The Aficionados [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΝικολάου Πλαστήρα 105, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Aficionado, Αφισιονάντος, #cocktails, #upscale, #business, #πούρα
Άνοιξε13 Δεκεμβρίου 2017
ΈκλεισεΜάρτιο 2020
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "Art of Dining".

Υπεύθυνοι ο Σπυρίδων Συμεωνίδης και η Μαριαλένα Μηλιαρά. Chef ο Δημήτρης Παμπόρης. Pastry chef ο Δαμιανός Φουρκιώτης. Bartender ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.

Στη θέση του υπήρχε το Il Nido. Στη θέση του άνοιξε το Gatto Rosso (από την ίδια ιδιοκτησία).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Ιανουάριο 2018. Νέο talk of the town. Τολμηρό εγχείρημα για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Είναι φανερό ότι έχει πέσει πολύ χρήμα για να στηθεί ως ένα από τα πιο σοβαρά εστιατόρια της πόλης.
  • Στεγάζεται σε ένα όμορφο τριώροφο νεοκλασικό. Έχει ωραία εξωτερικά τραπέζια και λίγα προνομιούχα τραπέζια σε μπαλκόνι. Ο χώρος αποπνέει πολυτέλεια όπως αναμενόταν.
  • Στο σέρβις 4-5 κοπέλες, ευγενέστατες και εξυπηρετικές, καλά διαβασμένες. Ήταν αρκετά στην τέντα, φαντάζομαι με απαίτηση της ιδιοκτησίας.
  • Ο κατάλογος σχετικά μικρός, με ενδιαφέρον. Δεν έχει degustation menu. Δοκίμασα πολλά και διάφορα. Η αίσθηση που αποκόμισα είναι πως όλα είναι καλά, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πιάτο που να συγκινεί. Ομολογώ ότι περίμενα πολλά περισσότερα, πιο δημιουργική κουζίνα, (ίσως μοριακή;), και όχι κλασικά εστιατορικά πιάτα. Αξιόλογη είναι και η κάρτα των cocktails. Επίσης έχει τεράστια κάρτα με κρασιά, σαμπάνιες καθώς και πούρα.
  • Τιμές πολύ υψηλές, απευθύνεται προφανώς σε ανθρώπους που έχουν χρήματα. Για ένα φυσιολογικό γεύμα υπολογίστε στην καλύτερη 50€/άτομο. Ανάλογα με το τι θα παραγγείλεις, μπορεί να φτάσεις πολύ ψηλά. Εμένα μου βγήκε περίπου 150€/άτομο.
Συμπερασματικά, η κουζίνα δεν δικαιολογεί τις τιμές, μπορείς να φας αντίστοιχα πιάτα σε άλλα εστιατόρια της πόλης με πολύ λιγότερα χρήματα. Ο upscale χώρος όμως και το σέρβις, κάπως το ισορροπούν. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω, παρά μόνο για corporate επαγγελματικό δείπνο ή για χαλαρό καλοκαιρινό cocktail στην όμορφη αυλή.

Εικόνες (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2019)
[εικόνα]
"Reference to chocolate" (συμπαθητικό, πολύ ωραίο στήσιμο)
[εικόνα]
"Black Angus beef fillet" (καλό)
[εικόνα]
"Black Angus beef fillet" (καλό, τσουχτερή τιμή στα 48€)
[εικόνα]
"Salad with roasted beetroots" (καλή)
[εικόνα]
"Mini lobster burger" (ok)
[εικόνα]
"Mini Wagyu burger" (ok)
[εικόνα]
"Chinese style hot dog" (αδιάφορο, αλλά το baobun ψωμάκι πολύ πετυχημένο)
[εικόνα]
"Slow cooked Iberico pork cheeks" (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Ψωμάκια (οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
Negroni (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2018)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2018)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2018)

