Flomari

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΓομάτι, Λήμνος
ΝομόςΛέσβου
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6976144381
Διαδίκτυο
Ωράριο11:00-23:00. Μόνο καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Φλωμάρι
ΆνοιξεΙούνιο 2016
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε ο Πύργος.

Εικόνες (28)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τζακ Κέρουακ στο Γομάτι Λήμνου
[εικόνα]
Ο εξωτερικός χώρος
[εικόνα]
Ζυγούρι με φλωμάρια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Αφκός, φάβα Λήμνου (αδιάφορο)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κασκαβάλι Λήμνου σαγανάκι (καλό)
[εικόνα]
Ντάκος με κολοκυθάκια (πολύ καλός)
[εικόνα]
Eza lager
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατσικάκι γάστρας με φλωμάρι (πάρα πάρα πολύ νόστιμο)
[εικόνα]
Αμπελοφάσουλα (τραγανά και πολύ νόστιμα)
[εικόνα]
Ροφός στα κάρβουνα 400-500γρ (τέλειος)
[εικόνα]
Μύδια σαγανάκι κοκκινιστά (πολύ νόστιμα)
[εικόνα]
Γαύρος μαρινάτος μεζές με πολύ νόστιμο μαύρο ταραμά
[εικόνα]
Χταπόδι ψητό με φάβα (πολύ καλό με γενναία ποσότητα φάβας)
[εικόνα]
Ντάκος με καλαθάκι, μαριναρισμένο κολοκυθάκι και παξιμάδι με γλυκάνισο (πολύ καλός)
[εικόνα]
Φούσκες (εξαιρετικές χωρίς τη συνήθη πικρίλα)
[εικόνα]
Θέα
[εικόνα]
Θέα
[εικόνα]
Θέα
[εικόνα]
Πανοραμική θέα
[εικόνα]
Αφτούδια (αυτό πρόλαβα να φωτογραφίσω, μακράν τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί)
[εικόνα]
Ντάκος με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι (πάρα πολύ καλός)
[εικόνα]
Αμπελοφάσουλα (τα πιο ωραία στο νησί)
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (πολύ ωραία)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (πολύ ωραία)
[εικόνα]
Ντάκος με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι (πάρα πολύ καλός)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2023

Σxόλια (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
kmaria
Αρκετά απλές γευσεις στα θαλασσινά κ ψάρια. Οχι πολυ καλη εξυπηρέτηση κ λιγο Τσιμπημενες τιμές. Οχι ότι είναι άσχημα αλλα φάγαμε κ καλύτερα στο νησί.
kornilios
Τρομερή τοποθεσία πάνω από την παραλία Γομάτι, δυστυχώς το απογευματάκι τα τραπέζια με θέα τα έδερνε ο ήλιος, οπότε καθίσαμε πιο μέσα. Ωραίοι και φιλικοί οι άνθρωποι του μαγαζιού, μία εκ των οποίων η ιδιοκτήτρια αν κατάλαβα καλά. Πολύ καλό φαγητό, προσεγμένο και νόστιμο. Νομίζω η σωστή επιλογή μετά από επίσκεψη Φαρακλό, Γομάτι, Αμμοθίνες.
clavisound
Ενδιαφέρουσα σαλάτα ο ντάκος με κολοκυθάκι, καταπληκτικό το μελίχρωρο, πρώτη φορά τόσο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο, πατάτες άριστες. Μόνο μειονέκτημα οι τσιμπημένες τιμές και ο χωματόδρομος που πρέπει να διανύσεις. ~50-60€ τρία άτομα. Αν και στο πουθενά, δέχονται κάρτες.
stevaras
Σε συνδυασμό με αμμοθίνες και Γομάτι είμαι πολύ καλή επιλογή, θέλει οπωσδήποτε κράτηση. Ωραία θέα, καλό φαγητό με πινελιές γκουρμέ χωρίς όμως να σε τρελαίνει όπως σε κάποια άλλα μαγαζιά της Λήμνου. Τιμές λίγο τσιμπημένες, αναμενόμενο λόγω θέσης. Με γαρίδες, σαλάτα, μελίχρωρο , φασόλια και 1 μπύρα 42€
nicksugar3
Υπέροχη εμπειρία. Λίγος καλός χωματόδρομος, όχι ιδιαίτερη δυσκολία. Το φαγητό είναι πολυ καλό, οι μερίδες μεγάλες, οι σαλάτες και τα τυριά σουπερ. Η απίστευτη θέα, σε συνδυασμό με την χαλαρή νησιωτικη μουσική και την διακόσμηση, αλλά και την διάθεση όλων για εξυπηρέτηση, δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Βικτωρ Τ.
https://www.greekgastronomyguide.gr/item/taverna-flomari-gomati-limnos/
Δειπνολάγνος
Πριν αναφερθώ στα αρνητικά αξίζει να πω ότι το service ήταν ευγενικό και εξυπηρετικό, η τοποθεσία πολύ όμορφη με θέα στην παραλία του Γοματίου (σε συνδυασμό με επίσκεψη στις αμμοθίνες) και η μουσική με καλές επιλογές.
