Η Παλιά Αθήνα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΊμβρου 24, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310912292,2310925810
Διαδίκτυο
Ωράριο19:30-23:45, Σα 14:00-23:45, Κυ 14:00-18:00, Δευτέρα κλειστά. Καλοκαίρι κλειστό.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1960

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει κάμποσες φορές 2019-2024. Χώρος παλιάς οικογενειακής ταβέρνας, που όμως έχει αναβαθμιστεί με κρυφούς φωτισμούς κτλ. Θαμώνες κυρίως κυριλέ μεσήλικες μεγαλοαστοί, όχι τόσο λαϊκό όσο θα το ήθελα. Το μαγαζί γεμίζει, θέλει κράτηση αρκετές μέρες πριν. Φαγητό πολύ καλό, αξίζει την φήμη του. Πολύ καλές κοπές, κρέατα με πολύ σωστό ψήσιμο (δηλαδή με το αιματάκι του όπως πρέπει), πολύ μεγάλη και σοβαρή κάρτα κρασιών. Αγαπημένα πιάτα το καρπάτσιο μόσχου & το φρυγαδέλι (θέλει παραγγελία προκαταβολικά). Βάζουν λάδι τρούφας σχεδόν παντού, αν δεν σας αρέσει να τους το πείτε. Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός, χωρίς ποικιλία σε κοπές, αλλά υπάρχει δυνατότητα να κάνεις προκαταβολικά ειδική παραγγελία. Τιμές οι αναμενόμενες, προς το τσιμπημένες.

Αξίζει για σοβαρό κρέας + κρασί, το προτείνω.

Εικόνες (178)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Από αριστερά προς τα δεξιά 10/10, 8/10, 7/10
[εικόνα]
Iberico Pluma (τύφλα να έχει το ribeye)
[εικόνα]
Χωρίς αυτό δεν πίνω
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (φοβερά)
[εικόνα]
Κοπές Japanese Wagyu A5 ωμές. Chuck Eye Roll πάνω. Chuck Flap δεξιά. Λεπτές φέτες στηθοπλευράς τα 3 μακρόστενα κάτω.
[εικόνα]
Chuck Eye Roll Japanese Wagyu A5 (πάρα πολύ καλό, αλλά έχουμε πετύχει και καλύτερη Ιαπωνική Σπαλομπριζόλα εδώ)
[εικόνα]
Ψητά κομμάτια στηθοπλευράς από Japanese Wagyu A5 (σαν μπέικον. Σε κάποιου άλλου είδους πιάτο θα ήταν φοβερό, αλλά σκέτα μάλλον μέτρια)
[εικόνα]
Chuck Flap ή Denver Steak ή καπάκι ελιάς από Japanese Wagyu A5 (εξαιρετικό. Η θωράκιση στο ψήσιμο για σεμινάριο)
[εικόνα]
Βραστά (πολύ καλά. Τραγανά τόσο όσο)
[εικόνα]
Torbreck εκ Αυστραλίας (καλό)
[εικόνα]
Τρύπιο Λιθάρι (30€, κατόπιν προτάσεως, πολύ καλό)
[εικόνα]
Τιραμισού (πολύ καλό και μάλιστα δεν χρεώθηκε)
[εικόνα]
Rib eye prime Αμερικής (45€, εκλεκτό!)
[εικόνα]
Ποικιλία βραστών (7€)
[εικόνα]
Ψητό λαδοτύρι (7€, πολύ καλό όπως και η συνοδευτική μαρμελάδα)
[εικόνα]
Rib Eye Wagyu Αμερικής. Παλιά photo για το αρχείο. Δεν ξέρω αν το προσφέρουν πλέον (Πολύ καλό. Σαφώς κατώτερο από καλό Wagyu Αυστραλίας και Ιαπωνίας)
[εικόνα]
Brownie (οκ)
[εικόνα]
Χαλβάς (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Ribeye black Angus prime USA (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα burrata (πολύ καλή)
[εικόνα]
Γλώσσα μοσχαρίσια (καλή, όχι τοπ)
[εικόνα]
Σεβρ Μετσόβου (καλό)
[εικόνα]
Ποτήρι Chardonnay από California (καλό, αλλά το γαλλικό μου άρεσε περισσότερο)
[εικόνα]
Γαλλικό Chardonnay (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα Kobe (καταπληκτική)
[εικόνα]
Μπιφτέκι Kobe (Περίεργο, πολύ γλυκό. Εμένα μου άρεσε αλλά στην παρέα οχι)
[εικόνα]
Chuck Eye Long Wagyu Ιαπωνίας Α5 (LONG και όχι το πιο γνωστό Roll. Μέτριο και σκληρό, αλλά πολύ οικονομικό)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα Kobe (πάνω), Chuck Eye Long Wagyu Ιαπωνίας Α5 (στη μέση δεξιά), Rib eye wagyu Αυστραλίας (αριστερά), striploin Αυστραλίας (κάτω δεξιά)
[εικόνα]
Χαλβάς (πολύ καλός, όπως πάντα)
[εικόνα]
Πορτοκαλόπιτα (πολύ μέτρια, όπως πάντα)
[εικόνα]
Rib eye Αμερικής (πολύ καλό, βγήκε καλύτερο από την μπιστέκα)
[εικόνα]
Μπιστέκα Αμερικής (καλό)
[εικόνα]
Μπιστέκα Αμερικής (καλό)
[εικόνα]
Συκώτι με σκέπη (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πικάντικο λουκάνικο Iberico (καλό)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (μια χαρά)
[εικόνα]
Χόρτα (οκ)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Καρπάτσιο (εξαιρετικό, όπως πάντα)
[εικόνα]
Γλώσσα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πικάντικη (αδιάφορη)
[εικόνα]
Σεβρ Μετσόβου (καλό)
[εικόνα]
Gran Passione (πολύ καλό)
[εικόνα]
Zenato Ripassa (αδιάφορο σε σύγκριση με το Corte Canella Valpolicella)
[εικόνα]
Corte Canella Valpolicella (καλό)
[εικόνα]
Λουκάνικο Iberico
[εικόνα]
Ταρτάρ
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα
[εικόνα]
Prime Rib eye
[εικόνα]
Amarone Caterina Zardini (πολύ καλό)
[εικόνα]
Rib eye kobe άψητο (αριστερά), Σπαλομπριζόλα wagyu Ιαπωνίας Α5 (δεξιά)
[εικόνα]
Τυραμισού λεμόνι (πολύ καλό. Άψογο για μετά τα κρέατα)
[εικόνα]
Χαλβάς (οκ), σοκολατόπιτα (οκ) και τυραμισού (πολύ καλό)
[εικόνα]
Kobe Rib eye (what kind of sorcery is this?) και Σπαλομπριζολα wagyu Ιαπωνίας Α5 (φανταστική)
[εικόνα]
Πατάτες φρέσκες (οκ)
[εικόνα]
Καρπάτσιο (καλό)
[εικόνα]
Λαδοτύρι (καλό)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα (εξαιρετική)
[εικόνα]
Πιστοποιητικό αυθεντικότητας για το original Japanese Kobe
[εικόνα]
Pluma Iberico (από τα καλύτερα χοιρινά που μπορείς να βρεις)
[εικόνα]
Bisteca (t-bone) Αμερικής prime grade (πολύ καλή, ιδιαίτερα στην πλευρά του φιλέτου)
[εικόνα]
Zenato Ρεζέρβα (απίστευτο αλλά πολύ ακριβό. Conte Canello στα ίδια επίπεδα αλλά φτηνότερο)
[εικόνα]
Rib Eye Wagyu Αυστραλίας (κορυφή. Όχι τόσο λιπαρό και βουτυρένιο όσο το Ιαπωνίας, αλλά περισσότερο από το Αμερικής)

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 1/6
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 1/3
[εικόνα]

Σxόλια (58)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
Έναρξη χειμερινής σεζόν.