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2018: σελίδα 1/4

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
dokimastis
Στη θέση του προέκυψε το Gatto rosso
Theomd57
Επίσκεψη βράδυ Σαββάτου 7/9/2019 γιά ποτό .
Υποδοχή από ευγενέστατη κυρία , που ανάλογα του προγράμματος πελατών, σε προωθούσε στους αντίστοιχους χώρους .
Γιά ποτό καθίσαμε στον περιποιημένο κήπο με πολύ διακριτικό φωτισμό και μουσική .
Τα ποτά αξιοπρεπή σε λογικές τιμές [Moscow mule στα 8Ε και μη αλκοολούχο Mohito στα 6Ε ].
Θα επαινέσω με επίφαση τις ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ τουαλέτες με ατομικές μπουρνουζοπετσέτες γιά πλύσιμο χεριών !!
Προσωπικό ταχύτατο και ευγενέστατο !
IoliAt
Συμφωνώ με τα σχόλια, ωστόσο εμένα με κέρδισε, ίσως περισσότερο για τον χώρο, την ατμόσφαιρα και το σέρβις. Επίσης, στα + ότι η ιδιοκτησία ήταν παρούσα και ενδιαφέρθηκε να μας γνωρίσει, να ανταλλάξει μια κουβέντα και να ζητήσει το feedback μας. Επισκεφτήκαμε στο πλαίσιο της εβδομάδας Μακεδονικής κουζίνας, επιλέχτηκε ένα μενού Μακεδονικής κουζίνας, το οποίο έβγαζε επιτυχημένα αυτήν ακριβώς την ταυτότητα, και από την άλλη ένα πρώτο και ένα κυρίως από τον κατάλογο. Οι ποσότητες, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα της πόλης, ήταν χορταστικές. Στο μακεδονικό μενού υπήρχε amuse bouche ελιές με θυμάρι, πάστα ντοματίνι και γιαούρτι (οκ), πρώτο dim sum "μαντί" με μοσχαρίσιο κιμά (βουβαλίσιο έλεγε στο μενού), βασιλικό και αφράτο γιαούρτι (πολύ νόστιμα και μεγάλη μερίδα), κυρίως μοσχαρίσια μάγουλα με αποδόμηση μακεδονικής μελιτζανοσαλάτας (βλ. αφράτο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, κονφί ντομάτας, κουλί πιπεριάς φλωρίνης) - το κρέας οκ αλλά η μελιτζάνα καταπληκτική! και τέλος επιδόρπιο "γαλακτομπούρεκο" με παγωμένο γιαούρτι, σάλτσα ανθόμελο, ζελέ τριαντάφυλλο και καραμελωμένα καρύδια - στο σύνολο ενδιαφέρον, ελαφρύ, καλό κλεισιμο. Από το a la carte επιλέχτηκαν ως πρώτο μινι burger αστακού, ενδιαφέροντα, καλός συνδυασμός γεύσεων, δυσκολεύτηκα όμως να τα φαω (λίγο παραπάνω φρυγανισμένο το μπριος) και ως κυρίως ρυζότο με καβούρι και ξινόμηλο, πολύ νόστιμο, ένιωθες το καβούρι, ελαφρώς προς το τεράστιο η μερίδα. Προσφέρθηκε εσπρέσο. Το ποτήρι ροζέ τους πολύ γευστικό. Σύνολο στα 98 (με το κρασί και με pellegrino x 2), αλλά το μενού ήταν πολύ καλό value for money. Προτείνω να καθιερωθεί ένα τέτοιο είδος degustation. Ως χώρος: αρχικά καθίσαμε έξω, τα εξωτερικά τραπεζάκια στο μπαλκόνι είναι υπέροχα. Καθώς έπεφτε ο ήλιος και κρυώσαμε, μας μετακίνησαν αγόγγυστα μέσα, όπου ο χώρος ήταν ευχάριστος, πολυτελής, ελαφρύς, με άνετα καθισματα και ωραίες λεπτομέρειες. Το σέρβις πολύ καλό, ευγενικό, στην τσίτα αλλά όχι ενοχλητικά, όπως πρέπει. Συνολικά θετική εμπειρία, θέλω να ξαναπάω για κοκτέιλς. Σημ. τσεκάραμε και το μενού του ισογείου - gourmet bistrot, τιμές 45+ το κάθε πιάτο, αλλά υλικά 1ης ποιότητας σε κάθε πιάτο
AG
Συμφωνώ και εγώ με τα σχόλια του ταβερνοαλανιού.

Ο χώρος εξωτερικά και σαν κτίριο λέει, εσωτερικά είναι λίγο νεοπλουτίστικο το στυλ για τα γούστα μου.

Φαγητό : ό,τι δοκίμασα ήταν απλά καλό χωρίς να υπάρχει κάποιο πιάτο που να μου έχει μείνει. Γενικά πιστεύω ότι θέλει λίγο να βρει ταυτότητα η κουζίνα διότι συν-υπάρχουν από μενού με χαβιάρια και σαμπάνιες μέχρι bao με ιβηρικά λουκάνικα και coleslaw.

Εξυπηρέτηση στην τσίτα, και καλά κάνουν με τέτοιες τιμές, καλά κοκτειλς, ενημερωμένη κάρτα κρασιών από ελληνικό και ξένο αμπελώνα.

Γενικά δεν με κέρδισε, ίσως το ξαναεπισκεπτόμουν στο μέλλον απλά από περιέργεια μήπως κάνει κάποιες αλλαγές γιατί έχει potential.