Εικόνες (324)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Πατάτες οφτές στη σχάρα, καπνιστό σκουμπρί, μαγιονέζα ψητών λαχανικών
Λαχανίδα στη φωτιά, κρέμα από κουνουπίδι, ψητό κέιλ, λαδολέμονο
Λαχανοντολμάδες με γάμπαρη και πλιγούρι, αβγολέμονο
Λιθρίνια στο τηγάνι, ελαιόλαδο, ρίγανη
Αντίδια στη φωτιά, χυλός πατάτας
Σούπα από μαγιάτικο, ρύζι αβγολέμονο
Λευκός ταραμάς, μύδια καπνιστά σε δενδρολίβανο
Κολιός στο φλόγιστρο, καπνιστό λάχανο
Μύδια με μανέστρα (17,8€, δυνατό!)
Άμπιανς με σκορδάτα καραβιδάκια
Καραβιδάκια στο τηγάνι (17,8€, κλασική αξία)
..η ρώσικη του τατακίου (καλή αλλά δεν έχασα και το φως μου)
Σπαγγέτι, μελίχλωρο αυγοτάραχο, σκόρδο, μαϊντανός (φο βε ρό)
Ταρτάρ κολιού, νερό αγγουριού, φράουλες τουρσί
Βλήτα στη φωτιά, λαδολέμονο (απλό και αδιανόητα νόστιμο)
"Τατάκι παλαμίδας στο φλόγιστρο, ψητό κέηλ" (ωραίο)
"Ωμή καραβίδα, χυμός από τα κεφάλια της" (σούπερ και πάλι)
"Ραδίκια αχνιστά, χυλός πατάτας"
"Μύδια αχνιστά σε τσάι από νεροκάρδαμο, σπαγγέτι, καυκαλήθρες" (καταπληκτικό)
"Ζωχοί αχνιστοί, δαμασκηνοελιές" (πολύ καλό)
"Σεσκουλοντολμάδες και γάμπαρη και πληγούρι" (κλασικό, νόστιμο)
"Λευκός ταραμάς, μελίχλωρο αβγοτάραχο"
"Ωμή καραβίδα, χυμός από τα κεφάλια της, φύλλα καπουτσίνο" (φοβερό)
Καραβιδάκι με κατσικίσιο βούτυρο και σκόρδο
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Διάφορα ψωμιά (πολύ νόστιμα, χειροποίητα όλα)
Διάφορες ντομάτες (πολύ καλή σαλάτα με ποιοτικά υλικά)
Κάποιο ψάρι ωμό (αρκετά καλό, ωραία και η γαρνιτούρα του)
Καραβιδούλες ψητές (πάρα πολύ καλές)
Μπακαλιαράκια τηγανητά (εξαιρετικά)
Φαγκρί πράσο & σέλινο (καλό)
Terrine ροφός (μετριότατο)
Χταπόδι με μαυρομάτικα (πολύ καλό)
Παλαμίδα με φασόλια γίγαντες (μια χαρά)
Τατάκι παλαμίδας (καλό αλλά ήθελε αλάτι)
Σαλάτα ντομάτα αγγούρι τυρί (ΟΚ)
Ταραμάς με naan (πολύ καλό)
Κατάλογος (38)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος 5 Νοεμβρίου 2024
Κατάλογος 15ης Οκτωβρίου 2024
Κατάλογος 12 Απριλίου 2024
Κατάλογος 5 Απριλίου 2024: σελίδα 2/2
Κατάλογος 5 Απριλίου 2024: σελίδα 1/2
Κατάλογος Μαρτίου 2022: σελίδα 2/2
Κατάλογος Μαρτίου 2022: σελίδα 1/2
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 2/2
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 1/2
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2021: σελίδα 2/2
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2021: σελίδα 1/2
Κατάλογος Καθαράς Δευτέρας 2021
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 2/2
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2020: σελίδα 1/2
Κατάλογος Κυριακής 31 Μαΐου 2020
Κατάλογος Μαΐου 2020: κρασιά 1/2
Κατάλογος Μαΐου 2020: φαγητά
Κατάλογος Μαΐου 2020: κρασιά 2/2
Κατάλογος 12ης Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 2/2
Κατάλογος 12ης Φεβρουαρίου 2020: σελίδα 1/2
Κατάλογος 23ης Φεβρουαρίου 2019: σελίδα 1/2
Κατάλογος 23ης Φεβρουαρίου 2019: σελίδα 2/2
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: γλυκά
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: σελίδα 2/2
Κατάλογος 28ης Δεκεμβρίου 2018: σελίδα 1/2
Κατάλογος Αυγούστου 2018: σελίδα 1/2
Κατάλογος Αυγούστου 2018: σελίδα 2/2
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 3/3
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 2/3
Κατάλογος Μαΐου 2018: σελίδα 1/3
Σαλάτα λάχανο με καπνιστό σκουμπρί: το λάχανο ήταν λίγο και το σκουμπρί πολύ αλμυρό για τα γούστα μας.