Πάμε δυνατά άλλη μια χρονιά μέχρι να καλοκαιριάσει.

Όλα τέλεια. Εμβληματικό πιάτο το Iberico Pluma.
Στην Ισπανία δεν έχω φάει τέτοιο χοιρινό.

Μόνη ένσταση ότι ζορίζεσαι να βρεις τραπέζι πλέον.

Κρασιά όπως πάντα super.
Mixalopoulos
Με διαφορά η καλυτερη καβα με την καλύτερη καθοδήγηση από τον ιδιοκτήτη. Επίσης εξαιρετικά όλα τα φαγητά με κοπες πολύ καλές. Για αυτά που προσφέρει δεν είναι ακριβό.
kornilios
Δεν πηγαίνω όσο συχνά θα ήθελα (πολύ σπάνια δλδ :), συνήθως το κρατάω για ειδικές περιστάσεις. Τελευταία επίσκεψη τον Μάιο, κρασί, σαλάτα, κοπές σούπερ και τα υπόλοιπα μια χαρά. Μια αρέσει και ότι σε σχέση με άλλα μαγαζιά που θα δώσεις κάτι παραπάνω, αισθάνομαι πολύ πιο άνετα, αποτέλεσμα του σέρβις και του ιδιοκτήτη. Για μένα είναι τοπ.
Seventh
Πάντα λέγαμε να το επισκεφθούμε και τελικά προέκυψε από τύχη. Κοπές δεν πήραμε, που είναι ο λόγος που φημίζεται, άρα επιφυλασσομαι για μελλοντική επίσκεψη (όταν ανακαλύψω τις κοπές).
Τα παϊδάκια όχι κάτι ιδιαίτερο, το συκώτι out of my league, τα σουτζουκάκια καλά, το κοτόπουλο κοτόπουλο, η σπαλομπριζολα το πιο ιδιαίτερο πιάτο. Γενικά δε μου άφησε κάτι ξεχωριστό και δεν θα ξαναεπέλεγα κάποιο από αυτά τα πιάτα. Η διακόσμηση αδιάφορη και ο χώρος για πιο χειμωνιάτικες καταστάσεις.
kmaria
Πολυ ωραίο μαγαζί. Ο χώρος ιδιαίτερος και προσεγμένος. Αρκετό προσωπικό πολυ εξυπηρετικό. Πολυ μεγάλη ποικιλία κρασιών και φαγητό πολυ καλό. Ενώ ο κατάλογος σε γενικές γραμμές είναι αρκετά κοινότυπος, ξεχωρίζει για τις μοσχαρίσιες κοπες. Πήραμε σαλάτα χόρτα καλή, σαλάτα μπουρατα πολυ καλη, τυράκι με τρουφα καλό, σουτζουκάκια πολυ καλά, μοσχαρίσιο φιλέτο και rib eye εξαιρετικά. Σίγουρα από τα καλύτερα μαγαζί της πόλης για μοσχαρίσιες κοπες!
tipotapioeklekto
Πολύ ωραίο κρεατοφαγικό εστιατόριο που βρίσκεις τις κλασσικές κρεατικές μερίδες (σουτζουκάκια, πανσέτες κλπ..) αλλά και καλύτερες κοπές για μπριζόλες.

Δοκιμάστηκαν:
- Αρνίσια παιδάκια: Απίστευτα νόστιμα και τρυφερά. Το παραγγείλαμε και δευτερη φορά γιατί μας άρεσε πολύ.
- Σουτζουκάκια πολύ ωραία
- Σπαλομπριζόλα ωραία κομμένη και ψημμένη
- Ribeuy black Angues prime USA (42E η μερίδα) πάρα πολύ νόστιμη και καλά ψημμένη. Ήταν η αποκορύφωση. Επίλεξα να μην βάλουν λάδι τρούφας μετά από σχόλια άλλων ταβερνοχωρίτων.
- Λαδοτύρι, πατάτες, τυροκαφτερή όλα πολύ καλά.

Άνετα ξαναπάμε αρκεί να κάνουμε κράτηση νωρίς
Thanasis
Πρώτη επίσκεψη την Παρασκευή 10/11 για τη νέα σεζόν, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Σταθερά κατά τη γνώμη μου η κορυφαία κρεατοφαγική ταβέρνα στη βόρεια Ελλάδα, που αποδυκνείει πως με κορυφαία πρώτη ύλη και σωστό ψήσιμο σε κάρβουνο, δεν χρειάζονται πράγματα τύπου πουρές φασκόμηλου ζανζιβαρης, καραμελωμένος σε ηφαιστιακές πέτρες ανατολικής Ιαπωνίας.
Πέρα από τα κλασικά αγαπημένα, είχε αυτή φορά πικάντικα λουκάνικα Ιβηρικού χοιρινού, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, καθώς και wagyu Ιαπωνίας Α5, επίσης εξαιρετικό με άπειρο ενδομυϊκό λίπος που έδινε μία άκρως βουτυρένα υφή και γεύση.
Απο κρασί μας έχουν μυήσει στα Ιταλικά, και αυτή τη φορα μας προτάθηκε και δοκιμάστηκε το Heletto. Λίγο πιο ελαφρύ από τα Αμαρόνε που πίνουμε συνήθως, με λιγότερο "σώμα ", αλλά πραγματικά εξαιρετικό.
Rat Pack
Πρόσφατη πρώτη επίσκεψη για χειμώνα.

Στην Θεσσαλονίκη στην Παλιά Αθήνα έχει καλό κρέας, καλό κρασί …. τα έχουμε πει πολλάκις.
Φωτό συνημμένα.

Πάνω που λέω τα έχω πιει όλα, ειδικά τα Ελληνικά, ο Μανώλης (ιδιοκτήτης) σου βγάζει ένα καινούργιο κρασί που με κάνει να ξεχάσω παλιές αγάπες και να ονειρεύομαι καινούργιες.

Erporao Reserva 2013 εκ Πορτογαλίας, Aragonez, Trincadeira, Syrah, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon και Alicante Bouschet.
Έξι ποικιλίες άψογα συνδυασμένες.

Το μόνο παράπονο είναι ότι δεν έχει ανθρακούχο Ελληνικό νερό σε μεγάλο μπουκάλι.
Έχει Pelegrino …. που δεν είναι Ξινό νερό.
Rat Pack
Τελευταία επίσκεψη πριν κλείσει για καλοκαίρι.

Δεν θα μιλήσω για το φαγητό πέραν ότι πλέον για τα σουτζουκάκια μαλώνουμε …. βάλε 4 …. πολλά είναι βάζω 2 …. έχει πολύ δουλειά δεν προλαβαίνω…. πάλι νηστικοί θα μείνουμε ….. 4 και δεν ακούω τίποτα…..

Στην Θεσσαλονίκη στην Παλιά Αθήνα έχει καλό κρέας, καλές παρέες και καλό κρασί.

Περί οίνου λοιπόν το ανάγνωσμα,

Ο Εντμόν Αμπού, ένας μάλλον μισέλληνας (υπάρχουν και τέτοιοι) το 1857 έγραψε το «Βασιλέα των ορέων» ή Γαλλιστί το Le Roi de Montagne.

