Tzaki 'Ho

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑποστόλου Δράγου 2, Χορτιάτης
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310349266
Διαδίκτυο
ΩράριοΤε 13:00-00:00, Πε-Τρ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2016
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "country eating".

Μέτοχος ο Νίκος Νυφούδης (γνωστός από το Tzaki 'Ho & ΑνφάνΓκατέ και την εμπλοκή του στην πολιτική).

Στη θέση του υπήρχε το Τζάκι (μάλλον από διαφορετική ιδιοκτησία).

Εικόνες (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γλυκό κερασμένο
[εικόνα]
Αρμενοβίλ (καλό)
[εικόνα]
Κόντρα γάλακτος (καλή)
[εικόνα]
Διάφραγμα και flank steak (οκ)
[εικόνα]
Αρνίσια παϊδάκια (καλά, γενναία μερίδα)
[εικόνα]
Βραχάκια κομπλέ (οκ)
[εικόνα]
Λουκουμάδες φέτας (οκ)
[εικόνα]
Πιπεριές στο τηγάνι (ωραίες)
[εικόνα]
Πικάνια Αργεντινής με πουρέ κολοκύθας και λαχανικά
[εικόνα]
Tomahawk steak 1.2 kg (πολύ καλή)

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2024 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2024 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2024

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Πέρασμα Σάββατο βράδυ με κράτηση που δεν χρειαζόταν τελικά.

Χώρος ζεστός με χαμηλό φωτισμό και το τζάκι αναμμένο, μας έβαλαν να καθίσουμε δίπλα του.

Κατάλογος κυρίως με κρεατικά και λίστα κρασιών αστείρευτη με πολλές επιλογές και σε ποτήρι.

Πήραμε πολλά. 3 κοπές, μια μερίδα παϊδακια αρνίσια, ταρταρ, καρπατσιο, σαλάτα χόρτα, πιπεριές στο τηγάνι, λουκουμάδες φέτας, πατάτες βραχάκια κομπλέ και ένα αρμενοβιλ.

Τα περισσότερα μια χαρά, χωρίς να υπάρξουν κραυγές ενθουσιασμού, αλλά μια χαρά. Μικρές αστοχίες μόνο (ανοστα χόρτα, το ταρταρ δεν μου δούλεψε, το αρμενοβιλ είχε πολλή σοκολάτα από πάνω και λιγωνε) αλλά γενικά ευχαριστηθηκαμε τις γεύσεις.

Μαζί με 2 μπουκάλια κρασί στα 260 ευρώ, τα βρίσκω τσιμπημενα.

Κερασανε γλυκό, σέρβις ευχάριστο και καλοπροεραιτο αλλα με αστοχίες.

