CTC [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΟυμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Σίτηση, Citysea, #private dining, #fine dining
Άνοιξε1 Μαΐου 2015
ΈκλεισεΝοέμβριο 2020
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef και ιδιοκτήτης ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Με υπότιτλο "urban gastronomy".

Στη θέση του άνοιξε το Seeds.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Οκτώβριο 2019.
  • Χώρος αδιάφορος, αρκετά casual για δεδομένα αθηναϊκής υψηλής γαστρονομίας.
  • Σέρβις πολυπληθές, χαλαρό και όχι επιτηδευμένο, όπως το προτιμώ.
  • Πήρα το degustation menu "trip" (δεν έχει α λα καρτ). Τα πιάτα με θαλασσινά εξαιρετικά, τα γλυκά απλώς οκ. Αντίστοιχου επιπέδου στήσιμο πιάτων. Η τιμή 65€ για την ποιότητά του είναι πολύ καλή και από ποσότητα είναι αποδεκτά.
  • Το wine pairing αδιάφορο, δεν άξιζε τα έξτρα 32€.
Μου άρεσε, ο chef φάνηκε δυνατός παίχτης, θα ξαναπήγαινα με χαρά και το προτείνω.

Εικόνες (37)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γουρουνάκι από λευκή σοκολάτα, μέσα έχει τον λογαριασμό
[εικόνα]
Γουρουνάκι από λευκή σοκολάτα, μέσα έχει τον λογαριασμό
[εικόνα]
Γουρουνάκι από λευκή σοκολάτα, μέσα έχει τον λογαριασμό
[εικόνα]
Αναμνηστική καρτ ποστάλ
[εικόνα]
Mignardises με τον καφέ (οκ)
[εικόνα]
Menu "Trip", dessert: σοκολάτα σε διαφορετικές εκδοχές (τρε μπανάλ και η πολύ γλύκα ακύρωνε τα προηγούμενα εξαιρετικά πιάτα)
[εικόνα]
Menu "Trip", pre dessert: σορμπέ πιπεριάς (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 4/4: "Μοσχάρι angus περασμένο από τα κάρβουνα με topinambour, μαύρο σκόρδο και φουντούκια" (το μοσχάρι οκ, αλλά το topinambour πολύ καλό)
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 3/4: "Ψάρι ημέρας με μους από καμένο βούτυρο και πράσο" (μου έτυχε σφυρίδα, εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 2/4: "Παέγια από πατάτα με καπνιστά μύδια, καλαμάρι και χταπόδι" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 2/4: "Παέγια από πατάτα με καπνιστά μύδια, καλαμάρι και χταπόδι" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 1/4: "Βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο" (signature dish, εξαιρετική!)
[εικόνα]
Menu "Trip", πιάτο 1/4: "Βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο" (signature dish, εξαιρετική!)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Menu "Trip", καλωσόρισμα 3/3: "Ταρτάρ ροφού σαν Αθηναϊκή με δάκρυα μαστίχας" (καλό)
[εικόνα]
Menu "Trip", καλωσόρισμα 2/3: "Τηγανίτα από ξινόχοντρο τραχανά με lollipop φινόκιο και αυγοτάραχο" (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Menu "Trip", καλωσόρισμα 1/3: "Τάρτα ντομάτας με παγωτό μοτσαρέλα και βασιλικό" (οκ)
[εικόνα]
Menu "Trip", καλωσόρισμα 1/3: "Τάρτα ντομάτας με παγωτό μοτσαρέλα και βασιλικό" (οκ)
[εικόνα]
Ο chef Αλέξανδρος Τσιωτίνης
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2019)
[εικόνα]
Επιδόρπιες τρούφες
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 6/6 τσαντάκι σοκολάτας με κρέμα κακάο και παγωτό σοκολάτα
[εικόνα]
Συνοδευτικό ψωμάκι πιάτου 5
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 5/6 αρνάκι φρικασέ/ντολμάς
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 4/6 μύδια, χταπόδι, καλαμάρι, αυγό
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 3/6 κόκκινο λάχανο με πατζάρι και ψάρι (δεν θυμάμαι τι)
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 2/6 κολοκυθόσουπα με αφρό λευκής τρούφας
[εικόνα]
CTC trip πιάτο 1/6 (δεν θυμάμαι καλώς)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: ζελέ μάραθου με γαρίδα
[εικόνα]
Shrimps, pasta, ink
[εικόνα]
Meagre fricassee
[εικόνα]
Lamb
[εικόνα]
Foie gras, onion, chestnut
[εικόνα]
Nibbles trio
[εικόνα]
Dessert white chocolate