Πηγή wikipedia

Συνοπτικά,
Ο Χατζησταύρος και ο μικρός στρατός που διατηρεί στην Αττική απάγουν πλούσια Αγγλίδα και την κόρη της, καθώς και πτωχό Γερμανό βοτανολόγο για να ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Αυτή είναι η δουλειά τους, και η δουλειά τους πάει καλά. Ο Χατζησταύρος, ο οποίος έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο του «Βασιλιά των ορέων», έχει συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια στην Αγγλία, στον οίκο συγγενούς της κυρίας Σίμσονς την οποία έχει απαγάγει. Πρώτης τάξεως υλικό για κωμωδία παρεξηγήσεων.

Πρώτης τάξεως υλικό για τη σαρκαστική πένα του Εντμόντ Αμπού ο οποίος μέσα από την αφήγηση της αιχμαλωσίας τους και της απελευθέρωσής τους φτιάχνει την προσωπογραφία της Ελλάδας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Είναι μια χώρα η οποία υποτίθεται έχει εξαφανίσει τη ληστεία από την επικράτειά της, όπου όμως η χωροφυλακή συνεργάζεται με τους ληστές οι οποίοι υποτίθεται δεν υπάρχουν. Είναι μια χώρα όπου οι ληστές είναι λαοφιλείς. Είναι μια χώρα όπου ο αρχιληστής όχι μόνον αποδεικνύεται επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά στο τέλος καταφέρνει να γίνει και διεκδικητής της θέσης του υπουργού Δικαιοσύνης.» (Από τον πρόλογο του Τάκη Θεοδωρόπουλου)

…. επίκαιρο σε σχέση με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας την τελευταία δεκαετία.

Στα χρόνια μας το κτήμα Παπαργυρίου στο Κιάτο εμφιαλώνει το Le Roi de Montagne Cuvee.

Η οικογένεια Παπαργυρίου, οινοποιοί 2ης πλέον γενιάς με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Αμπέλου Geisenheim της Γερμανίας.

Τους απήγαγε η σύγχρονη Ελλάδα και μας χαρίζουν το Le Roi de Montagne, Cabernet Sauvignon, Touriga National και Μαυροδάφνη.

Το καλύτερο Ελληνικό κρασί που ήπια μέχρι σήμερα.

Μάλιστα αναπάντεχα, και δεν περίμενα να πιώ κρασί τέτοιου επιπέδου στην Ελλάδα.

… και με ιστορία από πίσω του.

Ευχαριστούμε τον Le Roi des Vin στην Παλιά Αθήνα που μας δίνει την ευκαιρία να πίνουμε τέτοια κρασιά.

Παράκληση : Παραγγείλτε και ρετσίνα, κάθε χρόνο τα βαρέλια είναι λιγότερα.
Panas
Πρώτη επίσκεψη στο μαγαζί που ήθελα να πάω καιρό. Οι τιμές έχουν ανέβει περίπου 10% από τέλος του 22 που είδα τον κατάλογο.
Ωραίο, ζεστό προσεγμένο μαγαζί ως ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι με τη ζέστη δεν ξέρω πόσο ευχάριστο θα ναι, αλλά για χειμώνα είναι ιδανικό.
Εξαιρετικό σέρβις, ευγενικό κ φιλικό. Από φαΐ, τα οικονομικά πιάτα ήταν μια χαρά νόστιμα κ ποιοτικά. Απο κοπες πήραμε το Rib Eye black angus και ηταν κατώτερο των προσδοκιών, κυρίως σε γεύση. Και σε ψήσιμο, τα ακριανα μέρη είχα φτάσει σε medium απο medium rare αλλα αυτο δεν ειναι κάτι φοβερό. Το λάδι τρούφας αδύναμο, προσέθετε λιπαρότητα που οφειλε να έχει το κρέας από μόνο του όταν κάνει 30€.
Στο κομμάτι κρασί όμως εξαιρετικό. Εξυπηρετικοι με γνώση, οινική κουλτούρα και σπάνια καβα και στα ξένα κρασιά.
Σίγουρα θα ξαναπάω.
Jørgen
Πράγματι ένα ενδιαφέρον μίγμα σοβαρού εστιατορίου και ταβέρνας. Κατά συνέπεια λίγο περίεργη αισθητική, χωρίς να είναι κακό αυτό. Στο σέρβις πολύ εξυπηρετικοί, με διάθεση επεξηγήσεων, προτάσεων και με μάσκες, που σε πολλά ''καλά'' μαγαζιά αγνοούνται. Δοκιμάστηκε σαλάτα ημέρας μπουράτα (πολύ καλή αλλα μικρή, περισσότερο με ορεκτικό έμοιαζε, μανιτάρια σχάρας (καλά), σουτζουκάκια (επίσης καλά), ribeye (πάρα πολύ καλό, σωστό κρέας, ψήσιμο όσο πρέπει, πολύ καλό συνοδευτικό, λίγο παραπάνω λίπος στο κρέας όμως), και χοιρινή (μια χαρά, το συνοδευτικό με την φιλαδέλφια κάπως περίεργο). Κερασμένο γλυκάκι χαλβάς (δεν είναι του γούστου μου) και σοκολατόπιτα-πορτοκαλόπιτα (πολύ καλά). Τιμές κάπως τσιμπημένες σε κάποια πιάτα που οι μερίδες είναι λίγο μικρές, σε άλλα οκ. Γενικά πολύ καλές εντυπώσεις, συστήνεται και απο μένα, είναι φανερή η υψηλή ποιότητα.
Thanasis
Το καλύτερο rib eye της πόλης. Τα λαϊκά κρέατα εξαιρετικά. Έχω σχολιάσει και άλλες φορές, απλά το ξανακάνω για να τονίσω μερικά απλά πράγματα. Μερίδα πανσέτα, ίσως η καλύτερη της πόλης, 7.5 ευρώ. Δίπλα στο ΓΡΝ (προκατ γυράδικο) - 9.20. Pluma Iberico 20 ευρώ η μερίδα 350γρ, πάνω κάτω 60 ευρώ το κιλό. Το καλύτερο χοιρινό σχάρας που μπορείς να φας οπουδήποτε. Μέση τιμή γύρου 8.5-9.5 ευρώ τα 250-300 γραμμαρια. Δηλαδή χονδρικά 30 ευρώ το κιλό. Αναλογιστείτε λίγο το κόστος της πρώτης ύλης για το ένα και για το άλλο, όπως και το περιθώριο κέρδους. Οι τιμές του μαγαζιού είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ. Τόσο στα prime όσο και στα απλά κρέατα. Η ποιότητα σταθερά κορυφαία.
nicksugar3
@tsimp επιβεβαιώνω για την ρετσίνα, υπάρχει χύμα-εξαιρετική. Πριν πολλά πολλά χρόνια αυτό ήταν το αντικείμενο της Παλιάς Αθήνας, η πώληση χύμα κρασιού.
tsimp
@Ουαλός: Πιστεύω πως αξίζει. Ο κατάλογός του, ενώ περιέχει κοπές, δεν είναι βασισμένος σε αυτές. Αρκετός κόσμος τριγύρω επέλεγε το κοκορέτσι, τα σουτζουκάκια που δοκίμασα ήταν εξαιρετικά, ενώ στον κατάλογο θα βρεις μοσχαράκι κοκκινιστό, οσομπούκο, παϊδάκια, τα οποία προμοτάρει αρκετά και ο μαγαζάτωρ (κρεατικά πιάτα που έχουν και αρκετά καλές τιμές). Επίσης, τα ορεκτικά του, αν και δεν είναι τα κλασσικά (π.χ. κολοκυθάκια τηγανιτά), καλύπτουν μία κάποια γκάμα που προσωπικά δε με αφήνει παραπονεμένο. Αν ισχύει και αυτό του @Piroski για την ρετσίνα, τότε το πακέτο είναι ολοκληρωμένο.
Piroski
@Ουαλος φυσικά αξίζει και να δοκιμάσεις την χύμα ρετσίνα που την φτιάχνουν οι ίδιοι.
Ουαλός
Χρόνια τώρα θέλω να το το επισκεφτώ, αλλά τα σχόλια τα πρόσφατα κάπως με αποθαρρύνουν, καθώς είμαι της κλασικής ταβέρνας (σουβλάκι, μπριζόλα, σουτζουκάκι κλπ.) και όχι ιδιαίτερα των νεωτερισμών. Αξίζει να πάω για τα κλασικά πιάτα και κρασί χύμα, ή θα ξυνίσει ο ιδιοκτήτης και εγώ θα απογοητευτώ;
tsimp
Επιτέλους πρώτη επίσκεψη, Ιανουάριος 2023.

