Ντουνιάς

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΔρακόνα
ΝομόςΧανίων
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2821065083,6974989248
Διαδίκτυο
ΩράριοΌλο το χρόνο.
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2004
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "Παραδοσιακό Γαστρονομικό Κέντρο Παραδοσιακής Διατροφής" και "Διδακτική Φάρμα".

Εικόνες (45)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ντολμάδες (μέτριοι)
[εικόνα]
Κοχλιοί (μια χαρά)
[εικόνα]
Κόκορας με χυλόπιτες (καλό)
[εικόνα]
Χοιρινό με πορτοκάλι (καλό)
[εικόνα]
Αρνί (καλό)
[εικόνα]
Τυρί (πολύ δυνατό)
[εικόνα]
Μπρόκολο και κουνουπίδι (καλά)
[εικόνα]
Σαλάτα (αδιάφορη)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Πατάτες (δυνατές)
[εικόνα]
Πατάτες τηγάνι
[εικόνα]
Εξωτερικά Οκτώβριος 2023
[εικόνα]
Εξωτερικά Οκτώβριος 2023
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τσικουδιά από ρωμέικο & κοτσυφάλι (παρά πολύ καλή)
[εικόνα]
Χοχλιοί
[εικόνα]
Ρίφι χρονιάρικο τσιγαριαστό (επικό έπος)
[εικόνα]
Γλιστρίδα, ντομάτα, ψητή πατάτα, ψητή πιπεριά, ψητή μελιτζάνα, ψητό καλαμπόκι, μυζήθρα, παξιμάδι, ελαιόλαδο και ξύδι
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Πατάτες στα ξύλα
[εικόνα]
Πατάτες τηγανίτες στα ξύλα (τι να λέμε τώρα )
[εικόνα]
Γάστρες
[εικόνα]
Γεμιστό ανθοί
[εικόνα]
Η σαλάτα
[εικόνα]
Μελιτζάνα στην στόφα με ξυνόχοντρο (υποδειγματική χορτοφαγία)
[εικόνα]
Κατσικάκι αργοψημένο στην γάστρα
[εικόνα]
Χοιρινό με πορτοκάλι στην γάστρα με πατάτα πηρουνάτη (τρομερό)
[εικόνα]
Οι πατάτες (τρομερές)
[εικόνα]
Χοχλιοί πλακί στην γάστρα
[εικόνα]
Παντζάρια βραστά στα ξύλα
[εικόνα]
Πατάτες στα ξύλα
[εικόνα]
Η στόφα που ψήνει με ξύλο
[εικόνα]
Τα τσικάλια

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
AG
Μετά την προχθεσινή μου πρώτη επίσκεψη θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τους προλαλήσαντες.

