομολογουμένως πολύ με τις γεύσεις.
Το κόστος του τραπεζιού στα 103€. Οι τιμές λογικές και καλές στο σύνολο του καταλόγου (αν συνυπολογιστεί η οικονομική ανάλυση του Thanasis, τότε πολύ καλές).
Το προσωπικό ευγενικό και βοηθητικό.
Overall: Αρκετά ευχάριστη εμπειρία σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τόσο χαρακτηριστικά/γεύσεις αξιολογότατης ταβέρνας όσο και πιο premium κοπές. Οι επιλογές των κρασιών διευρύνουν σε σημαντικό βαθμό το εύρος και το βάθος των προσλαμβανουσών. Θα ξαναδοκιμαστεί το δίχως άλλο.
Την πρώτη φορά είχα βρει ατέλειες στο σέρβις, αυτή τη φορά το βρήκα εξαιρετικό.
Το φαγητό σούπερ.
Σαρμαδάκια (5 στη μερίδα) μια χαρά, πεκορίνο με τρούφα τέλειο, χόρτα πολύ καλά, rib eye black angus εξαιρετικό, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα εξαιρετική.
Κέρασαν γλυκό αλλά αγοράσαμε και τιραμισού το οποίο ήταν το μόνο που δεν κράτησε το επίπεδο.
Μαζί με μια φιάλη κρασί των 35, το σύνολο ήρθε στα 105 ευρώ.
Οι τιμές έχουν ανέβει ένα τσικ σε σχέση με παλιότερα (ενδεικτικά το καρπάτσιο από 20 σε 22) αλλά χαλάλι.
Θα συνεχίσω να πηγαίνω.
Θα ξαναπαω αρκει να κλεισω τραπεζι καμια βδομαδα πιο πριν.
Εγώ παντως του λέω κάθετα όχι κ το δέχεται
Πάντως θα ξαναπήγαινα άνετα και για το μοσχάρι του και τα παϊδάκια και το καλό κρασί του και για την ατμόσφαιρα. Και βεβαίως , όχι το λάδι τρούφας.
Οι τιμές του μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι πολύ καλές για αυτό που δίνουν. 27 ευρώ τα 350 γρ. Rib Eye Ουρουγουάης. Αλλού, τόσο ή ακριβότερο, βρίσκεις το Ελληνικό που είναι γενικά σημαντικά πιο φτηνό. 38Ε 350γρ, prime grade Rib Eye Aμερικής. Ξέρω πως σε κρεοπωλείο αυτό το βρίσκεις 100Ε και άνω. Συγκριτικά σκεφτείται ότι το Οψοποιών Μαγγανείαι που έχει Choice Grade Αμερικάνικο (σημαντικά φτηνότερο) το δίνει 90 ευρώ το κιλό. Τέλος Wagyu Rib Eye Αμερικής στα 50Ε τα 350 γρ.
Στα (κάπως) αρνητικά, με την Μπιστέκα (T-Bone) δεν τρελαθήκαμε (ήταν βέβαια πολύ καλή) καθώς δεν τη δουλεύει με ξηρή ωρίμανση (προσωπική του επιλογή/προτίμηση), κάτι το οποίο γενικά προτιμάμε. Νομίζω συνολικά έχει το καλύτερο Rib Eye στη Βόρεια Ελλάδα. Για κοπές γενικότερα όμως εξακολουθώ να προτιμώ το Βεργιώτικο στι Βέροια. Ο σεφ που το δουλεύει επειδή είναι και χασάπης, πάντα ξέρει τι να πάρει, και παρόλο που είναι ελληνικά τα μοσχάρια, πάντα διαλέγει τις καλύτερες κοπές. Το διάφραγμά του είναι άπιαστο. Συν του ότι ωριμάζει ο ίδιο τις μπριζόλες (σπαλομπριζόλες και T Bone) και είναι άπαιχτες αν σας αρέσει η γεύση της ωρίμανσης.
Και ο αρχιερέας του είναι παρόν !
Την αγάπη όλων την ένιωσε και την εκτιμάει πολύ.
Θα ανοίξει σύντομα, μέσα στον Μάρτη και θα ηγείται ο γιος του.
Ο Μανώλης θα είναι παρόν αλλά με ελεγχόμενους ρυθμούς για αρχή.
Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομα ξανά ανοικτός
Στο Facebook του μαγαζιού έχει μια ανακοίνωση Νοεμβρίου ότι κλείνει λόγω κρουσμάτων. Στο google βγάζει temporary closed και δεν σήκωσαν τηλέφωνο σε μια προσπάθεια που έκανα σήμερα.
Λαδοτυρι Μυτιλήνης: κυριολεκτικά μια φλούδα λαδοτυρι.
Παντζαρια: κυριολεκτικά 1,
Καθόλου αλάτι πιπέρι (ούτε φακελάκια) ή λαδοξυδο στο τραπέζι και αδιαφορία όταν ζητήθηκαν διότι πραγματικά η σαλάτα δεν τρωγόταν.