Δοκιμάστηκαν:
- Χόρτα εποχής (αντίδια): Σωστά βρασμένα που κρατούσαν στο στόμα. Γευστικότατα.
- Βραστά λαχανικά (επιλέξαμε την μικρή ποικιλία, που δεν περιείχε το σύνολο αυτών που είναι μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι, λαχανίδα, χόρτα --δεν μας αποσαφηνίστηκε ποια θα έρθουν): Ήρθαν τελικά χόρτα (θα μπορούσε να είχε μπει κάτι άλλο, καθώς χόρτα είχαμε πάρει ξεχωριστά), μπρόκολο και λαχανίδα. Όλα τα λεφτά η λαχανίδα, εξαιρετική.
- Μοσχαρίσια γλώσσα: Σερβιρισμένη με λαδολέμενο, πολύ νόστιμη.
- Rib Eye Black Angus Αμερικής: Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα τρυφερό. Ομολογώ πως όταν ερωτηθήκαμε για το περίφημο, όπως φαίνεται από τα posts εδω, λάδι τρούφας, απαντήσαμε καταφατικά, αλλά, κρίνοντας από το πώς ήρθε, θα έπρεπε να έχουμε πει όχι ή τουλάχιστον να έχουμε ζητήσει πολύ λιγότερο. Ο συνδυασμός είναι αρκετά καλός, όμως κουράζει όταν αυτό είναι στο σύνολο της κοπής. Ως συνοδευτικό είχε πουρέ/μπεσαμέλ (μάλλον μελιτζάνας), στην οποία όμως υπερίσχυε, στα όρια του ενοχλητικού, η γεύση της κάψας (αυτής όταν ψήνεις μελιτζάνα στη χόβολη). Εδώ πιστεύω θα χρειαζόταν κάτι πιο ουδέτερο, π.χ. πουρέ σελινόριζα, plain μπεσαμέλ μελιτζάνας ή κάτι παρεμφερές ώστε να ξεχωρίζει μόνο ο πρωταγωνιστής του πιάτου.
Σχετικά με το ψήσιμο: Η γενική προσωπική επιλογή στις κοπές είναι το rare ή ένα τσακ πιο πάνω από αυτό. Ο μαγαζάτωρ πρότεινε να το φέρει medium rare (καθώς κατά τα λεγόμενα του "έτσι το δουλεύουμε κυρίως", διευκρινίζοντας ότι θα έρθει "πραγματικά medium rare", όταν είδε κάποιες δεύτερες σκέψεις στα μάτια μας) και, μιας και δεν το έχουμε ξαναφάει, το πήραμε έτσι. Σε γενικές γραμμές ήρθε ομολογουμένως σωστά ψημμένο, βάσει επιλογής. Το μόνο αρνητικό ήταν πως οι άκρες του κομματιού (λόγω πάχους) ψήθηκαν αρκετά περισσότερο, οπότε εκεί μιλάμε για medium well, αν όχι για well done. Φυσικά, δεν είναι ευθύνη του μαγαζιού αυτή, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο (και εν τέλει ο λόγος που -κατ' εμέ- θα πρέπει να το παίρνεις πάντοτε rare).
- Σουτζουκάκια: Μπαμπάτσικα και αφράτα. Με πάπρικα (αλοιφή), κρεμμύδι και μπούκοβο. Πάρα πολύ καλά και γευστικά. Να σημειωθεί ότι λόγω της φήμης του μαγαζιού σε άλλα πιάτα (κυρίως κοπές) τα σουτζουκάκια δε θα τα επέλεγα καθώς θα έδινα προτεραιότητα σε άλλα, αλλά, όσοι/ες νιώθετε πάνω κάτω το ίδιο, θα πρότεινα να το ξεπεράσετε και να τα παραγγείλετε. Δε θα χάσετε ;)
Πήραμε και φρέσκες πατάτες τηγανιτές, με κασέρι (οκ).

Συνοδευτικά ήπιαμε ξινόμαυρο (Γη και Ουρανός, 2020), που ταίριαζε ομολογουμένως πολύ με τις γεύσεις.

Το κόστος του τραπεζιού στα 103€. Οι τιμές λογικές και καλές στο σύνολο του καταλόγου (αν συνυπολογιστεί η οικονομική ανάλυση του Thanasis, τότε πολύ καλές).

Το προσωπικό ευγενικό και βοηθητικό.

Overall: Αρκετά ευχάριστη εμπειρία σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τόσο χαρακτηριστικά/γεύσεις αξιολογότατης ταβέρνας όσο και πιο premium κοπές. Οι επιλογές των κρασιών διευρύνουν σε σημαντικό βαθμό το εύρος και το βάθος των προσλαμβανουσών. Θα ξαναδοκιμαστεί το δίχως άλλο.
Piroski
Τρίτη επίσκεψη τον τελευταίο χρόνο, με κράτηση 4-5 μέρες πριν.

Την πρώτη φορά είχα βρει ατέλειες στο σέρβις, αυτή τη φορά το βρήκα εξαιρετικό.

Το φαγητό σούπερ.
Σαρμαδάκια (5 στη μερίδα) μια χαρά, πεκορίνο με τρούφα τέλειο, χόρτα πολύ καλά, rib eye black angus εξαιρετικό, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα εξαιρετική.

Κέρασαν γλυκό αλλά αγοράσαμε και τιραμισού το οποίο ήταν το μόνο που δεν κράτησε το επίπεδο.

Μαζί με μια φιάλη κρασί των 35, το σύνολο ήρθε στα 105 ευρώ.

Οι τιμές έχουν ανέβει ένα τσικ σε σχέση με παλιότερα (ενδεικτικά το καρπάτσιο από 20 σε 22) αλλά χαλάλι.