Θα ξαναπήγαινα χειμώνα για τζάκι και κρασί.
tipotapioeklekto
Μαζευτήκαμε 3 ζευγάρια για να πάμε χειμώνα για κρέας στο μαγαζί. Μου έκανε εντύπωση πως είχε νέο κόσμο κυρίως (30-40 χρονων). Η λίστα κρασιών πολύ μεγάλη. Το μενού απλό με λίγα ορεκτικά και πιο μεγάλη ποικιλία στις μπριζόλες και στα κρεατικά. Για σαλάτα η γλάστρα ήταν πολύ ιδιαίτερη και νόστιμη καθώς στην φέρνουν όντως σε γλάστρα και στην ανακατεύουν επιτόπου. Πατάτες βραχάκια με τυρί λιωμένο και λάδι τρούφας άρρωστο! Τριλογία αλοιφών είχε τζατζίκι (καλό), χούμους (ο,τι καλύτερο), τυροκαυτερή (αδιάφορη). Πήραμε camembert τυράκι όχι και τόσο καλό και για 9€ δεν άξιζε σίγουρα. Στα κρεατικά Flank Steak ελληνική στα 21€ πάρα πολύ καλή! Δοκιμάστηκε και κόντρα πλακέ εξίσου καλή. Θεωρώ οτι έχει καλό επίπεδο στα κρεατικά, αλλά οι τιμές του στα ορεκτικά τα θεώρησα ακριβά. 6€ για πατάτα τηγανιτή βραχάκια και 9€ για ένα πιάτο camembert είναι πολλά! Θα ξαναπήγαινα άνετα για να δοκιμάσω κάποια άλλη κοπή!
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Panucci
Μετά το πρώτο σχόλιο που έγραψα για το συγκεκριμένο μαγαζί, ακολούθησαν ακόμα δυο επισκέψεις δυστυχώς συνοδευόμενες απο απογοήτευση...Δοκίμασα κρέατα απο φάρμες Νάξου-τουλάχιστον αυτό διατείνονται στον κατάλογο- τα οποία αποκλείεται να ήταν σιτεμένα όσο αναγραφόταν στον κατάλογο, καθ'ότι πολύ σκληρά και σίγουρα όχι στα γραμμάρια που επίσης μας διεμήνυσαν. Στη δεύτερη επίσκεψη μας ζητήσαμε να πιούμε μπύρες και ο αγενέστατος σερβιτόρος με τεράστια δόση ειρωνίας, προτού καν μας ενημερώσει για τις μπύρες, μας απάντησε πως το Tzaki 'Ho είναι ένα εστιατόριο το οποίο εξειδικεύεται στο κρασί...Στην επόμενη επίσκεψη λοιπόν, ρωτήσαμε για κρασιά, και δεν ήξεραν τι να μας απαντήσουν...Για γέλια...Συμπερασματικά, πρόχειρο στήσιμο, λάθος διαχείριση κρεάτων, φάουλ στο service. Φάουλ στις τιμές. Κόκκινη κάρτα και εκτός λίστας.
dokimastis
Να αφήσουμε το γεγονός ότι φέρνουν μια ανέμελη "Ανάλυση Λογαριασμού", και περιμένουν να πληρωθούν.. Δεν σκιάζομαι πια, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια: "Θέλω την απόδειξή μου" και τελειώνουμε.

Για να ισοφαρίσω αυτό το αρνητικό να πω ότι η πρώτη επίσκεψη ήταν ανήμερα Χριστουγέννων και ότι δεν υπήρχε ούτε καρέκλα σε όλα τα μαγαζιά της γύρω περιοχής, ενώ εδώ είχε και έκλεισα κι όλα καλά! Έχει και τα καλά του το να είσαι αμφιλεγόμενο μαγαζί.. ;)
dokimastis
2 επαναληπτικές επισκέψεις μέσα στις γιορτές και πλεόν μπορώ να πω ότι έχω μια εικόνα.. Γνώριζα ότι είναι αμφιλεγόμενο το μαγαζί, και τελικά και μένα ανάμικτα τα συναισθήματα.

Την πρώτη φορά μικρή παρέα ήμασταν πολύ συγκρατημένοι και όλα καλά: σουτζουκάκια οκ, παντσέτα μαύρου χοίρου καλή (αλλά δεν κατάλαβα μαύρο χοίρο εγώ!), χόρτα οκ, χαϊλάιτ πατάτες τηγανητές φοβερές τραγανές, όλα τα λεφτά!
Ζήτησα κόκκινο κρασί ποτήρι και είχε μόνον Αγιωργίτικο. Με στεναχωρεί ένα μαγαζί που θέλει να καυχιέται και είναι στη Μακεδονία και να έχει μόνον αγιωργίτικο. Τεσπά οκ..

