Απόσπασμα από το βιβλίο "Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης":
Σαν πατσατζίδικο λειτουργεί από το 1987. Παλιότερα ήταν μόνο σουπάδικο με σπεσιαλιτέ μοσχαροκεφαλή και μαγειρίτσα.
Ο μάστορας και ιδιοκτήτης Κυβρακίδης Νίκος έμαθε την τέχνη από τον αδερφό του, που δούλευε στο γνωστότατο πατσατζίδικο του Ασλανίδη στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς. Ίσως είναι και η μοναδική περίπτωση μάστορα που μας έρχεται στη Θεσσαλονίκη από... νότια Ελλάδα. Τα μπλε χρώματα της σάλας, τα ασπροκόκκινα τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και η θαλασσινή διακόσμηση των τοίχων θυμίζουν έντονα ουζερί ή ψαροταβέρνα. Ωστόσο το μαγαζί λειτουργεί σαν παραδοσιακό πατσατζίδικο με δύο καζάνια και διανυκτερεύει Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα που γίνεται η κρεαταγορά.
Πηγές:
Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης, Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη (Παρατηρητής, 1994).
Σxόλια (0)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.