Το ένα κυρίως ήρθε με διαφορά 30 λεπτών από το άλλο. Ο καθένας έφαγε μόνος του.
Κρασί χύμα σε ποτήρι καφενείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πιει σε κανονικό κολωνατο ποτήρι μόνο αυτός που έχει πάρει "
Κοπές μόνο άνω του ενάμιση κιλού το κάθε κομμάτι. Ουσιαστικά αποκλείουν κάποιον που θέλει να φάει κοπή μόνος από το να το κάνει, καθώς τα κομμάτια είναι μεγάλα.
Ύφος ιδιοκτήτη λες και είναι σε εστιατόριο μοριακής στο Μπιλμπάο.
Τέλος, το χειρότερο. Πήραμε πράγματα που κόστιζαν 48 ευρώ. Η απόδειξη που ήρθε έγραφε 85 φορτωμένη με πράγματα που δεν πήραμε. Σε γυράδικο να πας τέτοιο λάθος δεν θα γίνει ποτέ. Πόσο μάλλον στην φοβερή αυτή ταβέρνα. Θεωρώ ότι δεν έγινε κατά λάθος και φάνηκε από την αντίδραση του. Ήταν πολύ φυσιολογικό. Καμία έκπληξη, σαν να σκεφτόταν "
Για όλα αυτά Χ και μάλιστα κεφαλαίο και για κανένα λόγο ξανά. Από τις λίγες φορές που τα σχόλια στον ταβερνοχώρο δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία που έλαβα στο κατάστημα.
Παλιά όταν ρωτούσαν κάποιον για το ποιόν κάποιου μπορεί να απαντούσε έχω πιει κρασί μαζί του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, αποδοχή, οικειότητα και φιλία. Έχουμε πιεί λοιπόν κρασί με τον ιδιοκτήτη εξ' ου και η έλλειψη αντικειμενικότητας.
Η παλιά Αθήνα είναι μια ταβέρνα που απευθύνεται μεν σε όλους αλλά προσφέρει ποιότητα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν συνολικά λόγω μεγάλης εξειδίκευσης στο θέμα του οίνου.
Το φαγητό είναι απλό και εξαιρετικό. Θα έλεγα ότι αν την επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις, σουτζουκάκια, tagliata rib eye, συκώτι, πατάτες τηγανητές, ρωσική, βραστή σαλάτα, carpaccio.
Η διαφορά όμως αυτής της ταβέρνας από όλες τις άλλες είναι ο Οίνος.
Ο ιδιοκτήτης φτιάχνει την δικιά του ρετσίνα σε δρύινα βαρέλια όπως οι παλιές καλές ταβέρνες.
Η λίστα κρασιών του καταστήματος δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη τουλάχιστον από την Λάρισα και πάνω. Κρασιά για όλα τα βαλάντια από όλα τα μέρη του κόσμου.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα και σφόδρα.
Ο χώρος μέσα ζεστός και οικογενειακός. Ο κύριος που μας πήρε παραγγελία εξαιρετικός!
Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος.
Πολλά πιάτα και κρασιά λείπουν από τους καταλόγους που δίνονται στους πελάτες, οπότε πρέπει να είσαι υποψιασμένος να το συζητήσεις. Για παράδειγμα, το καρπατσιο και το ταρταρ μοσχου πρέπει να το ζητήσεις από την τηλεφωνική κράτηση ακόμα.
Πήραμε λαδοτυρι (ωραίο), μανιτάρια ψητά (καλά αλλά μικρή μερίδα), πατάτες τηγανητές (εξοχες), κοπανιστη (χειροποίητη με μπόλικη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ καλή), σουτζουκάκια (ωραία αλλά μόνο 4. Για 7 ευρώ το σήκωνε και ένα 5ο) και χοιρινή τομαχοκ (εξαιρετική).
Μαζί με φιάλη κρασί ("
Στο τελος κερασμενο Καζάν Ντιπι και πορτοκαλόπιτα.
Το σέρβις σηκώνει βελτίωση (δεν υπήρχαν μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι, το κρασί ξεχάστηκε και έπρεπε να το υπενθυμίσουμε αφότου ήρθαν τα τρία πρώτα πιάτα).
Θα ξαναπάω σίγουρα.
Δυνατή η μελιτζάνα ψητή,
Θα ξαναπάμε με χαρά.
Καρπάτσιο παρά πολύ καλό, bavette επίσης, σουτζουκάκια πολύ καλά, φοβερά κρασιά και ωραίο κλίμα. Κράτηση για το ΣΚ σίγουρα μια βδομάδα πριν.
Δοκιμάστηκαν πάρα πολλά πιάτα ξεχωρίζω τα εξής:
ένα εξαιρετικό καρπάτσιο
μία φοβερή ταλιάτα
και μια υπέροχη μπριζόλα αλλά φιορεντίνα
πολύ καλό το κοκορετσάκι και η μοσχαρίσια γλώσσα, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ η φέτα του και η μελιτζανοσαλάτα.