Θράψαλο στη σχάρα με φάβα: καλό.
Καραβίδες στο τηγάνι με σκορδοβούτυρο: 9 μικρά καραβιδάκια - νόστιμα.
Τόνος στη σχάρα με πουρέ κουνουπίδι και πούδρα από αβγοτάραχο: σχετική απογοήτευση. Ο σερβιτόρος μας είπε ότι το προτείνουν medium και συμφωνήσαμε και μας σερβιρίστηκε συνολικά μέτριος, αφού άλλα σημεία ήταν παραψημένα (σχετικά στεγνά και οχι ευχάριστα) και άλλα τελείως rare. Επίσης, αφού σερβιρίστηκε η μερίδα και "
Συνολικά δε μου άρεσε το σέρβις και η γενική στάση του μαγαζιού. Ο σερβιτόρος μας "
Τα από πάνω βγήκαν 85 ευρώ στα 3 άτομα μαζί με χύμα 200 ml γράπα και 100 ml τσίπουρο με γλυκάνισο (και τα δύο καλά).
Συνολικά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το φαγητό είχε κάποια καλά στοιχεία και κάποιες αστοχίες, ενώ το σέρβις μου φάνηκε μάλλον κακό. Για αντίστοιχο φαγητό και σε τέτοιες τιμές, θα προτιμούσα τα 10 τραπέζια.
Το φαγητό είναι ότι να ναι ! Μπάμια, κοκκινιστή με ποσέ αυγό. Γλυτσερη μπάμια και έξτρα νερουλή υφή του αυγού που μόνο ο Μπέκος ίσως θα κολλούσε.
Μια ωμή καραβίδα που είχε ταραμά και χαβιάρι ( αλμυρό στο αλμυρό κτλ)
Το μαγιάτικο ήταν καλοψημένο και με το πράσο σέλινο ψιλό έδενε.
Σκορπίνα κάρβουνο με βραστά λαχανικά - κανένα ενδιαφέρον απολύτως.
Έφυγα με την σκέψη ότι θα μπορουσα να δώσω τα €100 κάπου άλλου που θα έτρωγα καλύτερα ( δυο άτομα με κρασι ροδίτη €30+ ).
Επίσης τα πιάτα τους είναι τεράστια και πολύ ογκώδη χωρίς λόγο - θυμίζει φασεις που καποιος υπολείπεται σε υψος και οδηγεί αμάξι τύπου Cadillac Escalade.
Φυσικά περί ορέξεως, και καλό είναι να υπάρχουν και τέτοια μαγαζί στην πόλη για αυτούς που έχουν βαρεθεί τα κλασσικά και θα ρισκάρουν ένα 40ευρω για να δοκιμάσουν κάτι περίεργο που μπορεί να είναι και πολύ καλό.
Σέρβις αντιεπαγγελματικο - ο άνδρας σερβιτόρος που μας εξυπηρετούσε, πολύ αντιεμπορικος, μάλλον την μισεί την δουλειά του (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες).
Αν εξαιρέσω τον λαχανοντολμά που ήταν πολύ καλός τα υπόλοιπα δεν μου είπαν τίποτα.
Το ταρτάρ μαγιάτικου φλάτ, τερίνα καλούτσικη, σουπιά με οσπριάδα 13,
Δεν υπήρχε ομαλή ροή στην προσέλευση των πιάτων.
Οι τιμές καλές αλλά .... δεν ξέρω?!!!
Στην Ηλιόπετρα έφαγα πολύ καλύτερα.
