Ο Αντώνης

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΠαύλου Κουντουριώτου 207, Νέοι Επιβάτες
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2392022780,6977207800
Διαδίκτυο
Ωράριο11:30-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1981
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιστορία:
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την επίσημη ιστοσελίδα (Νοέμβριος 2016).

"Γύρω στο 1930 στις έρημες παραλίες του Θερμαϊκού άρχισαν να φτιάχνουν καινούρια κέντρα διασκέδασης. Τα κέντρα της Περαίας του Μπαχτσέ Τσιφλίκ και της Αγίας Τριάδας με τα μπαιν μιξτ, ήταν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς. Ο κόσμος πήγαινε σ' αυτά με τα βαποράκια διαπλέοντας τον Θερμαϊκό.
Ένα από αυτά το Ποσειδώνιο στην προβλήτα του Μπαχτσέ Τσιφλίκ, όπου εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολλοί επώνυμοι της εποχής έμειναν σ' αυτά. Ένας από αυτούς, ο Βασίλης Τσιτσάνης, όπου μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών παρέμεινε εκεί γράφοντας κρυφά (λόγω της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου) τα πρώτα τραγούδια που θα γίνουν κατά τον εμφύλιο και μετά απ' αυτόν μεγάλες λαϊκές επιτυχίες, "... πάμε τσάρκα πέρα στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι κούκλα μου γλυκιά απ' τη Θεσσαλονίκη στου Νικάκη τη βαρκούλα γλυκιά μου Μαριγούλα να σου παίξω φίνο μπαγλαμά...".
Οι ψαροταβέρνες της εποχής τότε δεν είχαν καμιά πολυτέλεια αλλά είχαν εξαιρετική κουζίνα. Μαρίδα, καλαμαράκια, μύδια, καβούρια, αφρόψαρα, χταπόδι.... μερικοί από τους λαχταριστούς μεζέδες των θαμώνων.
Πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν περάσει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στις γραφικές ακτές του Θερμαϊκού.
Από το 1982 αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαφλέκας την διαχείριση του Ποσειδωνίου [...]".

Τον Σεπτέμβριο 2018 το ίδιο απόσπασμα άλλαξε και αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαφλέκας ανέλαβε το 1981 και όχι το 1982.

Εικόνες (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μύδια (ok)
[εικόνα]
Καλαμαράκια τηγανιτά (ok)
[εικόνα]
Χταπόδι ψητό (ok)
[εικόνα]
Πατάτες (ok)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια (ok)
[εικόνα]
Λαχανίδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Φάβα (καλή)
[εικόνα]
Άρτος (ok)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουάριος 2022)
[εικόνα]
Εξωτερικά

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
anton
Επίσκεψη Κυριακή μεσημέρι. Τοποθεσία ωραία, δίπλα στη θάλασσα. Πήραμε λαυράκι, γαύρο τηγάνι, κολοκυθάκια, βλήτα, αγγουροντομάτα, καλαμαράκια, μελιτζάνα ψητή, μπουγιουρντί, πατάτες τηγανιτές και 5-6 τσίπουρα Αποστολάκη. Σε μια κλασική παραγγελία ανταποκρίθηκαν με κλασικές γεύσεις, καμία αστοχία αλλά ούτε και διαφοροποίηση από τα κλασικά. Τιμές 23€/άτομο, γλυκό κερασμένο. Σέρβις ευγενικό. Θα ξαναπήγαινα.
JohnJohn
Πρόσφατη επίσκεψη για takeaway. Μικρές μερίδες, νορμάλ τιμές λόγω θέσης μαγαζιού και νόστιμα ψαρικά. Πήραμε μπακαλιάρο τηγανητό, καλαμαράκια τηγανητά, γαρίδες τηγανητές (όλες οι μερίδες χωρίς γαρνιτούρα) και 2 μερίδες πατάτες τηγανητές στα 32€. Μέτριες εντυπώσεις γενικότερα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
zaknafein
Πήγαμε 25η Μαρτίου.Παρόλο το χαμό βρήκαμε να κάτσουμε και αν εξαιρέσουμε μία μικρή καθυστέρηση στο να μας πάρουν παραγγελία, τα πάντα στη συνέχεια ήταν μια χαρά από service.Ότι πήραμε ήταν πολύ καλό και οι τιμές normal.Μια καλή επιλογή για την περιοχή.
Βικτωρ Τ.
Οχι πρωτης φρεσκαδας οι σαρδελες.
Γιώτα
Πλαστικά τραπέζια και καρέκλες αλλά σχετικά γρήγορη και σίγουρα ευγενική εξυπηρέτηση. Καλοσερβιρισμένο και νόστιμο φαγητό. Τιμές λογικές.Γενικώς όχι κάτι εξαιρετικό αλλά αποδεκτό.
Σταύρος
Πολύ καλή ψαροταβέρνα.
GEORGE
εχω παει τρεις συνολικα φορες και με αριστα το 10 βαζω στο μαγαζι 9 σε τιμες, εξυπηρετηση, μεριδες, καθαριοτητητα, ευγενεια. πολυ καλο θα ξαναπαω σιγουρα.
christina
Το ανακάλυψα πριν από μερικούς μήνες και από τότε πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχουν κόσμο χάνουν λίγο τη μπάλα, αλλά το φαγητό είναι εξαιρετικά νόστιμο, τα ψάρια πάντα φρέσκα και οι σερβιτόροι ευγενέστατοι και πολύ βοηθητικοί. Και όλα αυτά σε λογικές τιμές.
Seventh
Ήταν Θεοφάνια και είπαμε να δοκιμάσουμε λίγο ψαρικό. Αναμενόμενος ο πανικός αλλά το να αυτοδιαφημίζεσαι για τις καλές υπηρεσίες σου, να χεις και κουμπί για τους σερβιτόρους στο τραπέζι αλλά να είσαι ερασιτέχνης δεν συμβαδίζουν. Σίγουρα θα χει καλύτερα η ευρύτερη περιοχή