Εικόνες (28)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Τζακ Κέρουακ στο Γομάτι Λήμνου
Ζυγούρι με φλωμάρια (πολύ καλό)
Αφκός, φάβα Λήμνου (αδιάφορο)
Μύδια αχνιστά (πολύ καλά)
Κασκαβάλι Λήμνου σαγανάκι (καλό)
Ντάκος με κολοκυθάκια (πολύ καλός)
Κατσικάκι γάστρας με φλωμάρι (πάρα πάρα πολύ νόστιμο)
Αμπελοφάσουλα (τραγανά και πολύ νόστιμα)
Ροφός στα κάρβουνα 400-500γρ (τέλειος)
Μύδια σαγανάκι κοκκινιστά (πολύ νόστιμα)
Γαύρος μαρινάτος μεζές με πολύ νόστιμο μαύρο ταραμά
Χταπόδι ψητό με φάβα (πολύ καλό με γενναία ποσότητα φάβας)
Ντάκος με καλαθάκι, μαριναρισμένο κολοκυθάκι και παξιμάδι με γλυκάνισο (πολύ καλός)
Φούσκες (εξαιρετικές χωρίς τη συνήθη πικρίλα)
Αφτούδια (αυτό πρόλαβα να φωτογραφίσω, μακράν τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί)
Ντάκος με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι (πάρα πολύ καλός)
Αμπελοφάσουλα (τα πιο ωραία στο νησί)
Αστακομακαρονάδα (πολύ καλή)
Μύδια αχνιστά (πολύ ωραία)
Μύδια αχνιστά (πολύ ωραία)
Ντάκος με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι (πάρα πολύ καλός)
Το επισκέφθηκα με την σύζυγο μου στις 4/9/2019 το μεσημέρι για επιλογή θαλασσινών
που φημίζεται και με βάση τις καλές κριτικές.
Πιάσαμε ένα τραπέζι αμφιθεατρικό με πολύ όμορφη θέα,
Μιας και το χταπόδι και τα φλωμάρια ήταν πιάτα που κόστιζαν 12+€ και ήμασταν για τσιπουροκατάσταση και επειδή το όλο σκηνικό ήταν περίεργο αρκεστήκαμε ευτυχώς σε λίγους μεζέδες:
Τυροπιτούδια με μυρωδικά πεντανόστιμα 4 τεμάχια (γύρω στα 5€),
Είναι πιο τίμιο επειδή τελειώνει η δυστυχώς μικρή σεζόν στο νησί να δουλεύουμε με ότι έχουμε και όχι οτι έμεινε για να κρατάμε το επίπεδο μας καλό, θα ήταν λοιπόν πιο τίμιο να λειτουργούσε μόνο για κρεατικά-μαγειρευτά.
Τέλος ένα γεγονός που δεν επηρέασε την κριτική μου,
Ακολουθεί φωτορομαντσο.
δεν μπορεσαμε λοιπον να δοκιμασουμε τα καλουδια του, υποψην για τις επομενες που θα ανηφορισουν προς Γοματι τετοια εποχη..
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ταβέρνα του νησιού. Η ίδια η chef έχει γνώσεις μαγειρικής καθώς το έχει σπουδάσει και έχει εργαστεί σε κουζίνες απαιτητικές. Μας είπε οτι έχει εργαστεί στη hytra στην Αθήνα καθώς και σε άλλα δυνατά εστιατόρια που δε θυμάμαι. Είναι αλανάκι από τα λίγα.
Η ταβέρνα βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό μέρος με τρομερή θέα μόνη της πάνω σε έναν κόλπο όπου βρίσκεται και η παραλία Γομάτι. Ο δρόμος είναι λίγο τράβηγμα και τα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος. Κατά τη γνώμη μου όμως αξίζει και με το παραπάνω.
Στα του φαγητού που είναι και η ουσία. Σε αρκετά πιάτα της βλέπεις την τεχνική της όπως στον ντάκο με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι που ήταν πάρα πολύ καλός (τιμή 5 γιουροζ αν θυμάμαι καλά). Τα ζυμαρικά της (φλωμάρια, αυτούδια) είναι δικά τους χειροποίητα και από οτι μας ενημέρωσε τα φτιάχνει η μάνα της. Ήταν μακράν τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί.
Εδώ να πω οτι στην ταβέρνα αυτήν φάγαμε 2 φόρες. Την πρώτη πήγαμε Κυριακή όπου γινόταν ένας κακός χαμός και η ίδια μας απολογήθηκε γι'
Τη δεύτερη φορά που πήγαμε κάναμε και την υπερβολή μας. Ντακος στανταρακι, μυδια αχνιστα πολυ ωραια και αστακομακαροναδα 65 γιουροζ το κιλο. Ηταν πολυ καλη πραγματικα αν και μαγειρευτηκε απο το μαστορα (οχι απο την ιδια) που εχει στην κουζινα για καποια πιατα ο οποιος ηταν για πολλα χρονια μαγειρας στο Αη Στρατη.
Οι τιμες ειναι πολυ καλες εως χαμηλες. Το σερβις δεν ειναι επαγγλματικο (πιο οικογενειακο το λες-χωρις αυστηρη οργανωση) αν και οταν πηγαμε ηταν η ταβερνα στα ανοιγματα, παντως ειναι πολυ εξυπηρετικοι και ευγενικοι. Το μερος καταπληκτικο και το φαι αντιστοιχο.
θα επανελθω με φωτοζ