Ίσως να περίμενα πολλά.
Ωραίος ο χώρος, μια χαρά το σέρβις.
Δοκιμάστηκαν τα εξής:
Ταραμάς με πιτάκι naan.
Τατάκι παλαμίδας με φύκια και φράουλα τουρσί.
Σαλάτα με ντομάτα, ντοματίνια, αγγούρι και κάποιο τυρί που μου διαφεύγει το όνομά του.
Χταπόδι με φασόλια μαυρομάτικα (θα έπαιρνα όρκο πως στον κατάλογο είχε ως συνοδευτικό την οσπριάδα αλλά δεν τον κράτησα να διασταυρώσω).
Παλαμίδα ψητή με φασόλια γίγαντες.
Θετική εντύπωση έκαναν τα ψωμία τους (με προζύμι, χαρούπι και ζέας).
Δεν είναι ότι δεν ήταν καλά. Καλά ήταν. Απλώς περίμενα το παραπάνω.
Πέρα από κάποιες αστοχίες που υπήρξαν (το τατάκι ήθελε αλάτισμα, ήταν εντελώς φλατ. Το ψωμάκι ζέας το δικό μου στο κέντρο ήταν ελαφρώς άψητο και έβγαζε έντονη την γεύση της ωμής ζύμης, η παλαμίδα είχε κόκκαλα και είχε ψηθεί παραπάνω απ'
Δηλαδή η παλαμίδα με τα φασόλια γίγαντες ήταν ακριβώς αυτό. Ένα ψάρι με φασόλια. Το χταπόδι (πολύ νόστιμο όντως) με τα μαυρομάτικα ήταν ακριβώς αυτό. Λίγο χταπόδι με φασόλια.
Η σαλάτα ήταν κυριολεκτικά ντομάτα, ντοματίνια, αγγούρια και ένας διψήφιος αριθμός γραμμαρίων κάποιου τυριού. Πως γίνεται ντομάτα με αγγούρι να κάνει 9 ευρώ;
Από κει και πέρα, δύο άτομα καθίσαμε σε τραπέζι για 4, πήραμε 5 πιάτα και μετά βίας χωρέσαμε λόγω του μεγέθους των σκευών και των πιάτων. Δεν την πιάνω αυτή τη μόδα. Επόμενο βήμα είναι να φέρνουν το ψάρι 15 παλικάρια που κουβαλάνε ένα καΐκι που στο αμπάρι του έχει το ψάρι και να το αφήνουν στο τραπέζι σου.
Πολύ θετική εντύπωση έκανε το κρασί (Πάτα Τράβα από κτήμα Λίγας) που το έδιναν σε σούπερ τιμή (32 ευρώ στο μαγαζί, 28 στη λιανική).
Θα ξαναπάω να ξανατσεκάρω κάποια στιγμή αλλά δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα.
Θα μου πεις, τι το αναλύεις τόσο. Ε όταν δίνεις 90 ευρώ για 2 άτομα, θα το αναλύσεις.
σε θέματα ελλείψεων, συμπεριφοράς, σερβιρίσματος,
κάτι μας έκανε να δίνουμε και επόμενη ευκαιρία,
μόνο που η τελευταία, προ τριμήνου, έριξε οριστικό "
Ωραίες οι περγαμηνές της ιδιοκτησίας και των μαγειρευόντων,
συμπαθητικός ο καφενειακός και ψηλοτάβανος χώρος
αλλά δεν μπορώ, Σάββατο νωρίς το απόγευμα,
να νιώθω ότι μου κάνουν χάρη που τρώω εκεί,
ό,
μαγειρεμένο όπως θέλουν και όπως νομίζουν
και στην τυπική ερώτηση "
να μην ανέχονται καμιά άλλη απάντηση εκτός από το... "
Παραδείγματος χάριν:
παρήγγειλα γλώσσα σχάρας φρικασέ.
Με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα ότι θα μου έρθει κάτι διαφορετικό
από μια τυπική γλώσσα σχάρας σε ένα πιάτο και ένα ξεχωριστό μπολ με μαγειρεμένο μαρούλι.