Το επισκέφθηκα με την σύζυγο μου στις 4/9/2019 το μεσημέρι για επιλογή θαλασσινών
που φημίζεται και με βάση τις καλές κριτικές.Στο μαγαζί καθόταν σύνολο 2 τραπέζια.
Πιάσαμε ένα τραπέζι αμφιθεατρικό με πολύ όμορφη θέα,στην ερώτηση μας τι υπάρχει απο θαλασσινά μας ενημέρωσαν οτι λόγο καιρού δεν υπήρχαν πολλές επιλογές παρά μόνο:σαρδέλα σχάρας,χταπόδι με φάβα,μύδια και φλωμάρια θαλασσινών τα οποία περιήχαν κατεψυγμένες γαρίδες τις οποίες έπρεπε να ρωτήσουν αν διέθεταν).
Μιας και το χταπόδι και τα φλωμάρια ήταν πιάτα που κόστιζαν 12+€ και ήμασταν για τσιπουροκατάσταση και επειδή το όλο σκηνικό ήταν περίεργο αρκεστήκαμε ευτυχώς σε λίγους μεζέδες:
Τυροπιτούδια με μυρωδικά πεντανόστιμα 4 τεμάχια (γύρω στα 5€),πατάτες τηγανιτές φρέσκες τραγανές και σαρδέλα σχάρας αρκετά γευστική ΑΛΛΑ 8 τεμάχια μέτριας μεγέθους σαρδέλας (όχι φρίσα) κόστιζαν 7€, οπότε το μαγαζί δεν μπορεί να θεωρηθεί οικονομικο!Σύνολο μαζί με τσίπουρο και νερό,ψωμί στα 24€.
Είναι πιο τίμιο επειδή τελειώνει η δυστυχώς μικρή σεζόν στο νησί να δουλεύουμε με ότι έχουμε και όχι οτι έμεινε για να κρατάμε το επίπεδο μας καλό, θα ήταν λοιπόν πιο τίμιο να λειτουργούσε μόνο για κρεατικά-μαγειρευτά.
Τέλος ένα γεγονός που δεν επηρέασε την κριτική μου,μιας και δεν ευθύνεται το μαγαζί αλλά η ίδια η φύση ,όμως δεν ήταν όμορφη εικόνα(αν και φιλόζωος),όπως αναφέρθηκε και σε άλλα σχόλια παντού υπάρχουν γάτες οι οποίες προσωπικά δεν με ενοχλούν αλλά δυστυχώς την ημέρα που το επισκεφθήκαμε η μια από αυτές απέβαλε τουλάχιστον 2-3 φορές και ήταν πολύ αποκρουστική εικόνα.
Meister
Μετα απο την απαραιτητη βολτα στις κοντινες αμμοθινες, επισκεψη στο Φλωμαρι, και αφου προηγηθηκε κρατηση. Δοκιμαστηκαν μαγειρευτα αγριοκουνελο (πολυ καλο) και ζυγουρι(απιστευτο) και τα δυο με φλωμαρι.ντακος με κολοκυθακι πολυ νοστιμος.Εξαιρετικο μαγαζι και σαν εξηπηρετηση, δυστυχως ξενερωσα με το προηγουμενο σχολιο για τον ροφο μιας και μιλαμε για εγκλημα (περιβαλλοντικο σιγουρα, ισως και ποινικο αδικημα μιας και αμφιβαλλω να ηταν πανω απο 45εκ που ειναι το νομιμο μεγεθος)
zik
Επιστροφή στην αγαπημενη Λημνο μετα απο δυο χρονια και στο ακομα πιο αγαπημενο Φλωμαρι.Το επισκεφθηκαμε δυο φορες και οι εντυπωσεις παραμενουν ιδιες οπως και την πρωτη φορα.Εξαιρετικη ταβερνα σε μοναδικο μερος με τη μαγειρισα και ιδιοκτητρια Μάλαμα να μην κανει εκπτωσεις στον τροπο που δουλευει.Πρωτες υλες που περνουν απο τον ελεγχο της, οχι κατεψυγμενα, μεγαλα ψαρια κατοπιν παραγγελιας.Απαραιτητο ενα τηλεφωνο πριν αν θελεις κατι ιδιαιτερο.Οτι φαγαμε ηταν πολυ νοστιμο και οι τιμες φυσιολογικης ταβερνας χωρις τουριστικο καπελο.Ενδεικτικα ροφός 1,3kg 45 ευρω το κιλο.