Το μέρος είναι σε τοποθεσία που πρέπει να το βάλεις στόχο να πας. Θεατρική η φάση με τα τσουκάλια και τα τραπέζια πάνω στο χώμα, με την καπνά έντονη στον αέρα από τα ξύλα που καίει.
Οι πατάτες του είναι όντως ΠΟΛΥ μαμαδίστικες και πολύ καλές. Δοκιμάσαμε αρκετά φαγητά, και δεν υπήρξε κάτι που να πω «πολύ καλό». Όλα κυμαίνονταν από άποψη γεύσης και εκτέλεσης 7/10 . Το ψωμί και η πατάτα 10/10
Χύμα σέρβις αλλά αποτελεσματικό.
Η υγιεινή είναι κάτω του μετρίου.
Θα το πρότεινα αλλά δεν θα ξανά πήγαινα εκτός αν με έβγαζε ο δρόμος.
Τιμές €30 το άτομο
guru
Ωραία εμπειρία με τα τσουκάλια, κάνουν και events τις Πέμπτες με μάθημα μαγειρικής, μάζεμα χόρτων, και επίσκεψη στα μοσχάρια, καλή φάση για τουρίστες. 90 το κεφάλι το event με φαγητό. Καλύτερες τιμές για οικογένεια. Εμείς πήγαμε μόνο για φαγητό. Το ψωμί απίστευτο με προζύμι και στο σχήμα που θα καταλήξει αύριο να είναι κρητικό παξιμάδι.
Όσα φάγαμε νόστιμα, το κρασί μετριο όπως σχεδόν παντού στην Κρήτη.
ΥΓ δε μου αρέσει το Κοτσιφαλι.
Να πάτε
ΥΓ2 η κουμπάρα μου είπε ότι η καλή ταβέρνα στη δρακωνα είναι άλλη αλλά δε μου είπε ποια
Mikey
Νομίζω η συγκλονιστικότερη εμπειρία των τελευταίων μηνών. Το επισκεφθήκαμε το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας φέτος, 7 άτομα και δε βλέπω την ώρα να ξαναπάω μιας και ό,τι και να πω για την εμπειρία είναι λίγο.
Ο χώρος από άλλο κόσμο, καφενείο δεκαετίας του 80 με την αντίστοιχη ατμόσφαιρα. Έξω τα τσουκάλια στη φωτιά να ετοιμάζουν από πατάτες μέχρι κρέατα και ο αεικίνητος Στέλιος να φροντίζει τον κόσμο, να πηγαινοέρχεται στα τραπέζια επαναλαμβάνοντας τα πιάτα ημέρας και εξηγώντας ξανά και ξανά.
Φάγαμε ό,τι υπήρχε και είχε μείνει. Σαλάτα κρητική με λωτό, ψωμί χειροποίητο, μυζήθρα, κρεατότουρτα (ουσιαστικά κρεατόπιτα αλλά έτσι την λέγαν φαντάζομαι για το πάχος του στρώματος από κρέας και έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά να γιορτάσω τα γενέθλιά μου στον Ντουνιά φέτος), ένα πιάτο με λαχανικά στο φούρνο (πολύ νόστιμο), μπιφτέκια με χυλοπίτες, μοσχάρι (πατέρα και γιο), κατσικάκι, προβατίνα και πατάτες τηγανιτές που με γύρισαν πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Ρακή αγίασμα.
Για τιμές δεν το συζητάω. Εξαιρετικές.
Έχω βάλει σκοπό της ζωής μου να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Ντουνιά μου λείπεις.
Θου-Βου
Εδώ πόλος έλξης είναι το παραδοσιακό κρητικό φαγητό που σιγοψήνεται σε πιθάρια πάνω στη φωτιά με τα κούτσουρα. Αν θέλεις σαλάτα υπάρχει μόνο μία: βάζουν μέσα απ' όλα, ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, ελιές, πιπεριές, αβγό, κρεμμύδι, καρύδια, σταφίδες, ρόδια κλπ. Πήραμε κατσικάκι τσιγαριαστό, αγριοκούνελο στιφάδο, κάτι σαν τουρλού με κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, κρεμμύδια και σκορδάκι, σπέσιαλ τηγανητές πατάτες, σαλάτα και κρασάκι. Τιμές πολύ λογικές. Αξίζει να ανέβεις μέχρι εδώ.
anton
Επίσκεψη αρχες Νοεμβρίου, καθίσαμε έξω. Τσιγαριαστό, μπιφτέκι, κατσίκι, μελιτζάνα με τραχανά, σαλάτα εποχής, σπανακόπιτα, καστανά με πατάτες, ψωμί δικής τους παραγωγής ήταν όλα πολύ ωραία, φτιαγμένα με μεράκι, με υλικά δικά τους, από τον λαχανόκηπό τους. Κέικ σοκολάτα κερασμενο. Σερβίρει η οικογένεια, ευγενέστατοι και χαρούμενοι, έρχονται τα παιδιά και αγκαλιάζουν τον μπαμπά ενώ μας μιλαει. Ήμασταν επιπλέον τυχεροί γιατί είχε και ζωντανή μουσική και χορό. Πληρώσαμε 18€/άτομο, να πάτε οπωσδήποτε, είναι ο ορισμός της ωραίας εμπειρίας.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Βικτωρ Τ.
https://www.lifo.gr/articles/taste_articles/237302/i-taverna-toy-ntoynia-sta-oreina-toy-nomoy-xanion-arkei-gia-na-episkeftheis-fetos-tin-kriti
Βικτωρ Τ.
https://www.greekgastronomyguide.gr/item/taverna-ntounias-kriti/
varethika ton prologo
Μετά από 3 επίσκεψη στα τελευταία χρόνια συνοψίζω
Παρά παρά πολύ νοστιμο κρητικο φαγητό (σκέφτομαι το τσιγαριαστο ,το αρνί με γιαούρτι ατην λαδόκολλα ,τους χοχλιούς ,το μοσχάρι στιφαδο και τις αδιανοητες τηγανητές πατάτες κλπ και μου τρέχουν τα σάλια )
Αδιανόητη τσικουδιά από ρωμεικο σταφύλι
Για όσους αγαπούν το καλό φαγητό αξίζει μια επίσκεψη
Για όσους είναι στο industry μάγειρες , εστιάτορες κλπ επιβάλλεται
Τιμές πολύ χαμηλές 3 άτομα με πολύ φαγητό 42 ευρώ
επίκουρος
Από τα μαγαζιά που αξίzει να πάει κανείς. Slow food σε γάστρες, καλό service ευγενικοί άνθρωποι. Το συνιστώ!
varethika ton prologo
18 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά στα Λευκά Όρη στο χωριό Δρακωνα θα βρείτε την ταβέρνα του Ντουνιά (ο δρόμος έχει στροφές αλλά αξίζει τον κόπο προτιμήστε τον δρόμο από Μαλαξα).
Οι πρώτες ύλες είναι προϊόντα της περιοχής ενώ όλα τα μαγειρέματα γίνονται στην φωτιά του ξύλου (πυροστιά/ξυλόφουρνος/ξυλοκάρβουνο). Γάστρες σιγομαγειρεύονται, τηγανητές πατάτες σε τσουκάλια απευθείας πάνω στην φωτιά λαχανικά από τον λαχανόκηπο τους το ίδιο και τα κρέατα από την μικρή φάρμα που διατηρούν. Νομίζω ότι είναι εμπειρία ο Ντουνιάς... Σημείωση η κουζίνα κλείνει όταν σκοτεινιάσει γιαυτό θέλει καλό timing στο ποτέ θα πάει κάποιος, κράτηση απαραίτητη.