Στην απορία μου γιατί η γλώσσα δεν είναι μαγειρεμένη/σερβιρισμένη μαζί με το χορταρικό
και αντί να μου πουν "
άκουσα κάτι κουλά "
και "
(εν τω μεταξύ δεν έχω πετύχει ποτέ εκεί κάποιον πελάτη νεώτερο των 15 ετών και λίγο λέω,
ενώ το παρουσιαστικό μου απέχει δεκαετίες από αυτό που θα αποκαλούσες παιδάκι )
τέλος πάντων, εισπράξαμε το μουτσούνιασμα της σερβιτόρου και συνεχίσαμε το γεύμα μας.
Στο φινάλε, η τελευταία πράξη του δράματος, μια πρόχειρη ματιά στον λογαριασμό,
κάποιο ψάρι που χρεώθηκε γύρω στα 90 ευρώ το κιλό (αντί για τα 60 του καταλόγου),
μια αριθμομηχανή που έφτασε στο τραπέζι μας από το ταμείο για να δούμε τι πήγε λάθος
"
(κι αυτοί οι αναριθμητισμοί πώς συμβαίνει πάντα να προκύπτουν εις βάρος του πελάτη)
μια κρυάδα όλη η φάση απ' την αρχή ως την έξοδο.
Καλή τους ώρα, εύχομαι κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν την πελατεία τους
με περισσότερο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.
Γαρίδα ωμή με ταραμά. Τρελά αδιάφορο πιάτο
Πατατουλες ψητές με γαρίδες. Πολύ μικρή μερίδα και κακό πιάτο. 4 μέτριες γαρίδες απαράδεκτο. Σίγουρα το χειρότερο που φάγαμε
Σουπιά με φάβα σκληρή η σουπιά και γενικά αδιάφορο πόστο
Σπαγγέτι με τόνο σίγουρα το πιάτο που ξεχώρισε γιατί τα υπόλοιπα δεν έλεγαν τίποτα
Καραβιδακια μικρά και αδιάφορα
Μύδια που δεν έλεγαν τίποτα
Σπαρος απλό πιάτο
Γαρίδα ωμή με ταραμά, δυο διαφορετικά πιάτα, ένα πολύ καλό ταραμά αλλά το δεύτερο απλά ωμή γαρίδα σε ένα λάδι χωρίς όμως κάποια οξύτητα ή κάτι τέλος πάντων.
Παντζάρι ψητό πολύ καλό.
Χταπόδι με φασόλια, πολύ απλές γεύσεις που θα τις έβρισκα και αλλου.
Σεσκουλοντολμαδες με πλιγούρι και μπακαλιάρο πολύ ωραίοι.
Το τελευταίο πιάτο, φιλέτο μυλοκοπι, ήρθε μετα απο 1 ώρα και 30 λεπτά και το πηραμε πακέτο γιατί έπρεπε να φύγουμε.
Πάντως το έφαγαν για βράδυ τα παιδιά και ενθουσιάστηκαν.
Τα παραπάνω με ένα τσίπουρο χωρίς Κατσάρου 74€, σίγουρα δεν τα λες λίγα.
Το μυλοκοπι ήταν 350γρ 17,
Όπως έχω ξαναγράψει στη μούργα μου έχει ξανατύχει να φάω απλώς οκ αλλά η καθυστέρηση αυτή τη φορά ήταν πολύ μεγάλη σε σημείο να έχεις χορτάσει από το περίμενε.
Καρπάτσιο Μυλοκόπι, Λαχανίδα ψητή, Χέλι στο φλόγιστρο με αβγά μελάτα κλπ, Παντζάρι με γιαούρτι και πίτες, και τέλος Σούπα Χελιδονόψαρο με μύδια και μπακαλιάρο για επιστέγασμα. Η σούπα στο τέλος ήταν απίστευτη, αν και σε μια πολύ περίεργη τσίγκινη λεκάνη! (το παίρνω χιουμοριστικά το θέμα)
Από κρασί μία φιάλη Μαλαγουζιά Παγγαίο ήταν κάπως απαλή για το φαγητό αυτό. Φωτεινός λευκός φιάλη πολυποικιλιακή ύστερα, ήταν πολύ καλύτερη.