Θα συνεχίσω να πηγαίνω.
Life is beautiful
Δυσκολο να κλεισεις τραπεζι, αλλα αυτο γινεται γιατι το μαγαζι προσφερει πολυ ποιοτικα κρεατα, το περιβαλλον συμπαθητικο, σε μεταφερει σε αλλη εποχη, τα κρεατα ολα γευστικοτατα, τα τυρια καταπληκτικα, ακομα και το χυμα κρασι πολυ ανωτερο απο τα συνηθισμενα εμφιαλωμενα.
Θα ξαναπαω αρκει να κλεισω τραπεζι καμια βδομαδα πιο πριν.
varethika ton prologo
Συμφωνώ με Κοιλιόδουλος για το θέμα λάδι τρούφας
Εγώ παντως του λέω κάθετα όχι κ το δέχεται
Κοιλιόδουλος1
Το μαγαζί εξαιρετικό σε αυτό που προσφέρει . Τιμές καλές, όμως μικρές μερίδες στα ορεκτικά. Το μόνο αρνητικό ήταν η παθιασμένη εμμονή του ιδιοκτήτη (μάλλον) να μας σερβίρει τη μπιστέκα με λάδι τρούφας. Του εξέφρασα την επιθυμία μας να βάλουμε τουλάχιστον στη μισή το λάδι τρούφας ώστε να συγκρίνουμε το με και το χωρίς, καθώς θέλαμε να γευτούμε και το κρέας γι αυτό που είναι. Τελικά, με τα πολλά δέχτηκαν την επιθυμία μας. Ωστόσο, δεν κατάλαβα τον λόγο που το σερβίρουν έτσι. Τι άλλη ανάγκη έχει ένα καλό βόειο κρέας πέρα από αλατάκι;

Πάντως θα ξαναπήγαινα άνετα και για το μοσχάρι του και τα παϊδάκια και το καλό κρασί του και για την ατμόσφαιρα. Και βεβαίως , όχι το λάδι τρούφας.
Thanasis
Το ξαναεπισκεφτήκαμε ξανά μετά απο 2 χρόνια (επιτέλους). Εξαιρετικό όπως πάντα. Τα κρέατα, το ψήσιμο, τα κρασιά, όλα κορυφή. Από μοσχαρίσεις κοπές έκοψε τα πολλά και διάφορα και πλέον δουλεύει μόνο Rib Eye και Μπιστέκα (T Bone).

Οι τιμές του μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι πολύ καλές για αυτό που δίνουν. 27 ευρώ τα 350 γρ. Rib Eye Ουρουγουάης. Αλλού, τόσο ή ακριβότερο, βρίσκεις το Ελληνικό που είναι γενικά σημαντικά πιο φτηνό. 38Ε 350γρ, prime grade Rib Eye Aμερικής. Ξέρω πως σε κρεοπωλείο αυτό το βρίσκεις 100Ε και άνω. Συγκριτικά σκεφτείται ότι το Οψοποιών Μαγγανείαι που έχει Choice Grade Αμερικάνικο (σημαντικά φτηνότερο) το δίνει 90 ευρώ το κιλό. Τέλος Wagyu Rib Eye Αμερικής στα 50Ε τα 350 γρ.(πάλι Prime Grade). Το δεύτερο φτηνότερο το έχω δει στην Canteen που είναι 75Ε η μερίδα και ΔΕΝ είναι prime grade. Πραγματικά το περιθώριο κέρδους που έχει σε αυτές τις τιμές για τέτοια προϊόντα είναι πολύ μικρό. Και στα πιο λαΪκά του κρέατα τα πάντα είναι εξαιρετικά. Για μένα η κορυφαία ταβέρνα της Θεσσαλονίκης).

Στα (κάπως) αρνητικά, με την Μπιστέκα (T-Bone) δεν τρελαθήκαμε (ήταν βέβαια πολύ καλή) καθώς δεν τη δουλεύει με ξηρή ωρίμανση (προσωπική του επιλογή/προτίμηση), κάτι το οποίο γενικά προτιμάμε. Νομίζω συνολικά έχει το καλύτερο Rib Eye στη Βόρεια Ελλάδα. Για κοπές γενικότερα όμως εξακολουθώ να προτιμώ το Βεργιώτικο στι Βέροια. Ο σεφ που το δουλεύει επειδή είναι και χασάπης, πάντα ξέρει τι να πάρει, και παρόλο που είναι ελληνικά τα μοσχάρια, πάντα διαλέγει τις καλύτερες κοπές. Το διάφραγμά του είναι άπιαστο. Συν του ότι ωριμάζει ο ίδιο τις μπριζόλες (σπαλομπριζόλες και T Bone) και είναι άπαιχτες αν σας αρέσει η γεύση της ωρίμανσης.
Rat Pack
Ο ναός του θεού Διόνυσου άνοιξε.

Και ο αρχιερέας του είναι παρόν !
varethika ton prologo
Ξανάνοιξε στις 10/3 θα το επισκεφτώ σύντομα
Rat Pack
Οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι είναι ο Μανώλης είναι καλά παρόλη την ταλαιπωρία.
Την αγάπη όλων την ένιωσε και την εκτιμάει πολύ.

Θα ανοίξει σύντομα, μέσα στον Μάρτη και θα ηγείται ο γιος του.
Ο Μανώλης θα είναι παρόν αλλά με ελεγχόμενους ρυθμούς για αρχή.
Piroski
Ευχαριστώ. Καλά να είναι ο άνθρωπος, αυτό έχει σημασία, και θα ξανατιμηθει όταν ανοίξει.
dimitris©
Απ' όσα γνωρίζω ο Μανώλης ξεπέρασε τον κίνδυνο, αλλά ταλαιπωρήθηκε πολύ και ακόμα παλεύει να αναρρώσει. Δε νομίζω ότι φέτος θα μπορέσει να ξανανοίξει δεδομένου ότι πάντα τέλος Μαΐου έκλεινε. Μακάρι να είναι γερός και από κει και πέρα το μαγαζί θα βρει το βηματισμό του.
Piroski
Ξέρει κανείς αν είναι όλα καλά; Έχει ξεπεράσει το τρίμηνο που είναι κλειστό...
varethika ton prologo
Fisher ο μέγιστος Μανώλης είχε κορονοιο τώρα είναι καλύτερα
Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομα ξανά ανοικτός
fisher
Έχουμε κάποια πληροφορία για το μαγαζί;
Στο Facebook του μαγαζιού έχει μια ανακοίνωση Νοεμβρίου ότι κλείνει λόγω κρουσμάτων. Στο google βγάζει temporary closed και δεν σήκωσαν τηλέφωνο σε μια προσπάθεια που έκανα σήμερα.
Dal
Δεν υπαρχει λόγος να ξαναπαω. Θα ξεκινήσω από τα θετικά. Πολύ καλό ψήσιμο στην σπαλομπριζολα (ζητήθηκε rare και ήρθε rare) και τα παϊδάκια και σε καλή τιμή. 17 και 11 ευρώ αντίστοιχα. Και εδώ τελειώνουν τα θετικά.

Λαδοτυρι Μυτιλήνης: κυριολεκτικά μια φλούδα λαδοτυρι.
Παντζαρια: κυριολεκτικά 1,5 βολβός παντζαριου χωρίς λάδι/ξύδι/αλάτι.
Καθόλου αλάτι πιπέρι (ούτε φακελάκια) ή λαδοξυδο στο τραπέζι και αδιαφορία όταν ζητήθηκαν διότι πραγματικά η σαλάτα δεν τρωγόταν.
Το ένα κυρίως ήρθε με διαφορά 30 λεπτών από το άλλο. Ο καθένας έφαγε μόνος του.
Κρασί χύμα σε ποτήρι καφενείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πιει σε κανονικό κολωνατο ποτήρι μόνο αυτός που έχει πάρει "ετικέτα".
Κοπές μόνο άνω του ενάμιση κιλού το κάθε κομμάτι. Ουσιαστικά αποκλείουν κάποιον που θέλει να φάει κοπή μόνος από το να το κάνει, καθώς τα κομμάτια είναι μεγάλα.
Ύφος ιδιοκτήτη λες και είναι σε εστιατόριο μοριακής στο Μπιλμπάο.
Τέλος, το χειρότερο. Πήραμε πράγματα που κόστιζαν 48 ευρώ. Η απόδειξη που ήρθε έγραφε 85 φορτωμένη με πράγματα που δεν πήραμε. Σε γυράδικο να πας τέτοιο λάθος δεν θα γίνει ποτέ. Πόσο μάλλον στην φοβερή αυτή ταβέρνα. Θεωρώ ότι δεν έγινε κατά λάθος και φάνηκε από την αντίδραση του. Ήταν πολύ φυσιολογικό. Καμία έκπληξη, σαν να σκεφτόταν "οκ αν πει κάτι θα το αλλάξουμε".