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Γιαντράνκα
Μίνιμαλ διακόσμηση πράγματι, η οποία ωστόσο δεν με ενθουσίασε, καθώς το μαγαζί ήταν κάπως κρύο. Επαγγελματικό σέρβις με διάθεση να σπρώξει την παραγγελία.
Δοκιμάσαμε το CTC trip των 6 πιάτων στα 65€/άτομο. Όπως σωστά λέει και ο Veyron, ορισμένα πιάτα ήταν απλά καλά, άλλα ήταν εξαιρετικά, χωρίς τίποτα να είναι κακό. Π.χ. είχα περισσότερες προσδοκίες από το πιάτο θαλασσινών με τα μύδια-χταπόδι- καλαμάρι, ενώ από την άλλη η σούπα με τον αφρό τρούφας ήταν λαχταριστή. Τα συνοδευτικά ψωμάκια όλα πάρα πολύ καλά, όμως το γλυκό τσαντάκι σοκολάτας, ενώ έχει ωραία παρουσίαση, δεν με συνεπήρε.
Heads up για τα ποτά που πραγματικά μπορούν να εκτροχιάσουν το λογαριασμό: π.χ. το ποτήρι σαμπάνιας Deutz Brut στα 17€(!), ή το Merlot του Λαζαρίδη στα 36€.
Γενικά θετική εικόνα, όμως για τα λεφτά του δεν θα επέστρεφα ενθουσιωδώς, αλλά θα επεδίωκα να δοκιμάσω κάποιο άλλο εστιατόριο της κατηγορίας.
Veyron
Το εστιατόριο του Τσιοτίνη σε μια ήσυχη γειτονία κοντά στο χίλτον. Μινιμαλ διακόσμηση, ανοιχτή κουζίνα.

Στο φαγητό, έχει 3 μενού στα 39-65 και 85 ευρώ με 3-6 και 9 στάδια συν τα amuse bouche. Στα δυο τελευταία δεν ξέρεις τι θα φας. Κρασιά σε μπουκάλια είδα αρκετά στα 25-30+ ευρώ από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική.

Ορισμένα πιάτα ήταν εξαιρετικά ορισμένα απλά καλά. Τίποτα δεν ήταν κακό.

Ιδιαίτερη αναφορά στο μυλοκόπι φρικασέ με αβρουγκα και ξινόγαλα. Στα διαφορετικά ψωμάκια, καθένα ανάλογα με το πιάτο. Στο φουα γκρα στιφάδο, που αν και σαν υλικό δεν μου πολυαρέσει εδώ ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει.

Το γλυκό ίσως ήταν ένα κλικ κάτω από τα υπόλοιπα πιάτα.

Σέρβις πολύ καλό, κράτηση με mail από το σαιτ τους πανεύκολη.
los ampeles
πολύ καλό εστιατόριο μοντέρνας κουζίνας! εφάμιλλο αστεράτων μαγαζιών της Ευρώπης. πολύ καλό σέρβις, μερικές φορές σερβίρουν οι μάγειρες και ο σεφ, εξαιρετική λίστα κρασιών (ο σομελιέ είναι πολύ καλός γνώστης Ελληνικού και Ξένου Αμπελώνα).
οι τεχνικές των πιάτων άρτιες, ίσως λίγο μικρές μερίδες, ακόμα και για ντεγκουστασιόν. θα ξαναπάω ξανά και ξανά, μόλις βρω ευκαιρία