Ακολουθεί φωτορομαντσο.
klitemnistra
περασαμε καθημερινη στα μεσα σεπτεμβρη και το μαγαζι ηταν σε κατασταση υπολειτουργιας, στο τελος της σεζον.
δεν μπορεσαμε λοιπον να δοκιμασουμε τα καλουδια του, υποψην για τις επομενες που θα ανηφορισουν προς Γοματι τετοια εποχη..
zik
Ιδιοκτήτρια είναι μια νέα chef που το μικρό της όνομα είναι Μάλαμα. Το μαγαζί νομίζω το έχει από πέρσι.
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ταβέρνα του νησιού. Η ίδια η chef έχει γνώσεις μαγειρικής καθώς το έχει σπουδάσει και έχει εργαστεί σε κουζίνες απαιτητικές. Μας είπε οτι έχει εργαστεί στη hytra στην Αθήνα καθώς και σε άλλα δυνατά εστιατόρια που δε θυμάμαι. Είναι αλανάκι από τα λίγα.
Η ταβέρνα βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό μέρος με τρομερή θέα μόνη της πάνω σε έναν κόλπο όπου βρίσκεται και η παραλία Γομάτι. Ο δρόμος είναι λίγο τράβηγμα και τα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος. Κατά τη γνώμη μου όμως αξίζει και με το παραπάνω.
Στα του φαγητού που είναι και η ουσία. Σε αρκετά πιάτα της βλέπεις την τεχνική της όπως στον ντάκο με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι που ήταν πάρα πολύ καλός (τιμή 5 γιουροζ αν θυμάμαι καλά). Τα ζυμαρικά της (φλωμάρια, αυτούδια) είναι δικά τους χειροποίητα και από οτι μας ενημέρωσε τα φτιάχνει η μάνα της. Ήταν μακράν τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί.
Εδώ να πω οτι στην ταβέρνα αυτήν φάγαμε 2 φόρες. Την πρώτη πήγαμε Κυριακή όπου γινόταν ένας κακός χαμός και η ίδια μας απολογήθηκε γι'αυτό, λέγοντας μας πως τέτοια μέρα δεν το ευχαριστιέται ούτε η ίδια γιατί κάνει δουλειά του ποδαριού για να προλάβει. Επειδή περιμέναμε όμως αρκετή ώρα κατόπιν δική μας επιθυμίας για να δοκιμάσουμε τα φλωμάρια της, μας τα έφερε στο τέλος και μας τα κέρασε. Φάγαμε εκείνη την ήμερα και κάποια κρέατα της ώρας (πχ παντσετα που ήταν ωραίες αλλά δεν ξέρω τι σκεφτόμασταν όταν τις παραγγέλναμε, είχε πολύ καλύτερες επιλογές). Επίσης φάγαμε και τα πιο ωραία αμπελοφάσουλα σαλάτα στο νησί.
Τη δεύτερη φορά που πήγαμε κάναμε και την υπερβολή μας. Ντακος στανταρακι, μυδια αχνιστα πολυ ωραια και αστακομακαροναδα 65 γιουροζ το κιλο. Ηταν πολυ καλη πραγματικα αν και μαγειρευτηκε απο το μαστορα (οχι απο την ιδια) που εχει στην κουζινα για καποια πιατα ο οποιος ηταν για πολλα χρονια μαγειρας στο Αη Στρατη.
Οι τιμες ειναι πολυ καλες εως χαμηλες. Το σερβις δεν ειναι επαγγλματικο (πιο οικογενειακο το λες-χωρις αυστηρη οργανωση) αν και οταν πηγαμε ηταν η ταβερνα στα ανοιγματα, παντως ειναι πολυ εξυπηρετικοι και ευγενικοι. Το μερος καταπληκτικο και το φαι αντιστοιχο.
θα επανελθω με φωτοζ