Το μαγαζί είναι σταθερή αξία για ένα καλό φαγητό στα συν το service η λίστα κρασιών και η απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων το μόνο αρνητικό η βαριά ίσως και παλιακή λίγο ρουστίκ αισθητική του.
Το μαγαζί όντας ημιυπόγειο είναι στην καλύτερη χειμερινό αν και η πρόσφατη επίσκεψη έγινε με 27 βαθμούς Κελσίου και δεν δυσκολευτήκαμε τόσο πολυ.
Στο δια ταυτα, τραπέζι μόνο με κράτηση γιατί συνήθως γίνεται χαμός, η εξυπηρέτηση σβέλτη και ευχάριστη, η κάβα εντυπωσιακή και η διακόσμηση ρουστίκ αλλά καθόλου δυσάρεστη.
Το φαγητό πολύ καλό, σουτζουκάκια και συκώτι εξαιρετικά, κοντοσούβλι πολύ καλό, σαλάτες οκ, πατάτες καλές, το λαδοτύρι παραψημένο. Το Ribeye νόστιμο αν και όχι το καλύτερο που έχω φάει, το carpaccio πολύ καλό αν και έπρεπε να είναι πιο λεπτοκομμένο. Η επιλογή από τα εμφιαλωμένα κρασιά ανεβάζει το λογαριασμό αλλά αξίζει. Γλυκό κερασμένο καζαν ντιπί, πορτοκαλόπιτα και μακεδονικός χαλβάς στα κάρβουνα με κανέλα και μήλο.
Μόνη αρνητική, έως πολύ αρνητική εξέλιξη η εξής: Ζητήσαμε λογαριασμό και όταν ήρθε ο σερβιτόρος με το τεφτέρι στο χέρι ρώτησε "
Να διευκρινήσω πως είμασταν παρέα 5 ατόμων (ξεκινήσαμε για 7 και τόσα ήταν και τα κουβερ/ψωμί που μας χρέωσαν) και τους κάναμε λογαριασμό άνω των 30€ το άτομο χωρίς να κεράσουν τίποτα πέρα από το γλυκό που είναι δεδομένο οπότε το λιγότερο άσχημη κίνηση.
Θα ξαναπάω αλλά μόνο κάρτα αυτή τη φορά.
Πήραμε σουτζουκάκια, τα οποία δε με εντυπωσίασαν, υπάρχουν πολύ καλύτερα στην πόλη. Το κοντοσούβλι μου φάνηκε αρκετά καλό, αλλά ως εκεί. Το συκώτι επίσης ήταν καλό, ειδικά για μένα που δεν τρώω συκώτι και τόσο. Η ταλιάτα μόσχου ήταν νόστιμη, αλλά έχω φάει καλύτερη (π.
Μου άρεσε που το μαγαζί είναι άκαπνο. Ήθελα καιρό να δω τις γεύσεις του μαγαζιού αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Θέλω όμως να ξαναπάω επειδή μου άρεσε ο χώρος και θέλω να δοκιμάσω σπαλομπριζόλα και Rib-Eye. Θα συμβεί
Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στην ευρύτερη περιοχή και θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία.
Ενδεικτικα καποια πιατα:
Bisteca 1200 gr με λαδι τρουφας : Εξαιρετικα ψημενη και φιλεταρισμενη σε στυλ ταλιατας
πατατες τηγανητες με κεφαλοτυρι : πολυ καλες
Μανιταρια : μετρια
Σιγουρα θα ξαναπαω να φαω και την ταλιατα και το rib eye και τα αλλα του κρεατικα.
Φαγητο: 7/10
Εξυπηρετηση: 8/10
Περιβαλλον: 6/10
Τιμη:
Οποιος έχει τρέλα με τα κρασιά επιβάλλεται να πάει αν δεν το χει κάνει ήδη.
Η ατμόσφαιρα είναι ανακαινισμένη λαϊκή, δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Το μαγαζί έχει καλή καβα κρασιών αλλά εμείς ήπιαμε τη ρετσίνα τους που ήταν πράγματι καλή (όχι όσο του Κρόνου).
Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια πολύ καλή, σουβλάκι πολύ καλό, λουκάνικο πολύ καλό, το ριγανάτο το χοιρινό δεν μου άρεσε καθόλου- ήταν τίγκα στη μουστάρδα, κοπανιστή εξαιρετική, η ρωσική οκ, πατάτες οκ. Γενικά καλά χωρίς να έχω ιδιαίτερη όρεξη να ξαναπάω. 7 άτομα με ποτό 82 ευρώ , νομίζω ήταν καλά. Ευγενικοί άνθρωποι πάντως και εξυπηρετικοί.
Η ξυλόσομπα που αναφέρθηκε είναι πετρελαίου απλά.