Στα μείον η αμηχανία του σερβιτόρου που με περισσή τυπολατρεία σου αναγγέλλει τα πιάτα ημέρας (ήταν κυρίως ψητά ψάρια) των οποίων η τιμή "
Ήταν όλα εκεί, όπως τα γνωρίζουμε και αγαπάμε (και ενίοτε συγχωρούμε και τις αστοχίες τους, που λέει και ο fisher πρόσφατα): μαλάκια (πχ. θράψαλα, σουπιές, κτλ.), χόρτα πολλά και σπάνια, καραβίδες τηγάνι.. Δεν είχε σαρμάδες, που θα το '
Σύνολο για όλα με τα 2 κρασιά 120ε.
Έχει τύχη να φάω καταπληκτικά με πιάτα που να θες να σηκώσεις επί τόπου το πιάτο και να πιεις το ζουμί και άλλες απλά ΟΚ.
Χτες δοκίμασα:
Καραβιδομακαρονάδα, πολύ καλή.
Σεσκουλοσαρμάδες επίσης.
Σαλάτα παντζάρι τηγανιτό, ρέγγα και μια πίτα από πάνω πάρα πολύ καλό.
Πατατοσαλάτα ΟΚ.
Τσίπουρο χωρίς καλό, ίσως λίγο πιο βαρύ από ότι έχουμε συνηθίσει. Είναι το μόνο μαγαζί που δεν θέλω να πάρω 2ο μπουκάλι στα δύο άτομα.
Στα 2 άτομα θεωρώ οτι το μαγαζί είναι ακριβό αλλά όσες φορές πήγαμε 4-5 άτομα το θεωρώ τρομερό vfm αναλογικά με αυτά που τρως.
Το σέρβις αν και ολιγάριθμο, θα έλεγα πως ήταν ταχύ και εξυπηρετικό. Όλα οκ.
Ο κατάλογος συμμαζεμένος, μόνο ψάρι προφανώς, με κάποιες δημιουργικές ιδέες αλλά και πράγματα που βλέπεις συχνά σε τέτοιου είδους εστιατόριο. Υπήρχαν και πιάτα ημέρας εκτός καταλόγου. Μεγάλος αρκετά είναι ο κατάλογος με τα κρασιά, με επιλογές και για ποτήρι.
Το φαγητό προσωπικά ποτέ δεν με έπεισε 100%. Έχω φάει κάποια εξαιρετικά πιάτα, αλλά παντα σε κάθε επίσκεψη θα υπάρχει κάτι που δεν μου άρεσε.
Οι τιμές είναι υψηλές και αν δεν προσέξεις μπορεί να ανέβει ο λογαριασμός πολύ εύκολα.
Συμπερασματικά, σίγουρα είναι μια απ τις πιο δημιουργικές κουζίνες της πόλης, σίγουρα μπορείς να φας πολύ καλά αν τύχεις στα καλά τους πιάτα, αλλά γι'
Η πάρε τηλ συνεργάζονται με ακόμα μια εταιρία νομίζω green&
Μόνο ψάρι & λαχανικα το Ιχθύς που περιλαμβάνει σάντουιτς & σουβλάκια θαλασσινών και το Πατέρας που είναι το αγιωρητικο μενού της Μούργας με μαγειρευτά κλπ
Έχω ανεβασει τους καταλόγους
Πολύ φιλικό κλίμα συνεργασίας στο τηλέφωνο. Μακάρι να πάνε καλά τα πράματα.
Στο δια ταύτα πολύ καλές μερίδες, τις απολαύσαμε: Καλαμάρια-Θράψαλα, Φάβα και Λαχανοντολμάδες.
Στο λογαριασμό/ απόδειξη που έστειλε με την εταιρεία ντελίβερι οι τιμές ήταν πολύ πιο φτηνές από τον κατάλογο. Πρέπει να έκαναν κάποια έκπτωση/ στρογγυλοποίηση προς τα κάτω!
Ευελπιστώ να καταφέρω να ξαναπαραγγείλω σύντομα.