Δεύτερη επίσκεψη με μεγαλύτερη παρέα και διάθεση να δοκιμάσουμε τις "μεγάλες κοπές" τους. Φιάσκο τελικά, γιατί η Πικάνια Μπράλου του ενός μας ήτανε ΣΟΛΑ και δεν τρωγότανε με τίποτε! Δοκιμάσαμε όλοι και ήταν έτσι. Εγώ πήρα Πικάνια Ουρουγουάης που ήταν καλούτσικη, όμως ανάμεσα στα κομμάτια είχε ένα εκνευριστικό σκληρό πράμα..
Σαλάτα Γλάστρα χαϊλάιτ στην όψη (όπως έχει ειπωθεί νομίζω) και στη γεύση!
Καβουρμάς απαράδεκτα μικρός, λυπάμαι πολύ. Τι κοστίζει δηλαδή ένας καβουρμάς για να ΜΗΝ είναι μινιόν μερίδα;
Το καλό που τους ήθελα παραδέχτηκαν το λάθος με την σόλα πικάνια και την αφαίρεσαν..
Κρασί MV Μαυρούδι- Ανατολικός καλό, 22ε fair enough. Γενικά χωλαίνουν στο κρασί.

Συνοπτικά ΥΠΑΡΧΕΙ hype, οι πιο πολλοί από μας ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε και πόσω μάλλον να το πληρώσουμε.. Από κει και πέρα με πολλή προσοχή μπορείς να φας ικανοποιητικά κάποια λίγα πράγματα, χωρίς ξανοίγματα. (είμαι θετικός άνθρωπος)

Πάντως δε θα ΕΠΙΔΙΩΞΩ να ξαναπάω σύντομα..
StratosL
Κυριλέ εστιατόριο πλέον με πανάκριβα πιάτα. Πήγαμε στα πλαίσια degustation menu στην τιμή των 25€ το άτομο. Γενικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, χωρίς να τρελαθώ κιόλας. Σούπα κάστανου μια σταλίτσα, καλούλα. Σαλάτα που σερβιρίστηκε σε γλάστρα και έμοιαζε όντως με γλάστρα στην εμφάνιση (χώμα ελιάς), συμπαθής. Τα πικάνια Αργεντινής ήταν νοστιμούλια αλλά λίγο παραπάνω άψητα από όσο μπορεί να δεχτεί ο ουρανίσκος μου. Στο τέλος γλυκό κυδώνι συμπαθές και αυτό. Ευγενική εξυπηρέτηση. Θα ξαναπήγαινα κάποια στιγμή να δοκιμάσω ένα πιάτο του κανονικό, χωρίς να το επιδιώξω και σθεναρά βέβαια
Panucci
Έχει πέσει αρκετή διαφήμιση στο μαγαζί είναι η αλήθεια και είπαμε κι εμείς να το επισκεφτούμε. Ο χώρος είναι αδιάφορος με εμφανή σε ορισμένα σημεία το βιαστικό της ανακαίνισης. Το σέρβις ήταν άψογο αν εξαιρέσεις έναν μόνο σερβιτόρο με σγουρά μαλλιά ο οποίος ήταν πραγματικά αγενής. Σαλάτες και ορεκτικά απο αδιάφορα έως αποδεκτά. Τomahawk steak και black angus rib eye αρκετά καλά με καλό ψήσιμο. Πράγματι όμως είναι πολύ ακριβό εστιατόριο. Πλήρωσα για την tomahawk (1.2 kg) συγκεκριμένα 84 ευρώ. H ακριβότερη της πόλης χωρίς να έχει καμιά ουσιαστική διαφορά απο αυτές που παίζουν σε άλλα μαγαζιά Τα γλυκά του ήταν κακά. Συμπερασματικά, ίσως ξαναπήγαινα για κανένα ζόρικο steak, συνειδητοποιημένος βέβαια για το νούμερο του λογαριασμού στο τέλος.
λιγουρίτσα
Πολλά ακούσαμε...και κυρίως καλά..πολύ διαφήμιση...πήγαμε το είδαμε και αν δε βελτιωθεί δε θα ξαναπάμε..του πανακριβου...μερίδες μικρές..δε γίνεται να παραγγέλνεις μια μπριζόλα 900γραμμάρια που κάνει 60 ευρώ και για συνοδευτικό να έχεις μόνο δυο μπέιμπει πατατούλες, 2 σπαράγια, ενα καρόττο και 2 μικρά κρεμυδάκια.
εν ολιγης...μια μπριζόλα των 900 γραμμαρίων, μια σαλάτα πολύ μέτρια με σπανάκι κτλ, ένα ταλαγάνι μέτριο και 2 μπουκάλια κρασί (φτηνά όχι κάτι ακριβό) 120 ευρώ...ααα ακαι δε κέρασαν γλυκό
Κατά τα άλλα ωραίος χώρος και καλό σέρβις...
αν και δε μαρέσουν οι συγκρίσεις...προτεινω να πάτε duck ή μαγγανείε...πολύ καλύτερα!
Panos
Καλα ξεχασα να αναφερω το χαλι της μουσικης. Απο βανδη μεχρι πανηγυρτζιδικα στην διαπασων..
Panos
Υπηρξαν διθυραμβοι για το "new entry hot spot της κρεατοφαγιας" σε ενα μερος που προδιαθετει για κρεατοφαγια!
Οπλιστηκαμε λοιπον με θαρρος και ειπαμε να το δοκιμασουμε.