Για όλα αυτά Χ και μάλιστα κεφαλαίο και για κανένα λόγο ξανά. Από τις λίγες φορές που τα σχόλια στον ταβερνοχώρο δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία που έλαβα στο κατάστημα.
Rat Pack
Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός για ένα από τα πιο αγαπημένα μου εστιατόρια. Στην Ιταλία θα λεγόταν Trattoria, στην Γαλλία Bistrot, και στην Ελλάδα λέγεται ταβέρνα.

Παλιά όταν ρωτούσαν κάποιον για το ποιόν κάποιου μπορεί να απαντούσε έχω πιει κρασί μαζί του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, αποδοχή, οικειότητα και φιλία. Έχουμε πιεί λοιπόν κρασί με τον ιδιοκτήτη εξ' ου και η έλλειψη αντικειμενικότητας.

Η παλιά Αθήνα είναι μια ταβέρνα που απευθύνεται μεν σε όλους αλλά προσφέρει ποιότητα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν συνολικά λόγω μεγάλης εξειδίκευσης στο θέμα του οίνου.

Το φαγητό είναι απλό και εξαιρετικό. Θα έλεγα ότι αν την επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις, σουτζουκάκια, tagliata rib eye, συκώτι, πατάτες τηγανητές, ρωσική, βραστή σαλάτα, carpaccio.

Η διαφορά όμως αυτής της ταβέρνας από όλες τις άλλες είναι ο Οίνος.
Ο ιδιοκτήτης φτιάχνει την δικιά του ρετσίνα σε δρύινα βαρέλια όπως οι παλιές καλές ταβέρνες.
Η λίστα κρασιών του καταστήματος δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη τουλάχιστον από την Λάρισα και πάνω. Κρασιά για όλα τα βαλάντια από όλα τα μέρη του κόσμου.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα και σφόδρα.
Piroski
Δοκιμή πρώτη φορά, με κράτηση.

Ο χώρος μέσα ζεστός και οικογενειακός. Ο κύριος που μας πήρε παραγγελία εξαιρετικός!

Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος.
Πολλά πιάτα και κρασιά λείπουν από τους καταλόγους που δίνονται στους πελάτες, οπότε πρέπει να είσαι υποψιασμένος να το συζητήσεις. Για παράδειγμα, το καρπατσιο και το ταρταρ μοσχου πρέπει να το ζητήσεις από την τηλεφωνική κράτηση ακόμα.

Πήραμε λαδοτυρι (ωραίο), μανιτάρια ψητά (καλά αλλά μικρή μερίδα), πατάτες τηγανητές (εξοχες), κοπανιστη (χειροποίητη με μπόλικη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ καλή), σουτζουκάκια (ωραία αλλά μόνο 4. Για 7 ευρώ το σήκωνε και ένα 5ο) και χοιρινή τομαχοκ (εξαιρετική).

Μαζί με φιάλη κρασί ("Μοσχόπολις 18" - στα 28 ευρώ) λογαριασμός 69 ευρώ.

Στο τελος κερασμενο Καζάν Ντιπι και πορτοκαλόπιτα.

Το σέρβις σηκώνει βελτίωση (δεν υπήρχαν μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι, το κρασί ξεχάστηκε και έπρεπε να το υπενθυμίσουμε αφότου ήρθαν τα τρία πρώτα πιάτα).

Θα ξαναπάω σίγουρα.
nicksugar3
Ωραίο περιβάλλον αστικής upgraded ταβέρνας.
Δυνατή η μελιτζάνα ψητή,οι αλοιφές και το λαδοτυρι. Αδύναμο το χοιρομερι τους σε φέτες, πολύ καλά σουτζουκάκια και μπριζόλα τομαχοκ. Αρωματική ρετσίνα, θα την ήθελα λίγο πιο κρύα.
Θα ξαναπάμε με χαρά.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
varethika ton prologo
Επαγγελματισμός παντρεμένος με παράδοση, άριστες εντυπώσεις.
Καρπάτσιο παρά πολύ καλό, bavette επίσης, σουτζουκάκια πολύ καλά, φοβερά κρασιά και ωραίο κλίμα. Κράτηση για το ΣΚ σίγουρα μια βδομάδα πριν.
toy
επίσκεψη το Σάββατο 5/10 μεγάλη παρέα για ένα τραπέζι γενεθλίων δεν έχω άποψη για τις τιμές.
Δοκιμάστηκαν πάρα πολλά πιάτα ξεχωρίζω τα εξής:
ένα εξαιρετικό καρπάτσιο
μία φοβερή ταλιάτα
και μια υπέροχη μπριζόλα αλλά φιορεντίνα
πολύ καλό το κοκορετσάκι και η μοσχαρίσια γλώσσα, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ η φέτα του και η μελιτζανοσαλάτα.
Το μαγαζί είναι σταθερή αξία για ένα καλό φαγητό στα συν το service η λίστα κρασιών και η απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων το μόνο αρνητικό η βαριά ίσως και παλιακή λίγο ρουστίκ αισθητική του.
Δειπνολάγνος
Πολύ καλό εστιατόριο κρυμμένο σε στενό κάθετο της Παπάφη σε είσοδο πολυκατοικίας που δεν το πιάνει το μάτι σου. Εκεί λοιπόν αν είστε λάτρεις του καλού κρέατος θα βρείτε ποιοτική εκτέλεση σε πιάτα που δεν πάει το μυαλό σας όπως επίσης και μεγάλη ποικιλία σε κρασιά αλλά και περίφημη σπιτική ρετσίνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε ταλιάτα μόσχου ribeye με λάδι τρούφας όπως επίσης περίφημο είναι και το κοντοσούβλι τους.Στην δικιά μας περίπτωση διαλέξαμε την ταλιάτα/καρπάτσιο όπως ονομάζεται στον κατάλογο (δείχνοντας το) και ήρθε ένα πιάτο με περίπου 18 κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος άψογα ψημένο και σβησμένο με λάδι τρούφας. Στην τελική χρέωση βέβαια μας χρεώθηκε το πιο ακριβό πιάτο (ribeye) αλλά με πάρα πολύ όμορφο τρόπο και βέβαια χωρίς να γνωρίζουμε την διαφορά εμείς,ο σερβιτόρος του καταστήματος μας εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο πιάτα φέρνοντας μας μάλιστα για να μας εξηγήσει καλύτερα,γεγονός που εκτίμησα παραπάνω και τα κομμάτια απο το κρέας(το ένα με ελάχιστο καλό-λίπος παραπάνω) που βγαίνει το κάθε πιάτο και διαφέρει στην τιμή. Μου άρεσε πάρα πολύ που δεν επιτρεπόταν καθολικά το κάπνισμα στο μαγαζί . Τέλος 2 αρνητικά που παρατήρησε η παρέα μου, (εγώ μένω στην γεύση αυτών που έφαγα που με ικανοποίησε απολυτα) ήταν οτι σίγουρα η ποσότητα στην ταλιάτα ήταν γενναία για να χορτάσουν όσο πρέπει 2 άτομα αλλά σαν συνοδευτικό είχε μισή baby πατάτα ψητή και λίγο σαλάτα, όπως επίσης και στο κοντοσούβλι ηταν μετρημένες περίπου 7 τηγανητές πατάτες, σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να μην υπάρχει συνοδευτικό γιατί έτσι χάνει το πιάτο. Η γενική εμπειρία πάντως ήταν άψογη.
Mikey
Ήθελα πολύ καιρό να το επισκευθώ και η σχετικά πρόσφατη (εντάξει, έχει καιρό) προσθήκη Ribeye και carpaccio ήταν ακόμα ένα κίνητρο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Το μαγαζί όντας ημιυπόγειο είναι στην καλύτερη χειμερινό αν και η πρόσφατη επίσκεψη έγινε με 27 βαθμούς Κελσίου και δεν δυσκολευτήκαμε τόσο πολυ.
Στο δια ταυτα, τραπέζι μόνο με κράτηση γιατί συνήθως γίνεται χαμός, η εξυπηρέτηση σβέλτη και ευχάριστη, η κάβα εντυπωσιακή και η διακόσμηση ρουστίκ αλλά καθόλου δυσάρεστη.
Το φαγητό πολύ καλό, σουτζουκάκια και συκώτι εξαιρετικά, κοντοσούβλι πολύ καλό, σαλάτες οκ, πατάτες καλές, το λαδοτύρι παραψημένο. Το Ribeye νόστιμο αν και όχι το καλύτερο που έχω φάει, το carpaccio πολύ καλό αν και έπρεπε να είναι πιο λεπτοκομμένο. Η επιλογή από τα εμφιαλωμένα κρασιά ανεβάζει το λογαριασμό αλλά αξίζει. Γλυκό κερασμένο καζαν ντιπί, πορτοκαλόπιτα και μακεδονικός χαλβάς στα κάρβουνα με κανέλα και μήλο.
Μόνη αρνητική, έως πολύ αρνητική εξέλιξη η εξής: Ζητήσαμε λογαριασμό και όταν ήρθε ο σερβιτόρος με το τεφτέρι στο χέρι ρώτησε "Κάρτα ή μετρητά;". Αντερωτήσαμε γιατί και μετά μας ξεφούρνισε το "είναι τόσα αλλά εγώ με τόσα-μισό ΦΠΑ είμαι καλυμμένος" προφανώς χωρίς απόδειξη. Ακολούθησε ξενέρωμα και αποφασίσαμε μετρητά ΜΕ απόδειξη που ζητήσαμε 3 φορές..
Να διευκρινήσω πως είμασταν παρέα 5 ατόμων (ξεκινήσαμε για 7 και τόσα ήταν και τα κουβερ/ψωμί που μας χρέωσαν) και τους κάναμε λογαριασμό άνω των 30€ το άτομο χωρίς να κεράσουν τίποτα πέρα από το γλυκό που είναι δεδομένο οπότε το λιγότερο άσχημη κίνηση.
Θα ξαναπάω αλλά μόνο κάρτα αυτή τη φορά.
StratosL
Πήρα τηλέφωνο και έκλεισα μια βδομάδα πριν, ήθελα επιτέλους να βρω τραπέζι γιατί το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Πήγαμε λοιπόν χθες, Κυριακή, 4 άτομα. Πολύ καλαίσθητος ο χώρος. Μια εσωτερική ιστορία από τον ιδιοκτήτη τον ίδιο είναι ότι το (ιδιαίτερο) όνομα του μαγαζιού έχει να κάνει με το γεγονός ότι η περιοχή εκείνη λεγόταν "Συνοικισμός Αθηνών", όταν οι πρώτοι πρόσφυγες είχαν αποικίσει σε εκείνο το σημείο στην Τούμπα.