Παραγγείλαμε ταρτάρ καραβίδας με πουρέ κουνουπίδι, χριστόψαρο ωμό και λιθρινάκια στο τηγάνι. Η καραβίδα και το χριστόψαρο ήταν απίστευτα μικρά, η ποσότητα του ψαριού ήταν ελάχιστη. Πολύ λιγότερα από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει προηγούμενοι χρήστες. Η τιμή κ των δύο ήταν στα 12,
Δοκιμάσαμε μία χειμωνιάτικη σαλάτα με κουνουπίδι, παντζάρι, καρότο, πατάτα, ένα ενδιαφέρον πούρε και φυσικά χειμωνιάτικες φράουλες
Ένα πιάτο που ήταν το καλύτερο του με λευκό ταραμά Θράψαλο σπανάκι, άριστο
Μία γαρίδα ταρτάρ χωρίς καθόλου οξύτητα απορώ ειλικρινά πως το βγάλανε
2 φορές κουτσομούρα σαβόρε που δεν ήταν όμως σαβόρε αλλά τηγανιτή με μια ωραία σάλτσα ντομάτας, σημειώνω ότι το μέγεθος της ήταν υπερβολικά μικρό, την έβαζες και για δόλωμα
1 μύδι με πλιγούρι που ενώ είναι νόστιμο και έξυπνο πιάτο όποτε το έχω πάρει έρχεται πολύ υδαρές το πλιγούρι και παραβρασμένο το μύδι.
ένα γλυκό με κρέμα λεμονιού αδιάφορο και ακριβό
2 Τσίπουρα χωρίς Σιγάλα εξαιρετικό να το δοκιμάσετε όσοι είστε του χωρίς
1 ούζο Βαρβαγιάννη
1 κρασί οικονόμου λευκό 2013 πάρα πολύ καλό
1 πιατέλλα τυριών
όλα στα 150€, service τόσο όσο, μαγαζί καθαρό και άκαπνο.
Πιστεύω ότι έχουν καλές ιδέες, πολύ καλό ντιζάιν στα πιάτα αλλά το χάνουν πάρα πολύ στην εκτέλεση, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη και φυσικά δεν έχει βελτιωθεί η ταχύτητα.
Γλυκό κερασμένο.
Απόδειξη οχι.
Τα φασόλια Πρεσπών κι οι φακές al dente αλλά αλλιώς χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά, έλειπε π.
Ταραμάς πολύ ωραίος, διαφορετικός από αυτό που έχω συνηθίσει.
Χειμωνιάτικη σαλάτα πολύ καλή όπως και οι λαχανοντολμάδες με σκορπίνα.
Πατάτες με ταχίνι απλά καλές.
Ρακή πολύ δυνατή για τα γούστα μου αλλά ωραία.
Παραμένει η κακή ροή των πιάτων που από οτι βλέπω δεν ηταν τυχαίο την πρώτη φορά που πήγα.
Θα ξαναπάω σίγουρα γιατί και πάλι το σύνολο ήταν πάρα πολύ καλό.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που θέλω να ξαναπάω τόσο σύντομα και πάλι σε ενα μαγαζί.
Τιμές γι αυτό που προσφέρει μια χαρά.
Ενα φάουλ που λόγω φαγητού το αγνοώ είναι οτι κάτι δεν πήγε καλά στην κουζίνα και μας άργησαν πάρα πολύ. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι συχνό φαινόμενο.
Απόδειξη κανονικά, κάπνισμα εκτός.
Α και κάτι άλλο. καλό είναι στο τέλος να κερνάνε κάτι...
Σε γενικές γραμμές είναι νομίζω μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια που ακροβατεί στα όρια της καλής πρώτης ύλης που πάει να αποδοθεί με μία πιο γκουρμέ εκδοχή της.
Πήραμε μία πολύ ωραία σαλάτα με βραστά και ψητά λαχανικά
Ένα πάρα πολύ καλό καλαμάρι με εξαιρετικό ταραμά
Καλές οι γαρίδες στο τηγάνι με φρέσκο βούτυρο
Ένα απογοητευτικό πλιγούρι με μύδια, πολύ υδαρές με παραβρασμένα μύδια και σχεδόν άβραστο όλο το υπόλοιπο.
Τα παραπάνω με 100ml εξαιρετική ρακί και 500ml και ένα πολύ μέτριο λευκό κρασί στα 51€.
Ωραίο περιβάλλον που γίνεται ωραιότερο επειδή απαγορεύεται σωστά το τσιγάρο, ευγενικό σέρβις αλλά δυστυχώς άργησε πάρα πολύ η κουζίνα καθίσαμε στις 20.