Απο αισθητικης αποψης προσπαθει να πεισει για κατι το διαφορετικο-εναλλακτικο-μοντερνο. Δεν μας επεισε. Θυμιζε μια παραδοσιακη ταβερνα με καινουρια πιατα/τραπεζια/καρεκλες.
Κοσμος καπνιζε' φασαριοζες οικογενειες και ενοχλητικα πιτσιρικια ετρεχαν και φωναζαν τριγυρω. Δεν φτιαχνεις ιματζ μοντερνου μαγαζιου ετσι..
Κρυος χωρος και απροσωπος. Το σερβις προθυμο και ευγενικο αλλα οχι πολυ αποτελεσματικο.
Παμε στα δια ταυτα.
Πηραμε τα εξης:

-Rib eye. Στα 19€ ενα μικρο κομματι κρεας με κρυα γαρνιτουρα (σπαραγγι/καροτο/πατατα). Χωρις κατι ξεχωριστο γευστικα. Ζουμερο ωστοσο.
-Μοσχαρισια Μπριζολα ωριμανσης 28 ημερων. Στα 22€ αρκετα σεβαστο το μεγεθος της. Καλουτσικο ψησιμο αλλα σαν να ετρωγες ενα ανοστο κομματι κρεας. Καμια γευστικη εξαρση.
-Πατατες τηγανητες. Στο χερι χοντροκομμενες με την φλουδα. Καλες.
-Καβουρμας. Δεν μου αρεσε
-Μανιταρια. Χαλια. Απαραδεκτο πιατο.
-Κρασι "Δαφνι" λευκο. Μας αρεσε παρα πολυ. 13€ τα 500μλ. Μαλιστα στο σερβιρε ειδικος για τα κρασια που σου λεγε την ιστορια αλλα και τα χαρακτηριστικα του.

Ως νεο-βλαχο-γκουρμε ρεστωραν που σεβεται τον εαυτο του' φυσικα και δεν εχει κερασμενο γλυκακι. Αλλα το πληρωνεις αδρα.
Πηραμε ενα απειροελαχιστο πραμα που εμοιαζε με διαλυμενο τσιζκεηκ (σε αποσυνθεση θα μπορουσε να το πει καποιος γκουρμεδιαρης).
3 μπουκιες ολο κι ολο χωρις κατι το ξεχωριστο. στα 6€ αν θυμαμαι καλα.

Με αυτα και με αυτα πληρωσαμε ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 75€... Διχως να το ευχαριστηθουμε και διχως να μας πεισει οτιδηποτε κι αν φαγαμε για κατι το ξεχωριστο.
Ο λογαριασμος μας ηρθε αφου τον ζητησαμε 4-5 φορες και περιμεναμε και κανα μισαωρο.

Αν δεν αλλαξει τροπαριο΄ το βλεπω να κλεινει οπως ανοιξε.
Προφανως και δεν θα ξαναπατησουμε