Πήραμε σουτζουκάκια, τα οποία δε με εντυπωσίασαν, υπάρχουν πολύ καλύτερα στην πόλη. Το κοντοσούβλι μου φάνηκε αρκετά καλό, αλλά ως εκεί. Το συκώτι επίσης ήταν καλό, ειδικά για μένα που δεν τρώω συκώτι και τόσο. Η ταλιάτα μόσχου ήταν νόστιμη, αλλά έχω φάει καλύτερη (π.χ. στη Μαριγούλα στον Πολύγυρο). Πεντανόστιμο λαδοτύρι, καλό χαλούμι.
Μου άρεσε που το μαγαζί είναι άκαπνο. Ήθελα καιρό να δω τις γεύσεις του μαγαζιού αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Θέλω όμως να ξαναπάω επειδή μου άρεσε ο χώρος και θέλω να δοκιμάσω σπαλομπριζόλα και Rib-Eye. Θα συμβεί
Lambel
Άκαπνο μαγαζί!! Πολύ καλό σέρβις, νόστιμα φαγητά, ωραίο κρέας. Έχω πάει τουλάχιστον 3 φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο διάκοσμος θυμίζει λίγο παλαιότερη εποχή. Έχω πάει τόσο καθημερινή βράδυ όσο και Κυριακή νωρίς μεσημέρι (καλού κακού για ώρες και ημέρες αιχμής κάντε ένα τηλέφωνο για διαθεσιμότητα τραπεζιού)
Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στην ευρύτερη περιοχή και θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία.
mrlolen
Βραδινη επισκεψη καθημερινη μεσα στο Σεπτεμβριο. Χωρις κρατηση, ειχε κοσμο αλλα δεν ηταν φουλ και ετσι βρηκαμε τραπεζι για 4 ατομα. Πηγαμε για να δοκιμασουμε κυριως τα steak που εχει μιας και ακουσαμε οτι ειναι απο τα καλυτερα στην πολη απο ποιοτητα και value for money. Στυλ ταβερνας αλλα με ποιοτικο κρεας που ξερουν να το ψηνουν και πολυ καλα. Τιμες πολυ καλες (17 eur ταλιατα, 22 ριμπ αι 40eur/kg bisteca). Περιβαλλον ταβερνας αλλα με παρα πολυ καλη εξυπηρετηση. Πολυ μεαγλη λιστα κρασιων επισης με καλες τιμες. Πολυ αξιοπρεπη και οσα ορεκτικα δοκιμασαμε.

Ενδεικτικα καποια πιατα:
Bisteca 1200 gr με λαδι τρουφας : Εξαιρετικα ψημενη και φιλεταρισμενη σε στυλ ταλιατας
πατατες τηγανητες με κεφαλοτυρι : πολυ καλες
Μανιταρια : μετρια

Σιγουρα θα ξαναπαω να φαω και την ταλιατα και το rib eye και τα αλλα του κρεατικα.

