- acma σοκολατα και κοχυλι κακαο (0.90 και 1.20€), οκ και μετριο αντιστοιχα, το κοχυλι εχει τη νοστιμια του αλλα ηταν πολυ στεγνο
- παστουρμαδοπιτα, αρκετα λεπτο φυλλο, ο παστουρμας αοσμος, καλη (2.90€)
- γκιοζλεμες με ανθοτυρο και μελι: η παρασκευη στο μαγαζι γινεται με ετοιμο συσκευασμενο φυλλο (γιουφκας) που το ζεσταινει σε μια πλακα. αναμενομενα, δεν δινει αισθηση φρεσκιας ζυμης. απλα οκ συνολικα.
σε συγκριση με την αλλη φορα που περασα, εχει κανει μια στροφη απ' τα boyoz/acma -που ηταν οι μπροσταρηδες του μαγαζιου- προς διαφορες πιτες (πατσαβουροπιτες, κρεμοπιτα, κοτοπιτα κ.α.) και γλυκα (λουκουμια, red velvet, κεικ καροτο). υποθετω πως τα αρχικο σετ δεν τραβηξε αρκετα και προσθετει πιο οικεια πιτοειδη.
θα ηθελα να δοκιμασω πεϊνιρλι, πιτες, και αλλες γευσεις του αλλα η γενικη εντυπωση μου για τα προϊοντα ειναι πως δεν ανακυκλωνονται επαρκως ωστε να σερβιρονται κυριως της μερας.
Δοκιμή προχθές μεσημέρι.
Ζύμη παρόμοια με κρουασάν σε κουλούρα σκέτο στα 0,90 καλό.
Τσουρεκάκι γεμιστό με σοκολάτα υγείας και καρύδι στα 1,20, μου το περιέγραψε σαν σοκολατόπιτα χωρίς το σιρόπι, καλή και πλούσια η γέμιση, αλλά πολύ στεγνό γενικά, δεν τρωγόταν μόνο του.
Boyoz με ταχίνι στο 1,00, νόστιμο αλλά πολύ μικρό για αυτήν την τιμή (δύο μπουκιές και ελάχιστη γέμιση).
Δεν μου έκανε εντύπωση γενικά.
ΥΓ: η εταιρία που το άνοιξε είναι και ο προμηθευτής με boyoz των Albeta.
στα boyoz (~1€) η γευση ειναι μεσα και οχι επικαλυψη, πραγμα ταιριαστο και βολικο. δοκιμασα σκετο, με ταχινι, και με σοκολατα. τα 2 με τη γεμιση ηταν ωραια. οπως και στο albeta, σαν προϊον, δεν ειναι καμια απιστευτη γευση αλλα εχουν το ενδιαφερον τους.
το σιμιτι (0.90€, το ονομαζουν "συρμνέικο κουλουρι") ηταν χθεσινο -πρωτα πατηματα, απολυτως δικαιολογημενο- κι ετσι οχι αντιπροσωπευτικο, γευστικα ενα κλικ διαφορά με το αντιστοιχο του MADO, τυπικο
ευγενικα και προθυμα τα παιδια στο σερβις
θα ξαναπερασω φυσικα για τα υπολοιπα ζυμης: ατσμαδες, παστουρμαδοπιτα, γκιοζλεμεδες κλπ.
καλη αρχη σ' αυτην την προσπαθεια που πλουτιζει την παλετα της πολης :)
- acma σοκολατα και κοχυλι κακαο (0.
- παστουρμαδοπιτα, αρκετα λεπτο φυλλο, ο παστουρμας αοσμος, καλη (2.
- γκιοζλεμες με ανθοτυρο και μελι: η παρασκευη στο μαγαζι γινεται με ετοιμο συσκευασμενο φυλλο (γιουφκας) που το ζεσταινει σε μια πλακα. αναμενομενα, δεν δινει αισθηση φρεσκιας ζυμης. απλα οκ συνολικα.
σε συγκριση με την αλλη φορα που περασα, εχει κανει μια στροφη απ' τα boyoz/acma -που ηταν οι μπροσταρηδες του μαγαζιου- προς διαφορες πιτες (πατσαβουροπιτες, κρεμοπιτα, κοτοπιτα κ.
θα ηθελα να δοκιμασω πεϊνιρλι, πιτες, και αλλες γευσεις του αλλα η γενικη εντυπωση μου για τα προϊοντα ειναι πως δεν ανακυκλωνονται επαρκως ωστε να σερβιρονται κυριως της μερας.
Ζύμη παρόμοια με κρουασάν σε κουλούρα σκέτο στα 0,
Τσουρεκάκι γεμιστό με σοκολάτα υγείας και καρύδι στα 1,
Boyoz με ταχίνι στο 1,
Δεν μου έκανε εντύπωση γενικά.
ΥΓ: η εταιρία που το άνοιξε είναι και ο προμηθευτής με boyoz των Albeta.
στα boyoz (~1€) η γευση ειναι μεσα και οχι επικαλυψη, πραγμα ταιριαστο και βολικο. δοκιμασα σκετο, με ταχινι, και με σοκολατα. τα 2 με τη γεμιση ηταν ωραια. οπως και στο albeta, σαν προϊον, δεν ειναι καμια απιστευτη γευση αλλα εχουν το ενδιαφερον τους.
το σιμιτι (0.
ευγενικα και προθυμα τα παιδια στο σερβις
θα ξαναπερασω φυσικα για τα υπολοιπα ζυμης: ατσμαδες, παστουρμαδοπιτα, γκιοζλεμεδες κλπ.
καλη αρχη σ' αυτην την προσπαθεια που πλουτιζει την παλετα της πολης :)