Εδώ επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά η λογική που λέει “ ή λιγότερα τραπεζοκαθίσματα ή περισσότερους μαγείρους…”
Παρόλα αυτά θα του δώσω και άλλες ευκαιρίες καθώς φαίνεται να έχει κάτι καλό να μας πει..
Στα θετικά:
-Η δημιουργική κουζίνα, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί γεύσεων που παρά τις όποιες αστοχίες, τουλάχιστον καταδεικνύουν όραμα και μεράκι.
-Ο ωραίος χώρος με τους ιδιαίτερους πίνακες στους τοίχους που μετατρέπει την όλη εμπειρία σε μια μορφή μυσταγωγίας.
Στ'
-O ρυθμός με τον οποίο σερβίρονται τα πιάτα ( 1 πιάτο ανα 20 λεπτά περίπου) κάτι που σίγουρα δεν βολεύει μεγάλες παρέες.
-Επιτρέπεται το κάπνισμα εντός.
-Ιδιόρρυθμη κουζίνα...
Επειδή ήμασταν σε πολύ καλή διάθεση, δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω, πάντως είναι ενδεικτικό της '
Συμπερασματικά, όπως προλόγισα τα συναισθήματα απο την επίσκεψη μου είναι ανάμικτα.
Αν θα ξαναπήγαινα; Ισως ναι, για τη δημιουργική κουζίνα του η οποία μπορεί να βγάλει πιάτα κροτίδες (βλ. καραβιδάκια στη σχάρα με σκορδοβούτυρο - ντολμάδες με τραχανά και γαρίδα κλπ).
Θα πήγαινα βέβαια συνειδητοποιημένος για το ιδιόρρυθμο της κουζίνας.
Δε μου άρεσε τίποτα παρά μόνο το κρασάκι το ροζέ το βιολογικό. Τζάμπα λεφτά για μένα. Θα ξαναπάω μόνο για να δοκιμάσω πιο mainstream πιάτα, τύπου γαύρο ή μαρίδα και καμιά σαλάτα. Αλλά δεν θα το επιδιώξω σύντομα
Άπο άποψη φαγητού δεν εντυπωσιάστηκα. Οι λαχανοντολμάδες είχαν ίχνος ψαριού και ήταν χοντροτυλιγμένοι. Το τηγάνι του είναι καλό (καραβιδάκι & γάβρο) το είχα δοκιμάσει και παλιότερα. Η χειμωνιάτικη σαλάτα όχι κάτι το ιδιαίτερο, το πηχτόγαλο νόστιμο. Γαρίδες αδιάφορες. Και ο παστουρμάς μπακαλιάρου δεν με τρέλανε (έχω δοκίμασει πολλάκις τον μεζέ στην μαριγούλα)
*Εντελώς τυχαία έμαθα ότι αγοράζει ψάρια από ιχθυοπωλείο που εμπιστευόμαστε οικογενειακώς χρόνια.
Ο χώρος industrial στα όρια του χιπστερικού αλλά όχι επιτηδευμένος. Η εξυπηρέτηση μια χαρά και οι τιμές νορμάλ. Ήσυχη η γειτονιά, φασαριόζικο το μαγαζί.
- Υπήρχε ένα αρκετά διαφορετικό ύφος, πιο ψυχρό και απρόσωπο και σίγουρα λιγότερο λαϊκό από όταν ήταν "
- Γενικά όλες οι μερίδες ήταν αρκετά μικρές, ενώ οι τιμές ήταν αρκετά υψηλές σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παλιό. Ειδικά η τιμή της μπριζόλας τόνου (που ήταν εκτός καταλόγου) για την οποία δε μας είπαν το μέγεθος της μερίδας και έφτασε τα 28 ευρώ (!), χωρίς να εντυπωσιάσει γευστικά. Σε παρέα 2 ζευγαριών πληρώσαμε 22/άτομο και δυστυχώς δε χορτάσαμε (με δύο γυναίκες που δε τρώνε πολύ).
- Η ποιότητα των πιάτων ήταν αρκετά καλή, αλλά με τις γνωστές για μένα διακυμάνσεις (ορισμένα πιάτα τα είχαν δοκιμάσει προ εβδομάδας κάποιοι στην παρέα και αυτή τη φορά απογοητεύτηκαν). Τα υλικά φαίνεται να παραμένουν στα γνωστά υψηλά επίπεδα.