Φαγητο: 7/10
Εξυπηρετηση: 8/10
Περιβαλλον: 6/10
Τιμη:9/10
Thanasis
Πολύ δυνατή ταβέρνα. Ότι πάρεις είναι πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή, τόσο ορεκτικό όσο και κρέας. Το μόνο του ακριβό πιάτο είναι το μοσχαρίσιο Rib Eye, το οποίο είναι απίθανο. Παρότι πολύ ακριβό (22Ε η μερίδα) είναι φτηνότερο από ότι στο "οψοποιων μαγγανείαι" και κατά τη γνώμη μου καλύτερο. Προτείνεται άφοβα. Από τις καλύτερες ταβέρνες ανατολικά.
Panucci
Μαγαζί αποκάλυψη σ'ένα υπόγειο στην Τούμπα. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν πάρα πολύ καλό με highligts τα σουτζουκάκια και το rib-eye. Ο ιδιοκτήτης Μανώλης δείχνει πως είναι γνώστης τόσο των κρεάτων όσο και των κρασιών. Έχει πολύ ενδιαφέρουσα κάβα με κρασιά απ'όλο τον κόσμο. Τα συλλέγει ο ίδιος σε ταξίδια που κάνει ανά την υφήλιο, όταν το μαγαζί είναι κλειστό. Από τέλη Μαΐου έως Σεπτέμβριο δηλαδή. Το κάπνισμα απαγορεύεται ευτυχώς!
Βικτωρ Τ.
Ημιυπογεια ταβερνα στην Τουμπα.Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο ταβερνισιο.Μουσικη καλη σε ενταση και επιλογη ρεπερτοριου.Παρασκευη-Σαββατο βραδυ και Κυριακη μεσημερι καλυτερα κρατηση για παν ενδεχομενο.Πικαντικη πολυ καλη,ρωσικη πολυ καλη,πατατες τηγ.οριτζιναλ,χαλουμι σχαρας καλο,σουτζουκακια πολυ καλα,φιλετο μοσχαρισιο παρα πολυ καλο αλλα λιγο,λουκανικα καλα,κοντοσουβλι οκ+1 λιτρο δικη τους ρετσινα(πολυ καλη)+3 αναψυκτικα+κερασμενο γλυκο=61 ευρω
fisher
Το μαγαζί ειναι χειμωνιάτικο. Συνήθως λειτουργεί μέχρι 31-5 και κλείνει για το καλοκαίρι. Ειναι πολύ γνωστό σε όσους πίνουν κρασιά για την τρέλα που έχει το αφεντικό. Μπορείς να βρεις πάρα πολλές ετικέτες(ειδικά απο εξωτερικό) σε διάφορες τιμές. Από φτηνές 18-20€ μέχρι αρκετά παραπάνω. Το μενού ειναι ταβέρνας με κάποια ιδιαίτερα πιάτα. Εχει τα κλασικά σχάρας αλλά έχει και σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια και rib eye. Ξέρουν να ψήνουν κρέατα και θα το φας όπως το ζητήσεις. Από τιμές μπορείς να τη βγάλεις πολύ φτηνά με χύμα ρετσίνα και σουτζουκάκια μέχρι πάρα πολλά αν επιλέξεις ribeye κόκκινα κρασιά κλπ.
Οποιος έχει τρέλα με τα κρασιά επιβάλλεται να πάει αν δεν το χει κάνει ήδη.
mike
Ήταν στο πρόγραμμα από καιρό, τελικά πήγα χθες με καλή παρέα.
Η ατμόσφαιρα είναι ανακαινισμένη λαϊκή, δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Το μαγαζί έχει καλή καβα κρασιών αλλά εμείς ήπιαμε τη ρετσίνα τους που ήταν πράγματι καλή (όχι όσο του Κρόνου).
Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια πολύ καλή, σουβλάκι πολύ καλό, λουκάνικο πολύ καλό, το ριγανάτο το χοιρινό δεν μου άρεσε καθόλου- ήταν τίγκα στη μουστάρδα, κοπανιστή εξαιρετική, η ρωσική οκ, πατάτες οκ. Γενικά καλά χωρίς να έχω ιδιαίτερη όρεξη να ξαναπάω. 7 άτομα με ποτό 82 ευρώ , νομίζω ήταν καλά. Ευγενικοί άνθρωποι πάντως και εξυπηρετικοί.
Πέτρος
Κορυφαία ταβέρνα, απίστευτα κρέατα και ωραίο και μπόλικο επιδόρπιο για τους λάτρεις!!!
Άκης
Υπέροχη ταβέρνα που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο. Όποιος πάει πρέπει να δοκιμάσει την ρετσίνα τους που την παρασκευάζουν οι ίδιοι, όπως επίσης και το ριγανάτο που είναι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Το προσωπικό ευγενέστατο και εξυπηρετικό. Αν έψαχνα να βρω ένα αρνητικό αυτό θα ήταν η έλλειψη πάρκινγκ, αλλά με λίγο ψάξιμο στα γύρω στενά δεν είναι πρόβλημα. Έχει καθιερωθεί ως στέκι!!!!
stevaras
Πήγαμε χθες μετά από 20 χρόνια. Συχνάζαμε εκεί την δεκαετία του 80 και υπήρχε μια αίσθηση νοσταλγίας. Βέβαια το μαγαζί άλλαξε όπως άλλωστε και μεις.Δεν είχε τη μυρουδιά της ταβερνίλας, ούτε τα ρούχα μας δεν χρειάστηκε να βγάλουμε έξω. Καλό φαγητό καλή ατμόσφαιρα, υπέροχη ρετσίνα και νορμάλ τιμές. 2 άτομα 30 Ευρώ.Στα συν ότι δεν καπνίζουν. Θα ξαναπάμε
Κωνσταντίνος
Η ταβέρνα από Δευτέρα μέχρι Σάββατο ανοίγει μετά τις 8.15 . Τις Κυριακές μεσημέρι μετά τις 1.00 .
stevaras
Πήγαμε την Παρασκευή νωρίς γύρω στις 7.30 και ήταν κλειδωμένη η πόρτα.Τι ώρα ανοίγει ή μήπως έκλεισε;
stephan
Υ.Γ. Μόλις μπαίνεις δεξιά έχει μια σόμπα πετρελαίου,και στο κέντρο του μαγαζιού έχει μία ξυλόσομπα.
stephan
Το προσωπικό ευγενέστατο,το service πολύ καλό.Όταν ζήτησα νερό μου φέραν της βρύσης,πράγμα που το εκτίμησα.Η ρετσίνα του άκρως ικανοποιητική,δε συγκρίνεται βέβαια με παλιές ταβέρνες τύπου Κρόνος και Μπαρμπίδης,αλλά για την εποχή μας δυνατή.Οί τηγανητές πατάτες top,η χτυπητή και το τζατζίκι (δικά τους) super,τα αρνίσια παϊδάκια μέτρια προς καλά.Όλα αυτά που προανέφερα(μαζί με ψωμί)έκαναν μόνο 19.5 Εuro.Η ατμόσφαιρα αυθεντική ελληνική(όχι δηθενιές).Θα ξαναπάω.
a.d.
Απο τις καλυτερες (εαν οχι η καλυτερη)χυμα ρετσινα που την φτιαχνει μονος του και την συντηρει σε γαλλικα δρυινα βαρελια.Τα αρνισια παιδακια που φαγαμε ταιριαξανε απολυτα με ενα καλοσυντηρημενο(δεκαετιας παρακαλω)εμφιαλωμενο ξυνομαυρο.Ολα τα παραπανω(φαγητο,σερβις συν οι πολλες ετικετες κρασιων) μου φτιαχνουν την διαθεση να θελω να ξαναπαω συντομα.Α,και η σομπα τελικα ειναι ξυλοσομπα γιατι καθομασταν διπλα της...
Γιάννης
Καλό φαγητό αλλά δε το λες και τιμές συνοικιακής ταβέρνας.
Η ξυλόσομπα που αναφέρθηκε είναι πετρελαίου απλά.
Βικτωρ Τ.
Μαγαζι γειτονιας χαλαρο λογικες τιμες καλουτσικα κρεατα.Κυριακες βραδυ κλειστα.
Κώστας
Παλιό ταβερνάκι με εξαιρετικό φαγητό και ωραία, ήσυχη ατμόσφαιρα. Το δουλεύουν δυο αδέλφια από το 1980 και πιο πριν. Οι τιμές καλές.
nik lab
Παλιο ιστορικο υπογειο ταβερνακι. Δυστυχως δεν εχω παει αλλα εχω ακουσει τα καλυτερα.Παλιοτερα φημιζοτανε για την χυμα ρετσινα του.