Γενικά θα το ξανασκεφτώ να ξαναπάω σύντομα, παρότι ήμουν fan της κουζίνας (ελληνικές γεύσεις με μικρές και απλές επεμβάσεις), πιο πολύ λόγω της μέτριας σχέσης ποιότητας - τιμής.
Θα ξεκινησω απο το οτι 3 ατομα πληρωσαμε 90 ευρω (87,
Τι πηραμε? Θα τα γραψω παρακατω αλλά ΔΕΝ θα λεω τις τιμες!
Καντε μια σουμα στο μυαλο σας, και συγκρινετε την με τις τιμες που θα δειτε στο δελτιο παραγγελίας που είναι στις φωτογραφίες!
1)
Οι φακες νοστιμοτατες. Το αυγοταραχο ενα βρασμενο(στον ατμο?) άνοστο πράγμα, με τον υμένα γύρω γύρω να σου δημιουργεί ένα συναίσθημα από ενόχληση εώς αηδία στο στόμα)
2) Πατάτες γιαχνί.
Νόστιμες,
Οι λιαστές τομάτες είχαν παπαριάσει στο ζουμι, οπότε η φλούδα τους ενώ υπο κανονικές συνθήκες περνάει απαρατήρητη, να ενοχλεί πολύ.
3) Παστουρμάς Θαλάσσης.
Νοστιμότατος, αλλά πολύ πολύ μικρή μερίδα.
4)
Αδιάφορο,
5)
Νόστιμος, πολύ μικρή μερίδα
6) Γλώσσακια (ψάρι)
Ισως το πιο νόστιμο πιάτο που πήραμε. Δυο γλώσσες,
8) Μαριδάκια.
Γευστικά,
9)
Νοστιμότατο τυρι,
10) Τρείς ρακές των 100ml (μικρες).
Δεν γνωρίζω.
11) Δυο Τσίπουρα με γλυκανισο των 200ml (μεγάλα)
Γευστικα,
λίγο γλυκανισο.
12) Μία μπυρα.
Αυτα τα παραπανω,
Ο χώρος συμπαθητικός, industrial διακόσμηση (που είναι και πολυ της μοδας.)
Τεράστια πιάτα,
δεν μπόρεσα να την καταλάβω.
Στο μαγαζί δεν υπήρχαν παιδια και καπνίζαμε κανονικά.
Προσωπικία δεν θα ξαναπήγαινα, εκτός και αν η παρέα το επέβαλε!
Φάβα από λαθούρι με χταπόδι κοκκινιστό τέλειος συνδυασμός.
Φακή μαύρη beluga με κόκκινη κινόα και παντσέτα τόνου άπαιχτο.
Μπακαλιαράκια με παντζάρι πολύ καλό αλλά μικρή μερίδα.
Ταραμάς λευκός με σουπιά ψητή πολύ καλό.
Όλα αυτά μαζί με 500ml λευκό κρασί, νερό, αναψυκτικό και μπόλικο ψωμί μόνο 40€, τιμές λογικότατες νομίζω γιατί τρως κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.
Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν τα πολύ μικρά τραπέζια που σε συνδυασμό με τα μεγάλα πιάτα κάνουν και τη ζωή των σερβιτόρων και των πελατών δύσκολη. Κάθε φορά που ερχόταν ένα πιάτο χρειαζόταν να αλλάζουν θέση όλα τα υπόλοιπα πιάτα για να χωρέσει το καινούργιο και αγχωνόσουν να φας γρήγορα για να αδειάσει κάποιο πιάτο για να υπάρξει χώρος για το επόμενο. Επίσης, τα τραπέζια των 2 ατόμων είναι τόσο κοντά που πιάνεις φιλία με τους διπλανούς, εμείς πήγαμε 2 άτομα αλλά φύγαμε 4.
Συμπερασματικά, άμα έχετε βαρεθεί τα καλαμαράκια και τα μύδια σαγανάκι και θέλετε να φάτε θαλασσινά με άποψη νομίζω η Μούργα είναι η τέλεια επιλογή γιατί θα φας πολύ καλά και ιδιαίτερα φαγητά χωρίς να τα χρυσοπληρώσεις. Σίγουρα θα ξαναπάω και το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!